ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Στιμγιότυπο από λοκντάουν στην Αθήνα

Υπουργείο Εργασίας: Μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων κατά την περίοδο της πανδημίας

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται για το μεγαλύτερο και μαζικότερο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων και ανέργων των τελευταίων ετών, το οποίο θα διαρκέσει, όσο συνεχίζεται η πανδημία.

Η Εθνική Τράπεζα στη Θεσσαλονίκη

Τράπεζες: Ψάχνουν 4 δισ. κεφάλαια μέσω ομολόγων μέσα στο 2021

Η αυριανή έξοδος της Alpha Bank στις αγορές με την έκδοση ομολόγου Tier 2, ύψους 500 εκατ., ανοίγει τον δρόμο και στις υπόλοιπες τράπεζες. Σημαντικό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον παρά το αρνητικό κλίμα.

Κιβώτια με λαθραία τσιγάρα (φωτογραφία αρχείου)

"Wanted": Αμοιβές και μπόνους σε όσους καταδίδουν λαθρεμπόρους τσιγάρων, ποτών και καυσίμων

Με απόφαση του υπ. Οικονομικών, εκδίδεται εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ που αναφέρει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης αμοιβών σε όσους συμβάλλουν στη διευκόλυνση έρευνας για την καταστολή λαθρεμπορικών πράξεων.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Συμμετέχει στο "Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης" με 150 εκατ.

Με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, καθώς και ιδιωτικές επιχειρήσεις της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους.

Η τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία με Intrum για την πώληση του χαρτοφυλάκιο Vega

Ως αποτέλεσμα των συναλλαγών Vega και Phoenix (έχει ήδη υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία), ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας Πειραιώς θα μειωθεί στο 36% περίπου από 47%. Δήλωση Χρ. Μεγάλου.

ALPHA BANK  (EUROKINISSI/  )

Alpha Bank: Κεφαλαιακή θωράκιση με έκδοση Tier2 Ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ

Μία μόλις εβδομάδα μετάτην ανακοίνωση της συμφωνίας για το project Galaxy, η διοίκηση της Alpha Bankβγήκε σήμερα στις αγορές για την έκδοση Tier 2 Ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ.Τα οφέλη της έκδοσης για τον όμιλο και τους μετόχους.

Κλειστό κατάστημα εστίασης λόγω του lockdown

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Οι "κομμένοι", τα ποσά και τα κριτήρια ένταξης για τις κατανομές

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την Επιστρεπτέα 6. Ποια τα κριτήρια.

Αλλάζει ταχύτητα μέσα σε ένα μήνα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Αλλάζει ταχύτητα μέσα σε ένα μήνα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Η άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων Ηρακλής 2 και Γέφυρα 2, ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας και ο νέος νόμος του ΤΧΧ αλλά και η ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς και οι νέες τιτλοποιήσεις προσδίδουν νέα δυναμική στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Κλειστά καταστήματα λόγω κορονοϊού

Παράταση για τις δηλώσεις covid για τον Ιανουάριο - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον Φεβρουάριο

Μέχρι πότε μπορούν να γίνουν δηλώσεις covid για τον Ιανουάριο. Έως τις 9 Μαρτίου συμπληρωματική πληρωμή αποζημιώσεων για "κουρεμένα" ενοίκια Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Ανοίγει η δεύτερη φάση

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξουν οι καταβολές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, το κονδύλι θα είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων μικρότερος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Λογότυπο της Eurobank

Eurobank: Για το 2022 μετατίθεται λόγω lockdowns η δυναμική ανάκαμψη του Τουρισμού

Στην ελληνική οικονομία, τα lockdowns μεταθέτουν τη δυναμική ανάκαμψης για το 2022, εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Τάσος Αναστασάτος και πρόσθεσε ότι  πλήρης ανάκτηση των επιπέδων του 2019 αναμένεται από το 2024.

Κλειστές επιχειρήσεις λόγω του lockdown

Σε ισχύ από σήμερα το νέο πρόγραμμα επιδότησης τόκων δανείων ΜμΕ

Πλέγμα προστασίας για τις επιχειρήσεις μετά την λήψη των moratoria στο τέλος του 2020 και μέχρι την ενεργοποίηση του Γέφυρα 2 τον Μάιο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής για τα δύο προγράμματα.

Επιχειρήσεις σούπερ  μάρκετ

"Φουσκώνει" διαρκώς ο λογαριασμός για το κρατικό ταμείο - Αναζητείται σενάριο για άνοιγμα "σωσίβιο"

Το κόστος των μέτρων για τον κορονοϊό έχει ήδη ξεπεράσει αυτό που υπολόγιζε ο προϋπολογισμός, την ίδια ώρα που το διεθνές οικονομικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο αβέβαιο.

Alpha Bank

Alpha Bank: Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο το 2021

Σταδιακή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και ήπια ανάκαμψη του τουρισμού, κυρίως από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, εκτιμά η Alpha Bank στην τελευταία ανάλυση της.

Πολίτες με μασκα στην Αθήνα εν καιρώ πανδημίας

Σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιώτες

Ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι του Οικονομικού Επιτελείου με τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης για να κλείσουν οι τελευταίες λεπτομέρειες του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Τα βασικά βήματα και οι προϋποθέσεις.

Χρήματα

ΤτΕ: Μείωση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα κατά 1,1 δισ. τον Ιανουάριο

Οι καταθέσεις των ιδιωτών μειώθηκαν τον Ιανουάριο, στα 161,9 δισ. ευρώ από 166,3 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αυξημένες οι καταθέσεις των νοικοκυριών κατά 655 εκατ. ευρώ. Στο 15,8% αυξήθηκε η πιστωτική επέκταση, με καθαρή ροή δανείων 1,85 δισ. ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας

Κάνοντας εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας η πλειονότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων κατάφερε να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων και της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, σε όλα τα στάδια της αλυσίδας.

O Γιώργος Ζαββός

Ζαββός: Στο στόχαστρο των διεθνών επενδυτών οι ελληνικές τράπεζες

Ο υφυπουργός οικονομικών υπογράμμισε ότι με τη μείωση των κόκκινων δανείων μέσω "Ηρακλή", οι τράπεζες θα βελτιώσουν την κερδοφορία τους και την κεφαλαιακή τους θέση και θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Τράπεζα Alpha Bank

Αlpha Bank: Θετικά σχόλια από τον διεθνή Τύπο για την συμφωνία του Project Galaxy

Το Reuters υπογραμμίζει ότι η Συναλλαγή Galaxy αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων με πιστοληπτική διαβάθμιση στην Ευρώπη. Τι δηλώνει στους Financial Times ο Β. Ψάλτης.

Τράπεζα

Τράπεζες: Κίτρινες κάρτες από την Κομισιόν για κόκκινα δάνεια, κερδοφορία και νέο Πτωχευτικό

Στην Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας η Κομισιόν επισήμανε τον κίνδυνο δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων, τις προκλήσεις κερδοφορίας και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού.