ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Αντόνιο

Στο "στόχαστρο" του Τραμπ η Ελλάδα για το πετρέλαιο από το Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχωρά σε άρση των εξαιρέσεων για τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου. Ανοιχτή η απειλή κυρώσεων για οκτώ χώρες - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - αν συνεχίσουν να προμηθεύονται πετρέλαιο από την Τεχεράνη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Ώρα να ξυπνήσει ο "κοιμώμενος γίγαντας" της Κεντροαριστεράς

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε τους κεντροαριστερούς πολίτες που, "όχι αναίτια, επέλεξαν τα προηγούμενα χρόνια αποχή, να ψηφίσουν" στις επερχόμενες εκλογές.

Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA party, in Athens on Nov. 8 , 2017 /      , , 8 , 2017

Αχτσιόγλου: "Υποχρεωτική η αιτιολόγηση των απολύσεων - Τομή για την προστασία των εργαζομένων στην Ελλάδα"

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι "αν ένας εργαζόμενος προσφύγει στα δικαστήρια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης, θα πρέπει ο εργοδότης να αποδείξει ότι είχε σοβαρό λόγο, για να τον απολύσει. Εάν δεν μπορεί να το αποδείξει τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επαναπρόσληψη, μισθούς και αποζημίωση.

Ελβετικό φράγκο

Δέσποινα Σονιάδου: Ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου θα φτάσει μέχρι τέλους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Δέσποινα Σονιάδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, διεμήνυσε ότι ο Σύλλογος θα φτάσει μέχρι τέλους, εάν το δικαστήριο δε δικαιώσει τους 70 χιλιάδες δανειολήπτες και ζήτησε μια δίκαιη δίκη, μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6.

Νέα ευρωπαϊκή οδηγία: Τι αλλάζει για ντελιβεράδες και εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης

Νέα ευρωπαϊκή οδηγία: Τι αλλάζει για ντελιβεράδες και εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης

ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν για όσους εργάζονται από τουλάχιστον τρεις ώρες την εβδομάδα, ή 12 ώρες σε τέσσερις εβδομάδες, περιλαμβανομένων και των περιστασιακά εργαζόμενων, ή εκείνων που πληρώνονται μέσω επιδοτούμενης εργασίας, ή σε κάποια πλατφόρμα, οι ασκούμενοι, ή οι ανά περίσταση εργαζόμενοι, που περιμένουν εάν θα τους καλέσει κάποιος για μεροκάματο.

Πόσο "πάει" το σουβλάκι στην Ελλάδα και στον κόσμο - Το κόστος διατροφής στην ΕΕ

Πόσο "πάει" το σουβλάκι στην Ελλάδα και στον κόσμο - Το κόστος διατροφής στην ΕΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν συγκρίνονται τιμές ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες είναι, μεταξύ άλλων, το ύψος της φορολογίας σε κάθε χώρα, οι καταναλωτικές συνήθειες και η αγοραστική δυνατότητα.

Σούπερ μάρκετ - φωτογραφία αρχείου

Πάσχα 2019: Μείωση 3% στις τιμές στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Το χαμηλό συγκριτικά με το παρελθόν επίπεδο τιμών του τυπικού πασχαλινού καλαθιού είναι αποτέλεσμα της έντασης του ανταγωνισμού λόγω τόσο του μειωμένου διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, όσο και των σημαντικών επιχειρηματικών αλλαγών των προηγούμενων ετών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος - Φωτογραφία αρχείου

Λύση πακέτο για 120 δόσεις σε ταμεία και εφορίες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση και οι θεσμοί εξακολουθούν να συζητούν για την τελική μορφή της ρύθμισης, ωστόσο τα βασικά της σημεία θεωρείται ότι έχουν κλειδώσει σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις ένταξης, τη διαγραφή των προσαυξήσεων και τη διαμόρφωση της βασικής οφειλής.

Άποψη από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

"Ναι" των θεσμών για ολική εξόφληση του ΔΝΤ αλλά σε δύο δόσεις

Η πρώτη φάση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με το Υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται να στείλει σήμερα ή αύριο το επίσημο αίτημα της για την αποπληρωμή των 3,7 δισ. στον ESM αν είναι δυνατόν αμέσως μετά τις εκλογές

Ασθενοφόρο - φωτογραφία αρχείου

Ανειδίκευτος ο εργάτης που σκοτώθηκε στο Ληξούρι - Γίνεται λόγος για έλλειψη μέτρων ασφαλείας

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζουν έγκλημα το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Ληξούρι το πρωί της Τρίτης. Κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του ο 40χρονος εργαζόμενος, που είναι πατέρας τριών παιδιών.

Ο Τάσος Πετρόπουλος

Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Η μέση μείωση της κύριας οφειλής φτάνει στο 61%

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία αφορά 500.000 οφειλέτες και συνολικό ποσό χρέους 13 δισ. για ελεύθερους επαγγελματίες, 500 εκ. για τους επιστήμονες, για τον ΟΓΑ περίπου 2 δισ." είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,46 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του χρόνου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 12,96 ε δις . ευρώ, αυξημένα κατά 1,4 δις . ευρώ ή 12,1% έναντι του στόχου- Η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι τον Μάρτιο 2019 εισπράχτηκε ποσό 1.176 εκατ. ευρώ που αφορά στην επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Αιγιαλός

Ιδιοκτησία του δημοσίου παραμένει ο αιγιαλός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο παλαιός αιγιαλός, η παλιά όχθη λιμνών ή πλεύσιμων ποταμών, είναι ανεπίδεκτα κτήσης ιδιωτικών δικαιωμάτων και καταγράφονται ως πράγματα κοινόχρηστα που ανήκουν κατά κυριότητα στο δημοσίου, σύμφωνα με νέα προσθήκη.

Ισχυρή η παρουσία των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων στο 5o Family Business Forum της KPMG

Ισχυρή η παρουσία των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων στο 5o Family Business Forum της KPMG

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Η αφοσίωσή μας και το πάθος μας για τις οικογενειακές επιχειρήσεις βρίσκονται πίσω από την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού Forum", δήλωσε ο Βαγγέλης Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος της KPMG.

Φωτογραφία αρχείου

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και για το 2019

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή έχει ως στόχο να δώσει κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι σε ακινησία, να προβούν σε άρση αυτής για το χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντας τα ανάλογα τέλη κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στο Λουξεμβούργο

Σύντομα οι διαδικασίες για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Έρχεται η δόση των 973 εκατ. ευρώ

Για την πρόωρη αποπληρωμή των 3,7 δισ. στο ΔΝΤ, το υπουργείο Οικονομικών θα υποβάλλει αίτημα στον ESM ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα ζητήσει την εξόφληση μέρους των δανείων από την Ελλάδα μαζί με το ΔΝΤ. Μετά θα πρέπει να συμφωνήσει το Eurogroup και στη συνέχεια το αίτημα να περάσει και από τα εθνικά κοινοβούλια με πιο κρίσιμη την απόφαση του γερμανικού.

Τσακαλώτος και Λαγκάρντ

Συμμαχία θεσμών και Ελλάδας για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Η συμβιβαστική φόρμουλα

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση αλλά αντίθετα υποστηρίζει σταθερά την ελληνική πρωτοβουλία και ενεργεί ως μεσολαβητής εκ μέρους της Ελλάδας. Κρίσιμα τα ραντεβού Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον. Ποιοι διαφωνούν και πώς θα καμφθούν οι αντιρρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος συζητά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Reuters: Η αποπληρωμή στο ΔΝΤ "κλειδώνει" μέσα στο Σαββατοκύριακο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα επιδιώκει να συνάψει συμφωνία αυτό το Σαββατοκύριακο για να αποπληρώσει πρόωρα περίπου τα μισά δάνεια που έλαβε από το ΔΝΤ - Ποιοι είναι εκείνοι που αντιδρούν και ο ρόλος του ESM.

Εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ

"Ναι" και από Λαγκάρντ για την αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στην επικεφαλής του ΔΝΤ, την πρόθεση της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή του λεγόμενου "ακριβού μέρους του δανείου του ΔΝΤ", εξέλιξη που ικανοποιεί το Ταμείο.

Η Επίτροπος μεταφορών, Βιολέτα Μπάλκ

Επίτροπος Mεταφορών: Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών όλα είναι δυνατά για τα Βαλκάνια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα των έργων υποδομών και συνεργασία ειδικά στις χώρες του δυτικού Βαλκανικού «διαδρόμου» μπορούν να φέρουν επενδύσεις 170 δισ. ευρώ και 705.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως το 2030.