Κορονοϊός: Φόβος για τον Χειμώνα που έρχεται μαζί με την εποχική γρίπη

Κορονοϊός: Φόβος για τον Χειμώνα που έρχεται μαζί με την εποχική γρίπη
Έλεγχοι για κορονοϊό. Eurokinissi

Εντονη ανησυχία εκφράζει η επιστημονική κοινότητα για τη "συνύπαρξη" κορονοϊού και εποχικής γρίπης τον χειμώνα. "Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους" υποστηρίζει ο βιοπαθολόγος Π. Αποστολακόπουλος.

Την ανησυχία του για το “κοκτέιλ” κορονοϊού και γίπης τον χειμώνα που έρχεται εξέφρασε ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, “ο ιός παραμένει ο ίδιος, ίσως έχει λιγότερη μικρότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους. Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιούς της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα με το δεύτερο κύμα, και θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις”.

Σε ο,τι αφορά τα μέτρα, είπε οτι “μπορούν ακόμα να αποδώσουν. Να τηρήσουμε τα μέτρα κι αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, μπορούμε όμως να κάνουμε ακόμα αρκετά πράγμα ώστε να μαζέψουμε την κατάσταση”.

Πρόσθεσε πάντως ότι “είμαστε σχετικά καλά σε σχέση με τις άλλες χώρες δεν ανησυχώ ακόμα για το εάν αντέξει το σύστημα υγείας με τα υπάρχοντα δεδομένα. Έχει εξοπλιστεί, και θεωρώ ότι θα αντέξει στη νέα δεύτερη φάση της πανδημίας που βρίσκεται εν εξελίξει. Ήρθε νωρίτερα αλλά περιμέναμε να έρθει και νωρίτερα”.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα