Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα δόντια μετά το πρωινό

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα δόντια μετά το πρωινό
Χαμόγελο unsplash

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που πλένουν τα δόντια μετά το πρωινό γεύμα, τότε αυτό το κείμενο σας αφορά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά το πρωινό γεύμα. Κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει τη μέρα του με δυσάρεστη αναπνοή, σωστά;

Παρά το γεγονός ότι είναι συνηθισμένη πρακτική, ένας οδοντίατρος προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν αυτή τη συνήθεια, καθώς μπορεί αυτή να βλάψει τα δόντια τους.

Συγκεκριμένα, η οδοντίατρος Anna Peterson ανέβασε βίντεο στο Tik Tok για να προειδοποιήσει τον κόσμο για τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει στα δόντια μία τόσο απλή συνήθεια σαν αυτή και εξηγεί γιατί.

Στο βίντεο που έχει προβληθεί πάνω από 400.000 φορές εξηγεί χαρακτηριστικά:

“Γνωρίζατε ότι δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το πρωινό; Πάντα να το κάνετε πριν. Και υπάρχουν δύο λόγοι γι΄αυτό: όταν τρώμε πρωινό το στόμα μας γίνεται όξινο, οπότε αυτό που κάνουμε με την οδοντόβουρτσα είναι να μεταφέρουμε το οξύ στα δόντια κάτι που φθείρει το σμάλτο (η λευκή σκληρή ουσία που καλύπτει το ορατό μέρος του δοντιού) .

Και συνεχίζει: “Και το πλύσιμο πριν το πρωινό προστατεύει τα δόντια από οτιδήποτε σκοπεύετε να φάτε”.

Οι απαντήσεις των χρηστών ήταν ανάμικτες, με πολλούς να σχολιάζουν ότι δεν τους φαίνεται ιδιαίτερα δελεαστικό να τρώνε πρωινό με γεύση μέντας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα