Υποψήφιος βουλευτής υπαρχηγός της μαφίας στην Κρήτη

Υποψήφιος βουλευτής υπαρχηγός της μαφίας στην Κρήτη

Εκτός των τριών ενστόλων, στη μαφία της Κρήτης εμπλέκονται ένας υποψήφιος βουλευτής, ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και δύο δικηγόροι

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (14/11) τα 16 άτομα, που συνελήφθησαν στην Κρήτη ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αποκαλύφθηκε, ανάμεσα τους, έχοντας μάλιστα ηγετικό ρόλο, είναι άνδρας, ο οποίος τον περασμένο Μάιο ήταν υποψήφιος βουλευτής με κόμμα που δεν μπήκε εν τέλει στη Βουλή ενώ οι τρεις ένστολοι, δύο αξιωματικοί από το Λασίθι και ένας αστυφύλακας από το Ηράκλειο, που εμπλέκονται στην οργάνωση, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δόθηκε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Οι δύο αξιωματικοί έχουν καταγραφεί να ενημερώνουν μέλη της μαφίας για επέμβαση της αστυνομίας σε χασισοφυτεία ενώ ο τρίτος έχει προσπαθήσει να τους πουλήσει όπλο.

Οι έρευνες πάντως δεν σταματούν εδώ, αφού στο “στόχαστρο” της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης βρίσκεται καθηγητής του Πανεπιστημίου του νησιού αλλά και δύο δικηγόροι.

Να θυμίσουμε ότι η οργάνωση αποτελούνταν από δύο κομμάτια. Το ένα με 12 άτομα δρούσε στο Ηράκλειο και το άλλο με 8 στο Λασίθι. Όλοι ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις καλλιέργειας και εμπορίας κάνναβης, διακίνησης όπλων και ζωοκλοπών. Συνολικά σχηματίστηκαν κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες για 67 άτομα (52 ημεδαποί, 15 αλλοδαποί).

Πηγή: prismanews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα