“Ζητιάνα” η Αφροδίτη της Μήλου

“Ζητιάνα” η Αφροδίτη της Μήλου
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FOCUS (ICON PRESS / ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ) Icon

Αρνητικό δημοσίευμα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ξεσηκώνει νέα θύελλα αντιδράσεων. Περιγράφονται οι επιπτώσεις στη ζωή των Γερμανών φορολογουμένων

Μετά το προκλητικό εξώφυλλο του Φεβρουαρίου στο γερμανικό περιοδικό Focus και την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία, άλλο ένα εξώφυλλο έρχεται να προστεθεί στην σωρεία αρνητικών για την προσπάθεια νοικοκυρέματος της ελληνικής οικονομίας δημοσιευμάτων.

Το σημερινό γερμανικό Focus παρουσιάζει την Αφροδίτη της Μήλου περιτυλιγμένη από μία κουρελιασμένη ελληνική σημαία. με τη μορφή ζητιάνας, να απλώνει το χέρι της και να ζητά ελεημοσύνη προς όλα τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης και κυρίως προς την ίδια τη Γερμανία, που κατέχει το υψηλότερο ΑΕΠ και αναμένεται να προσφέρει και την υψηλότερη χρηματική βοήθεια μέχρι τις 19 Μαΐου προς τη χώρα μας, στο σύνολο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα και τα χρήματά μας» και σχολιάζει αρνητικά τα κονδύλια που θα καταβάλει η Γερμανία, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας που ανακοίνωσαν χτες τόσο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με την προαναγγελία του τεύχους, το κύριο άρθρο του περιοδικού παρουσιάζει τις δραματικές συνέπειες της ελληνικής κρίσης για το ευρώ και τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Στο στόχαστρο του γερμανικού Τύπου βρίσκεται, άλλωστε, και η Γερμανίδα καγκελάριος, εξαιτίας της συγκατάθεσής της για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως «η στρατηγική της Άνγκελα Μέρκελ δεν απέφερε» και ότι «ουδείς μπορεί να πιστέψει τους Έλληνες» ότι θα προχωρήσουν σε ραγδαίες περικοπές δαπανών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα