ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Νέος Chief Operating Officer ο Στράτος Μολυβιάτης

Ο Στράτος Μολυβιάτης είναι ένα στέλεχος με σημαντική εμπειρία στον κλάδο. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας το 2018 υπεύθυνος για την τεχνολογική αναβάθμιση της Τράπεζας και του Ομίλου.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης

Το νέο ΔΣ στελεχώνεται από διακεκριμένες προσωπικότητες, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητές ΑΕΙ και επιτυχημένους επιστήμονες. Η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει να στέκει αρωγός του.

Άνθρωπος χρησιμοποιεί ΑΤΜ στο Λαύριο

Τράπεζες – Ν. Κατσέλη: Νομοσχέδιο που αίρει την προστασία των κακοπληρωτών

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου ή άρση προστασίας για τις 70.000 υποθέσεις του Ν. Κατσέλη. Δίκες εξπρές και μόνο όταν το κρίνει σκόπιμο ο δικαστής.

Τράπεζα Πειραιώς

Γ. Κορμάς (Τρ. Πειραιώς): Η πανδημία μετασχηματίζει την αγορά ακινήτων

Η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής που φέρνει το μέλλον πιο κοντά στο σήμερα, μετασχηματίζοντας την αγορά ακινήτων σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Τέλος στην αλληλογραφία με τους καταθέτες

Από την 31η Δεκεμβρίου 2020 η περιοδική ενημέρωση θα σταματήσει να γίνεται με αποστολή του έγχαρτου αντιγράφου λογαριασμού μέσω ταχυδρομείου και θα πραγματοποιείται, πλέον, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Alpha Bank

AlphaBank: Βεβαίωση πόθεν έσχες μέσω e-banking

Μέσω σύνδεσης στο e-banking της AlphaBank, οι Πελάτες της Τράπεζας που είναι υπόχρεοι περιοδικής υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες, λαμβάνουν πλέον σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τη σχετική ψηφιακή βεβαίωση.

Βυτιοφόρα παρκαρισμένα σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Επίδομα θέρμανσης έως και 600 ευρώ με βάση τις "θερμοημέρες"

Αλλάζει η διαδικασία του επιδόματος θέρμανσης με τις ισχύουσες ζώνες να καταργούνται και το επίδομα να αποδίδεται με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής ακόμα και του κάθε οικισμού.

To κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού.

Εθνική Τράπεζα: Έκτακτο Δ.Σ. για Εθνική Ασφαλιστική

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας όρισε για το απόγευμα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο όπου και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τη CVC CapitalPartners για την πώληση της θυγατρικής.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες

Ομαλά ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πληρωμή προς τους δικαιούχους αγρότες πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2020.

Τράπεζα της Ελλάδος

Στο μικροσκόπιο των Θεσμών οι τράπεζες

Ο νέος πτωχευτικός, τα δάνεια με εγγυήσεις του Δημοσίου, οι εκκρεμότητες του Ν. Κατσέλη και το σχέδιο Ηρακλής, στη ατζέντα των τηλεδιασκέψεων του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς για τις τράπεζες.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πρώτη κατοικία: Πώς προκύπτει έμμεση αύξηση του αφορολόγητου

Στο νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό δίκαιο προβλέπεται ότι το ελάχιστο εμβαδό για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για οικογένειες αυξάνεται κατά 5 τετραγωνικά μέτρα για κάθε παιδί.

Στιγμιότυπο από τη Βουλή

Εισφορά αλληλεγγύης: Κατατέθηκε στη Βουλή η αναστολή της για το 2021

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει ετήσιο συνολικό ατομικό -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ. Αναλυτικά τι προβλέπει η διάταξη.

Υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νέα Ιωνία

Alpha Bank: Ανατομία της οικονομικής διαταραχής στην πανδημία

Οι κατηγορίες κλάδων που ανέκαμψαν πλήρως και ταυτόχρονα κατέγραψαν άνοδο συγκριτικά με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2020. Ποιοι ανέκτησαν ένα μόνο τμήμα των απωλειών τους σε όρους πωλήσεων.

Mastercard: Επέκταση του δικτύου συνεργατών για την πρωτοβουλία Priceless Planet Coalition

Η εταιρεία ανακοίνωσε νέους εταίρους σε όλο τον κόσμο, για την ενίσχυση των δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ελληνικός εταίρος στην πρωτοβουλία η Eurobank.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες τιτλοποίησεις κόκκινων δανείων στην Ευρώπη

Μέσα στην εβδομάδα η αίτηση στον Ηρακλή και για το 3ο SPV του Galaxy ενώ πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθούν και τρεις τουλάχιστον δεσμευτικές προσφορές. Σε καλό κλίμα η μετακίνηση προσωπικού στη Cepal.

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Το κοινό ομολογιακό δάνειο προορίζεται για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Διαχειριστή και κάλυψη των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης. Τι δήλωσαν οι τραπεζίτες 

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Η στρατηγική μείωσης των κόκκινων δανείων κατά 50% μέχρι το τέλος του 2021

Μετά την πώληση του κόκκινου χαρτοφυλακίου στην Κύπρο, ακλουθεί άμεσα η συμφωνία για τη Ρουμανία, η τιτλοποίηση Frontier ύψους 6,3 δισ. ευρώ και η ένταξή της στον «Ηρακλή». Προς πώληση και δάνεια εταιρειών.

Καπνός βγαίνει από καμινάδα τζακιού

Επίδομα θέρμανσης: Ναι στο φυσικό αέριο - Όχι για ηλεκτρικό και καυσόξυλα

Στην επιδότηση και του φυσικού αερίου αλλά όχι του ηλεκτρικού και των καυσόξυλών φαίνεται πως καταλήγει το οικονομικό επιτελείο για το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δεν μπορούμε να πιθανολογήσουμε ζημιά στην ΠΑΕΓΑΕ

Επί του παρόντος δεν μπορεί να πιθανολογηθεί εάν τελικά προκύψει ζημία της θυγατρικής ΠΑΕΓΑΕ από την αξιόποινη πράξη που φέρεται να τελέστηκε από πελάτη της τελευταίας αναφέρει η Εθνική Τράπεζα.

ΑΤΜ της Eurobank

Eurobank: Γιατί αυξήθηκαν οι καταθέσεις

Η σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών οδήγησαν στη μείωση των κινήτρων για αποθησαυρισμό και ως εκ τούτου στην ενίσχυση των καταθέσεων.

Το κτήριο της Εθνικής τράπεζας στην οδό Σταδίου

ΕΤΕ: Συμφωνία με Bain Capital για "κόκκινα" δάνεια στην Κύπρο

Το Bain Capital, μετά με το χαρτοφυλάκιο Icon, αποκτά το "κόκκινο" χαρτοφυλάκιο της ΕΤΕ στην Κύπρο και ακολουθεί άμεσα η συμφωνία για ένα ακόμη στη Ρουμανία. Η ανακοίνωση της ΕΤΕ για τα κυπριακά NPLs.

Κόσμος με μάσκες στο Μοναστηράκι

Μισό μισθό θα χάσουν τα μέσα εισοδήματα τη διετία 2020-2021 λόγω κορονοϊού

Στο πεδίο των επενδύσεων, εκτιμάται ότι οι πόροι που θα έρθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπερδιπλασιαστούν από τα 1,2% του ΑΕΠ το 2019, στο 2,1% το 2020 και στο 3,4% του ΑΕΠ το 2021.

Κατάστημα προς ενοικίαση

Χαντζηνικολάου (ΕΕΤ): Επιφυλάξεις των τραπεζών για το νέο πτωχευτικό

Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τις ρυθμίσεις των φυσικών προσώπων ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΕΤ και της Τ. Πειραιώς στην ομιλία του στη Βουλή για το νέο πτωχευτικό. Οι έξι επιφυλάξεις των τραπεζών.

Γενική άποψη της Αθήνας με σπίτια

Πτωχευτικός: Δικλείδες ασφαλείας που θα μπλοκάρουν τους κακοπληρωτές ζητούν οι Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πρόσθετες δικλείδες για την ένταξη των φυσικών και νομικών προσώπων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητούν οι Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων. Αναμένεται η παρέμβαση των τραπεζών.

Έργα κατεδάφισης του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό

Ελληνικό: Ξεκινά η περίφραξη του χώρου της επένδυσης - Αντίστροφη μέτρηση για τα έργα

Ο χώρος της επένδυσης θα παραμείνει υπό εργοταξιακό καθεστώς αρκετά χρόνια, καθώς οι φάσεις του έργου θα ολοκληρώνεται θα αποδίδεται σταδιακά και πάλι σε χρήση αλλά μεταμορφωμένος.

Το ελληνικό κοινοβούλιο

Τράπεζες: καταθέτουν σήμερα στη Βουλή τις ενστάσεις τους για το νέο Πτωχευτικό

Επί τάπητος τίθεται σήμερα στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας όπου Τράπεζες και Διαχειριστές Κόκκινων Δανείων, θα διατυπώσουν ενστάσεις και προτάσεις προκειμένου να περιοριστεί η περίμετρος όσων μπορούν να κάνουν χρήση εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Εικόνα από τη Βουλή

ΕΚΠΟΙΖΩ: Απόσυρση της ρύθμισης περί αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων

"Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων" τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ σχετικά με τη ρύθμιση περί αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό δίκαιο.

Τράπεζα

Optima Bank: Τρία νέα καταστήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η Optima υποδέχθηκε το φθινόπωρο με 2 νέα καταστήματα, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και στη Νέα Ιωνία Αττικής, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και το νέο κατάστημα στο Περιστέρι. Στα 23 καταστήματα το δίκτυο

HSBC

HSBC: Φιλόδοξοι στόχοι για τη μετάβαση σε οικονομία καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα

Προτεραιότητα στη χρηματοδότηση και τις επενδύσεις που ενισχύουν τη μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα δίνει η HSBC. Στόχος οι καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα στις λειτουργίες της μέχρι το 2030.

Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου

Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου

Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ καταγράφηκε για το 9μηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου. Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 31.032 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5.454 εκατ. ευρώ ή 14,9% έναντι του στόχου.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

ΤτΕ: Ολοκληρώνονται τα τετ α τετ Στουρνάρα - τραπεζιτών για την BadBank

Κλείνει αύριο ο κύκλος των κατ’ ιδίων παρουσιάσεων της BadBank από τον Γ. Στουρνάρα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις. Κλειστά κρατά ακόμη τα χαρτιά της η Κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης

Ραβάνης: "Ο νέος πτωχευτικός κώδικας δεν προστατεύει τις μικρές επιχειρήσεις"

Κατά τη συνάντηση της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης τόνισε ότι δεν δίνεται ουσιαστική λύση για την αποπληρωμή των δανείων.