Παραίτησαν τον 80χρονο πρώην πολιτευτή από το νοσοκομείο Καρδίτσας

Ο κ. Κωνσταντίνος Πατέρας, παραιτήθηκε από τη διοίκηση του ΓΝ Καρδίτσας

Κοινή απόφαση Μητσοτακη- Κικίλια. Ο Κωνσταντίνος Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του μετά το σάλο που προκλήθηκε από τον διορισμό του εντός και εκτός ΝΔ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο κ. Κωνσταντίνος Πατέρας, από τη θέση του Διοικητή του Γ. Ν. Καρδίτσας. Την παραίτηση έκανε αποδεκτή ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Κικίλια η αποδοχή της παραίτησης του 80χρονου. Με άλλα λογια...τον παραίτησαν, μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει.

Ο διορισμός του 80χρονου πρώην πολιτευτή βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Ο κ.Πατέρας πολιτευόταν στο παρελθόν με τη Νέα Δημοκρατία και τα τελευταία χρόνια με τους ΑΝΕΛ και το ΛΑΟΣ.

Είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ τον Ιούνιο του 2016 καταγγέλλοντας το κόμμα του Πάνου Καμμένου, με την εκπρόσωπο του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου να τον κατηγορεί εν συνεχεία ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα.

Επέστρεψε στη ΝΔ τον Ιούνιο του 2018 στο πλαίσιο της συστράτευσης και επιστροφής όλων των στελεχών που είχαν αποχωρήσει προς τα δεξιά, καθώς το Μοσχάτο επιθυμούσε να ανακόψει κόμματα όπως το ΛΑΟΣ και εν συνεχεία η Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με το βιογραφικό το οποίο συνόδευε την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2007 με τη ΝΔ, ο κ. Πατέρας είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με 8 χρόνια Μεταπτυχιακές σπουδές, στην Αγγλία με υποτροφία του ΙΚΥ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Επίσης δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν/μίου Θεσσαλίας ως καθηγητής με το Ν.407.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση

Να ζητήσει τις παραιτήσεις των 111 «άριστων» και του «υπουργού των ρουσφετιών», όπως χαρακτηρίζει τον κ. Κικίλια, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό.

 «Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, σχολιάζει, «αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξέχασε» τον «διοικητή - κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά», τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας, τη «σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια».

«Μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της "αναξιοκρατίας" και του κράτους των "αρίστων" του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων».

 Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους «οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας».

Στο ίδιο πνεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 "αρίστων" που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια».

Απάντηση της ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε τη δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση», τονίζει η ΝΔ, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση», συνεχίζει η Πειραιώς και σημειώνει: «Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Βασίλης Κικίλιας, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Γαλάζιες" αναταράξεις για τις επιλογές των διοικητών των νοσοκομείων

Νοσοκομείο Καρδίτσας: Συνταξιούχος μάνατζερ ετών 80

SHARE:

24Media Network