Παγώνη: “Μόνοι μας στις γιορτές – Τις μάσκες θα τις βγάλουμε μετά το καλοκαίρι”

Παγώνη: “Μόνοι μας στις γιορτές – Τις μάσκες θα τις βγάλουμε μετά το καλοκαίρι”
Η Ματίνα Παγώνη Youtube

Η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για αριθμό ατόμων στο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όταν υπάρχουν αυτοί οι αριθμοί των κρουσμάτων. Αντίθετη με την παρουσία πιστών στις εκκλησίες, τι είπε για τις μάσκες και το Πάσχα.

Κατηγορηματική με τον αριθμό των ατόμων στο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν η Ματίνα Παγώνη σε τηλεοπτική της συνέντευξη, ξεκαθαρίζοντας πως με τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα για δεύτερη οικογένεια σε ένα σπίτι, καλώντας τον κόσμο να σκεφτεί τους συμπολίτες του και να τηρήσει τα μέτρα.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) τόνισε πως αυτές τις γιορτές θα πρέπει να τις περάσουμε μόνοι μας καθώς “φοβάμαι πως θα γίνει μετάδοση σίγουρα. Επειδή δεν θα υπάρχουν ούτε αποστάσεις, ούτε μάσκα, αν υπάρχει ένας ασυμπτωματικός θα κολλήσουν όλοι. Πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα γιατί ο Ιανουάριος θα είναι ένας μήνας δύσκολος. Άρα, η δική μου άποψη είναι πως θα πρέπει να υπάρχει μόνο η οικογένεια και κανένας άλλος”, είπε στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

Το ερώτημα δεν είναι πόσοι θα φάμε ένα μεσημέρι. Επιστημονικά και επιδημιολογικά δεν μπορεί να γίνει. Θα πρέπει να μείνουμε μόνοι μας. Δεν μπορούμε να συζητάμε για άνοιγμα όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα τη μέρα. Ο στόχος μας δεν είναι πόσοι θα φάμε τη μέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά πώς θα μειωθούν τα κρούσματα. Έχουν αρχίσει μεν να μειώνονται αλλά είναι σε βαθμό που δεν τον περιμέναμε”,

Μάλιστα, η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε προβληματισμένη από τα κρούσματα της Τρίτης, λέγοντας ότι “εμείς περιμέναμε αυτές τις μέρες, με τα μέτρα που υπήρχαν να είχαμε και μεγαλύτερη μείωση”, ενώ σε ερώτηση για το αν τηρούνται τα μέτρα αναφέρθηκε σε ένα πλάνο του ΣΚΑΪ από ένα κομμωτήριο, λέγοντας: “μην με παρεξηγήσετε, αλλά μέσα στο κομμωτήριο που δείξατε, παρατήρησα πως από τα τρία άτομα το ένα είχε τη μάσκα κάτω από τη μύτη”.

“Ούτε Πάσχα στα χωριά μας”

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως το άνοιγμα θα πρέπει να είναι σταδιακό, ενώ εμφανίστηκε αντίθετη με την παρουσία πιστών στην εκκλησία, λέγοντας πως “οι λειτουργίες θα έπρεπε να γίνουν μόνο με ιερείς”.

Οι εκτιμήσεις της Ματίνας Παγώνη πάντως για το μέλλον μόνο αισιόδοξες δεν ήταν, αφού είπε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για κανονικότητα ούτε κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, προβλέποντας μάλιστα πως τις μάσκες “θα τις πετάξουμε στο τέλος του καλοκαιριού, αρχές Σεπτέμβρη”, δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων δεν θα έχει εμβολιαστεί, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα