Το χάπι της νεότητας θα είναι έτοιμο σε δυο χρόνια

Το χάπι της νεότητας θα είναι έτοιμο σε δυο χρόνια

Καναδοί επιστήμονες ετοιμάζουν ένα χάπι που θα αυξήσει τα χρόνο ζωής του ανθρώπου και θα τον κρατά νέο για περισσότερα χρόνια

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι επιστήμονες μας προετοιμάζουν για ένα χάπι που θα δίνει στον άνθρωπο περισσότερα χρόνια ζωής και θα τον κρατά νέο για περισσότερα χρόνια. Τώρα. Καναδοί επιστήμονες λένε πως αυτό το χάπι είναι πραγματικά μόλις δυο χρόνια μακριά.

Ερευνητές από το Π ανεπιστήμιο McMaster στο Ontario του Καναδά έκαναν πειράματα επάνω σε ποντίκια και βρήκαν μια φόρμουλα που μπορεί να χρησιμεύσει ως ελιξίριο  νεότητας το οποίο αποκάλεσαν Συντριβάνι της Νεότητας.
Πρόκειται ένα μείγμα από 30 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία καθώς και φολικό οξύ. Περιέχρει επίσης εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και μουρουνέλαιο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση  Environmental and Molecular Mutagenesis, έδειξαν πως το... μαγικό όπως λένε μείγμα που έφτιαξαν μπορεί να αντιστρέψει τη γήρανση του εγκεφάλου και να λύσει προβλήματα υγείας όπως η νόσος του Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Πως; Η επικεφαλής της έρευνας Jennifer Lemon και οι συνεργάτες της βρήκαν πως το συμπλήρωμα αυτό οδηγησε σε λιγότερες ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν γήρανση του εγκεφάλου.

Μάλιστα, όταν το μείγμα αυτο το έδωσαν και σε γρύλους, έζησαν 257 ημέρες, από 120 ημέρες που είναι ο φυσιολογικός μέσος όρος ζωής τους. 

"Η έρευνα έδειξε πως υπάρχει μεγάλη προοπτική με αυτό το συμπλήρωμα να βοηθηθούν άνθρωποι που υποφέρουν από καταστροφικές νευρολογικές παθήσεις" είπε η Lemon και συνέχισε "το γνωρίζουμε αυτό επειδή τα ποντίκια εχουν τους ίδιους κυτταρικούς μηχανισμούς που προκαλούν τις νευρικές εκφυλήσεις με τους ανθρώπους".

SHARE:

24Media Network