ΕΡΓΑΣΙΑ

Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Τέλος στην αυτονομία του ΣΕΠΕ - Για υποβάθμιση μιλά η Αχτσιόγλου

Στη Γενική Γραμματεία Εργασίας θα υπάγεται πλέον το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όπως αποκάλυψε ο Ειδικός Γραμματέας του, Παναγιώτης Κορφιάτης. Για σαφές βήμα υποβάθμισης κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών μητρώων και πινάκων από την 17η Ιουλίου 2019 και ώρα 11:00.

Χυδαία ανάρτηση της Athens Voice για τη νεκρή νοσοκόμα και δικαιολογημένη οργή

Χυδαία ανάρτηση της Athens Voice για τη νεκρή νοσοκόμα και δικαιολογημένη οργή

Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να περιγράψει την προσπάθεια της Athens Voice να ασκήσει "μικροπολιτική κριτική" εκμεταλλευόμενη μια ανθρώπινη τραγωδία. Η ανακοίνωση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας για τον θάνατο της 50χρονης.

Καθημερινή ζωή στην Αθήνα

Από την χρήση ναρκωτικών στην αγορά εργασίας - "Δεν έμπλεξα περισσότερο λόγω της δουλειάς"

Ένας πρώην εξαρτημένος που βρίσκεται σε διαδικασία επανένταξης, ένας εργοδότης που απασχολεί στην επιχείρησή του έναν πρώην εξαρτημένο και ο υπεύθυνος του κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ-Νόστος, μιλούν στο News 24/7 για την ένταξη στην αγορά εργασίας των ανθρώπων που προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τα ναρκωτικά.

Περιοδικό Σχεδία: Μας προσκαλεί στο "σχεδία home" στο κέντρο της Αθήνας

Περιοδικό Σχεδία: Μας προσκαλεί στο "σχεδία home" στο κέντρο της Αθήνας

Το "σχεδία home" φιλοξενεί εκθετήριο, πωλητήριο, τα εργαστήρια «σχεδία αρτ», καφέ-μπαρ και ένα εστιατόριο με υπέροχες γεύσεις. Εργαζόμενοι, άνθρωποι που, μέχρι πρότινος, πουλούσαν τη «σχεδία» στους δρόμους της πόλης.

"Τη θέλεις τη δουλειά ή όχι;"

"Τη θέλεις τη δουλειά ή όχι;"

ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι και έξι στις δέκα εργαζόμενες (ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή) έχουν υποστεί κάποια μορφή παρενόχλησης.

Στιγμιότυπο από εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας

ΣΥΡΙΖΑ: Οδοστρωτήρας για τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή αποστροφή του λόγου του σε διάλογο με επιχειρηματία που χαρακτήρισε εμπόδιο τους ελέγχους από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Καταγγελίες για ΕΟΠΠΕΠ: Κέντρο ρουσφετιού, μαύρης εργασίας και εργασιακής βίας

Καταγγελίες για ΕΟΠΠΕΠ: Κέντρο ρουσφετιού, μαύρης εργασίας και εργασιακής βίας

ΕΡΓΑΣΙΑ

Σε σοβαρότατες καταγγελίες για τον Οργανισμό προχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, Μιχάλης Κουρουτός και Οδυσσέας Ντριβαλάς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑ Γιώργος Μυλωνάς αλλά και εργαζόμενος του Οργανισμού

Το κτίριο της ΓΣΕΕ

Ινστιτούτο ΓΣΕΕ: Το πρόβλημα των χαμηλών μισθών και η βελτίωση των δεικτών της φτώχειας

ΕΡΓΑΣΙΑ

Την ώρα που πολλοί μισθοί παραμένουν εξαιρετικά χαμηλοί, οι δείκτες της φτώχειας στην Ελλάδα βελτιώνονται, έστω και οριακά. Τα συμπεράσματα της έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή

Αχτσιόγλου κατά Μητσοτάκη: Είναι σαφές ότι αναφέρθηκε σε επταήμερη εργασία

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων ισχύει εδώ και δεκαετίες τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για "αλλαγή", άρα για κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει δεχτεί αιτήματα από επιχειρήσεις για καθιέρωση της επταήμερης εργασίας.

Career Fair.4all - Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία 2019: "Μία ηχηρή φωνή για μια κοινωνία με ίσες προοπτικές"

Career Fair.4all - Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία 2019: "Μία ηχηρή φωνή για μια κοινωνία με ίσες προοπτικές"

ΕΡΓΑΣΙΑ

Εταιρείες, φορείς και Άτομα με Αναπηρία συναντήθηκαν με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας καθώς και την ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ ατόμων με αναπηρία.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Ώρα να ξυπνήσει ο "κοιμώμενος γίγαντας" της Κεντροαριστεράς

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε τους κεντροαριστερούς πολίτες που, "όχι αναίτια, επέλεξαν τα προηγούμενα χρόνια αποχή, να ψηφίσουν" στις επερχόμενες εκλογές.

Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA party, in Athens on Nov. 8 , 2017 /      , , 8 , 2017

Αχτσιόγλου: "Υποχρεωτική η αιτιολόγηση των απολύσεων - Τομή για την προστασία των εργαζομένων στην Ελλάδα"

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι "αν ένας εργαζόμενος προσφύγει στα δικαστήρια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης, θα πρέπει ο εργοδότης να αποδείξει ότι είχε σοβαρό λόγο, για να τον απολύσει. Εάν δεν μπορεί να το αποδείξει τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επαναπρόσληψη, μισθούς και αποζημίωση.

Νέα ευρωπαϊκή οδηγία: Τι αλλάζει για ντελιβεράδες και εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης

Νέα ευρωπαϊκή οδηγία: Τι αλλάζει για ντελιβεράδες και εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης

ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν για όσους εργάζονται από τουλάχιστον τρεις ώρες την εβδομάδα, ή 12 ώρες σε τέσσερις εβδομάδες, περιλαμβανομένων και των περιστασιακά εργαζόμενων, ή εκείνων που πληρώνονται μέσω επιδοτούμενης εργασίας, ή σε κάποια πλατφόρμα, οι ασκούμενοι, ή οι ανά περίσταση εργαζόμενοι, που περιμένουν εάν θα τους καλέσει κάποιος για μεροκάματο.

Ασθενοφόρο - φωτογραφία αρχείου

Ανειδίκευτος ο εργάτης που σκοτώθηκε στο Ληξούρι - Γίνεται λόγος για έλλειψη μέτρων ασφαλείας

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζουν έγκλημα το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Ληξούρι το πρωί της Τρίτης. Κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του ο 40χρονος εργαζόμενος, που είναι πατέρας τριών παιδιών.