Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν πληθωρικός πολιτικός, ιδιόρρυθμος απρόβλεπτος και αντιφατικός. Ο λόγος του και οι πράξεις του διακρίνονταν από το στοιχείο της υπερβολής.
Το πόσο influencer είναι ένας ηθοποιός τείνει σε πολλές περιπτώσεις να αποτελέσει το διαβατήριό του για να πάρει ρόλο σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή θεατρική και κινηματογραφική παραγωγή- Τι αναφέρει ο ΣΕΗ.
Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας έχει γεμίσει αλαζονεία μετά τη μεγάλη νίκη στις 21 Μαϊου. Ο Ακης Σκέρτσος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Οι επικείμενες εκλογές θα καταδείξουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει «κόμμα εξουσίας» ή θα κατακτήσει τον
επίζηλο τίτλο το ΠΑΣΟΚ. Οσο για την αυτοδυναμία της ΝΔ, κάθε άλλο παρά δεδομένη είναι.
Ακόμα και αν κανείς πιστέψει το "εύκολο" αφήγημα περί κακόβουλης επίθεσης στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, τα ερωτήματα για το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ παραμένουν αμείλικτα.
O Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ γράφει για τις μείζονες διαρθρωτικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη - Η ανανέωση της Κοινωνικής Δέσμευσης της Διακήρυξης του Πόρτο.
Το σαρωτικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής προδιαγράφει τη μεγάλη εικόνα του αποτελέσματος των δεύτερων εκλογών. Ωστόσο η επίτευξη του στόχου των 180 εδρών που θα καθορίσει τη συνταγματική αναθεώρηση, μοιάζει δύσκολη - αν και όχι ακατόρθωτη.
Το μεγάλο άνοιγμα της διαφοράς μπορεί να οφείλεται σε τραγικά λάθη της τελευταίας στιγμής, όπως η περιβόητη δήλωση Κατρούγκαλου, αλλά το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί.
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 21ης Μαϊου οφείλεται κυρίως σε πέντε λόγους. Από τον χειρισμό της απλής αναλογικής στην κυριαρχία της γκρίζας διαφήμισης.
Ο Δημήτρης Χριστόπουλος αναλύει τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Η απουσία πειστικού αφηγήματος, τα λάθος μηνύματα και ο μεγάλος κίνδυνος. Τι πρέπει να γίνει μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Για ορισμένους στο ΣΥΡΙΖΑ φταίνε πάλι οι ψηφοφόροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ήθελε να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έκανε σημαία του τη "διάσωση" του ΕΣΥ και του ΑΣΕΠ.
Η εμφατική νίκη της δεξιάς στις εκλογές της 21ης Μαΐου, μπορεί να θεωρηθεί "πράσινο φώς" για περαιτέρω ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου. Δεν είναι όμως το τέλος. Είναι η αρχή ενός αγώνα για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχομένο.
Η κάλπη της απλής αναλογικής αποτελεί ιστορική ευκαιρία για τον ελληνικό λαό, να στείλει ένα καθαρό μήνυμα για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Τα "σιωπητήρια" ζητούν απαντήσεις, που μπορούν να δοθούν μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών.
Αύριο πριν κάνουμε την επιλογή μας στην κάλπη καλό είναι να θυμηθούμε αυτόν τον κυνισμό και την αλαζονεία της εξουσίας που ζήσαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Να τα θυμηθούμε και να τα καταδικάσουμε με την ψήφο μας.
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη αμφιβολία, το γνωρίζουμε όλοι: η ΝΔ και ο Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πώς θα μας κυβερνήσουν, μόνοι τους ή με συνεταίρους.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι, με τον τρόπο αυτόν, Ορμπάν και Μακρόν σε συσκευασία ενός. Ένας πολιτικός ο οποίος στην προσπάθειά του να ελέγξει το κόμμα που έχει καταβολές λαϊκής δεξιάς το περικύκλωσε.
Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου που θα διεξαχθούν με τη μέθοδο της απλής αναλογικής, έχει ξεκινήσει. Παρόλα αυτά, κάποια ζητήματα παραμένουν "κενό γράμμα".
Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι περί αυτόν εμφανίζονται βέβαιοι για τη "μεγάλη νίκη" τους την Κυριακή και την αυτοδυναμία τους στις 2 Ιουλίου, πετάνε στην εκλογική πιάτσα και από ένα φάντασμα...
Ποια τσέπη, άραγε, θα κρίνει τις εκλογές της 21ης Μαΐου; Διότι υπάρχουν οι τσέπες που "υποδέχτηκαν" τα 50 δισ. του Μητσοτάκη και η άλλη "τσέπη", αυτή που αδειάζει στη μέση του μήνα.
Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, τα Τέμπη είτε δεν αναφέρονται καθόλου είτε αναφέρονται παρεμπιπτόντως στις προεκλογικές συζητήσεις. Το προεκλογικό "σιωπητήριο" σπάνε ωστόσο οι συγγενείς των θυμάτων.
Δυστυχώς, η Ελλάδα τα πάει καλά στις εξαγγελίες και σε επικοινωνιακές φιοριτούρες, όμως τα πηγαίνει πολύ άσχημα στην εφαρμογή ουσιαστικών πολιτικών. Η αποτυχία του καφέ κάδου και οι ουραγοί της ανακύκλωσης.
Μια διακυβέρνηση νεοφιλελευθερισμού χωρίς όρια και απόλυτης "επιτελικής" εξουσίας περιγράφει, ώς δεύτερη θητεία του, ο πρωθυπουργός. Και το λέει ευθέως.
Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά ότι, αν οι εκλογές αποδειχθούν ντέρμπι, θα έχει ηττηθεί. Διότι θα έχει ανατραπεί όλη η καλά φιλοτεχνημένη εικόνα για άνετη νίκη.
Μέχρι τώρα το σκάνδαλο των υποκλοπών αποξένωσε τη Νέα Δημοκρατία από κεντρώα ακροατήρια κι ενίσχυσε την πεποίθηση στο χώρο της Αριστεράς ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία.
Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προφανώς υποδεέστερη αυτών για τις οποίες η καλή δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό μας. Το debate των πολιτικών αρχηγών ήταν ως τέτοιο ένα δείγμα μια "υποδεέστερης δημοκρατίας".
Δυστυχώς ο Πολιτισμός ήταν παντελώς απών το βράδυ της Τετάρτης από το debate των πολιτικών. Καμία ερώτηση σχετική, καμία αναφορά, ούτε καν νύξη. Ούτε από τους δημοσιογράφους ούτε από τους πολιτικούς.