ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Νέα Υόρκη

Η φθηνότερη πόλη για business βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι περισσότεροι μετράμε τα κέρδη μιας επιχείρησης για να αντιληφθούμε την αξία και την επιτυχία της, όμως λιγότεροι αναρωτιόμαστε για το κόστος λειτουργίας μιας μικρής ή μεγάλης εταιρείας, και πόσο αυτό την καθιστά ανταγωνιστική.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς: Δεν φοβήθηκαν τον κορονοϊό στο β’ τρίμηνο

Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς σχημάτισαν σημαντικά λιγότερες προβλέψεις στο β’ τρίμηνο. Απέδωσαν την συγκεκριμένη στρατηγική στα μορατόρια που είναι σε ισχύ καθώς και στο γεγονός ότι η οικονομία δείχνει να ανακάμπτει.

Ο Παύλος Μυλωνάς

Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ): Στήριξη 39.500 πελατών με 3,5 δισ. ευρώ δάνεια

Η Τράπεζα έχει προχωρήσει σε νέες εκταμιεύσεις δανείων, ύψους 2,8 δισ. ευρώ μέχρι και τον Ιούλιο. Προχωράει η μείωση των κόκκινων δανείων. Ταχύτατη ανάπτυξη της ψηφιακής τραπεζικής. Συζητήσεις για την Εθνική Ασφαλιστική.

Alpha Bank

Alpha Bank: Πιο κοντά στο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων στο 13%

Η Alpha Bank κατέθεσε χθες αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων "Ηρακλής" για το μεγαλύτερο μέρος του project Galaxy. Τι λέει η τράπεζα για τις συζητήσεις με τους τέσσερις επενδυτές της sortlist.

Ουρά για οφειλές

Κορονοϊός: Θέμα ημερών η κατάθεση της ρύθμισης για τις οφειλές που ανεστάλησαν

Έρχεται η ρύθμιση οφειλών για επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους ή περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων λόγω σημαντικής μείωσης του τζίρου.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

"Πράσινο φως" για την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αξιοποίηση του ακινήτου έκτασης 345.567 τ.μ. όπου στεγάζονταν παλαιότερα αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στο Πρόγραμμα Γέφυρα επιλέξιμα δάνεια έως 1,4 δισ. ευρώ

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε θέσει σε μορατόρια πληρωμών δάνεια 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ έληξε στο τέλος Ιουνίου, με το 80% να επανέρχεται σε καθεστώς κανονικής πληρωμής. Το Νοέμβριο οι τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη προ φόρων 125 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο

Στη χορήγηση νέων δανείων ύψους 3,5 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους ως τα τέλη Ιουλίου 2020, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα συμμετείχε στο "Εγγυοδοτικό Ταμείο για το Covid-19" με €1,0 δισ. και με επιπλέον €0,4 δισ. μέσω του προγράμματος "ΤΕΠΙΧ ΙΙ".

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα "Γέφυρα": Στις 6257 μέχρι στιγμής οι αιτήσεις

Το έντονο ενδιαφέρον των δανειοληπτών συγκεντρώνει το πρόγραμμα "Γέφυρα" του ΥΠΟΙΚ για 9μηνη επιδότηση δόσεων κόκκινων και πράσινων δανείων, συγκεντρώνοντας έως τώρα 6257 αιτήσεις

Viva Wallet: Απέκτησε τραπεζική άδεια

Viva Wallet: Απέκτησε τραπεζική άδεια

Η τραπεζική άδεια θα επιτρέψει στη Viva Wallet να προσφέρει προϊόντα όπως δάνεια και καταθέσεις για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Εθνική Τράπεζα: Μόλις 1 στις 3 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις είναι θωρακισμένη έναντι του κορονοϊού

Εθνική Τράπεζα: Μόλις 1 στις 3 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις είναι θωρακισμένη έναντι του κορονοϊού

Ο Δείκτης Εμπιστοσύνης των ΜμΕ υποχώρησε το πρώτο εξάμηνο του 2020 κατά 34 μονάδες και επανήλθε σε αρνητικό έδαφος, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας. Ποιες εκτιμάται ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Ακίνητα στην Αθήνα.

Πρόγραμμα "Γέφυρα": Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση - Όλη η διαδικασία

Σε λειτουργία η πλατφόρμα του προγράμματος "Γέφυρα" για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς μπορούν να κάνουν την αίτηση. Δείτε παραδείγματα.

Τι είναι και γιατί θεωρούνται άκρως απαραίτητα για την κοινωνική συνοχή τα Κέντρα Κοινότητας

Τι είναι και γιατί θεωρούνται άκρως απαραίτητα για την κοινωνική συνοχή τα Κέντρα Κοινότητας

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και των Παρακολουθημάτων τους αρθογραφεί στο News24/7 για την άκρως απαραίτητη των Κέντρων Κοινότητας και τα αιτήματά του.

Σπίτια της Αθήνας από ψηλά

Μέχρι 31 Αυγούστου η δήλωση για τα ξεχασμένα τετραγωνικά - Τι πρέπει να προσέξετε

Όποιος πολίτης δεν έχει καν δηλώσει ένα ή περισσότερα ακίνητά του στον οικείο δήμο, ακόμη και αυθαίρετα - τακτοποιημένα ή μη – κτίσματα, μπορεί κι αυτός να υποβάλει δήλωση.

Attica Bank

Attica Bank: Ζημιές προ φόρων ύψους 27,5 εκατ. στο εξάμηνο

Η τράπεζα εμφάνισε αυξημένα καθαρά έσοδα από τόκους και ενισχυμένες καταθέσεις. Ωστόσο, η εγγραφή προβλέψεων ύψους 27,8 εκατ. ευρώ βάρυναν τα αποτελέσματα. Στα 16 εκατ. ευρώ το ύψος των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια: Ο παράνομος τζόγος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Στην τελική ευθεία ψήφισης το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο. Η πρόβλεψη που μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα και η ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών.

Χρήματα

Τράπεζες: "Θερινός" συνωστισμός για τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων

Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα ετοιμάζονται να στείλουν τις επόμενες μέρες Συμβάσεις εμπιστευτικότητας για διαγωνισμούς τιτλοποίησης τριών χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων.

Φωτογραφία αρχείου

Αναδρομικά συντάξεων: Πληρωμή με "κούρεμα" το 2020 ή κάποτε στο μέλλον από τα δικαστήρια

Λύση τώρα με μικρότερο ποσό ή διεκδίκηση του συνόλου των οφειλόμενων όταν και όποτε αποφασίσουν τα δικαστήρια είναι το δίλημμα που δόθηκε για τα αναδρομικά 2,5 εκ συνταξιούχων.

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Παγκρήτια Τράπεζα: Επέκταση της αναστολής δόσεων δανείων προς ιδιώτες έως τέλος του έτους

Συνολικά η Παγκρήτια Τράπεζα έχει θέσει σε αναστολή δανειακές συμβάσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ, ενώ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες της.

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία συνταξιούχων

Αναδρομικά συνταξιούχων: Καταβολή μέσα στο 2020, αλλά μόνο για τις κύριες συντάξεις

Μέσα στο 2020 τα αναδρομικά σε συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα μόνο για κύριες συντάξεις, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Η απόφαση του ΣτΕ ωστόσο αναφερόταν και στις επικουρικές.

Κινητοποίηση εργαζομένων έξω από την τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Στην πόρτα της εξόδου 2.500 εργαζόμενοι

Τα τέσσερα συστημικά ιδρύματα έκλεισαν 167 καταστήματα το περασμένο έτος και μείωσαν το δυναμικό τους κατά 3.055 άτομα, ενώ για το 2020 εκτιμάται ότι άλλα 2.500 άτομα θα αποχωρήσουν από την εργασία τους. Τι ετοιμάζει αναλυτικά κάθε τράπεζα.

Αποδείξεις

Αποδείξεις: Πώς θα αυξηθεί στο 30% το όριό τους - Η διαδικασία και οι εξαιρέσεις

Σε εγκύκλιο της ΑΑΔΕ υπενθυμίζεται ότι για το τρέχον έτος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 30% του εισοδήματος τους σε ηλεκτρονικές αποδείξεις. Όσα πρέπει να ξέρετε.