ΓΝΩΜΕΣ

Αρθρογραφία και απόψεις για ζητήματα της επικαιρότητας.

ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΥΜΕΤ

Εξισώνοντας τη βία με την ασφάλεια

Με αφορμή την τυφλή επίθεση βίας εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας, η ΝΔ επιχειρεί και πάλι να επαναφέρει το δόγμα “ασφάλειας και τάξης” χωρίς να προτίθεται να αγγίξει το απόστημα της ίδιας της ΕΛΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί...

"Τι ακριβώς άλλαξε σήμερα που καθιστά τον κ. Πάνο Καμμένο και το κόμμα του «ανυπόφορους» για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Άλλαξαν οι πολιτικές του απόψεις; Ο δημόσιος λόγος του; Ο τρόπος με τον οποίον τροφοδοτεί τον δημόσιο διάλογο; Η συμπεριφορά του; ΄Η η αισθητική του;"

Η χώρα του Da Capo

Η χώρα του Da Capo

Απίθανη χώρα. Με το 20% των φορολογούμενων να πληρώνει το 80% των φόρων και το Da Capo, προσφέροντας καφέ στους ισχυρούς της πόλης, να παρανομεί για να αυξήσει τα κέρδη του κλέβοντας ρεύμα από τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ μιας χρεοκοπημένης χώρας

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι

Ματ(ε)ότης, ματ(ε)οτήτων, τα πάντα ματ(ε)ότης;

O Ματέο Σαλβίνι αναδεικνύεται σε "ροκ σταρ" του ακροδεξιόύ αντιευρωπαϊσμού και της εσωστρέφειας και αποκτά ολοένα και περισσότερους συμπαθούντες στο ευρωπαϊκό πολιτικό προσωπικό, από την Ελλάδα μέχρι τη Σουηδία.

Σκιές ανθρώπων στο πλακόστρωτο από τον απογευματινό ήλιο στην πλατεία Συντάγματος

Τι φταίει

Το brain drain συνεχίζεται, η υπογεννητικότητα αυξάνεται, η αναλογία ενεργού-μη ενεργού πληθυσμού επιδεινώνεται, η κατάταξή της χώρας μας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας και παραγωγής αγνοείται

Το τελευταίο λογότυπο του σταθμού, MEGA, έξω από τα κτίρια που στεγάζουν την Τηλέτυπος Α.Ε.

Το MEGA ζει και μετά το μαύρο - Σειρές και σόου που αντέγραψαν τα άλλα κανάλια

Οι επιλογές του μεγάλου καναλιού που έγραψαν ιστορία, μεταπηδούν χρόνο με το χρόνο σε άλλες τηλεοπτικές συχνότητες και αποδεικνύουν πως το κατέβασμα του διακόπτη δεν αρκεί για να σιγήσει το MEGA.

Ο Μητσοτάκης πέρα από το στερεότυπο Δεξιά- Αριστερά

Ο Μητσοτάκης πέρα από το στερεότυπο Δεξιά- Αριστερά

Αντί να ασχολούμαστε με το πως θα αξιοποιηθεί ο τομέας της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, πως θα συνδεθούν οι νέοι με την καινοτομία, ασχολούμαστε με ιστορίες βγαλμένες απ’ τη φορμόλη.

Όταν έφυγε ο Ζακ

Όταν έφυγε ο Ζακ

Για τους περισσότερους υπάρχει "καλή" και "κακή" βία ανάλογα με την όχθη από την οποία βλέπουν το ποτάμι να κυλά.

Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην πλατεία Κάνιγγος

Η αυτοδικία δεν είναι αυτοάμυνα. Ο φασισμός πάλι είναι φασισμός

Και να που πρέπει να εξηγούμε πάλι τα αυτονόητα. Ότι ο ξυλοδαρμός ενός ανθρώπου πεσμένου στο έδαφος δεν είναι αυτοάμυνα, αλλά εκδικητική πράξη. Ότι η ληστεία δεν τιμωρείται με θάνατο. Ότι δεν ξεσπάς την οργή σου στον αδύναμο.

To Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Το εμπάργκο στην ΕΡΤ πράξη υψηλού πολιτικού συμβολισμού

Aν κινδυνεύουν κάποιοι από την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας, αυτή δεν είναι η ελευθεροτυπία και οι δημοσιογράφοι, αλλά η απευθείας γραμμή που συνδέει την κυβέρνηση με τους εντολοδόχους της.

Οπαδοί Afd

Το φάντασμα της ακροδεξιάς, η Ευρώπη που ξεχνά και η λάθος ατζέντα

Η δεύτερη θέση της AfD στις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία, η άνοδος ξενοφοβικών και ρατσιστικών κομμάτων και η αμηχανία της ΕΕ που έχει να κάνει με το ότι ρωτά το λάθος ερώτημα και εφαρμόζει τη λάθος πολιτική

Αντιφασίστες

Ο μονόδρομος της αγοράς οδηγεί στο φασισμό

Η άνοδος του φασισμού στην Ευρώπη (και αλλού) δεν είναι δυνατόν να αποσυνδέεται από την κυριαρχία της αγοράς ανά τον κόσμο. Η εμπέδωση του "μονοδρόμου" καταργεί τις εναλλακτικές επιλογές και οδηγεί στη γέννηση πολιτικών "τεράτων".

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Ο "ερωτευμένος" με την Κεντροαριστερά πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός είναι περίεργος εξ ανάγκης, προκειμένου να εμποδίσει τη Φώφη να επικαλείται τους οικογενειακούς δεσμούς που τη συνδέουν με την Κεντροαριστερά, αλλά και τον Μητσοτάκη να έχει φιλικές σχέσεις μαζί της.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ κατά την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ στις Πρέσπες

Χαμένοι στις Πρέσπες

Η υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό από τον Ζάεφ εμπνέει τις πολιτικές ηγεσίες στην ΕΕ και στις ΗΠΑ που τον αντιμετωπίζουν σαν έναν σπουδαίο ηγέτη.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Μπορούμε! Μπορούμε;

Αλήθεια, έχουμε πράγματι κατανοήσει που βρέθηκε η χώρα; Είμαστε στ' αλήθεια αποφασισμένοι να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας για να προκαλέσουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από τα μέχρι σήμερα; Μπορούμε; Και με ποιον τρόπο;

Το ευρωκοινοβούλιο

Στη χαβούζα του ευρω-λαϊκισμού βασιλεύουν τα ακροδεξιά βαμπίρ

Το ΕΛΚ θεμελίωσε την πολιτική ακραίας λιτότητας για τον Νότο και την υπερασπίζεται ακόμη και σήμερα. Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και σήμερα κατηγορεί μόνο την απέναντι πλευρά για λαϊκισμό χωρίς να κοιτάζει τις δικές του ευθύνες. Οι εναγκαλισμοί με τον Όρμπαν και τη ρητορική του, γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι.

Φαινόμενο που εξαπλώνεται τα κέντρα μάθησης

Φαινόμενο που εξαπλώνεται τα κέντρα μάθησης

Αντί να ενδυναμωθεί ο ρόλος του ολοήμερου σχολείου, φθάσαμε στο σημείο το ολοήμερο σχολείο να είναι περισσότερο χρόνος παραμονής στο σχολείο μέχρι να επιστρέψουν –όσοι προλαβαίνουν- οι γονείς από τις δουλειές τους.