ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ταμείο Ανάκαμψης: Η ΕΤΕπ θα συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφώνησε επισήμως τη Δευτέρα να συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Fitch Ratings

Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά την πανδημία

Ο oίκος πιστοληπτικής αξιολόγισης σε νέα έκθεσή του προβλέπει ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα κορυφωθούν το 2022/23 και στη συνέχεια θα παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ σε 10ετή ορίζοντα

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

UCI Greece: Κανει δυναμική είσοδο στο real estate

Στην ελληνική αγορά real estate προσφέροντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας επεκτείνεται ο ισπανικός όμιλος UCI. Ηχηρό μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Στιγμιότυπο στον ΟΑΕΔ

Ξεκινούν καταβολές 161 εκατ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ - Καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους

Ξεκινούν από σήμερα καταβολές 161 εκατ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έως τις 16 Απριλίου. Σήμερα η καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους που έχουν δικαίωμα από διαθήκη.

Γυναίκα με μάσκα μπροστά από κλειστή επιχείρηση

Γέφυρα 2: Όλες οι λεπτομέρειες για την συμμετοχή των επιχειρήσεων

Απαντήσεις σε δεκατρία κρίσιμα ερωτήματα οφειλετών για το Γέφυρα 2 δίνει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μέχρι τις 9 Μαΐου η υποβολή αίτησης από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση: Μέτρα στήριξης και ελλείμματα στο "μάτι" των θεσμών

Οι θεσμοί αναμένεται να εξετάσουν τις εξελίξεις στο τραπεζικό πεδίο, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις για την εφαρμογή του πτωχευτικού πλαισίου και για την έναρξη των πλειστηριασμών το ταχύτερο δυνατόν.

Start-up επιχείρηση

Αναζητώντας τις νέες "ΒΕΑΤ": Μεγάλες εκπτώσεις φόρου για όσους ποντάρουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις

Ο "επενδυτικός άγγελος" μπορεί να τύχει του δικαιώματος έκπτωσης από το φορολογητέο του εισόδημα για εισφορές κεφαλαίου σε νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι του συνολικού ποσού των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ ανά φορολογικό έτος.

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Αν υπάρξουν καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να μην υπάρξει ανάκαμψη φέτος

Αν δεν υπάρξει πρόσβαση της Ελλάδας στα κονδύλια, το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό, καθώς θα προσφέρουν 1,2% στο ΑΕΠ κάθε χρόνο, τόνισε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας

Alpha Bank

Alpha Bank: Επαφές με μεγάλους διεθνείς επενδυτές

Μπαράζ επαφών της διοίκησης με θεσμικούς επενδυτές με αντικείμενο τις προοπτικές κερδοφορίας της τράπεζας αλλά και την στρατηγική μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κάτω του 10%.

Τράπεζες: Την παράταση του "Ηρακλή" ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τράπεζες: Την παράταση του "Ηρακλή" ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο "Ηρακλής ΙΙ" στοχεύει σε περαιτέρω απομείωση των ΜΕΔ των ελληνικών τραπεζών κατά το ποσό των 30 – 32 δισ. ευρώ, δηλαδή σε επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού ΜΕΔ και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ήδη από το τρέχον έτος. Τι δήλωσε ο Γ. Ζαββός

Alpha Bank: "Φιλί ζωής" για την οικονομία το Σχέδιο Ανάκαμψης

Alpha Bank: "Φιλί ζωής" για την οικονομία το Σχέδιο Ανάκαμψης

Η Ελλάδα απορροφά ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια επενδυτικής δαπάνης αν και η «αποσωλήνωση» των χιλιάδων επιχειρήσεων από τα μέτρα στήριξης χρήζει μεγάλης προσοχής, ειδικά όσον αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αναφέρουν αναλυτές της Alpha Bank.

O υπουργός Οικονομικών Χρηστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: 4.160 ΜμΕ έχουν ήδη υποβάλει οριστικά αίτηση στο Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2

Έφθασε στο τέλος Μαρτίου η συνολική κρατική επιδότηση δανειοληπτών από το Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 1”, ενώ 4.160 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλει οριστικά αίτηση στο Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2”.

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ (Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

"Μανιφέστο" 20 παρεμβάσεων από τον ΣΕΒ για τον χωροταξικό σχεδιασμό σε αναπτυξιακή κατεύθυνση

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη ο Σύνδεσμος της Ελληνικής Βιομηχανίας περιγράφει τα αναγκαία επόμενα βήματα για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του πρόσφατου χωροταξικού νόμου, και τη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη.

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Πού θα κατευθυνθούν μετά το τέλος της πανδημίας οι αυξημένες καταθέσεις

Η αύξηση των καταθέσεων αναμένεται να τροφοδοτήσει σημαντικό μέρος της ανάκαμψης της οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης των καταναλωτικών και επενδυτικών δαπανών μόλις υποχωρήσει η εν εξελίξει πανδημία.

Εφορία

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΟΥ τραβούν την ανηφόρα - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νέα χρέη προστίθενται στη "δεξαμενή" των ληξιπρόθεσμων με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον περασμένο Φεβρουάριο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αναστολές πληρωμών σε ισχύ.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Ψηφιοποιημένο δάνειο για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Η νέα υπηρεσία “e-χρηματοδότηση” δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη, να ολοκληρώσει τη διαδικασία αίτησης για χρηματοδότηση, μέσω της υπηρεσίας v-Banking, εύκολα και γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία και με απόλυτη ασφάλεια.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Οι όροι πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής – Γενική Συνέλευση στις 21 Απριλίου

Τους βασικούς όρους και τις λεπτομέρειες πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μαζί με την πρόσκληση των μετόχων για έκτακτη γενική συνέλευση στις 21 Απριλίου προκειμένου να εγκριθεί και τυπικά η συναλλαγή γνωστοποίησε χθες η Εθνική Τράπεζα.

Ελληνικό

Τράπεζες: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της Lamda Development για το Ελληνικό

Το εγχώριο πιστωτικό σύστημα είναι πλέον ικανό να χρηματοδοτήσει το έργο ανάπλασης στο Ελληνικό εξασφαλίζοντας μάλιστα στην Lamda Development την απαραίτητη ρευστότητα για την πρώτη 5ετία.

Πλάκα.

Βγήκαν τα "μαχαίρια" σε τουριστικές περιοχές για τα μειωμένα ενοίκια

Πολλές μειώσεις του μισθώματος που έχουν καταγραφεί σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με ιδιοκτήτες είναι παράνομες και οι μισθωτές οφείλουν το πλήρες ενοίκιο στους εκμισθωτές τους.

Ακίνητα

ΤτΕ: Ποιες κατηγορίες ακινήτων προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την επανεκκίνηση και τους ρυθμούς αποκατάστασης των επιμέρους τομέων της αγοράς. Οι εκτιμήσεις για οικιστικά επαγγελματικά και γραφεία. Πού επενδύουν οι ΑΕΕΑΠ.

Κτίριο Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πώς θα γίνει η προνομιακή κατανομή μετοχών σε υφιστάμενους μετόχους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου τόνισε στους μετόχους ότι η αύξηση κεφαλαίου, σε συνδυασμό με άλλες εσωτερικές κινήσεις θα οδηγήσει σε συνολική κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 2,6 εκατ. ευρώ και θα επιτρέψει την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού.

Ο "κύκλος του χαμένου ΦΠΑ" στο μάτι των ράμπο της εφορίας - Το "Γαλλικό κλειδί"

Ο "κύκλος του χαμένου ΦΠΑ" στο μάτι των ράμπο της εφορίας - Το "Γαλλικό κλειδί"

Τουλάχιστον 140 δισ. ευρώ τον χρόνο κοστίζει στον προϋπολογισμό της ΕΕ και περί τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Ελλάδα η κλοπή του ΦΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Η πρόταση του ΔΣ στους μετόχους για την Αύξηση Κεφαλαίου

Ξεκαθαρίζουν στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Τι αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα που διατέθηκε στους μετόχους.

Τράπεζα

Τράπεζες: Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες η μερίδα του λέοντος των κόκκινων δανείων

Περισσότερα από τα μισά κόκκινα δάνεια που έχουν απομείνει στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών είναι επιχειρηματικά, το 1/3 περίπου στεγαστικά και το υπόλοιπο καταναλωτικά δάνεια.

Γιάννης Στουρνάρας.

Τράπεζες: Ηχηρό καμπανάκι Στουρνάρα για αναβαλλόμενο φόρο και νέα κόκκινα δάνεια

Σύσταση του κεντρικού τραπεζίτη για εναλλακτική λύση στο ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρόταση για bad bank. Οι συνέπειες της πανδημίας, το ύψος των νέων κόκκινων δανείων και ο Ηρακλής ΙΙ. 

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Ανάπτυξη 4,2% για το 2021

Η ταχύτητα των εμβολιασμών, η διατήρηση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων και η ταχύτητα ενεργοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης θα κρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι προκλήσεις των ελληνικών τραπεζών

Σταϊκούρας: Πότε γίνονται οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Σταϊκούρας: Πότε γίνονται οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται περίπου στα 30 δισ. ευρώ και επαρκούν για επέκταση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων για ένα χρονικό διάστημα, εάν κι εφόσον απαιτηθεί.

Ακίνητα στην Αθήνα

Ενοίκια: Ελπίδες για άρση αδιεξόδου με τις αποζημιώσεις συνιδιοκτητών ακινήτων

Η ΑΑΔΕ σε περιπτώσεις πολλαπλών δηλώσεων Covid από συνιδιοκτήτες, προχωρά σε ταυτοποίηση των ακινήτων και απλοποίηση διαδικασίας ώστε όσες αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί να ξεκινήσουν να πληρώνονται στο τέλος της εβδομάδας.