ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος

Μίχαλος: Οι τράπεζες να βελτιώσουν τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Να βελτιώσουν γενικότερα τις υπηρεσίες που προσφέρουν, κάλεσε τις τράπεζες ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κατά την ομιλία του στη διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα.

Χρηματιστήριο

Ινστιτούτο ΕΝΑ: Οι ανατροπές, οι αβεβαιότητες και οι κίνδυνοι για την οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ παρουσιάζει το 1ο Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας & Πολιτικής το οποίο θα εκδίδεται ανά τρίμηνο, αντικαθιστώντας το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που δημοσιευόταν από τον Ιούνιο του 2017.

Ουρές στις εφορίες (φωτογραφία αρχείου)

Έκθεση ΑΑΔΕ: Πάνω από 1,1 εκατ. φορολογούμενοι χρωστάνε λιγότερο από 50 ευρώ

Ετήσια αύξηση στις οφειλές κατά 1,8 δισ., αλλά και στους οφειλέτες κατά 38.920 άτομα, δείχνουν στοιχεία της ΑΑΔΕ για το τρίτο τρίμηνο του χρόνου σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2018.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης.

Σαββάκης: Αδήριτη ανάγκη η διακρατική και διαπεριφερειακή συνεργασία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόνισε δε, ότι λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα των γεωπολιτικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή "αποτελεί αδήριτη ανάγκη η διακρατική συνεργασία και διαπεριφερειακή συνεργασία σε όλους τους τομείς -- οικονομικό, ενεργειακό, κοινωνικό και τελικά αναπτυξιακό".

Το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων

Γραφείο προϋπολογισμού Βουλής: Εφικτός ο δημοσιονομικός στόχος για το 2020

Σύμφωνα με την έκθεση τα κίνητρα για την μεταφορά της φορολογικής κατοικίας αφήνει περιθώρια για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες πράξεις αλλά και αδικία σε σχέση με τους φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας.

Η συνοικία των Αναφιώτικων

Golden Visa στην Ελλάδα: Ποιες επενδύσεις πρέπει να κάνει κάποιος για να την πάρει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τι προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση για τη χορήγηση άδειας εισόδου και διαμονής στην Ελλάδα σε πολίτες τρίτων χωρών και τις δυνατότητες που τους παρέχονται για επενδύσεις σε τίτλους ή τραπεζικές καταθέσεις.

Καταστηματάρχης μπροστά από την ταμιακή μηχανή

Μετά από 9 χρόνια απραξίας - Έρχεται ηλεκτρονική διασύνδεση ταμειακών με την ΑΑΔΕ

Μετά από πολλές καθυστερήσεις προωθούνται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ και η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Στόχος να συλληφθούν τα 7,4 δισ. ευρώ που χάνονται από ΦΠΑ και 4,5 δισ. από εικονικά και πλαστά τιμολόγια.

11th Thessaloniki Tax Forum

11th Thessaloniki Tax Forum

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθήνα 13.11.19. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη φορολογική του επιτροπή- διοργανώνει το 11ο Thessaloniki Tax Forum τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο The MΕΤ.

Μηχάνημα POS

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Περισσότερες εξαιρέσεις ή οριζόντια μείωση του 30%

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα της αύξησης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για μισθωτούς και μη μισθωτούς στο 30% αποσυνδέοντας το από το αφορολόγητο, προσέλκυσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ

Δικηγόροι αντιδρούν στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας

Κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας δηλώνουν μέλη του Δικηγορικού Συμβουλίου Αθηνών και της Ενωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Τα γραφεία του ΔΝΤ, στις ΗΠΑ

Καρότο και μαστίγιο από το ΔΝΤ για Ελλάδα - Στο ΔΣ του Ταμείου αύριο η έκθεση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επιτακτική ανάγκη για χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους θα επισημαίνει η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα προβλέποντας σταθερά χαμηλή ανάπτυξη μεσομακροπρόθεσμα και πολλά διαρθρωτικά προβλήματα.

Greek Bookmaker Awards 2020

Το Betarades.gr εγκαινιάζει τα Greek Bookmaker Awards 2020

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι παίκτες στην Ελλάδα θα έχουν τώρα την ευκαιρία να ψηφίσουν για τον αγαπημένο τους πάροχο στην κατηγορία “Καλύτερη στοιχηματική ιστοσελίδα αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα με βάση τις επιλογές των παικτών”.

Γιάνης Βαρουφάκης και Πολ Κρούγκμαν για την οικονομική κρίση πριν και μετά την κρίση του 2008

Γιάνης Βαρουφάκης και Πολ Κρούγκμαν για την οικονομική κρίση πριν και μετά την κρίση του 2008

Τρεις οικονομολόγοι συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο οι βασικές αρχές της μακροοικονομικής παραβιάστηκαν, τόσο πριν το ξέσπασμα της κρίσης όσο και μετά.

Εργαζόμενη της General Motors

Έρχεται επανάσταση στην εργασία: Η σύνδεση της Microsoft, της Νέας Ζηλανδίας και της Σουηδίας με την ψυχολογία

ΕΡΓΑΣΙΑ

Μπορεί επιτέλους να γίνει πραγματικότητα ο στόχος της μείωσης του ωραρίου εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγής; Τα τελευταία, ανά τον κόσμο, πειράματα "φωνάζουν" πως ναι, είναι δυνατόν!

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου (Φωτογραφία αρχείου)

Σταϊκούρας: Εξετάζουμε κίνητρα σε είδος για το μέτρο των αποδείξεων - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναδρομικά συντάξεων από φέτος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε, ότι τα κίνητρα θα βασίζονται στη σημερινή ιδέα της φορολοταρίας, η οποία θα ανανεωθεί. Σε ό,τι αφορά στο υπερπλεόνασμα του 2019 τόνισε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τις επενδύσεις και τις εξαγωγές ούτως ώστε να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ

Οφειλές 5,9 δις ευρώ ρυθμίστηκαν μέσω των 120 δόσεων

Στα 5,896 δις έφτασαν οι οφειλές προς την εφορία που διευθετήθηκαν μέσα από τη ρύθμιση των 120 δόσεων σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΑΑΔΕ, με τα δημόσια έσοδα να αναμένεται να ενισχυθούν από φέτος κατά 140 εκ ευρώ

Δικαστήριο - φωτό αρχείου

Απόφαση - σταθμός: Δικαίωση ιδιωτικών υπαλλήλων για δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα καλοκαιριού

Το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και του επιδόματος θερινής αδείας για για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο.

Γραφεία Σύριζα

ΣΥΡΙΖΑ για φορολογικό: Άνθρακες ο θησαυρός των φοροελαφρύνσεων για τη μεσαία τάξη

"Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι τα ατομικά εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, που τα δηλώνουν λιγότερο από το 1% των φορολογούμενων" σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία αρχείου

Οφειλές προς τα Ταμεία: "Καμπανάκι" για ασυνεπείς - Δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση

ΕΡΓΑΣΙΑ

Για την "καλύτερη ρύθμιση που υπήρξε ποτέ", κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Φωτογραφία Αρχείου

Τι αλλάζει σε φορολογία εταιρικών ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων

Μείωση του συντελεστή φορολογίας από το 28% στο 24% της φορολόγησης μερισμάτων από το 10% στο 5% και ένα πακέτο ειδικά για την οικοδομή και την αγορά είναι η ραχοκοκαλιά του νομοσχεδίου για την φορολόγηση επιχειρήσεων.

Φωτογραφία αρχείου

Φορολογικό νομοσχέδιο: Αυτή είναι η νέα πάγια ρύθμιση - Τι περιλαμβάνει

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Εισοδηματικός κόφτης, κλιμακωτός "τραπεζικός" τόκος για τις δόσεις, μπόνους το 25% των τόκων στους συνεπείς. Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για την πάγια ρύθμιση για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ηλεκτρονική πληρωμή με "POS"

Φορολογικό νομοσχέδιο: Στα 300 ευρώ οι συναλλαγές με μετρητά - Οι τελικές διατάξεις για το όριο του 30%

Με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι συναλλαγές που γίνονται με μετρητά από 1/1/2020 περιορίζονται πλέον στα 300 ευρώ από 500 ευρώ που είναι σήμερα. Κάθε συναλλαγή μεγαλύτερη σε αξία από τα 300 ευρώ θα πρέπει να γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα. Ποιες οι ειδικές περιπτώσεις και οι εξαιρέσεις.