ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Το λογότυπο του ΣΕΒ

Αντίθετος ο ΣΕΒ με τη μείωση των φόρων στους χαμηλόμισθους

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Μεταξύ άλλων αναφέρει οτι από το φορολογικό σύστημα λείπουν παρεμβάσεις για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων που φεύγουν στο εξωτερικό. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στιγμιότυπο από βενζινάδικο

ΑΑΔΕ: "Πάρτι" φοροδιαφυγής από βενζινάδικα

Ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ οι φορολογικές παραβάσεις που εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αυτές μόνο σε τρεις νομούς της Πελοποννήσου!

Φωτό αρχείου: Πολίτης εισέρχεται σε εφορία στο κέντρο της Αθήνας.

"Παγκόσμιο εισόδημα": Δυνατότητα συμψηφισμού της εισφοράς αλληλεγγύης με φόρο που καταβλήθηκε στο εξωτερικό

Η επιστημονική ομάδα της TaxExperts αναλύει την ΠΟΛ 2147/19 και παρέχει πρακτικά παραδείγματα για την εκκαθάριση δηλώσεων με εισοδήματα και φόρο από το εξωτερικό.

H ολομέλεια της Βουλής

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη διεύρυνση και βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ώστε να μην μείνει κανένας εκτός, προβλέπει το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

ΕΝΦΙΑ: Μειωμένος κατά 30% για το 67% των φορολογούμενων

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατα τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, έδωσε παραδείγματα σε ο,τι αφορά τις μειώσεις στον φόρο ακινήτων ενώ χαρακτήρισε καινοτόμες τις αλλαγές για τις 120 δόσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.)

Κόντρα Σταϊκούρα - Τσακαλώτου για το φορολογικό νομοσχέδιο

"Τέλος στις περιόδους εύκολων και απατηλών ψευδαισθήσεων", είπε ο υπουργός Οικονομικών. Αντίδραση Τσακαλώτου για την ένταξη στην ίδια κλίμακα μείωσης φόρου όσων έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Ρύθμιση 120 δόσεων: Μπόνους με περικοπή προσαυξήσεων, μείωση δόσης και μικρότερο επιτόκιο

Με μπόνους στην διαγραφή προσαυξήσεων θα πριμοδοτούνται όσοι εξοφλούν εκ των προτέρων ή σε λιγότερες δόσεις τις οφειλές τους μέσω της ρύθμισης των 120 δόσεων στην εφορία. Τι περιλαμβάνει το "πακέτο" των αλλαγών.

"Τσουνάμι φόρων" ύψους 14,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου

"Τσουνάμι φόρων" ύψους 14,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης , μέχρι και τις 29 του μήνα ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και από τις 31 του μήνα ξεκινούν οι πληρωμές των φορολογικών υποχρεώσεων του 2019.

Ο Πέτσας απαντά στον Τσίπρα για τους φόρους και στην Αυγή για το ασφαλιστικό

Ο Πέτσας απαντά στον Τσίπρα για τους φόρους και στην Αυγή για το ασφαλιστικό

Δημοσίευμα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχολίασε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζοντας τις μειώσεις φόρων που σχεδιάζει η ΝΔ για το 2019-2020 και υποστηρίζοντας ότι με το γαλάζιο σχέδιο θα αυξηθούν οι συντάξεις.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή

Έρχονται βελτιώσεις για 120 δόσεις και μειώσεις στον ΦΠΑ

Οι δόσεις για τις επιχειρήσεις από τις 18 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά να αυξηθούν 24 για την πληρωμή τακτικών φορολογικών υποχρεώσεων και από 30 σε 36 για τις έκτακτες φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ προς τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ βαίνουν και τα ροφήματα.

Αφορολόγητο χωρίς πλαστικό χρήμα για εισοδήματα ως 6.000 ευρώ και πρόσφυγες

Αφορολόγητο χωρίς πλαστικό χρήμα για εισοδήματα ως 6.000 ευρώ και πρόσφυγες

Σε άλλες δύο κατηγορίες διευρύνεται η δυνατότητα να μπορούν να χτίσουν αφορολόγητο χωρίς να είναι απαραίτητο να συγκεντρώσουν το ελάχιστο όριο αποδείξεων από πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονική τραπεζική.

Φωτό αρχείου: Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Φορολογικές δηλώσεις: Ο "μαγικός" κωδικός 781

Ο κωδικός της φορολογικής δήλωσης που καλύπτει τεκμήρια, δεν επιβαρύνεται με φόρο εισοδήματος και εξαιρείται της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωσή του.

Στιγμιότυπο από την ΔΟΥ Τρικάλων

Νέο έντυπο Ε3 : Αναλυτική καταγραφή δαπανών με στόχο αυτόματες διασταυρώσεις

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το νέο έντυπο Ε3, που συμπληρώνουν κάθε χρόνο, μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, όσοι έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ποια στοιχεία πρέπει να συμπληρώσουν επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες.

Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος

ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος: "Βαρύς" ο Σεπτέμβριος για τους φορολογούμενους

Τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και δείχνουν αύξηση των οφειλετών τον Σεπτέμβριο.

Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού ΑΛέξη Τσίπρα στην 83Η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τσίπρας σε ερώτηση του NEWS 24/7: Θα ζητήσουμε να μη μειωθεί το αφορολόγητο, ο Μητσοτάκης θα φέρει το ΔΝΤ

Για την μείωση του αφορολόγητου απάντησε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση του NEWS 24/7. Άφησε να εννοηθεί πως καθώς μεσολαβούν εκλογές εάν εκλεγεί ό ίδιος ξανά θα το διεκδικήσει και θα το πετύχει, θέτοντας το ερώτημα εάν θα έκανε το ίδιο ο πρόεδρος της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει σχέδιο Πινοσέτ

Λουκέτο

Επιχείρηση "Ιόνιο" της ΑΑΔΕ: Λουκέτα για αδήλωτη εργασία και "ξεχασμένες" αποδείξεις

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Υψηλή παραβατικότητα σε νησιά του Ιονίου διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συνεχίζονται οι έλεγχοι, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία.