Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές τα λύματα δείχνουν ανοδική πορεία της επιδημίας

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές τα λύματα δείχνουν ανοδική πορεία της επιδημίας
Διενέργεια rapid test. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα κατα 218% στον Βόλο δείχνουν οι μετρήσεις στα λύματα. Που παρατηρούνται αυξητικές τάσεις και που έμεινε σταθερό το ιικό φορτίο.

Την εβδομάδα 19 έως 25 Ιουλίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 12 έως 18 Ιουλίου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των εννέα από τις δώδεκα (9/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (+65%), στα Χανιά (+106%), στην Αλεξανδρούπολη (+141%) και στο Βόλο (+218%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στην Περιφέρεια Αττικής (+12%), στο Ηράκλειο (+19%) και στη Λάρισα (+25%).

Σταθερό παρέμεινε το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη (+5%). Σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Ξάνθη, η οποία όμως δεν αξιολογείται ποσοτικά σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας (12-18/07/21) λόγω των εξαιρετικά χαμηλών κα ιοριακά ανιχνεύσιμων επιπέδων του ιικού φορτίου τότε.

Πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις δώδεκα (3/12) περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο (-36%), στα Ιωάννινα (-38%) και στο Ρέθυμνο (-63%).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα