ΕΡΓΑΣΙΑ

Την παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020, αποφάσισε η διοίκηση του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)

ΟΑΕΔ: Παράταση στην αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε παράταση στην αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας με λήξη στις 30 Απριλίου.

Φωτογραφία αρχείου

Οι Οδοντίατροι ζητούν ένταξη στα μέτρα στήριξης και προμήθεια υγειονομικού υλικού

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τον πρωθυπουργό να εντάξει τους επαγγελματίες του κλάδου στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Εργαζόμενος την εποχή του κορονοϊού (Φωτογραφία αρχείου)

Κούριερ: Δουλεύουν στο κόκκινο, τους "κλέβουν" τις υπερωρίες εν μέσω πανδημίας

Μέσα στις ακραίες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί οι κούριερ δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες όπως καταγγέλλουν. Εχει πάρει φωτιά η τηλεφωνική γραμμή της ΓΣΕΕ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: "Η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος δρόμο"

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA, εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος δρόμο και να λάβει τώρα τα μέτρα για τη σωτηρία θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων.

Βρούτσης: "Με τα μέτρα αποφεύγεται η πλήρης κατάρρευση της αγοράς εργασίας"

Βρούτσης: "Με τα μέτρα αποφεύγεται η πλήρης κατάρρευση της αγοράς εργασίας"

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για τις ενστάσεις που διατυπώνονται για το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας. Τι είπε για τις προοπτικές που διαμορφώνονται το 2020 στον τομέα της απασχόλησης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους

Γιώργος Μελισσάρης για την ΠΝΠ: "Οριζόντιο το μέτρο, σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι"

Μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους έχει προκαλέσει το άρθρο 9 της ΠΝΠ, που προβλέπει δυνατότητα μείωσης αποδοχών και απασχόλησης στο 50%. Ο εργατολόγος Γιώργος Μελισσάρης εξηγεί στο News 24/7 τι σημαίνει.

Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ - Φωτογραφία αρχείου

Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις - Πώς γίνεται η αίτηση

Οι εργοδότες θα πρέπει να δηλώσουν αρχικά την επιχείρησή τους στις πληττόμενες από την πανδημία του κορονοϊού, ούτως ώστε να τύχουν των ευεργημάτων που έχουν ανακοινωθεί.

Γυναίκα έξω από κλειστό φαρμακείο

Κορονοϊός: Όλα τα μέτρα στήριξης για ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους

Έμειναν εκτός των μέτρων, 120.000 εργαζόμενοι, αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Ελληνικός Σύνδεσμος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους

Εργασία στην εποχή του κορονοϊού: Οι απολύσεις, το δώρο Πάσχα, οι άδειες και τα επιδόματα

Πέραν της αγωνίας για την υγεία, πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τις θέσεις εργασίας τους. Το News 24/7 έθεσε στον εργατολόγο Γιώργο Μελισσάρη μερικά βασικά ερωτήματα.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Βρούτσης: Απαγόρευση απόλυσης εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους

Δέσμη έκτακτων μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων, ανέργων, επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Κορονοϊός: Στα 800 ευρώ η αποζημίωση εργαζομένων των οποίων ανεστάλη η σύμβαση

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Δεν θα ενισχυθούν εργοδότες που θα κάνουν αναίτιες απολύσεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Μέτρα - ασπίδα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους ενάντια στον κορονοϊό

Ανακοινώσεις κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Τι θα γίνει με την επιδότηση των μισθών.

Κατάστημα της Amazon στο Σιάτλ

Κορονοϊός: Η Amazon προσλαμβάνει κόσμο για να "μείνουμε σπίτι"

Προσλήψεις προσωπικού και αυξήσεις στο ωρομίσθιο κάθε εργαζόμενου ανακοίνωσε η διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Amazon για να καλύψει τις ανάγκες της ζήτησης και να εξυπηρετήσει όσους τηρούν τα μέτρα του κατ' οίκον περιορισμού.

Γραφεία του ΕΦΚΑ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας

Μπροστά σε γρίφο βρίσκονται ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που θα πρέπει να επιλέξουν την ασφαλιστική κλίμακα στην οποία θα ενταχθούν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2020.

Εργαζόμενοι

Προσοχή στις βεβαιώσεις αποδοχών: Τα λάθη κρύβουν πρόσθετο φόρο και πρόστιμα

Μπορεί η υποβολή καταστάσεων αποδοχών για μισθωτούς και μη μισθωτούς να γίνεται με ευθύνη του εργοδότη, αλλά και ο εργαζόμενος θα πρέπει να ελέγξει τα ποσά καθώς τα λάθη ακούσια ή εκούσια, μπορούν να φέρουν πρόσθετο φόρο.

Εργαζόμενοι στην Ελλάδα: Πόσοι τσεκάρουν το e-mail τους μετά τη δουλειά

Εργαζόμενοι στην Ελλάδα: Πόσοι τσεκάρουν το e-mail τους μετά τη δουλειά

ΕΡΓΑΣΙΑ

Συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων εργαζομένων επιτρέπει την εμπλοκή της εργασίας στον προσωπικό του χρόνο με το 71% των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν ότι απαντούν άμεσα σε τηλεφωνήματα, e-mails και μηνύματα σχετικά με την εργασία τους, πέραν του ωραρίου εργασίας.

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: 1.250 νέες θέσεις με επιχορήγηση 90%

Σε ενίσχυση και απλούστευση προγράμματος απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προχώρησε ο ΟΑΕΔ προκειμένου να καλυφθούν όλες οι προβλεπόμενες θέσεις.

Υπό την προεδρία του προέδρου της ΟΚΕ συνεδρίασε η ολομέλεια των μελών της

Οι Έλληνες εργοδότες δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας

ΕΡΓΑΣΙΑ

Ποσοστό 77% των Ελλήνων εργοδοτών δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου για το 2019. Σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφεται εξίσου υψηλό ποσοστό (54%).