ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εικόνα από συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου

Χρηματιστήριο: Μεγάλη άνοδος 6,09% - Στις 776,60 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το εκλογικό αποτέλεσμα και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών έτυχαν θερμής υποδοχής από τους επενδυτές, καθώς τα οικονομικά ρίσκα που θα μπορούσαν να προκύψουν από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εξαλείφονται.

Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου

Κραχ στο Χρηματιστήριο: Κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 600 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,54 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,16% - Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, καθώς συνεχίζονται οι εκροές στις τράπεζες μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCΙ.

Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

"Γκρεμίστηκαν" οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο λόγω MSCI

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές μετά τη διαγραφή των μετοχών της Πειραιώς, της Εθνικής και της Eurobank από τον δείκτη MSCI Standard Ελλάδας. -13,20% για την Εθνική, -9,84 η Eurobank, -6,21% η Πειραιώς, -2,96% η Alpha Bank.

Wall Street

"Πόλεμος" Τραμπ - Λαγκάρντ για τα επιτόκια μετά το "μίνι κραχ"

Η συνέχιση της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed συνιστά μια "τρέλα" για τον Αμερικανό πρόεδρο,προκαλώντας την αντίδραση της επικεφαλής του ΔΝΤ, ενώ οι αναλυτές προεξοφλούν ότι η κατρακύλα των δεικτών στη Wall Street δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Φωτό αρχείου: Στιγμιότυπο από την Wall Street

"Βουτιά" για Dow Jones και S&P 500 χάνοντας 831,8 και 94,66 μονάδες

Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 9 μηνών κατέγραψε το χρηματιστήριο της Γουολ Στριτ. Καταγράφηκε άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Για το sell off ενημερώθηκε ο πρόεδρος Τραμπ. Κλυδωνισμοί και στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Φωτογραφία αρχείου

Τρίτη και φαρμακερή στο Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με πτώση 2,43% - Απώλειες άνω του 7% σε τρεις συνεδριάσεις

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων παρέμεινε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,43% στις 626,17 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών

Νέο "σφυροκόπημα" στο Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 630 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Νέα "βουτιά" καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάνοντας τα αρχικά κέρδη της συνεδρίασης της Τρίτης και παρά την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών και την αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου

"Βουτιά" 2,61% στο Χρηματιστήριο - Νέο "σφυροκόπημα" στις τράπεζες

Στη δίνη της κόντρας ανάμεσα σε Ιταλία - ΕΕ βρέθηκε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με το γενικό δείκτη να κλείνει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2017, στις 641,79 μονάδες.

Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου

Χρηματιστήριο: Νέα "βουτιά" στο Γενικό Δείκτη - Σε κλοιό πιέσεων οι τράπεζες

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 15:40, διαμορφώνεται στις 645,61 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,03%- Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 640,59 μονάδες (-2,79%)- Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,17 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο: Έκλεισε κάτω από 660 μονάδες - Νέες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές

Στις 658,97 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, σημειώνοντας πτώση 2,57% - Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Attica Bank και της τράπεζας Πειραιώς.

Ανοδικά κινήθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών , Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Χρηματιστήριο: Με άνοδο έκλεισε ο γενικός δείκτης - Ενισχυμένες οι μετοχές των τραπεζών

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που δέχτηκαν πίεση στο sell off. Η αγορά ανέκαμψε μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 5,80%

O Yπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Στον απόηχο του τραπεζικού sell off: Έρχεται θεσμική θωράκιση της κεφαλαιαγοράς

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό στα απόνερα του χθεσινού τραπεζικού ξεπουλήματος στο Χρηματιστήριο. "Όχι μόνο δεν είναι σωστό, αλλά δεν είναι και αλήθεια", είπε ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας σε όσους μιλούν για κατάρρευση των τραπεζών

 H "υστερία" των αγορών και ο προβληματισμός για την Εθνική Τράπεζα

H "υστερία" των αγορών και ο προβληματισμός για την Εθνική Τράπεζα

Το ενδεχόμενο περαιτέρω κρατικοποίησης των τραπεζών πυροδότησε το χθεσινό sell off στο χρηματιστήριο. Τράπεζες του μεγέθους της Εθνικής ήδη ανήκουν σε ποσοστό 40% στο δημόσιο με την ίδια, όπως λέγεται στην χρηματιστηριακή γλώσσα "χωρίς story" και χωρίς να μπορεί να προσελκύσει επενδυτές.

Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Χρηματιστήριο: Το τραπεζικό ξεπούλημα έκανε "καπνό" 1,8 δισ. σε 5 ημέρες

Οι πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στη συνεδρίαση της Τετάρτης προκάλεσαν την εκ νέου πτώση του Γενικού Δείκτη, που έκλεισε στις 666,84 μονάδες. Ποιοι έχασαν και ποιοι (λίγοι) κέρδισαν.

Εικόνα από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο 2,60%

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 2,50%, από τις αρχές Σεπτεμβρίου υποχωρεί κατά 4,23%, ενώ, από τις αρχές του έτους, σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 12,92%.