Συμφωνία ΕΟΠΥΥ – Κλινικών για κρεβάτια εντατικής

Συμφωνία ΕΟΠΥΥ – Κλινικών για κρεβάτια εντατικής
Εσωτερικό νοσοκομείου (ΦΩΤΟ Αρχείου) EUROKINISSI

Ο οργανισμός εξασφαλίζει 49 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις οποίες θα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ.

Υπογράφεται μεθαύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο γραφείο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και των Ιδιωτικών Κλινικών μελών της της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) που αφορά στη διάθεση 40 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική και 9 κλινών στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τις μονάδες αυτές θα μπορεί να διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ.

Οι δυο πλευρές κατέληξαν σήμερα στο τελικό κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας το οποίο μονόγραψαν και την ερχόμενη Παρασκευή θα υπογραφεί και από τις Κλινικές που θα συμμετάσχουν.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί επίσης συμφωνία και με τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, όπου συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι όμιλοι ιδιωτικής υγείας και οι οποία φαίνεται να μη συμφωνούν με τις προτάσεις του ΕΟΠΥΥ. Στόχος του υπουργείου υγείας είναι να εξασφαλίσει περί τις 80 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να μπορέσει να καλύψεις τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου και λόγω γρίπης.

Η υπογραφεί του συγκεκριμένου μνημονίου βελτιώνει την κατάσταση, αλλά δεν τη λύνει , καθώς καθημερινά 45-50 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, μόνο στην Αττική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version