ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Κόσμος στις τράπεζες

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πρώτη εκκαθάριση τα μεσάνυχτα - Πρώτα χρήματα την Παρασκευή

Έχουν εγκριθεί 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ποσό κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 471 εκ ευρώ (από τα 710 εκ ευρώ που θα μοιραστούν συνολικά) ενώ περίπου 300.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα σε όσους υποβάλουν αίτηση ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πρώτη "εκκαθάριση" για το κοινωνικό μέρισμα, που θα πληρωθεί την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί ήδη 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ποσό συνολικού ύψους 471 εκατ. ευρώ. Τι δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Διευθυντής της Ηλεκτρικής Διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης.

Φωτό αρχείου: Έρευνες για Panama Papers

Panama Papers: Πάνω από 4.000 οι υπεράκτιες εταιρείες που ανήκουν σε Ρώσους

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, 4.197 υπεράκτιες εταιρείες που ανήκουν σε Ρώσους και οι οποίες προέβησαν σε οικονομικές συναλλαγές ύψους 5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 66 εκατομμυρίων ευρώ), εντόπισε η ρωσική επιτροπή οικονομικού ελέγχου.

Πλήθος κόσμου στον πεζόδρομο της Ερμού, Κυριακή

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα συνηθέστερα λάθη - Σε ποιες περιπτώσεις κάνουμε αίτηση αν απορρίφθηκε

Περίπου 25000 άνεργοι και συνταξιούχοι που εντοπίστηκαν από το σύστημα ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού θα πρέπει να ξανακάνουν αίτηση για κοινωνικό μέρισμα μόλις η ΗΔΙΚΑ λύσει το πρόβλημα που υπήρξε με τα στοιχεία τους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Οι εκλογές στη λήξη της θητείας - Υπομονή για το αφορολόγητο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιλώντας για τον χρόνο εξόδου στις αγορές δηλώνει ότι "ο λόγος που έχουμε χτίσει το "μαξιλάρι" είναι για να μπορούμε να επιλέξουμε τη χρονική στιγμή της εξόδου και να μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές"

Στιγμιότυπο από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Στο κόκκινο η Wall Street

Ανησυχία των επενδυτών για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Η χειρότερη εβδομάδα από τον περασμένο Μάρτιο για τους δείκτες Standard & Poor's 500, Nasdaq και Dow Jones.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου)

Κοινωνικό μέρισμα: Η πλατφόρμα άνοιξε - Όσα πρέπει να ξέρετε και πώς υποβάλλουμε την αίτηση

Αν και υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή της υπηρεσίας, άνοιξε τελικά το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr όπου ξεκίνησαν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα του 2018. Όσα οφείλουμε να γνωρίζουμε.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο 11ο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας με τίτλο "Καθαρές" Δημόσιες Συμβάσεις - Όχημα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικής Οικονομίας"

Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς: Η διαφθορά τροχοπέδη για την ανάπτυξη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Μετέχουμε στο ευρωπαϊκό μέτωπο υπέρ της χρηστής διοίκησης, υπέρ του πολίτη. Γιατί το θεωρούμε χρέος μας" δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο 11ο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς.

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά

Νόμος του κράτους ο Θεματικός Τουρισμός

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

Παπανάτσιου: Ακύρωση των περικοπών των συντάξεων και μέτρα ενίσχυσης των κοινωνικών ομάδων

"Το παρόν νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα υποστήριξης και ανακούφισης των πολιτών και συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών" ανέφερε σε δήλωσή της η υφυπουργός Οικονομικών

Εργαζόμενος στην καθαριότητα

Παράταση συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας και ύδρευσης των δήμων

ΕΡΓΑΣΙΑ

Την τροπολογία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και όπως τόνισε πρόκειται για παράταση των συμβάσεων που λήγουν αυτές τις μέρες - Τις επόμενες εβδομάδες η ολοκλήρωση της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος

Πετρόπουλος: 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

Οι θέσεις που διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου. «Θα δουν αυξήσεις 620.000 από τους παλαιούς συνταξιούχους. Πείτε ευθαρσώς ότι είστε εναντίον αυτής της χορήγησης αυξήσεων. Να το πείτε όμως!" είπε ο κ.Πετρόπουλος.