Καλαμπάκα: Έπεσε το ιστορικό τοξωτό γεφύρι της Σαρακίνας

Καλαμπάκα: Έπεσε το ιστορικό τοξωτό γεφύρι της Σαρακίνας
Έπεσε το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της Σαρακίνας ekalampaka.gr

Το ιστορικό γεφύρι της Σαρακίνας, στην Καλαμπάκα, δεν άντεξε τον μεγάλο όγκο νερού από την κακοκαιρία Daniel και ένα μέρος του κατέρρευσε.

Ένα μνημείο πολιτισμού, η ιστορική λίθινη τοξωτή γέφυρα της Σαρακίνας του 16ου αιώνα στον Πηνειό ποταμό, κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και σοκάρουν.

Νωρίτερα, είχε αποκλειστεί η διέλευση από τη νέα γέφυρα της Σαρακίνας, σύμφωνα με το ekalampaka.gr, ενώ είναι αδύνατη η μετακίνηση από και προς Διάβα.

Δεδομένου ότι και η γέφυρα της Διάβας – Καλαμπάκας έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, πλέον οι κάτοικοι της Διάβας δεν έχουν πρόσβαση στο χωριό τους, ούτε μπορούν από ‘κει να μετακινηθούν προς Καλαμπάκα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, το εν λόγω γεφύρι είχε αναστηλωθεί τον περασμένο Ιανουάριο. Γεφυρώνει τον ποταμό Πηνειό (Σαλαμπριά) και απέχει 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμπάκας και 21 χιλιόμετρα από τη πόλη των Τρίκαλων.

Η γέφυρα του 16ου αιώνα, που έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Μνημείο, είχε υποστεί βλάβες από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα το προηγούμενο διάστημα και η αποκατάστασή της εντάχθηκε σε πρόγραμμα, συνολικού ύψους 8,2 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε στην περιοχή, για την αποκατάσταση συνολικά τριών ιστορικών γεφυριών, αλλά και για την υπογειοποίηση δικτύων άρδευσης.

Δείτε βίντεο από το σημείο

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα