Νοσοκομεία: Η Ιατρική Σχολή διώχνει τους ασθενείς με covid από τις πανεπιστημιακές κλινικές

Νοσοκομεία: Η Ιατρική Σχολή διώχνει τους ασθενείς με covid από τις πανεπιστημιακές κλινικές
To νοσοκομείο "Αττικόν" Eurokinissi

Οι γιατροί του ΕΣΥ καταγγέλλουν ότι με δικαιολογία τη δημιουργία covid free κλινικών για την εκπαίδευση των φοιτητών, η Ιατρική Σχολή ζητά να μη νοσηλεύονται στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία περιστατικά covid.

Σε καταγγελία για μια πρωτοφανή εξέλιξη προχώρησε σήμερα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά καθώς διαπίστωσε πώς την περασμένη εβδομάδα, 13 – 17 Σεπτεμβρίου 2021, κοινοποιήθηκε σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής έγγραφο από την Ιατρική Σχολή Αθήνας επί της ουσίας αναφέρει πως δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς πάσχοντες από κορονοϊό στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ. Πάντως από το Υπουργείο Υγείας θεωρείται σίγουρο πως δεν θα υπάρξει κάποια τέτοια εξέλιξη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ το αρχικό έγγραφο παρουσιάζεται ως ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης της ιατρικής σχολής με ημερομηνία 31/08/21 και είχε κοινοποιηθεί ως «εξαιρετικά επείγον» στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και στους διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠε.

Σημειώνει ακόμη ότι “το έγγραφο αυτό συνιστά πράξη μονομερούς κήρυξης λιποταξίας από τη μάχη ενάντια στην πανδημία η οποία καθόλου δεν τιμά τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, πολλοί από τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι διαφωνούν με αυτή την κίνηση και θεωρούμε εξαιρετικά θλιβερό το ότι δεν έχουν εκφράσει ακόμα δημοσίως τη διαφωνία τους”.

“Η αιτιολογία που προβάλλεται είναι επιεικώς νηπιώδης, αντιεπιστημονική και έωλη. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πανεπιστημιακών κλινικών οι εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων για λοιπές παθήσεις επιτελείται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πανεπιστημιακών κλινικών η εκπαίδευση. Το 75% των ειδικευόμενων γιατρών εκπαιδεύεται σε τμήματα του ΕΣΥ” συμπληρώνει ακόμη.

Να αναφέρουμε ότι Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι το Αττικόν το οποίο έχει συνδυαστεί με την πορεία της επιδημίας και την συνεισφορά στη διαχείριση των ασθενών covid ενώ καθηγητής εκεί είναι ο κ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Υπουργείο Υγείας υπάρχει σχετική αναστάτωση αλλά θεωρείται πως δεν μπορεί να αποφασίσει η Ιατρική Σχολή μια τέτοια εξέλιξη. Επίσης τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία “συνεποπτεύονται” από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα