Συγχωνεύονται οι νευροχειρουργικές κλινικές της 1ης ΥΠΕ

Συγχωνεύονται οι νευροχειρουργικές κλινικές της 1ης ΥΠΕ

Κίνδυνος άμεσης αναστολής της λειτουργίας της νευροχειρουργικής κλινικής του ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, μετά την απόφαση για συγχώνευση τους σε 2

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς ενόψει του κινδύνου άμεσης αναστολής της λειτουργίας της νευροχειρουργικής κλινικής του ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Επιπροσθέτως όπως αναφέρουν  οι γιατροί της κλινικής που συναντήθηκαν με την υποδιοικήτρια της 1 ΥΠε, κ. Διαμαντοπούλου, έκπληκτοι, την άκουσαν να λέει ότι πρόθεση των αρμοδίων είναι η διατήρηση μόνο ενός νευροχειρουργικού τμήματος στην 1 ΥΠε για να ασχολείται με το τραύμα (ΚΑΤ), ενός ακόμα για ν’ ασχολείται με τα παιδονευροχειρουργικά περιστατικά, ενώ  οι υπόλοιπες νευροχειρουργικές κλινικές της 1ΥΠε θα συγχωνευτούν σε….. 2.

Με άλλα λόγια, τα νευροχειρουργικά τμήματα του ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, του ΕΕΣ, του ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ και του ΝΙΜΤΣ θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν σε 2 μόνο.

Οι γιατροί ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας άμεσες απαντήσεις στα εξής:

1)      Να ξεκαθαρίσει δημόσια αν τα παραπάνω είναι επίσημή της θέση ή προσωπική άποψη της κ. Διαμαντοπούλου.

2)      Να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις Επιμελητών Β΄ που χρειάζονται για να μην καταρρεύσει το σύστημα, πολλές από τις οποίες αν και δρομολογημένες καθυστερούν προκλητικά με γελοία διαδικαστικά προσχήματα.

3)      Να βρει άμεση δραστική λύση για την ενίσχυση και ομαλή λειτουργία της νευροχειρουργικής κλινικής του ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, αλλά και των αντίστοιχων κλινικών του ΚΑΤ  και του ΕΕΣ που επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα στελέχωσης με ειδικευμένους νευροχειρουργούς σε οργανικές θέσεις Επιμελητών.

4)      Οι συνταξιοδοτήσεις και πρόωρες αποχωρήσεις γιατρών ταυτόχρονα με τις προσλήψεις που γίνονται με το σταγονόμετρο έχουν προκαλέσει καταστάσεις ασφυξίας ενώ οι περιστασιακές προσλήψεις επικουρικών Επιμελητών δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. «Είναι προφανές ότι η πολιτική μη προσλήψεων Επιμελητών οδηγεί πλέον σε επικίνδυνες καταστάσεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια περίθαλψη και στέλνουν ασθενείς που χρειάζονται εξειδικευμένη αντιμετώπιση υψηλού επιπέδου κατευθείαν «στις αγκάλες» του ιδιωτικού τομέα ή και σε αναζήτηση κατάλληλης περίθαλψης στο εξωτερικό» .

Διαβάστε επίσης στο  Healthview.gr:

Αλτσχάιμερ: Μπορεί να προκαλείται από ιούς και βακτήρια

Πως το ύψος και το βάρος επηρεάζουν την κοινωνική μας εξέλιξη

SHARE: