Κουρουμπλής: Εμβολιασμός όλων των παιδιών σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την επίσκεψή του στο κέντρο των Διαβατών. Ποια είναι η εκτίμησή του για τις διαπραγματεύσεις για το προσφυγικό

Θα εμβολιαστούν όλα τα παιδιά σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει το κέντρο και σημείωσε ότι αυτό αποτελεί την απάντηση σε όσους στο εξωτερικό λοιδορούν την Ελλάδα με μεγάλη ευκολία.

«Εδώ είναι το κράτος. Αντί να παρουσιάζουμε μόνο την εικόνα της Ειδομένης- που εγώ δεν διστάζω να πω ότι είναι ντροπή για την Ευρώπη των κλειστών συνόρων- πρέπει να πούμε ότι το κράτος με τις δικές του πρωτοβουλίες, ευθύνες και χρήματα εξασφαλίζει σε χιλιάδες ανθρώπους σήμερα ασφαλές περιβάλλον, τροφή και στέγη» ανέφερε ο υπουργός. «Συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς η Ευρώπη να έχει ανοίξει τα σύνορα και χωρίς ακόμη να μας έχει προσφέρει ουσιαστική οικονομική βοήθεια. Στο κέντρο των Διαβατών γίνεται πολύ καλή δουλειά και πρέπει να την αποδώσουμε στον στρατό, στην αστυνομία, στους κρατικούς μηχανισμούς και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που όταν συνεργάζονται σε ένα πλαίσιο αλληλοσυμπλήρωσης και όχι ανταγωνισμού μπορούν να προσφέρουν πάρα πολύ καλές υπηρεσίες» πρόσθεσε.

Συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τους διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών, Γιώργο Κίρκο και Στρατή Πλωμαρίτη, ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον προσωρινά υπεύθυνο του κέντρου, Σάκη Παπαθεμελή, από τον οποίο ενημερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν παρών ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν στις οικογένειές τους άτομα με αναπηρία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ζήτησαν από τον υπουργό να τους δοθεί προτεραιότητα στο θέμα της χορήγησης πολιτικού ασύλου και ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε να μεταφέρει το αίτημα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

"Η Ελλάδα υποκύπτει στον εθνινικό νεόκοπων χωρών που μπήκαν στην ΕΕ με την υπογραφή της Ελλάδας"

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Ειδομένη είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους ΜΚΟ και εθνοτήτων, με στόχο να πειστούν οι πρόσφυγες να μετακινηθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος» σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός –όπως είπε– ότι «η Ευρώπη υποκύπτει σε μεγάλο βαθμό στον αφυπνιζόμενο εθνικισμό νεόκοπων χωρών που μπήκαν και με την υπογραφή της Ελλάδας στην ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουρουμπλής: Σύγχρονο νταχάου η Ειδομένη

SHARE: