ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: "Συνετή" αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Ιανουαρίου 2022

Για "συνετή αύξηση η οποία στηρίζει όσο γίνεται την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας" έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Συνεδρίαση του Ecofin

"Μαύρο" χρήμα και Ταμείο Ανάκαμψης στην ατζέντα του Ecofin με συμμετοχή Σταϊκούρα

Στη συνεδρίαση του Ecofin αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση για 4 Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης, αλλά και να εξεταστεί δέσμη νέων μέτρων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Βίλες στη Μύκονο

Μύκονος: Οι βίλες των φορολογικών οργίων

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν αδήλωτα εισοδήματα για ιδιοκτήτες και μεσιτικά για πολυτελείς βίλες στη Μύκονο. Συνεχίζουν με διασταυρώσεις τους ελέγχους για να βρουν διαδρομές "μαύρου" χρήματος.

Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: Περνούν τον πήχη των πανευρωπαϊκών stress tests

Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του stress tests της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες. Περνάνε τον πήχη με την υποσημείωση ότι αν διαπιστωθεί πτώση κεφαλαίων κάτω των ορίων θα ζητείται άμεσα κεφαλαιακή ενίσχυση. Τα κριτήρια και η σειρά κατάταξης.

Δημοτικό σχολείο σε καιρό κορονοϊού. Φωτο αρχείου.

Δασκάλα διαμαρτυρήθηκε για τις κάμερες και απολύθηκε - Διεκδικεί το δίκιο της με αγωγή

Εκπαιδευτικός που εργαζόταν στο Αρσάκειο της Πάτρας απολύθηκε όταν υπέγραψε επιστολή που καλούσε το σχολείο να ξανασκεφτεί την εγκατάσταση καμερών στις τάξεις. Διεκδικεί πλέον το δίκιο της μέσω της δικαστικής οδού.

Κόσμος σε κατάστημα εστίασης στην Αθήνα

Οι μικρές επιχειρήσεις εκπέμπουν SOS: "Θέλουν συγκέντρωση στον κλάδο εστίασης - Σχέδιο αφανισμού των ΜμΕ"

Για εκατόμβη λουκέτων που έρχεται στον κλάδο της εστίασης και ειδικά των μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία, κάνουν λόγο εκπρόσωποί των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ανοιχτές επιχειρήσεις μετά το lockdown

Υπ. Οικονομικών: Παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών από τους δικαιούχους της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού έως τις 30/9/2021.

Υπουργείο Οικονομικών

Σκυλακάκης: Στη Βουλή οι συμβάσεις με την ΕΕ για τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

Η συμφωνία αφορά στα πρώτα 13,5 δισ. ευρώ, καθώς η διάθεση των υπολοίπων ενισχύσεων προβλέπεται στον σχετικό κανονισμό ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την προβλεπόμενη αναθεώρηση του 2023.

Σταϊκούρας: Αναγκαία η αναθεώρηση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης

Σταϊκούρας: Αναγκαία η αναθεώρηση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης

Την επανεξέταση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης θέτει η Ελλάδα ως βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Στιγμιότυπο από το Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών.  Τετάρτη 12 Μαιου 20021 (EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Καραβίας: Αρωγός της ανάπτυξης η Eurobank

Θα στηρίξουμε τους πελάτες μας, νοικοκυριά και προπάντων επιχειρήσεις συμμετέχοντας ήδη σε όλα τα στρατηγικά επενδυτικά σχέδια, τόνισε στη Γ.Σ των μετόχων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank. Επεκτατική πολιτική στις διεθνείς αγορές.

Σούπερ Μάρκετ (φωτογραφία αρχείου)

Τα πάντα ακριβαίνουν αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα - Αβοήθητοι οι καταναλωτές

Ποια είδη πρώτη ανάγκης έχουν ακριβύνει (κατά πολύ) τον τελευταίο καιρό, πότε άρχισε να παρατηρείται το φαινόμενο και ποια είναι η αντίδραση του αρμόδιου Υπουργείου. Τι λέει στο NEWS 24/7 ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Απέκτησε το 9,9% της Ελληνικής Τράπεζας

Επιπλέον, σύναψε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών με τη Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P., για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 2,7%, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ανεργία στα χρόνια του κορονοϊού

Η πανδημία ανοίγει την "ψαλίδα" των ανισοτήτων - Ποιοι θα πληρώσουν το "μάρμαρο"

Η διεύρυνση των ανισοτήτων είναι ένα από τα βασικά αποτελέσματα που επέφερε η πανδημία. Μάλιστα αναλυτές και διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για την ανάγκη παρεμβάσεων.

Κτίριο διοίκησης του ΕΦΚΑ

Έκδοση συντάξεων: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης -πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών

Υπεγράφη η σχετική πρόσκληση και μεταξύ 26/7- 30/7 γίνεται η υποβολή αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών για την την έκδοση συντάξεων.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν με φόντο την Ακρόπολη

Η πανδημία φόρτωσε 14 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος - Σοκάρουν οι αριθμοί

Εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος από τα 329,616 δισ. ευρώ στο α΄τρίμηνο του 2020 στο επίπεδο των 344,156 δισ. ευρώ στα τέλη του α' τριμήνου του 2021. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η αύξηση ξεπέρασε τα 14 δισεκ. ευρώ.

Ο Βασίλης Ψάλτης

Β. Ψάλτης: H Alpha Bank είναι έτοιμη να στηρίξει την οικονομία

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει τα επενδυτικά σχέδια των πελατών της και να βοηθήσει στην κάλυψη του επενδυτικού κενού που άφησε πίσω της η δεκαετής οικονομική κρίση.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Nέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Private Banking

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει σε μετοχικές αξίες επιλεγμένων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διεθνώς, οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που σε κάθε χρονική συγκυρία θεωρούνται επίκαιροι και ελκυστικοί.

Optima bank

Optima bank: Ανάπτυξη 19 νέων καταστημάτων και αύξηση του προσωπικού κατά 23% το 2020

Καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξή της και ταυτόχρονα αναγνώριση της δυναμικής της, υπήρξε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποίησε η τράπεζα, κατά €80 εκατ. διαμορφώνοντας τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε ποσοστό άνω του 20%.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ευκαιρία μεγέθυνσης το Ταμείο Ανάκαμψης για τις μικρομεσαίες εταιρείες

Η αύξηση του μεγέθους των ΜμΕ θα τις καταστήσει κατάλληλες και επιλέξιμες για τραπεζικό δανεισμό, ώστε να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακές επενδύσεις, επισημαίνει η τράπεζα σε ανάλυσή της.

Εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι

"Γκαζώνουν" τα έργα για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου

Οι πρόδρομες εργασίες τρέχουν παρά την επέλαση και την "επιμονή" της πανδημίας. Η έμφαση που δίνεται είναι στην προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων και την παράλληλη υλοποίηση των έργων.

Απόδειξη σε καφέ της Αθήνας

Πρόστιμα έως και 5000€ αντί για λουκέτα -  Για ποιους "κτυπά η καμπάνα"

Με πρόστιμα που φτάνουν έως και 5.000 ευρώ  θα τιμωρούνται φορολογικές παραβάσεις σε μια σειρά από 15 κλάδους αντί για το "λουκέτο" που μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν  για τα ίδια παραπτώματα όπως μη έκδοση αποδείξεων.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των γυναικών στον χώρο εργασίας, την αγορά και την κοινωνία

Η Πειραιώς είναι η μοναδική Τράπεζα στην Ελλάδα που έχει αναλάβει τη δέσμευση για τη διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου και την ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων που θα ενισχύσουν και θα προωθήσουν την ισότητα των φύλων. 

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Βασίλης Ψάλτης: Η Alpha Bank στηρίζει το άλμα της ελληνικής οικονομίας προς το αύριο

"Με την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την ελληνική επιχειρηματικότητα ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί", τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζας Πειραιώς: Σημαντικές διακρίσεις της Μονάδας Οικονομικής Ανάλυσης

Oι διακρίσεις δίνονται με βάση τις μηνιαίες προβλέψεις των οικονομολόγων για διάστημα 22 μηνών. To FocusEconomics είναι διεθνής οργανισμός με αντικείμενο την παροχή οικονομικών αναλύσεων και προβλέψεων για 131 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Alpha Bank

Alpha Bank: Διάθεση της κάρτας Freedom Pass

To Freedom Pass επιβραβεύει, με 150 ευρώ σε υπηρεσίες τουρισμού και πολιτισμού, τους νέους ηλικίας 18-25 ετών, που επιλέγουν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα - Φωτογραφία αρχείου

Κτηματολόγιο: Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου

Ευκολότερη, ταχύτερη και λιγότερο κοστοβόρα πρόσβαση στην κτηματολογική πληροφορία υπόσχεται το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε χτες αργά στη Βουλή.

Τουρίστες στην Σαντορίνη εν μέσω πανδημίας

"Όλα για τα έσοδα": Η πορεία τουρισμού και οικονομίας φρενάρει τις σκέψεις για lockdown

Μεγαλώνει η αγωνία του οικονομικού επιτελείου για τα έσοδα και την πορεία της οικονομίας. Εκτός τραπεζιού το γενικό lockdown, καθώς ο λογαριασμός σε μια τέτοια περίπτωση δεν βγαίνει με τίποτα.

Ακίνητα

Πλειστηριασμοί: Πώς σώζεται η πρώτη κατοικία των "ευάλωτων" νοικοκυριών

Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγα 24ώρα η πλατφόρμα της ΕΓΙΧ μέσω της οποίας προστατεύεται η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες. Οι προϋποθέσεις ένταξης.

Σούπερ Μάρκετ (φωτογραφία αρχείου)

Το e-σούπερ μάρκετ ήρθε για να μείνει

Για τους καταναλωτές e-supermarket, οι αγορές μέσω διαδικτύου αντιστοιχούν κατά μέσο όρο στο 35% των συνολικών αγορών τους για προϊόντα παντοπωλείου και αντιστοιχούν σε ποσό μηνιαίας δαπάνης 146 ευρώ ανά μήνα.