ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Κλειστή επιχείρηση εστίασης λόγω lockdown

ΕΛΣΤΑΤ: Αναθεωρεί στο -9% την πτώση του ΑΕΠ το 2020

Η τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 5,5% (η κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε 8%, ενώ αυτή της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκε 2,6%), έναντι μείωσης 3,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση τον Μάρτιο.

Τουρίστες

Εκτίναξη τον Αύγουστο του τζίρου στα καταλύμματα - Σε ποια περιοχή παρατηρήθηκε αύξηση

Η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (250,2%) και η μικρότερη αύξηση (93,9%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Κόσμος στην αγορά

Λιανικό Εμπόριο: Στα 2,72 δις ο τζίρος τον Αύγουστο για μεγάλες επιχειρήσεις

Αύξηση 14,4% σε σχέση με τον Αύγουστο 2020 που είχε διαμορφωθεί σε 2,38 δισ. ευρώ και μείωση 13,7% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 3,15 δισ. ευρώ καταγράφει ο κύκλος εργασιών τον Αύγουστο εφέτος για τις επιχειρήσεις του τομέα λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων.

Εστίαση

Αύγουστος: Στο 32,9% η αύξηση τζίρου σε επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα "Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης", ενώ τη μικρότερη αύξηση οι επιχειρήσεις του τομέα "Δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα".

Κινητοποιήσεις ΓΕΝΟΠ για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ

Κινητοποιήσεις ΓΕΝΟΠ για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ

Σε συνέντευξη τύπου οι ιθύνοντες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξήγησαν γιατί η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η υποχώρηση του ποσοστού του δημοσίου κάτω από 50% θα ζημιώσει τους καταναλωτές.

Alpha Bank

Β. Ψάλτης: "Θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα"

Η επίσκεψη στη Ρόδο σηματοδοτεί το αυξημένο ενδιαφέρον της Alpha Bank για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, αλλά και τη δέσμευσή της να λειτουργήσει ως εταίρος και σύμβουλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ακίνητα

Τράπεζες: Ετοιμάζονται να βγάλουν στο "σφυρί" 300.000 ακίνητα

Περί τα 300.000 ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων θεωρούνται πλέον ώριμα να ρευστοποιηθούν σχετικά άμεσα μέσα από την πλατφόρμα eauction.

Εγκατάσταση φυσικού αερίου

"Νάρκη" ακρίβειας και ενέργειας στον προϋπολογισμό - Αγωνία για επιτόκια και νέες ανατιμήσεις

Βαρόμετρο για την οικονομία θα είναι η διακύμανση του πληθωρισμού διεθνώς, καθώς μπορεί να αλλάξει τη στάση των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, σε ό,τι αφορά τα επιτόκια.

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Καμπανάκι για αύξηση στον γενικό δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη αύξηση αύξηση καταγράφει ο λεγόμενος εισαγόμενος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο που ουσιαστικά προαναγγέλλει νέα αύξηση των τιμών στην αλυσίδα αξίας με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή.

Ηλικιωμένος λαμβάνει σύνταξη

Παγκρήτια Τράπεζα: Χορήγηση Σύνταξης – Γέφυρα στους συνταξιούχους

Το προϊόν καλύπτει το μεσοδιάστημα αναμονής από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης προς τον φορέα τους, μέχρι την επίσημη απονομή της σύνταξης και απευθύνεται σε συνταξιοδοτούμενους του Δημοσίου τομέα και στα μέλη του πρώην ΕΤΑΑ (Ιατρούς, Δικηγόρους και Μηχανικούς).

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Με μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων το 2022

Με τον Ηρακλή ΙΙ θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές ύψους 20 δισ. ευρώ περίπου, ενώ προγραμματίζονται και απευθείας πωλήσεις πακέτων κόκκινων δανείων άνω των 4,2 δισ. ευρώ. Όλες οι συναλλαγές κόκκινων δανείων μέχρι τέλος του 2021.

"Ελλάδα 2.0": Ποια είναι τα 36 νέα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης

"Ελλάδα 2.0": Ποια είναι τα 36 νέα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τριάντα έξι νέα έργα, προϋπολογισμού 1,34 δισ. ευρώ, εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Μμε τα 12 πρώτα έργα 1,42 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο, οι εντάξεις του Ταμείου αριθμούν σήμερα 48 έργα, με προϋπολογισμό 2,76 δισ. ευρώ.

Alpha Bank

Alpha Bank: Κεφάλαιο Κίνησης σε μικρομεσαίες κατασκευαστικές

Μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ θα χορηγηθούν σε ΜμΕ του Κατασκευαστικού και Μελετητικού κλάδου, νέα μεσομακροπρόθεσμα δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ρευστότητας που προέκυψαν λόγω της πανδημίας

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Περιοδεία της διοίκησης στη Βόρεια Ελλάδα

Η επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα, είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί η Διοίκηση της Τράπεζας σε διάστημα μόλις τριών μηνών, υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εταιρείες της Βορείου Ελλάδος στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Κατάστημα του ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ - Amazon: Έως τις 17 Οκτωβρίου στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 1.000 ανέργους

Έως την Κυριακή (17/10) η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος σε συνεργασία ΟΑΕΔ-Amazon για 1.000 ανέργους. Οι οδηγίες για την υποβολή αίτησης.

Ακίνητα

Τράπεζα Πειραιώς – Alpha Bank: Μέχρι τέλος του χρόνου η πώληση ακινήτων 1,5 δισ.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαγωνισμοί πώλησης των χαρτοφυλακίων ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank με ισχυρό ενδιαφέρον από εγχώριους ομίλους του real estate και από funds που έχουν παρουσία στην ελληνική αγορά.

Η Βουλή

Αξιολόγηση: Αρχίζει το πρέσιγνκ των θεσμών για ληξιπρόθεσμα, πλειστηριασμούς και δημοσιονομική ισορροπία

Στην ατζέντα των συζητήσεων πρώτη κατοικία, κόκκινα δάνεια, μείωση των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, αλλά και τα προσκόμματα που βάζει στην ανάκαμψη το ράλι τιμών στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες

Τα κεντρικά του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

ΔΝΤ: Αισιόδοξο για το ΑΕΠ το 2021, καμπανάκι για την "έκρηξη" των εισαγωγών

Η Ελλάδα, με βάση τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ αναμένεται να έχει δεύτερο πιο μεγάλο εξωτερικό άνοιγμα, με την Ευρωζώνη να καταγράφει στο σύνολο της σταθερά εμπορικά πλεονάσματα στο 2,6% με 2,7%.

Φωτογραφία αρχείου

Ξεκινά η υλοποίηση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα

Στις ράγες εκκίνησης μπαίνει ακόμα ένα έργο-ΣΔΙΤ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αναφερόμαστε στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, έργο για το οποίο γίνεται μεγάλη κουβέντα στη Βόρεια Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Ταμείο Ανάκαμψης: "Απαγορευτική" εξίσωση για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων

Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο στοίχημα αναδεικνύεται ο στόχος απορρόφησης κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, λόγω των προϋποθέσεων που θέτουν οι σχετικοί κανονισμοί αλλά και της δομής της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη

Ελληνικές τράπεζες: Γιατί δίνουν τα ακριβότερα δάνεια στην Ευρώπη

Τα επίσημα στοιχεία των ΕΚΤ και ΕΒΑ δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, ήταν στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2021 2,4 ποσοστιαίες μονάδες, όταν η αντίστοιχη διαφορά στην Ε.Ε. ήταν 1,25 μονάδες. Πού αποδίδουν την εξέλιξη οι τράπεζες.

Στιγμιότυπο από το Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών.  Τετάρτη 12 Μαιου 20021 (EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Καραβίας: Πιστωτική επέκταση 8 - 10 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια

Με την πρόσβασή του στις διεθνείς αγορές, το τραπεζικό σύστημα θα έχει όση ρευστότητα χρειαστεί η οικονομία. Επιπλέον, υπάρχει και η δεξαμενή των καταθέσεων που αυξάνεται κάθε μήνα. ανέφερε μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: 352 εκατ. ευρώ μέσω των προγραμμάτων "Γέφυρα Ι" και "Γέφυρα 2"

Tο συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα,  μέσω  των προγραμμάτων "Γέφυρα" ανέρχεται στα 352 εκατ. ευρώ σε συνολικά 85.974 δικαιούχους σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών