ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Βγαίνουν τα “αριθμητήρια” για τις διακοπές - Η δύσκολη οικονομική “εξίσωση” του καλοκαιριού

Βγαίνουν τα “αριθμητήρια” για τις διακοπές - Η δύσκολη οικονομική “εξίσωση” του καλοκαιριού

Η διάθεση για διακοπές είναι στα ύψη, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ωστόσο η ακρίβεια και τα “ψαλιδισμένα” οικονομικά των νοικοκυριών καθιστούν τον προγραμματισμό των ταξιδιωτικών δαπανών μια δύσκολη εξίσωση.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πτωχευτικός: Μέχρι τέλος του μήνα ο διαγωνισμός για τον Φορέα Ακινήτων

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος έχει ήδη προσληφθεί η Morgan Stanley η οποία και έχει ξεκινήσει τον διάλογο με τους υποψήφιους επενδυτές προκειμένου εν συνεχεία να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες των όρων του διαγωνισμού.

Τρόφιμα

Οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύουν τον "πληθωρισμό" των φτωχών - Καμπανάκι για τις επιπτώσεις

Το συνεχές ράλι των τιμών που δε συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση της παραγωγής και των μισθών δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που εντείνει τον κίνδυνο της φτώχειας, αλλά και φέρνει σε δυσχερή θέση του ευάλωτους.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Πέντε αποφάσεις της Κομισιόν φέρνουν τα πάνω κάτω σε Ανανεώσιμες και εξοικονόμηση ενέργειας

Αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών σε σχέση με την ακρίβεια, αλλά και τις δυνατότητές τους να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες στην ενέργεια έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΟΜΙΔΑ: Αντισυνταγματικές οι επιβαρύνσεις του ΕΝΦΙΑ 2022

ΠΟΜΙΔΑ: Αντισυνταγματικές οι επιβαρύνσεις του ΕΝΦΙΑ 2022

Η ΠΟΜΙΔΑ ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που διαπιστώνουν πολλαπλασιασμό του φόρου σε σχέση με πέρυσι, ότι όσοι επιθυμούν, δικαιούνται να καταθέσουν ενδικοφανείς προσφυγές στις ΔΟΥ και στη συνέχεια προσφυγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Τράπεζες: Στο μικροσκόπιο επενδύσεις 3 δις του Ταμείου Ανάκαμψης

Τραπεζικά στελέχη διευκρινίζουν ότι στην πράξη τα δάνεια είναι ύψους 1,3 δις με τα υπόλοιπα 1,7 δις να αφορούν τις ίδιες συμμετοχές των επιχειρήσεων για την υλοποίηση της επένδυση που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

ΦΠΑ: Παράταση των χαμηλών συντελεστών και το β΄εξάμηνο του 2022

Το μέτρο παράτασης των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ θα κοστίσει 250 εκατ. ευρώ, ενώ σε σχέση με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποπληρωμή της. Ουσιαστικά μετατίθεται η "αφετηρία" για ένα μικρό διάστημα από τις 31 Μάη που ήταν προγραμματισμένο μέχρι τώρα.

Σκηνή

Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας 2022: Έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις

Η Αγροτική Εστία προγραμματίζει σειρά κοινωνικών προγραμμάτων που στόχο έχουν να ενισχύσουν οικονομικά και να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους της υπαίθρου. 

Ακίνητα στην Αθήνα

Σε ετοιμότητα οι Servicers για τον κίνδυνο νέων κόκκινων δανείων

Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής νέο κύμα κόκκινων δανείων, τονίζουν οι μεγάλοι Servicers που αναμένουν σημαντικά αποτελέσματα από τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Θετικές οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων. Σε εγρήγορση ΤτΕ.

Σχολική αίθουσα

ΔΝΤ: Η τηλεκπαίδευση θα έχει επίπτωση στους μισθούς των μελλοντικών εργαζομένων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ η τηλεκπαίδευση κατά τη διάκρεια της πανδημίας ζημίωσε τη μάθηση των παιδιών σε πολλές χώρες της G20 και ενδέχεται να έχει οικονομική επίπτωση με ένα ΑΕΠ χαμηλότερο κατά 3% στις προηγμένες οικονομίες.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα υπηρεσία για επιχειρήσεις

Το Piraeus4All συνδυάζει όλα τα είδη πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων και των πληρωμών προς Οργανισμούς με χρήση κωδικού πληρωμής, σε μία υπηρεσία, με δυνατότητες συνδυασμού τους σε ένα ενιαίο αρχείο πληρωμών.

Δάνειο

Τράπεζες: Βασικός μοχλός ανάπτυξης τα επιχειρηματικά δάνεια

Τα επιχειρησιακά πλάνα των τραπεζών για το 2022 προβλέπουν καθαρές νέες εκταμιεύσεις έως και 7 δισ. ευρώ, με έμφαση στις νέες χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις. Ρεαλιστικό σενάριο παρά την γεωπολιτική κρίση.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Προϋπολογισμός: Αύξηση 14,5% στα έσοδα από φόρους τον Απρίλιο

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 16.081 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.789 εκατ. ευρώ ή 12,5% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022 το πρώτο τετράμηνο του 2022.

Γυναίκα με μάσκα μπροστά από κατάστημα ρούχων

ΕΣΑ: Η πραγματικότητα για τις αυξήσεις στο λιανεμπόριο

Παρόλη την αύξηση του κόστους ενέργειας, μεταφορικών και πρώτων υλών, φαίνεται ότι το λιανεμπόριο απορρόφησε το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων και δεν μεταφέρθηκε το κόστος στον καταναλωτή, αναφέρει ο ΕΣΑ.

Ακίνητα στην Αθήνα

ΤτΕ: Οι 3 λόγοι που συντηρούν το "ράλι" στα ακίνητα

Παρά το κλίμα αβεβαιότητας, η ΤτΕ εκτιμά ότι ο Τουρισμός, η ζήτηση σε συνδυασμό με το επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και οι χαμηλές, συγκριτικά με πριν την κρίση τιμές, διατηρούν θετικές τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Λάπτοπ

"Συγχώνευση" των πιστοποιητικών φορολογικής και οικονομικής ενημερότητας - Τι αλλάζει σε διαδικασίες και εισπράξεις οφειλών;

Το Πιστοποιητικό Οικονομικής Ενημερότητας θα αποτελεί το τεκμήριο, που θα αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, προς τη φορολογική διοίκηση και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Εφικτός ο στόχος για νέα δάνεια 1,2 δις φέτος

Eως τώρα δεν προκύπτουν ενδείξεις ουσιαστικής πίεσης στην εξυπηρέτηση δανείων λόγω έξαρσης του πληθωρισμού τόνισε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος Χ. Μεγάλου. Οι επόμενες κινήσεις μείωσης των κόκκινων δανείων

Βενζίνη αυτοκινήτου

Καύσιμα: Η ακρίβεια στην αντλία τροφοδοτεί το λαθρεμπόριο - Νέα "λαβράκια" της ΑΑΔΕ

Οι τιμές στην αντλία “καίνε” τους ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά την ίδια ώρα το ύψος των φόρων στα καύσιμα οδηγεί σε κινητροδότηση του λαθρεμπορίου, που με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, καλά κρατεί.