ΓΝΩΜΕΣ

Αρθρογραφία και απόψεις για ζητήματα της επικαιρότητας.

Στιγμιότυπα από την συγκέντρωση υπέρ του δικαιώματος στην έκτρωση

Δεν είναι δική σου η μήτρα, δεν έχεις δικαίωμα γνώμης

Τι γίνεται όμως εάν έχεις πολιτικές φιλοδοξίες και φαντασιώνεσαι ότι θα γίνεις Τραμπ; Ποιοι και γιατί θέλουν να ανοίξουν συζήτηση πάνω σε ένα θέμα που αφορά το δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της και είναι λήξαν;

ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Λατρεία για το έμβρυο, εκτός αν γίνει φτωχός, πρόσφυγας ή ομοφυλόφιλος

Η υπογεννητικότητα δεν θα αντιμετωπιστεί με καμπάνιες σκοταδισμού, αλλά με έμπρακτη στήριξη σε όσους και όσες θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Και όσοι δεν θέλουν, δικαίωμά τους.

Jose Mujica

Ο Χοσέ Μουχίκα είναι ο πολιτικός που μας λείπει

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του η Ουρουγουάη αύξησε σε επίπεδα ρεκόρ το ΑΕΠ, ενώ σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, νομιμοποιήθηκε η χρήση ινδικής κάνναβης για προσωπική χρήση.

Προεδρικό Μέγαρο

Το hit parade των υποψηφίων Προέδρων

Το σκεπτικό της απόφασης και η εκλογή του νέου Προέδρου που θα επακολουθήσει, θα κρίνουν το μέλλον των πολιτικών εξελίξεων. Το μέλλον που κρατάει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κώστας Σημίτης

Το λάθος του Κώστα Σημίτη

Το αντιμάμαλο από τον κυματισμό της έντασης, από τη μια ακτή του Αιγαίου στην άλλη, δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα. Κυρίως αφορά νοοτροπίες που το κατεστημένο στις δύο χώρες φροντίζουν να συντηρούν.

Αστυνομικοί σέρνουν νεαρή κοπέλα στα Εξάρχεια έχοντας τραβήξει την μπλούζα της.

Να μην νιώσει ο πολίτης ξανά την ΕΛΑΣ ως "εχθρό"

Όσο δεν πατάσσονται και δεν τιμωρούνται συμπεριφορές αστυνομικών σαν αυτές που είδαμε στην επέτειο Γρηγορόπουλου, τόσο ενθαρρύνονται ακραίοι “θύλακες” (;) στην αστυνομία, που νομίζουν ότι παίρνουν (ή όντως παίρνουν) το “πράσινο φως” και έχουν την πλήρη κάλυψη για τις έκνομες ενέργειές τους.

Όταν οι Έλληνες "λαθρομετανάστες" εισέβαλαν στην Αμερική

Όταν οι Έλληνες "λαθρομετανάστες" εισέβαλαν στην Αμερική

Η επαναφορά της ρητορικής περί "λαθρομετανάστευσης" μόνο τυχαία δεν είναι - Η σύνδεση με την εγκληματικότητα και οι Έλληνες που κατηγορούνταν για "βιασμούς" και παράνομες πράξεις, 100 χρόνια πριν.

Ρ. Τ. Ερντογάν

Ζητείται νέα εθνική στρατηγική έναντι της Τουρκίας

Ποια είναι η ολοκληρωμένη στρατηγική της Άγκυρας και γιατί η Αθήνα αποφεύγει το θέσει το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων. Σε τι ερωτήματα καλείται να απαντήσει και γιατί δεν αρκεί η σημερινή στρατηγική.

Όποιος χλεύασε τον Καρανίκα και δεν διορίστηκε, να σηκώσει το χέρι του

Όποιος χλεύασε τον Καρανίκα και δεν διορίστηκε, να σηκώσει το χέρι του

Είναι φανερό ότι η αξιοπρέπεια κάποιων φανατικών αντικρατιστών τελειώνει, εκεί που αρχίζουν οι διορισμοί. Έτσι είναι τα κομματόσκυλα. Στην αντιπολίτευση γαβγίζουν και στην κυβέρνηση μασουλάνε

Πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιερά Μονή Πορετσού, της Μητρόπολης Ηλείας.

Είναι κι αυτό μια λύση διαχείρισης του μεταναστευτικού;

Από τη στιγμή, που δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική επανακατοίκησης των ορεινών και ημιορεινών χωριών, δίνεται τώρα η ευκαιρία, με το μεταναστευτικό - προσφυγικό, να σκεφτούμε διαφορετικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2018

Η κυριαρχία της Κεντροδεξιάς προϋποθέτει ισχυρή ΝΔ

Η "πολιτική αλλαγή" με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης "έπεισε" τη μεσαία τάξη να τον ακολουθήσει στην πορεία για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, δεν μπορεί να επιτευχθεί εφόσον δεν έχει τη στήριξη και τη συναίνεση της κοινωνίας.

Εξωτερική άποψη του Προεδρικού Μεγάρου

Πρόεδρος... μειοψηφίας; Είμαστε με τα καλά μας;

Ο τρόπος εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα δεν πρέπει να υπακούει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά να εξυπηρετεί τη συναίνεση στο πρόσωπό του από τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.

Οι ιδεοληπτικοί ευτελίζουν τις ιδέες του Πολυτεχνείου

Οι ιδεοληπτικοί ευτελίζουν τις ιδέες του Πολυτεχνείου

Έχουν σχέση οι φοιτητές της Νομικής που κατέλαβαν το κτίριο επί της οδού Σόλωνος και φώναζαν συνθήματα κατά της Χούντας με τους «φοιτητές» της ΑΣΟΕ, που αντί να φωνάζουν κατά εκείνων που είχαν μετατρέψει τη σχολή σε γιάφκα διαμαρτύρονται γιατί η αστυνομία έκανε το καθήκον της;