Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Άφαντος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Άφαντος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του δεν προσήλθαν να καταθέσουν στον ανακριτή για τις παράνομες αμοιβές για τα TOR M1. Αναμένονται εντάλματα σύλληψης

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του, Μιχάλη, αναμένεται να εκδώσουν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτές της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών για τα TOR M1 δεν εμφανίστηκαν την Πέμπτη ενώπιόν τους.

Ο Κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία φέρονται να διακίνησαν με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας των ΤΟR M1 από το ΥΠΕΘΑ.

Στο ανακριτικό γραφείο μετέβη η συνήγορος των δύο κατηγορουμένων, Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι εξήγησε στους ανακριτές τους λόγους που οι εντολείς της αποφάσισαν να μην εμφανιστούν για να απολογηθούν.

“Οι εντολείς μου δηλώνουν αθώοι και ότι θα ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει η ελληνική και η κυπριακή νομοθεσία” ανέφερε η συνήγορός τους.

Η κ. Βόζεμπεργκ ενημέρωσε τον ανακριτή ότι ο πρώην υπουργός και ο γιος του γνωρίζουν τις συνέπειες της απόφασής τους να μην προσέλθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς έχουν ενημερωθεί τόσο από την ίδια όσο και από τον Κύπριο δικηγόρο τους.

Ο “κουμπαράς” και τα εμβάσματα εκατομμυρίων

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο, προέκυψαν στοιχεία για υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του, στην Κύπρο.

Η εν λόγω εταιρεία, BEESTON, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ανακριτών “δέχθηκε” εμβάσματα εκατομμυρίων, που φαίνεται να έχουν αποσταλεί από τον -καταζητούμενο πλέον με ένταλμα- Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει κυρίαρχο ρόλο, ως “κουμπαράς” στη διακίνηση παράνομων, κατά τη δικογραφία, χρημάτων στην αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M1. Ως εκπρόσωπος της εταιρίας Drumillan εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, τον Οκτώβριο του 2012.

Για την ενεργό εμπλοκή που καταλογίζεται στον πρώην υπουργό της Κύπρου, είχε μιλήσει στον ανακριτή ο εξάδελφος, επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης και νυν συγκατηγορούμενος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, τον οποίο έχει μηνύσει ο Ντ. Μιχαηλίδης.

Στη συμπληρωματική απολογία που είχε δώσει ο Ν. Ζήγρας, απέδωσε σημαντικό ρόλο στον πρώην Κύπριο πολιτικό, καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης μετέφερε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Ντ. Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές οι οποίες προέρχονταν από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα