ΕΡΓΑΣΙΑ

Γραφεία του ΕΦΚΑ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας

Μπροστά σε γρίφο βρίσκονται ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που θα πρέπει να επιλέξουν την ασφαλιστική κλίμακα στην οποία θα ενταχθούν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2020.

Εργαζόμενοι

Προσοχή στις βεβαιώσεις αποδοχών: Τα λάθη κρύβουν πρόσθετο φόρο και πρόστιμα

Μπορεί η υποβολή καταστάσεων αποδοχών για μισθωτούς και μη μισθωτούς να γίνεται με ευθύνη του εργοδότη, αλλά και ο εργαζόμενος θα πρέπει να ελέγξει τα ποσά καθώς τα λάθη ακούσια ή εκούσια, μπορούν να φέρουν πρόσθετο φόρο.

Εργαζόμενοι στην Ελλάδα: Πόσοι τσεκάρουν το e-mail τους μετά τη δουλειά

Εργαζόμενοι στην Ελλάδα: Πόσοι τσεκάρουν το e-mail τους μετά τη δουλειά

ΕΡΓΑΣΙΑ

Συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων εργαζομένων επιτρέπει την εμπλοκή της εργασίας στον προσωπικό του χρόνο με το 71% των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν ότι απαντούν άμεσα σε τηλεφωνήματα, e-mails και μηνύματα σχετικά με την εργασία τους, πέραν του ωραρίου εργασίας.

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: 1.250 νέες θέσεις με επιχορήγηση 90%

Σε ενίσχυση και απλούστευση προγράμματος απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προχώρησε ο ΟΑΕΔ προκειμένου να καλυφθούν όλες οι προβλεπόμενες θέσεις.

Υπό την προεδρία του προέδρου της ΟΚΕ συνεδρίασε η ολομέλεια των μελών της

Οι Έλληνες εργοδότες δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας

ΕΡΓΑΣΙΑ

Ποσοστό 77% των Ελλήνων εργοδοτών δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου για το 2019. Σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφεται εξίσου υψηλό ποσοστό (54%).

Συνταξιούχοι στο Μέγαρο Μαξίμου

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται αυξήσεις στις εισφορές και μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 ασφαλισμένους και συνταξιούχους

Με πίνακες και παραδείγματα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στο νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης. Κάνει λόγο για αδικίες στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ ωφελ΄ξη τους συνταξιούχους που εργάζονται ως μετακλητοί.

Συλλαλητήριο ΕΚΑ - ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: 24ωρη απεργία προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Μόλις το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή, η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία. Οι βασικές διεκδικήσεις της είναι η επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης και η κατάργηση των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

Τα μικρά παιδιά,που κρατούνε στο χέρι τους σαν το μύλο το χάρτινο τις ελπίδες μας

Επίδομα γέννας: Στα τέλη Φεβρουαρίου η πρώτη δόση

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας, ώστε το επίδομα να καταστεί ακατάσχετο. Επιπλέον, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προβεί σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα.

Κατάστημα παιχνιδιών στα Jumbo

Jumbo: Τι προβλέπει ο νόμος για την εργασία τις Κυριακές και η "ντρίπλα" του Άδωνι

Οι αντιδράσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων Jumbo τις Κυριακές σε Κατερίνη και Πρέβεζα, η "εξαίρεση" του ΜcArthurGlen και όσα προβλέπει ο νόμος για την Κυριακάτικη εργασία. Το ιστορικό μιας αργίας-κατάκτησης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ασφαλιστικό: Σε διαβούλευση έως τις 20 Ιανουαρίου το νέο νομοσχέδιο

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, ο κ. Βρούτσης δεν έδωσε καμία απάντηση για την επανακαθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, ενώ δήλωσε ότι οι περικοπές των συνταξιούχων στη σύνταξή τους, εφόσον εργάζονται, δεν θα είναι πλέον 60%, αλλά 30%.