Σύψας: Μπορεί να έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων

Σύψας: Μπορεί να έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων
Ο ΕΟΔΥ στον δήμο Κηφισιάς. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Ο δείκτης αναπαραγωγής της επιδημίας έχει ξεπεράσει το 1 ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και τόνισε πως η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν εξελίσσεται ομαλά.

“Πρέπει να ανησυχούμε” ανάφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας τονίζοντας οτι η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν εξελίσσεται ομαλά.

Ο κ. Σύψας επεσήμανε πως μπορεί να έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και αν συμβεί αυτό, “αυτομάτως θα έχουμε περισσότερες διασωληνώσεις, θα πιεστεί το σύστημα άρα θα έχουμε και επίσημα το δεύτερο κύμα στην Ελλάδα”.

“Ο δείκτης αναπαραγωγής της επιδημίας, το περίφημο RΟ, είναι λίγο πάνω από το 1. Φαντάζομαι ότι και στα επικαιροποιημένα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα” είπε ο κος Σύψας μιλώνστας στον ΣΚΑΙ. Εξήγησε πως πως αυτό σημαίνει ότι η πανδημία αποκτά μια δυναμικότητα με την έννοια ότι ένας μολυσμένος άνθρωπος μπορεί να μολύνει περισσότερους από 1 συνανθρώπους του γύρω.

“Αυτό σημαίνει ότι η επιδημία μπορεί να πάρει εκθετικές διαστάσεις, να έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων κάθε μέρα εάν δεν λάβουμε έγκαιρα μέτρα” είπε συγκεκριμένα.

“Έχουμε μια πολύ σημαντική έξαρση της επιδημίας στην Ελλάδα, ένα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που αφορά κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά δυστυχώς βλέπουμε και διασπορά σε όλη την Ελλάδα”, συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version