ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Μετά από 5 συνεχείς αθετήσεις διακανονισμών της Νεώριον ΑΕ και αφού τα χρέη της εταιρείας έφτασαν το 1,296 εκ. ευρώ χθες η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων της Νεώριον Α.Ε. Ωστόσο μετά από παρέμβαση που έγινε από τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη, τελικά το ρεύμα επανασυνδέθηκε μετά από περίπου μία ώρα, ενώ ακολούθησε και η έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος ανέφερε ότι η απόφασή του ελήφθη μετά από παρότρυνση τοπικών φορέων της Σύρου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη ΔΕΗ από το έτος 2011 έως σήμερα έχουν εγκριθεί και συμφωνηθεί 5 διαφορετικοί διακανονισμοί χωρίς να έχει τηρηθεί κανένας εξ αυτών από την "Νεώριον ΑΕ". Σύμφωνα με καταγγελίες, οι περίπου 170 μόνιμοι και οι 100 έκτακτοι εργαζόμενοι, που απεργούν διεκδικώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων, παραμένουν απλήρωτοι για όλο το 2015

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις κρατικές ενισχύσεις στα Ελληνικά Ναυπηγεία την περίοδο 1996-2002

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Δικαστήριο είχε ήδη διαπιστώσει την παράβαση εκ μέρους της Ελλάδας με απόφαση του 2012. Πλέον η χώρα μας καλείται να καταβάλλει ποσό περί των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξωτερική άποψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Πρωτογενές 4,5% δίνει περιθώριο για μέρισμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 4,5% του ΑΕΠ αναμένεται να κλείσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2018, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αφήνοντας περιθώριο και για την καταβολή αναδρομικών αλλά και για την διάθεση κοινωνικού μερίσματος.

Στιγμιότυπα από την αίθουσα συνεντεύξεων στο υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μείωση ως και 60,56% στις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο "Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις", το οποίο περιλαμβάνει σειρά διατάξεων που άπτονται ασφαλιστικών και εργασιακών θεμάτων.

Φωτογραφία αρχείου

Τελεσίδικο "όχι" στην περικοπή των συντάξεων, "ναι" στις ελαφρύνσεις

Οριστικό “ναι” στη μη περικοπή των συντάξεων θα πει η Κομισιόν. “Πράσινο φως” θα δώσει και για φοροελαφρύνσεις, μειώσεις εισφορών, επιδόματα σε χαμηλόμισθους και οικογένειες. Οι διαβουλεύσεις, τι προηγήθηκε και πως φτάνουμε στη συμφωνία

Xenia 2018: The Hospitality Experience

Xenia 2018: The Hospitality Experience

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Xenia 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί 24-26 Νοεμβρίου και στοχεύει στο να αποτελέσει το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός και κομβικό φόρουμ των επενδυτικών επιλογών της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας

Go in Thessaloniki από την Eurobank

Go in Thessaloniki από την Eurobank

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 η επιχειρηματική αποστολή Go In Thessaloniki που διοργανώνει η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International"

Διαγωνισμός: Κηρύσσουμε πόλεμο στην υγρασία

Διαγωνισμός: Κηρύσσουμε πόλεμο στην υγρασία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αργές αλλά σταθερές βλάβες στον οργανισμό μας, στην τσέπη και στο σπίτι μας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υγρασίας. Μία συσκευή απορρόφησης της δεν είναι πολυτέλεια, αλλά η πιο απαραίτητη οικιακή συσκευή των επόμενων μηνών.

Ο Πολ Τόμσεν

Υπέρ της περικοπής των συντάξεων ο Τόμσεν αλλά από απόσταση

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σημείωσε πως η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αναγκαία και ο όποιος δημοσιονομικός χώρος θα πρέπει να διατίθεται για την υλοποίηση μέτρων που θα ωθούν την ανάπτυξη.

Thessaloniki Summit: Τέσσερις Πρωθυπουργοί συζητούν για την περιφερειακή συνεργασία και ανάπτυξη

Thessaloniki Summit: Τέσσερις Πρωθυπουργοί συζητούν για την περιφερειακή συνεργασία και ανάπτυξη

Περισσότεροι από εξήντα διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της κοινωνίας, συμμετέχουν με εισηγήσεις στις εργασίες του 3ου Thessaloniki Summit 2018

Ουρές από τουρίστες στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας

Νεο ιστορικό ρεκόρ στον Τουρισμό: Άγγιξε τα 33 εκατ. τουρίστες -Στα 2 δισ. ευρώ τα επιπλέον έσοδα

Οι φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία - Απολογισμός τετραετίας 2015-2018  στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου. Τι ανέφερε η Έλενα Κουντουρά.

Πληρωμή λογαριασμού της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Ηλεκτρονικά εφεξής οι λογαριασμοί - Επιβάρυνση 1 ευρώ από 1ης Δεκεμβρίου για τους έγχαρτους

Σύμφωνα με την εταιρεία το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο κόστος έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών - Υπόσχεται καλύτερη ποιότητα εξυπηρέτησης και εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Οι συντάξεις δεν θα κοπούν – Τι είπε για τα αναδρομικά

Οι εταίροι έχουν αποδεχθεί ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό, είπε η υπουργός Εργασίας, ενώ για τα αναδρομικά συμπλήρωσε ότι "θέλει θράσος για να μας κουνούν το δάχτυλο οι προηγούμενες κυβερνήσεις".

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων για τις περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις, έξω από το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016.

Ράβουν ξανά τα μέτρα για να "χωρέσουν" οι συντάξεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι λύσεις που συζητούνται δεν περιλαμβάνουν πλέον το σενάριο μερικής περικοπής των συντάξεων ή αναστολής υπό την αίρεση της τήρησης των δημοσιονομικών στόχων με ετήσια επανεξέταση του ή ακόμη και έναν νέο "κόφτη".