Λεύκανση δοντιών: Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος – Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται

Λεύκανση δοντιών: Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος – Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται
Φωτογραφία αρχείου pressmaster/123RF

Τα βασικά βήματα για μία επιτυχημένη λεύκανση και οι μέθοδοι από τις οποίες μπορεί να επιλέξει κανείς.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θαυμάζουν το λευκό και αψεγάδιαστο χαμόγελο των stars, τότε ίσως σε ενδιαφέρει να μάθεις ότι η οδοντιατρική λεύκανση είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούν για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Η λεύκανση θέλει αρκετή προσπάθεια και από τον ίδιο τον ασθενή, καθώς θα χρειαστεί να αλλάξει κάποιες συνήθειές του για να καταφέρει να διατηρήσει το αποτέλεσμα για το μέγιστο δυνατό διάστημα.

Το βασικό βήμα για μια επιτυχημένη λεύκανση είναι να έχει προηγηθεί οδοντιατρικός καθαρισμός δοντιών.

Υπάρχουν 3 μέθοδοι λεύκανσης δοντιών: η πρώτη είναι με εφαρμογή ειδικών ναρθηκών στο σπίτι, η δεύτερη είναι στο ιατρείο με Laser ή ειδικές λάμπες λεύκανσης και η τρίτη μέθοδος είναι συνδυασμός των δύο παραπάνω.

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τη μέθοδο που θα επιλέξει κανείς. Για πιο άμεσα αποτελέσματα θα πρέπει να εφαρμόσει κάποιος τη δεύτερη μέθοδο, η οποία γίνεται στο ιατρείο και το αποτέλεσμα είναι ορατό μέσα σε 2-3 μέρες.

Αν κάποιος θέλει πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα θα πρέπει να επιλέξει την τρίτη μέθοδο, η οποία είναι ένας συνδυασμός των 2 μεθόδων (στο ιατρείο και στο σπίτι) και η οποία, αν ο ασθενής είναι σχολαστικός και τηρεί τις σωστές συνθήκες υγιεινής του στόματός του, διαρκεί περισσότερα χρόνια.

Η πρώτη μέθοδος είναι η πιο οικονομική, απαιτεί περισσότερο χρόνο μέχρι να γίνει ορατό το αποτέλεσμα και χρειάζεται συντήρηση του αποτελέσματος μετά από 1-2 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τον ίδιο τον ασθενή και πόσο διατεθειμένος είναι να ακολουθήσει τις συμβουλές του γιατρού για σωστό και σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών με ειδικές οδοντόκρεμες. Επίσης, η χρήση νήματος ή τα μεσοδόντια βουρτσάκια σε καθημερινή βάση βελτιώνουν την υγεία και το χρώμα των δοντιών, φέρνοντας έτσι, μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της λεύκανσης συνιστάται να γίνεται πάντα ένας οδοντιατρικός καθαρισμός για να αφαιρεθεί η πέτρα από τα δόντια, καθώς και οι λεκέδες. Με αυτόν τον τρόπο θα ανιχνευθεί και τυχόν άλλο πρόβλημα στοματικής υγείας και θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version