ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Premia Properties: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων ανεβάζει τον πήχη του real estate στην Ελλάδα

Premia Properties: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων ανεβάζει τον πήχη του real estate στην Ελλάδα

Μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων που συνεχίζει διαρκώς να μεγαλώνει. Αναπτυξιακή δυναμική, εξέλιξη και στόχοι για δυναμική είσοδο σε ακόμα περισσότερους κλάδους του real estate.

Alpha Bank

Alpha Bank: Υψηλές επιδόσεις το 2021 για τα αμοιβαία κεφάλαια του Ομίλου

Την πρώτη θέση στην κατηγορία του εξασφάλισε το Alpha Global Blue Chips Μετοχικό Classic με απόδοση +31,8. Πρόκειται για ένα μετοχικό χαρτοφυλάκιο που απαρτίζεται από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες διεθνώς.

O Γάλλος υπουργός Οικονομίας.

Γαλλία: "Παρωχημένοι" οι κανόνες της ΕΕ για το δημόσιο χρέος των κρατών-μελών

"Παρωχημένους" χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός ΟΙκονομικών τους ευρωπαίκούς κανόνες για το δημόσιο χρέος και εξήγησε γιατί. Τι είπε για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική

Τράπεζες: Οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν "φύλακτρα" για τις καταθέσεις τους

Η πολιτική της ΕΚΤ, η αύξηση του πληθωρισμού και η ανάγκη των τραπεζών για βελτίωση της κερδοφορίας τους, οδηγεί για πρώτη φορά τα καταθετικά επιτόκια σε αρνητικά επιτόκια. Το μέτρο δεν θα επεκταθεί στις καταθέσεις των νοικοκυριών.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης για αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης για αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών

Το ποσοστό επιδότησης θα κυμαίνεται μεταξύ του 30% και 40%, και θα αφορά κυρίως κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες. Το συνολικό κονδύλι θα αντληθεί από το ΕΣΠΑ και θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Τον Μάρτιο ξεκινά η υποβολή τους - Σε 8 δόσεις η πληρωμή φόρου εισοδήματος

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021. Από τον Ιούλιο και σε 8 δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Κατάστημα εστίασης

Αγορά: Ημίμετρα για τις επιχειρήσεις- "Καμπανάκι" για κύμα λουκέτων και χαμένες θέσεις εργασίας

Ημίμετρα αποτελούν σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς τα όσα ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των  πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων ως αντιστάθμισμα για τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.

Εστίαση

Μέτρα στήριξης: Τα δημοσιονομικά βάζουν "κόφτες" στις ενισχύσεις

Υπό τη "δαμόκλειο σπάθη" των Βρυξελλών, η κυβέρνηση άνοιξε τον κρατικό κορβανά για να στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Από τα 80 εκατομμύρια ευρώ όμως, τα 42 αφορούν πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που μέχρι να υλοποιηθεί θα περάσει… εύλογος χρόνος.

Στιγμιότυπο από κατάστημα εστίασης

Νέο πακέτο 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων - Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Ανακοινώθηκε δέσμη τριών επιπλέον μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Τα ποσά, οι "κόφτες" και οι δικαιούχοι

Διαμερίσματα στην Αθήνα

Η σταθερή δυναμική της φοιτητικής κατοικίας στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια η εύρεση φοιτητικής κατοικίας παρουσιάζει μεγαλύτερη δυσκολία, ειδικά μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία. Οι εστίες, η άνοδος των ενοικίων, οι ευκαιρίες real estate και οι άλλες προσεγγίσεις.

Γυναίκα βλέπει τις τιμές σε προϊόντα του σούπερ μάρκετ

Οι ανατιμήσεις "κουρεύουν" τα εισοδήματα - Εκτίναξη στις δαπάνες στέγασης - Οι τομείς με τιμές "φωτιά"

Στα ύψη έχει εκτιναχτεί το κόστος ζωής σε ένα χρόνο. Σε απόγνωση τα νοικοκυριά καθώς αντιμετωπίζουν την ακρίβεια σε ενέργεια και βασικά αγαθά, αλλά και εκτίναξη 18% στις δαπάνες για στέγαση, με τους μισθούς καθηλωμένους.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Σχεδιάζουν να ρίξουν 10 δισ. ευρώ νέα δάνεια το 2022

Από το σύνολο των νέων δανείων, τα 3,6 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν κατά κύριο στις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν σε νοικοκυριά και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αναλογία 60% – 40%

Λογαριασμός της ΔΕΗ

Η ενέργεια βάζει φωτιά στον πληθωρισμό: Έκρηξη τιμών σε ρεύμα, φυσικό αέριο, τρόφιμα

Κατά 5,1% αυξήθηκαν οι τιμές σε ετήσια βάση στην Ελλάδα το 2021 με τα ενεργειακά προϊόντα να κάνουν "πρωταθλητισμό" σε 12μηνη βάση αν και σε σχέση με το Νοέμβριο 2021 υπάρχει μια αποκλιμάκωση.

Χρήστος Σταϊκούρας

Έρχεται τρίμηνο "βαρόμετρο" για την πορεία του προϋπολογισμού

Εναλλακτικά σενάρια για τον προϋπολογισμό εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς πανδημία και ενεργειακή κρίση βάζουν "αστερίσκους" στο αρχικό σενάριο που προβλέπει ανάπτυξη 4,5% και πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4% του ΑΕΠ.

Τράπεζα

Τράπεζες: Δάνεια 700 εκατ. με κρατική εγγύηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέα εργαλεία για μικροπιστώσεις και αναπτυξιακά προγράμματα σχεδιάζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Τρέχουν ήδη το Ταμείο Εγγυοδοσίας και το ΤΕΠΙΧ ΙΙ που δίνουν δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 250.000 ή χαμηλότοκα δάνεια επενδυτικού σκοπού έως 1,5 εκατ.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind Ελλάς από την United Group

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind Ελλάς από την United Group

Η United Group ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Wind Ελλάς. Θα ενοποιήσει τις Wind Ελλάς και Nova για τη δημιουργία ενός ολιστικού παρόχου με ισχυρή πελατειακή βάση στην ελληνική αγορά.

Δάνεια έως 900.000 ευρώ με εγγύηση 80% για Επιχειρήσεις Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων

Δάνεια έως 900.000 ευρώ με εγγύηση 80% για Επιχειρήσεις Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων

Δημιουργείται Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων με προϋπολογισμό 62,5 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η διάρκεια.

Σούπερ μάρκετ

Κυβερνητικές αρρυθμίες φέρνει η ακρίβεια - Σταϊκούρας και Οικονόμου "άδειασαν" Άδωνι για τον ΦΠΑ

"Είπα - ξείπα" από την κυβέρνηση για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη ως "ανάχωμα" στην ακρίβεια. Αυξήσεις σε βασικά αγαθά που φτάνουν και το 20% καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές.

Πάγος μέχρι νεωτέρας για τις αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της Υπόγειας Αποθήκης Καβάλας

Πάγος μέχρι νεωτέρας για τις αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της Υπόγειας Αποθήκης Καβάλας

Τα προβλήματα και οι δικαστικές διαμάχες της ΔΕΠΑ με την εταιρεία λιπασμάτων ELFE δημιουργούν αβεβαιότητα στο διαγωνισμό, ενώ στην παρούσα φάση η κυβέρνηση διευκολύνεται για παρεμβάσεις ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους.

Κατοικίες

Πρώτη κατοικία: Επιδότηση δόσης δανείου για ευάλωτα νοικοκυριά

Με δεδομένη την λειτουργία του Φορέα Απόκτησης Ακινήτων στις αρχές του 2023 το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους Θεσμούς να προστατέψει την πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών μέσω της επιδότησης της δόσης του δανείου προς τις τράπεζες.

Φωτο αρχείου.

Κρίση και η σταθερότητα της αλλαγής

Ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών Περικλής Γκόγκας γράφει για τo ενεργειακό κόστος, την άνοδο του πληθωρισμού, τα σοβαρά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και διατυπώνει τις εκτιμήσεις του για το μέλλον.

Ανεργία

Στο "κόκκινο" η ανεργία των νέων - Ασυμμετρίες και νάρκες για το αύριο της χώρας

Η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία των νέων, διαλύει την προοπτική του brain gain. Παραπάνω από ένας στους τρεις εκτός αγοράς εργασίας. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους πτυχιούχους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ μετά το κύμα ακρίβειας

Η ακρίβεια τρομάζει την κυβέρνηση - Εξετάζεται μείωση ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων για την αναχαίτιση της ακρίβειας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μένει να φανεί εάν η ανακοίνωση θα γίνει πράξη κι αν είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών που καθορίζει τη φορολογική πολιτική