ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Eurobank

Eurobank: Στα 57 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων του 2020 εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2019. Το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ολοκληρώνονται οι συναλλαγές Cairo & FPS. Τι εκτιμά ο CEO Φωκίων Καραβίας.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Κατά 1,4 δισ. αυξήθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας αυξήθηκε σε 2,1% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2,57 δισ. ευρώ,

Άρση μέτρων μετακίνησεων

Οι 29 χώρες που θα στέλνουν αεροπορικώς τουρίστες στην Ελλάδα από 15 Ιουνίου

Στη δημοσιότητα η λίστα με τις χώρες, από τις οποίες θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες στην Ελλάδα. Αναμένεται να διευρυνθεί. Η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συζητά με επιχειρήσεις τη μείωση του κόστους δανεισμού

Σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού με τους μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα είπε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος Π. Μυλωνάς.

Η τράπεζα Alpha Bank

Ψάλτης (Alpha Bank): Στήριξη της ελληνικής οικονομίας με 2,1 δισ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις

Η διοίκηση επιβεβαίωσε στους αναλυτές τη δέσμευσή της στις προτεραιότητες του Στρατηγικού Σχεδίου που ανακοίνωσε στα τέλη του 2019 και προχωράει άμεσα με την επανεκκίνηση της τιτλοποίησης του Galaxy.

Εθνική τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 304 εκατ. στο α΄τρίμηνο του 2020 με αύξηση των προβλέψεων 486 εκατ.

Κέρδη 775 εκατ. ευρώ χάρις στο swap με το Δημόσιο. Υποβλήθηκαν 60.000 αιτήσεις για διευκόλυνση καταβολής οφειλών. Αύξηση εκταμιεύσεων κατά 1,1 δισ. ευρώ. Το μήνυμα του Π. Μυλωνά για την επόμενη ημέρα.

Τράπεζα της Ελλάδος
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τράπεζες: Εγκρίθηκαν ήδη 780 εκατ. ευρώ δάνεια μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 1,3 δισ. ευρώ. Λόγω της μεγάλης απήχησης ενισχύθηκε άμεσα στα 2 δις ενώ εφόσον εξασφαλιστούν επιπλέον ευρωπαϊκά κονδύλια το πρόγραμμα θα ξανανοίξει.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου ο Γ. Ανδριτσάνος

Ο κ. Γ. Ανδριτσάνος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2017 είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας.

Στιγμιότυπο από τη Wall Street

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άλμα μετοχών μετά τις αναφορές για το ύψος του ταμείου ανάκαμψης

Τα χρηματιστήρια σε Ισπανία και Ιταλία έκαναν ράλι ανόδου 2,4% και 1,4% αντίστοιχα, αφού η Κομισιόν θα προτείνει οι δύο χώρες να λάβουν τη μερίδα του λέοντος από το νέο ταμείο ανάκαμψης.

Υποκατάστημα τράπεζας

Τράπεζες: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα δάνεια με εγγύηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Ποιοι και πώς θα λάβουν δάνεια με εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Περί την 15η Ιουνίου αναμένεται οι τράπεζες να μπορούν να δεχτούν αιτήσεις ενδιαφερομένων. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Γεωργακόπουλος: Θα υπάρξει αύξηση "κόκκινων" δανείων, αλλά όχι Αρμαγεδών

Οι εκτιμήσεις για το ύψος των κόκκινων δανείων είναι πρόωρες λόγω της φύσης που έχει η κρίση, των μακροοικονομικών μέτρων που λαμβάνονται και της στάσης αναμονής που τηρούν οι εποπτικές αρχές.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Μέχρι την Πέμπτη στη Βουλή οι διατάξεις για μειώσεις φόρων στήριξης ιδιοκτητών

Την αύξηση των προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στα 8 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των μειώσεων φόρων που εξαγγέλθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

ΑΤΜ

Τράπεζες: Ανάσα ρευστότητας από την αύξηση των καταθέσεων

Τρεις οι λόγοι που καταγράφεται αύξηση των καταθέσεων εν μέσω κορονοϊού. Στροφή των επενδυτών σε επενδύσεις χαμηλού ρίσκου, μείωση δαπανών για τα νοικοκυριά, διατήρηση ρευστότητας ασφαλείας για τις επιχειρήσεις

Άνδρας που φοράει μάσκα έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα

Παρά την γνωστή καθυστέρηση με την οποία παίρνει τις αποφάσεις της η Ευρώπη, μπορεί τελικά να αλλάξει το παιχνίδι και να σώσει την κατάσταση και για τους "μεγάλους" της Ευρωζώνης, αλλά και για την Ελλάδα.

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: Χορήγησε το πρώτο αγροτικό δάνειο έναντι επιχορήγησης

Η τράπεζα αξιοποίησε, κατά την πρώτη ημέρα της σχετικής εφαρμογής, τον μηχανισμό διευκόλυνσης χορήγησης δανείων που δημιούργησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τράπεζα της Ελλάδος

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου

Τις συνέπειες του κορονοϊού στα χαρτοφυλάκια και τις εργασίες των τραπεζών καθώς και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν στην επενδυτική κοινότητα οι Έλληνες τραπεζίτες.

Σύνταγμα

Η πρώτη μείωση ασφαλιστικών εισφορών μετά την κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών τον τελευταίο καιρό τονίζει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική της μείωσης φόρων που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2019. Ποιες ελαφρύνσεις θα ακολουθήσουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Γεωργιάδης: Έως τις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να ανοίξουν έως τις 15 Ιουνίου και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Ανάπτυξη μέσω ξένων επενδύσεων και αποταμίευσης

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε μονοπάτι υψηλότερων ρυθμών μεγέθυνσης είναι η προσέλκυση κεφαλαίων από την αλλοδαπή και η παράλληλη ενίσχυση των κινήτρων για αποταμίευση του ιδιωτικού τομέα.

Υποκατάστημα τράπεζας

ΕΕΤ: Οι χρεώσεις των τραπεζών στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη

Οι προμήθειες των ελληνικών τραπεζών αποτελούν μόνο το 16% των λειτουργικών εξόδων τους, ενώ για τις ευρωπαϊκες τράπεζες το αντίστοιχο ποσοστό είναι διπλάσιο και ανέρχεται σε 33%.

Η τράπεζα Alpha Bank

Alpha Bank: Πώς θα γίνει το restart της οικονομίας

Στην επιστροφή της παραγωγικής δραστηριότητας και την προστασία της απασχόλησης εστιάζει το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank. Η χρυσή τομή στην αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.