ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Facebook

Δραματική προειδοποίηση για το Libra: "Το κρυπτονόμισμα του Facebook θα μετατοπίσει την ισχύ σε λάθος χέρια"

Ο συνιδρυτής της Facebook υποστηρίζει ότι το κρυπτονόμισμα Libra μπορεί να μετατοπίσει την επιρροή επί της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες σε ιδιωτικές εταιρείες.

Πέτσας: Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει μείωση φόρων με περιορισμό δαπανών

Πέτσας: Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει μείωση φόρων με περιορισμό δαπανών

Ο Διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ σημειώνοντας πως δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αύξησε τους μετακλητούς κατά 48% και τους συμβασιούχους κατά 45%.

Τράπεζα της Ελλάδος

Πρωτογενές ταμειακό έλλειμμα 1,45 δισ. ευρώ εμφάνισε ο Προϋπολογισμός στο τέλος Μαΐου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,069 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,645 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Λέσβος

Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές "σώζουν" τον μειωμένο ΦΠΑ σε πέντε νησιά

Η απόφαση για νέα παράταση του καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δέχονται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές, αναμένεται να πάρει σήμερα το δρόμο για το ΦΕΚ.

Netflix

Το Netflix ανεβάζει τις τιμές στην Ελλάδα προσφέροντας ακόμα περισσότερα

Αλλαγές στις τιμές ανακοινώνει το Netflix για τη χώρα μας, αποκλειστικά μέσα από το News 24/7. Πώς διαμορφώνονται τα ποσά για τα τρία προγράμματα που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης. Αυξάνεται το προσφερόμενο υλικό σε σειρές και ταινίες.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Γιούνκερ: Παραποιημένα τα στοιχεία της Ελλάδας για την οικονομία την περίοδο 2004-2009

Ως ένα "μάθημα" για την πορεία της ευρωζώνης χαρακτήρισε την περίπτωση της Ελλάδας ο επικεφαλής της Κομισιόν, μιλώντας δημόσια για την παραποίηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας την περίοδο 2004-2009.

Συρμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Προκήρυξη προσλήψεων προσωπικού στον κλάδο ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις. Οι αιτήσεις (βιογραφικά) θα συνοδεύονται από επιστολή στην οποία θα αιτιολογείται το ενδιαφέρον για την κατάληψη της θέσης.

Η TSANTALI σας γνωρίζει τα MVWs

Η TSANTALI σας γνωρίζει τα MVWs

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα καλύτερα κρασιά μας έχουν συμμετάσχει σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού ανάμεσα σε κορυφαία κρασιά από όλο τον κόσμο, πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες και έλαβαν διακρίσεις!

Καθημερινή ζωή στην Αθήνα

Από την χρήση ναρκωτικών στην αγορά εργασίας - "Δεν έμπλεξα περισσότερο λόγω της δουλειάς"

Ένας πρώην εξαρτημένος που βρίσκεται σε διαδικασία επανένταξης, ένας εργοδότης που απασχολεί στην επιχείρησή του έναν πρώην εξαρτημένο και ο υπεύθυνος του κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ-Νόστος, μιλούν στο News 24/7 για την ένταξη στην αγορά εργασίας των ανθρώπων που προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τα ναρκωτικά.

Beat: Κατάργηση επιλογής οδηγού, υποχρεωτική δήλωση προορισμού - Τι λέει η εταιρεία

Beat: Κατάργηση επιλογής οδηγού, υποχρεωτική δήλωση προορισμού - Τι λέει η εταιρεία

Σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της πραγματοποίησε με την τελευταία αναβάθμιση η Beat - Τι δηλώνει ο επικεφαλής της εταιρείας Νίκος Δρανδάκης για τις αλλαγές και για την κριτική που ασκήθηκε για τον τρόπο που επικοινωνήθηκαν τα updates.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης

Τσιλίδης: Στα ίδια επίπεδα με πέρσι η κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

"Να μην καταστρέψουμε τον εαυτό μας. Να μην ξεφύγουμε με αυτή την μανία που έχουμε ότι επειδή έχουμε δουλειά, έχουμε ζήτηση, να τα ανεβάσουμε όλα" δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Στιγμιότυπο από την ετήσια συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM

Νέα "συνταγή" λιτότητας ετοιμάζουν οι δανειστές μετά τις εκλογές

Μετά την χθεσινή επανάληψη των ανησυχιών του επικεφαλής του ESM για το δημοσιονομικό στόχο του 2019 είναι σαφές ότι οι δανειστές θα επανέλθουν μετά τις εκλογές ζητώντας νέα μέτρα λιτότητας.

Φωτό αρχείου: Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Bloomberg:Το κορυφαίο σε αποδόσεις χρηματιστήριο του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα

O δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει καταγράψει φέτος άνοδο 38%, υπερδιπλάσια του δείκτη S&P 500 και πενταπλάσια του δείκτη της MSCI για τις αναδυόμενες αγορές, σημειώνει το διεθνές πρακτορείο.

Φωτογραφία από την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Βέργαδος: Ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές το ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξήγησε ότι μειώθηκαν οι καθαρές εξαγωγές, αυξήθηκαν οι επενδύσεις -κάτι που κατά τον ίδιο δεν φτάνει- , υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη στην ιδιωτική κατανάλωση αλλά και κάμψη στην παραγωγικότητα της εργασίας.

Περιοδικό Σχεδία: Μας προσκαλεί στο "σχεδία home" στο κέντρο της Αθήνας

Περιοδικό Σχεδία: Μας προσκαλεί στο "σχεδία home" στο κέντρο της Αθήνας

Το "σχεδία home" φιλοξενεί εκθετήριο, πωλητήριο, τα εργαστήρια «σχεδία αρτ», καφέ-μπαρ και ένα εστιατόριο με υπέροχες γεύσεις. Εργαζόμενοι, άνθρωποι που, μέχρι πρότινος, πουλούσαν τη «σχεδία» στους δρόμους της πόλης.

"Τη θέλεις τη δουλειά ή όχι;"

"Τη θέλεις τη δουλειά ή όχι;"

ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι και έξι στις δέκα εργαζόμενες (ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή) έχουν υποστεί κάποια μορφή παρενόχλησης.