ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Σπίτια στην Αθήνα

Πρώτα οι στόχοι, μετά η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Το οικονομικό επιτελείο στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκτός από διαβεβαιώσεις για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για φέτος, έβαλε και κάποιες "εγγυήσεις". Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Βεσυρόπουλος: ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, που "αποτελεί αίτημα των Ελλήνων πολιτών" κάνει λόγο στη δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας έτσι και στις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Τέλος στην αυτονομία του ΣΕΠΕ - Για υποβάθμιση μιλά η Αχτσιόγλου

Στη Γενική Γραμματεία Εργασίας θα υπάγεται πλέον το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όπως αποκάλυψε ο Ειδικός Γραμματέας του, Παναγιώτης Κορφιάτης. Για σαφές βήμα υποβάθμισης κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Facebook

Libra: Η G7 ανησυχεί για το κρυπτονόμισμα του Facebook

Πριν να ξεκινήσει η ετήσια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών, ο Γάλλος υπουργός Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του κρυπτονομίσματος Libra.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σε δύο φάσεις το φορολογικό - Στενή παρακολούθηση από τους θεσμούς

Σε ενδιάμεση λύση προσανατολίζεται πλέον η κυβέρνηση για το φορολογικό, θέλοντας να κάνει τις αλλαγές χωρίς να υπάρχουν εμπλοκές με τους θεσμούς. Το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και του ΕΝΦΙΑ. Αναλυτικά τα μέτρα.

Εφορία Ψυχικού

Έχετε μήνυμα από την Εφορία: Με e-mail οι ειδοποιήσεις για διορθώσεις και ελέγχους

Οι φορολογούμενοι που ειδοποιούνται μέσω μηνύματος για έλεγχο της φορολογικής τους δήλωσης θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Χωρίς την προσκόμιση των δικαιολογητικών δεν θα προχωρήσει η εκκαθάριση της δήλωσης

Κτήρια στην Αθήνα

ΑΑΔΕ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε εισόδημα από Airbnb

Χρήσιμες διευκρινίσεις για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών που ενοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb, ώστε να μην βρεθούν ενώπιον της εφορίας στις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται, παρέχει η νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.

ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών μητρώων και πινάκων από την 17η Ιουλίου 2019 και ώρα 11:00.

Χρηματιστήριο Αθηνών - φωτογραφία αρχείου

Σε θεσμικούς επενδυτές περίπου 1,9 δισ. ευρώ από τα 2,5 δισ. ευρώ του 7ετούς ομολόγου

Το Δημόσιο άντλησε τελικά από την έκδοση του 7ετούς ομολόγου περίπου το 1/5 της προσφοράς, δηλαδή 2,5 δισ. από το οποία τα 1,875 δισ. ευρώ απορροφήθηκε από διαχειριστές διαθεσίμων και τράπεζες.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Χαμηλότερα πλεονάσματα από το 2021: Στοίχημα οι μεταρρυθμίσεις - επενδύσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Ναι" αλλά υπό προϋποθέσεις είπαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των θεσμών σε μια συζήτηση για την αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων η οποία σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται ούτε και το 2020.

Moody's

Moody's: Αναβάθμισε σε θετική την προοπτική του αξιόχρεου των καταθέσεων ελληνικών τραπεζών

«Η πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα είναι πιθανό να επιταχύνει φιλικές προς την ανάπτυξη οικονομικές πολιτικές, οι οποίες θα κάνουν ευκολότερη για τις τράπεζες την εφαρμογή των στρατηγικών σχεδίων τους για τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Moody's.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST. ΤΡΙΤΗ 16/7/2019. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ρέκλινγκ:Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα μπορούσε να συνδυαστεί με μείωση του αφορολόγητου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολα όσα τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist. Η θέση του για τις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης.

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ

Οι θεσμοί ανοίγουν τα χαρτιά τους για την Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση μετρά μόλις μια εβδομάδα ο χρόνος πιέζει ήδη ασφυκτικά καθώς οι θεσμοί θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα της πορείας των δημόσιων στόχων. Στο "μικροσκόπιο" το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ξανά στις αγορές - Σε έκδοση 7ετούς ομολόγου προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών

Οι προσδοκίες για το νέο ομόλογο από το οποίο αναμένεται να αντληθούν 2-2,5 δισ. ευρώ είναι να πετύχει ένα επιτόκιο κάτω από 2% που θεωρείται ρεαλιστικό με δεδομένη την πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και ειδικά του γεγονότος ότι ο δεκαετής τίτλος που εκδόθηκε τον Μάρτιο διαπραγματεύεται σήμερα με απόδοση κοντά στο 2,3%.

Ο Ε.Τσακαλώτος και η Κ.Λαγκάνρτ

CNBC: Ο Τσακαλώτος για επικεφαλής του ΔΝΤ

Ανάμεσα στους πιθανούς διαδόχους της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ παρουσιάζει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών το αμερικανικό CNBC - Ποιά είναι τα άλλα ονόματα που "παίζουν".

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Συνάντηση Σταϊκούρα - Ρέγκλινγκ: Στο επίκεντρο το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έρχεται στην Ελλάδα για να ξεκαθαρίσει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ESM και της ΕΕ η Ελλάδα αποκλίνει από τον στόχο για το 2019 και θα πρέπει να προχωρήσει σε "διορθώσεις".

Deutsche Bank

Deutsche Bank: Όσο ανακοίνωνε 18.000 απολύσεις οι διευθυντές έκαναν πρόβες κουστουμιών 1.300 ευρώ

ΚΟΣΜΟΣ

Ενώ την περασμένη εβδομάδα, η Deutsche Bank ανήγγειλε την απόλυση 18.000 υπαλλήλων προκειμένου να περιορίσει τις υψηλές δαπάνες, τα διευθυντικά της στελέχη στο γραφείο στο Λονδίνο έκαναν πρόβες για κουστούμια που κοστίζουν τουλάχιστον 1.300 ευρώ.

O Κυριάκος Μητσοτάκης

Μαξίμου: Θα πετύχουμε και τους δημοσιονομικούς στόχους και την εφαρμογή φοροελαφρύνσεων

Το οικονομικό επιτελείο ανέλυσε στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ένα πλέγμα εναλλακτικών προσεγγίσεων που περνά και από τον εξορθολογισμό των δαπανών χωρίς νέα μέτρα προκειμένου να μεγαλώσει ο δημοσιονομικός χώρος για το υπόλοιπο του 2019 και κυρίως το 2020. Στόχος οι προσεγγίσεις τους να πάρουν και την έγκριση των δανειστών.