Ξανθός: Γιατί παύσαμε τους διοικητές που πέρασαν την αξιολόγηση

Ξανθός: Γιατί παύσαμε τους διοικητές που πέρασαν την αξιολόγηση
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, για την απόφαση της κυβέρνησης να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους ακόμα και διοικητές που αξιολογήθηκαν θετικά

Της απόφασης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να απομακρυνθούν από τα καθήκοντα τους ακόμη και διοικητές που αξιολογήθηκαν θετικά, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Υγείας κος Ανδρέας  Ξανθός.

Ο κος Ξανθός αιτιολογώντας την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου  είπε,  ότι η εισήγηση της επιτροπής μπορεί να ήταν θετική αλλά ήταν στη διακριτική ευχέρεια και κρίση της ηγεσίας να αποφασίσει, εάν η εν γένει προσωπικότητα του κάθε διοικητή, το έργο του και η πορεία του, ήταν αυτή που έπρεπε για να του επιτραπεί να παραμείνει στη θέση του.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για διώξεις διοικητών κατά προσωπικού που διατάρασσαν την εργασιακή ειρήνη, τρομοκρατούσαν τους εργαζόμενους, εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και έβαζαν τρικλοποδιές στο σύστημα.

Ο κος Ξανθός δεν απάντησε συγκεκριμένα, εάν αυτοί  που αξιολογήθηκαν θετικά, ενέπιπταν σε αυτή την κατηγορία, χαρακτήρισε όμως λυσσαλέα την επίθεση που γίνεται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό.

Επιτέθηκε επίσης κατά διοικητών, για τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα νοσοκομεία. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον απερχόμενο διοικητή του ΚΑΤ που παρενέβη προκειμένου να μη λειτουργήσουν την Πέμπτη τα τακτικά χειρουργεία, ενώ μίλησε και για κάποιον άλλο διοικητή που εισηγείται το κλείσιμο μεγάλου νοσοκομείου επειδή “τίθεται εν κινδύνω η λειτουργία του”.

Κατά τον υπουργό Υγείας από τη στιγμή που το σύστημα Υγείας λειτουργεί οριακά έχει μεγάλη σημασία η προσωπικότητα και η απήχηση του διοικητή στις τοπικές κοινωνίες αφού το μοντέλο των τεχνοκρατών του 2001 όπως είπε, έχει αποτύχει. Οι διοικητές κατά τον κο Ξανθό δεν πρέπει να είναι τεχνοκράτες, αλλά να έχουν πολιτική κατεύθυνση και πολιτικές προτεραιότητες, απαραίτητες προϋποθέσεις  για να υπηρετήσουν σωστά το σύστημα Υγείας. Ο υπουργός Υγείας μάλιστα, προσανατολίζεται στην δημιουργία επιτροπής κρίσης των νέων υποψήφιων διοικητών, στην οποία θα συμμετέχουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου και τοπικοί φορείς.

Υπενθυμίζουμε ότι από τους 71 διοικητές στην αρχή της εβδομάδας, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, οι 59.

Διαβάστε ακόμη στο Healthview.gr:

Ποιοι είναι οι πρώτοι διοικητές που αποχωρούν από το ΕΣΥ

“Καραμπινάτες” περιπτώσεις γιατρών στη τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα