ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικά νέα- Διαβάστε όλες τις οικονομικές ειδήσεις σήμερα

Σούπερ Μάρκετ

Συνεχές το ράλι ανόδου στα τρόφιμα - Οι προβλέψεις

Σε μεγάλο στοίχημα, ενόψει και της νέα διακυβέρνησης εξελίσσεται το θέμα της μείωσης των τιμών των τροφίμων και άλλων βασικών ειδών, που με τη συνεχόμενη άνοδό τους “κουρεύουν” τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ειδικά πιο αδύναμων στρωμάτων.

Τράπεζα της Ελλάδας

Fitch Ratings: Διατηρεί το ΒΒ+ για την Ελλάδα - Τι αναφέρει για τις εκλογές και την πορεία της οικονομίας

Η αξιολόγηση της Ελλάδας υποστηρίζεται από διαρθρωτικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των βαθμολογιών διακυβέρνησης, των δεικτών ανθρώπινης ανάπτυξης και του κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Alpha Bank

Alpha Βank: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για χρηματοδότηση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων

Σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων από τη διάθεση του Προγράμματος κεφαλαίου κίνησης "Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων" η Alpha Bank δέχθηκε περισσότερες από 2.700 αιτήσεις χρηματοδότησης από Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις.

Attica Bank

Attica Bank: Βήμα - Βήμα η επιστροφή στην τραπεζική κανονικότητα

Η επιστροφή, έπειτα από χρόνια, στην κερδοφορία ανοίγει τον «δύσκολο» δρόμο για τη δημιουργία, του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα. Ο δύσκολος δρόμος για την οικονομική εξυγίανση, ο ρόλος των κόκκινων δανείων και η συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: 350 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις της Ρόδου και της Κω τα τελευταία 2 χρόνια

Από την έναρξη της πανδημίας και με ορίζοντα το 2025, η Τράπεζα θα έχει χορηγήσει €600 εκατ. χρηματοδοτώντας κυρίως νέες επενδύσεις για αναβάθμιση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τουριστικών και άλλων υποδομών στην περιοχή.

Εικόνα απο μανάβικο στην Αθήνα

Η τεχνική ύφεση της Ευρωζώνης, το "σωσίβιο" της αγοράς εργασίας και τα νοικοκυριά που δεινοπαθούν

Μέγα πλήγμα για την οικονομία του μπλοκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο επίμονος πληθωρισμός και τα ολοένα αυξανόμενα επιτόκια, την ίδια ώρα που η αγορά εργασίας αντέχει στα οικονομικά σοκ από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Attica Bank

Attica Bank: Λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων το πρώτο τρίμηνο

Η Τράπεζα παρουσίασε βελτίωση σε σχεδόν όλες τις λειτουργικές γραμμές των οργανικών μεγεθών της, αποδεικνύοντας την προσήλωση της Διοίκησης στο στόχο που έχει θέσει για την επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας.

Η ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη

Η Ευρωζώνη μπήκε σε τεχνική ύφεση - Ανησυχία λόγω Γερμανίας

Η Eurostat αποδίδει την εκτίμησή της σε μια βιομηχανική ύφεση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη που αφορά κατά κύριο λόγο στη Γερμανία. Τα τελευταία στοιχεία θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Optima bank

Optima bank: Τετραπλασιασμός της οργανικής κερδοφορίας το 2022

Σημειώνεται, πως η έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων του προηγούμενου Μαρτίου, αποφάσισε την εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) στο 2ο εξάμηνο του έτους, ως η πρώτη είσοδος τράπεζας στο ΧΑ μετά από 17 χρόνια.

Γέφυρα στην Ολυμπία Οδό

Προχώρα διαγωνισμός για την παρακολούθηση γεφυρών σε όλη τη χώρα - Πως θα ελέγχει την ασφάλεια τους

Η συντήρηση και η λειτουργία του μεγαλύτερου ποσοστού των γεφυρών της χώρας υπάγεται στην αρμοδιότητα των 13 Περιφερειών της χώρας. Η πλειονότητα αυτών κατασκευάστηκαν στις δεκαετίες ’50 έως ’80 και αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα γήρανσης.

Ακίνητα (φωτογραφία αρχείου)

Ενοικίαση σπιτιού: 4 λεπτομέρειες που πρέπει να τσεκάρετε πριν υπογράψετε το μισθωτήριο

Καμιά φορά η χρονική πίεση, ειδικά όταν συνοδεύεται από ενθουσιασμό για ένα σπίτι που μόλις είδατε, οδηγεί σε βεβιασμένες αποφάσεις, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούν προβλήματα τα οποία εντοπίζετε όταν έχει ήδη μπει στο σπίτι.

Ακίνητα

Έρχονται μετεκλογικοί πλειστηριασμοί για χρέη στην εφορία - Στο σφυρί 50 ακίνητα

Με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών άνω των 500 ευρώ που δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Τράπεζα Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου: Εφικτή η μετάβαση σε οικονομία χωρίς εκπομπές άνθρακα

«Αποτελεί πρόκληση για την Τράπεζα Πειραιώς και τις άλλες ελληνικές τράπεζες, η παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στις ελληνικές επιχειρήσεις για επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες», τόνισε σε συνέδριο του Reuters.

Θεόδωρος Πελαγίδης

Πελαγίδης: Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ανθεκτικότητα

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι κυριότερες συνιστώσες του ΑΕΠ και αναδεικνύουν τις προϋποθέσεις ισχυρότερης οικονομικής μεγέθυνσης της Ελληνικής Οικονομίας. Τα αποτελέσματα των Εθνικών Λογαριασμών του 1ου τριμήνου του 2023

"Πολυμήχανη Γενιά": Πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων νέων μηχανικών από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

"Πολυμήχανη Γενιά": Πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων νέων μηχανικών από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στηρίζει έμπρακτα την καινοτομία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, επενδύοντας σε μία νέα γενιά μηχανικών.

Κοντέινερ σε λιμάνι (φωτογραφία αρχείου)

Μείωση 22,9% καταγράφηκε στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Απρίλιο

Το α’ τετράμηνο εφέτος, η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 26.967,6 εκατ. ευρώ έναντι 27.493,7 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2022, παρουσιάζοντας μείωση 1,9%.

Ευρωπαϊκή Ένωση (φωτογραφία αρχείου)

Έρευνες της OLAF αποκαλύπτουν απάτες ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ

Η έκθεση της OLAF για το 2022 παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις σημαντικότερες τάσεις και επιχειρήσεις που ανέλαβε το περασμένο έτος, από την καταπολέμηση της παραποίησης/απομίμησης προϊόντων και του λαθρεμπορίου έως την προστασία των κονδυλίων της ΕΕ.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας

ΕΛΣΤΑΤ - ΑΕΠ: Τα πρώτα μηνύματα του έτους και οι “αναμονές” 

Με την ενέργεια να κινείται με “χαμηλές πτήσεις” το επόμενο διάστημα οι βασικές αναμονές, που θα κλειδώσουν την πορεία του ΑΕΠ, έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ρίχνει στην αγορά 6 δις νέα δάνεια την επόμενη 3ετία

Με αρωγό την δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια η διοίκηση της Alpha Bank παρουσιάζει σήμερα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα τους βασικούς πυλώνες του ανανεωμένου στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη 3τία

ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή 9 Ιουνίου

Παναττική στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ την Παρασκευή 9 Ιουνίου. Αφορμή η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα, εκδίκαση της υπόθεσης των λεγόμενων «golden boys» στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Λουτρά Κύθνου

ΥΠΑΝ: Στα GReco Islands και η Κύθνος

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας GReco Islands είναι η προσπάθεια αλλαγής του αναπτυξιακού υποδείγματος των νησιών προς μια βιώσιμη ενδογενή ανάπτυξη στη βάση της αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος, της πράσινης επιχειρηματικότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Γραφεία εταιρείας (φωτογραφία αρχείου)

L-Stone Capital: Δυναμική συμμετοχή στη BEYOND και στο ετήσιο συνέδριο του EBAN

Η L-Stone Capital είναι επενδυτικό fund, προσανατολισμένο στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, το οποίο θα διαχειριστεί συνολικά 30 εκατ. ευρώ και έχει ήδη επενδύσει σε δύο νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ ετοιμάζει και τρίτη επένδυση.