ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Nike: Πώς η "θυσία" του Kaepernick εκτοξεύει τους δείκτες ενός κολοσσού

Nike: Πώς η "θυσία" του Kaepernick εκτοξεύει τους δείκτες ενός κολοσσού

Η καμπάνια της Nike είναι ιδιοφυής και ανέστρεψε την πορεία πωλήσεων της εταιρείας αλλά και την εικόνα που είχε για αυτή το κοινό παρά τις περιθωριακές αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της εταιρείας έσπασαν ρεκόρ φθάνοντας τα 83,47 δολάρια.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Από το Βερολίνο η μάχη των συντάξεων

Εκτός Ελλάδας ο δεύτερος "γύρος" συζητήσεων για τις συντάξεις. Σειρά επαφών σε Ευρώπη και ΗΠΑ για τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με στόχο την αναστροφή του μέτρου. Επί τάπητος η πρώτη αποτίμηση των συζητήσεων στην Αθήνα.

Πώς θα εξοικονομήσετε 40 ευρώ από την αγορά σχολικών ειδών

Σχολικά είδη: Πόσο κοστίζουν μολύβια, τετράδια, τσάντες - Πώς θα εξοικονομήσετε 40 ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι δείχνει έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τις τρέχουσες τιμές σχολικών ειδών. Ποιοι οι όροι διάθεσης ειδών στα σχολικά κυλικεία.

Τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο

Επιχειρηματικότητα στα Πανεπιστήμια: Τι ισχύει σε Ελλάδα και Ευρώπη

ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι δυσκολίες στη διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία. Τι ισχύει στην ΕΕ και τι γίνεται στη χώρα μας. Πώς μπορεί να ανακοπεί το brain drain και να γίνει brain gain.

ΥΠΟΙΚ: Βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς περικοπή συντάξεων

ΥΠΟΙΚ: Βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς περικοπή συντάξεων

Τρία βασικά επιχειρήματα για το θέμα των συντάξεων και στοιχεία που τα τεκμηριώνουν παρουσίασε στους εκπρόσωπους των δανειστών το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το ανακοινωθέν των θεσμών για την πορεία των συναντήσεων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Σόιμπλε για οικονομική κρίση: Δεν βλέπω λόγο για λήξη συναγερμού

"Δεν θα βρεθούμε ποτέ σε θέση να μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι εντάξει" δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υπογράμμισε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός κίνδυνος για την οικονομία είναι η αυταρέσκεια.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέρχεται από συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών

Όλα ανοιχτά για τις συντάξεις

Η δημοσιονομική κατάσταση και οι προοπτικές της όπως αυτές θα ενσωματωθούν στο προσχέδιο προϋπολογισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Τι αναφέρει το ανακοινωθέν

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Ντράγκι: Η ελάφρυνση χρέους θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει "μεσοπρόθεσμα" τις υποχρεώσεις της

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε στη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 22ης Ιουνίου, για την οποία είπε πως "βελτιώνει μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".

Το Υπουργείο Οικονομικών

Αποστάσεις ΥΠΟΙΚ από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ

Κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της πρώτης μετά το μνημόνιο αξιολόγησης, επεσήμανε τη σταδιακή σύγκλιση στο κόστος των αντισταθμιστικών μέτρων για τα επόμενα χρόνια. "Γίνεται διαπραγμάτευση. Δεν μπορούσαν ούτε να συμφωνήσουν, ούτε να διαφωνήσουν".

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Κομισιόν για συντάξεις: Δεν μιλάμε με πηγές, πηγή είναι μόνο ο πρόεδρος Γιούνκερ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τοποθετήθηκε επί του θέματος της περικοπής των συντάξεων, επισημαίνοντας ότι οι θεσμοί στις Βρυξέλλες σχολιάζουν με φειδώ τις πληροφορίες.

Τερματικό POS για συναλλαγές με κάρτα ηλεκτρονικών αγορών

Πρόστιμο 1.000 ευρώ για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 1.000 ευρώ θα επιβάλλεται εφεξής σε εμπόρους και επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ή ηλεκτρονικές πληρωμές αλλά δεν έχουν δηλώσει επαγγελματικό λογαριασμό στον οποίο καταλήγουν τα ποσά των πληρωμών.

Τράπεζα της Ελλάδος

O ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας κατά το Α' εξάμηνο είναι ο υψηλότερος από την έναρξη της κρίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εδραίωση της ανάκαμψης επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 για το β’ τρίμηνο του έτους

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αξιολόγηση: Αντίμετρα τετραετίας για να σωθούν οι συντάξεις

Αισιοδοξία εμπνέει, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το γεγονός ότι στην συζήτηση για το θέμα των συντάξεων κανείς από τους εκπροσώπους των θεσμών -ούτε και το ΔΝΤ- δεν αντέδρασε, θεωρώντας το μέτρο "διαρθρωτικό".