ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

O Υπουργός Οικονoμικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δώρο Πάσχα και στα σώματα ασφαλείας

Το ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα στα σώματα ασφαλείας δεν απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τα σενάρια περι μείωσης μισθών στο Δημόσιο. Προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα για τους ανέργους.

Υπουργείο Εργασίας

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Τι ισχύει για συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λύθηκαν πρόωρα

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το δικαίωμα λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού από εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που λύθηκαν πρόωρα.

Ο Νίκος Καραμούζης

N. Καραμούζης: Συγκέντρωσε και επενδύει στην Ελλάδα 105 εκατ. ευρώ

Στόχος της SMΕRemediumCap είναι να συμβάλει στην ανάκαμψη των επενδύσεων και της απασχόλησης στην ελληνική οικονομία. Θα επικεντρώσει το επενδυτικό της ενδιαφέρον στην αναδιάρθρωση μεσαίου μεγέθους ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Νέα κρίση χρέους απειλεί την ΕΕ

Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης προτρέπει τους ηγέτες να σταματήσουν τους διαπληκτισμούς και να φτιάξουν μία ισχυρή συμμαχία στη μάχη κατά του κορονοϊού. Συστήνει επίσης να εκδοθούν κοινά ομόλογα.

Αεροδρόμιο Ορλί, Παρίσι. Μια γυναίκα με μάσκα

Τα πρώτα μέτρα για την ενίσχυση των αεροπορικών εταιριών πήρε η Γαλλία

Τα πρώτα μέτρα για την ενίσχυση των αεροπορικών εταιριών πήρε η Γαλλία και ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος να μειωθεί η πίεση ρευστότητας που υφίστανται οι αεροπορικές εταιρίες.

Ανακοίνωση της νέας δέσμης οικονομικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού,
 από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδης, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Βρούτσης: "Κανονικά το δώρο Πάσχα, ψηφιακές συντάξεις τον Ιούνιο"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το εύρος των παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού είναι πάρα πολύ μεγάλο, σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση που τόνισε πως το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Αντιμέτωπη με ένα σοκ η ΕΕ - Τι εκτιμά για την ελληνική οικονομία

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν είναι παρόμοια με την προηγούμενη κρίση. Πρόκειται για μια συμμετρική, εξωγενή διαταραχή μεγάλης έντασης και κατά πάσα πιθανότητα μικρής διάρκειας ως προς την υγειονομική διάστασή της.

Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής και κερδοφορίας το 2019

Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής και κερδοφορίας το 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση κατά 53,1% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων το 2019, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης του προσωπικού, καθώς διαμορφώθηκαν σε 96,7 εκ. ευρώ έναντι 63,1 εκ. ευρώ το 2018.

Ουρά έξω από Τράπεζα στην Καλλιθέα

Ένωση Τραπεζών: Εμπιστευτείτε τις ψηφιακές δυνατότητες των τραπεζών

Μήνυμα προς τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας και να εμπιστευτούν τις ψηφιακές δυνατότητες των τραπεζών απηύθυνε η Γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρά Απαλαγάκη.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη προ φόρων 484 εκατ. από συνεχιζόμενες δραστηριότητες

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεταισε περίπου 18.5%. Τα NPLs σε επίπεδο Τράπεζας μειώθηκαν κατά €4.7 δισ. σε ετήσια βάση. Η ΕΤΕ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας τονίζει ο Π. Μυλωνάς.

Λεωφόρος Συγγρού.

Καθηγητής ΑΠΘ: "Η ανάκαμψη απο την πανδημία απαιτεί γενναίες αποφάσεις"

Η ανάκαμψη από την πανδημία δεν θα έρθει με τη λογική του συμπιεσμένου ελατηρίου και θα απαιτήσει γενναίες αποφάσεις, λέει ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Γρ. Ζαρωτιάδη.

Η Ιταλία χτυπήθηκε άγρια από την πανδημία του COVID-19 και οι πολιτικοί της χώρας στο σύνολο τους επιμένουν για την αναγκαιότητα ενός ευρωπαϊκού ομολόγου που θα τονώσει την οικονομία. (AP Photo/Andrew Medichini)

Ιταλοί πολιτικοί επιμένουν για κορονο-ομόλογο και θυμίζουν στη Γερμανία το 1953

Έκκληση για την έκδοση ομολόγου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού απευθύνουν Ιταλοί πολιτικοί. Επιτίθενται στην Ολλανδία και θυμίζουν στην Γερμανία την Συμφωνία του Λονδίνου.

Την παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020, αποφάσισε η διοίκηση του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)

ΟΑΕΔ: Παράταση στην αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε παράταση στην αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας με λήξη στις 30 Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Η ύφεση θα είναι παροδική - Το β' εξάμηνο θα έχει θετικά χαρακτηριστικά

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα καλύπτουν ουσιαστικά τον Απρίλιο και προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα στοχευμένες πολιτικές.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Θα στηρίξουμε όλους τους πελάτες μας, ιδιώτες και επιχειρήσεις

Μιλώντας στους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2019 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι η τράπεζα έχει άμεσα διαθέσιμες επιπλέον γραμμές χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις 400 εκατ. ευρώ. Σε ισχύ ο σχεδιασμός για νέες χορηγήσεις 5 δισ. ευρώ φέτος.00

Έκκληση Γεωργιάδη: Οι εκδότες επιταγών να συνεχίσουν τις πληρωμές

Έκκληση Γεωργιάδη: Οι εκδότες επιταγών να συνεχίσουν τις πληρωμές

Την ανάγκη να υπάρξει συνείδηση ότι η ζημία στην οικονομία είναι μεγάλη, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αναλυτικά τα μέτρα που εξήγγειλε, τα οποία αφορούν στις επιχειρήσεις.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Παροχή ρευστότητας μέσω της Κάρτας Αγρότη

Από Δευτέρα (30/03) η Τράπεζα Πειραιώς δέχεται αιτήματα για χορήγηση «Κάρτας του Αγρότη» τόσο με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2020 όσο και με τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους (2019) για όσους αγρότες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.

Alpha Bank

Alpha Bank: Αναστολή πληρωμής δόσεων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Σε μέτρα στήριξης της οικονομίας προχωράει η τράπεζα. Δίνεται η δυνατότητα εξάμηνης μετάθεσης καταβολής δόσεων κεφαλαίου για τις μεγάλες εταιρείες. Για μικρές και επαγγελματίες, προσφέρεται τρίμηνη αναστολή του συνόλου της δόσης.

Στιγμιότυπο από λαϊκή αγορά

Εντείνονται οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές

"Στην περίπτωση που η αστυνομία διαπιστώνει ότι δεν εφαρμόζονται οι κανόνες που έχουν καθοριστεί, αυτομάτως θα κλείνει η τοπική αγορά" δήλωσε ο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδης.

Συνέντευξη τύπου των υπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τα μέτρα στήριξης

Κορονοϊός-Μέτρα στήριξης: Συμβολή του κράτους στο δώρο Πάσχα και 800 ευρώ και σε επιστήμονες

Συμμετοχή του δημοσίου στην καταβολή του δώρου του Πάσχα από πληττόμενες επιχειρήσεις και επίδομα 800 ευρώ στους επιστήμονες, αλλά από τον Μάιο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το 4ο πακέτο μέτρων

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: "Φουλ επίθεση" με πάγωμα δανείων και χορήγηση κεφαλαίου κίνησης

Ξεκίνησε η αναστολή δόσεων για ενήμερες επιχειρήσεις και εργαζόμενους που λαμβάνουν τα 800 ευρώ. Διευκολύνσεις και για ιδιώτες με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία. Ενεργοποιείται άμεσα το πρόγραμμα εγγυήσεων για χορήγηση κεφαλαίου κίνησης.

Φωτογραφία αρχείου

Οι Οδοντίατροι ζητούν ένταξη στα μέτρα στήριξης και προμήθεια υγειονομικού υλικού

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τον πρωθυπουργό να εντάξει τους επαγγελματίες του κλάδου στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Εξετάζεται να μπουν και οι επιστήμονες στη ρύθμιση για τα 800 ευρώ

Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων προαναγγέλλει, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Εργαζόμενος την εποχή του κορονοϊού (Φωτογραφία αρχείου)

Κούριερ: Δουλεύουν στο κόκκινο, τους "κλέβουν" τις υπερωρίες εν μέσω πανδημίας

Μέσα στις ακραίες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί οι κούριερ δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες όπως καταγγέλλουν. Εχει πάρει φωτιά η τηλεφωνική γραμμή της ΓΣΕΕ.

Tεστ για τον COVID-19

Κορονοϊός: Οι οικονομικοί κίνδυνοι και οι αναγκαίες απαντήσεις

Καθώς οι αγορές εμφανίζονται ευάλωτες και ανέτοιμες να προσφέρουν διεξόδους, το κράτος καλείται να ανακτήσει έναν πολυδιάστατο ρόλο - Οι νέες προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: "Η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος δρόμο"

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA, εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος δρόμο και να λάβει τώρα τα μέτρα για τη σωτηρία θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων.