Συμβουλευτική και Υποστήριξη Μεταναστριών Εγκύων και Νέων Μητέρων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΚΤΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΚΤΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Ανακοινώθηκε η έναρξη του Σχεδίου Δράσης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ ανακοινώνει την έναρξη του Σχεδίου Δράσης «Συμβουλευτική και Υποστήριξη Μεταναστριών Εγκύων και Νέων Μητέρων». 

Σκοπός του Σχεδίου Δράσης είναι η παροχή συμβουλευτικής, ενημέρωσης και υποστήριξης μεταναστριών εγκύων και νέων μητέρων σε θέματα που αφορούν την ομαλή μετάβαση τους προς τη γονεϊκότητα.

Η εγκυμοσύνη συνιστά μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία η γυναίκα καθίσταται ευάλωτη, στον βαθμό που καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από πρωτόγνωρες εμπειρίες και κομβικές αλλαγές, στη σωματική εικόνα, την καθημερινή ζωή, στις σχέσεις, γεγονός που παγιώνει μια διαφορετικότητα. Συχνά οι ισορροπίες μέσα στην οικογένεια ανατρέπονται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα κοινωνικής και πολιτισμικής προσαρμογής καθώς και οικονομικής φύσης. Η ενημέρωση και συμβουλευτική, που θα λάβει χώρα υπό την μορφή ατομικών και ομαδικών συνεδριών στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης και θα παρέχεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας κατά την κύηση και μετά τον τοκετό, στοχεύει στην κάλυψη συναισθηματικών, σωματικών και ψυχολογικών αναγκών των μεταναστριών που βιώνουν παράλληλα κοινωνικό αποκλεισμό, ρατσισμό, φτώχεια και περιθωριοποίηση.

Παράλληλα με την παροχή ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής και υποστήριξης πρόκειται να υλοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης  και ενημέρωσης όπως η εκπόνηση και διανομή πολύγλωσσου ενημερωτικού υλικού σχετικό με ζητήματα υγείας στην εγκυμοσύνη και τη λοχεία και τη προετοιμασία για τη γονεϊκότητα, η πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων και ημερίδας διάχυσης των αποτελεσμάτων του Σχεδίου Δράσης.

Το Σχέδιο Δράσης εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναίκειων Οργανώσεων)» (Α’ Και Β’ Κύκλος) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Εσωτερικών, με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ).

Το Σχέδιο Δράσης που θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2015 υλοποιείται στην ευρύτερη  περιοχή της Αθήνας.

SHARE:

24Media Network