ΕΡΓΑΣΙΑ

Ε. Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: "20% αύξηση εισφορών για το 85% των μη μισθωτών"

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πώς το σχέδιο Βρούτση για το ασφαλιστικό αυξάνει την κατώτατη εισφορά από τα 175 στα 210 ευρώ το μήνα και υποστηρίζει πώς στόχος είναι η εξυπηρέτηση μιας μικρής ελίτ.

Εργαζόμενη της General Motors

Έρχεται επανάσταση στην εργασία: Η σύνδεση της Microsoft, της Νέας Ζηλανδίας και της Σουηδίας με την ψυχολογία

ΕΡΓΑΣΙΑ

Μπορεί επιτέλους να γίνει πραγματικότητα ο στόχος της μείωσης του ωραρίου εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγής; Τα τελευταία, ανά τον κόσμο, πειράματα "φωνάζουν" πως ναι, είναι δυνατόν!

Φωτογραφία αρχείου

Οφειλές προς τα Ταμεία: "Καμπανάκι" για ασυνεπείς - Δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση

ΕΡΓΑΣΙΑ

Για την "καλύτερη ρύθμιση που υπήρξε ποτέ", κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Φωτογραφία αρχείου

ΕΡΓΑΝΗ: Οκτώβριος 2019, ο χειρότερος από το 2001 στην απασχόληση

ΕΡΓΑΣΙΑ

Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις μισθωτής εργασίας, από το 2001 έως σήμερα. Πόσες ήταν οι αποχωρήσεις, πόσες οι προσλήψεις και πόσες από αυτές, αφορούν σε πλήρη απασχόληση.

Υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών προκαλούν νέους πτυχιούχους να πάρουν τις θέσεις τους

Υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών προκαλούν νέους πτυχιούχους να πάρουν τις θέσεις τους

ΕΡΓΑΣΙΑ

Το πρόγραμμα Project Future της Τράπεζας Πειραιώς συνδυάζει τη γνώση με τη δυνατότητα να βρει κάποιος νέος μια θέση στην αγορά εργασίας, για να κάνει τα πρώτα του βήματα και να πιστέψει στα όνειρά και τις δυνατότητές του.

Στιγμιότυπο από πορεία της ΟΠΕ-ΟΤΑ

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αιτία των αντιδράσεων είναι το άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Βρούτσης: Έρχεται η "ΕΡΓΑΝΗ II" - Μέσα στο Νοέμβριο η νομοθετική πρωτοβουλία

Ως τη "σημαντικότερη οργανωτική καινοτομία στην ιστορία του υπουργείου Εργασίας" χαρακτήρισε το πληροφοριακό σύστημα ο υπουργός Εργασίας και ανέπτυξε τους άξονες προτεραιότητάς του.

Μπάλα αντιστρές στα χέρια εργαζομένου

Ποιοι είναι οι τρεις περισσότερο στρεσογόνοι παράγοντες για τους εργαζόμενους

Η καταγραφή των στοιχείων πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας της 24ωρης Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης που παρέχει η Hellas EAP σε εταιρίες/πελάτες της. Τι δείχνει η έρευνα.

Νότης Μηταράκης

Σύντομα η προκήρυξη 35.000 θέσεων για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

ΕΡΓΑΣΙΑ

Το νέο πρόγραμμα θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και θα αφορά συγκεκριμένα έργα. "Το θέμα δεν είναι να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά εγκλωβισμένων, αλλά να γίνει σωστός σχεδιασμός" δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας.

ΟΑΕΔ

Thomas Cook: Mέτρα στήριξης από τον ΟΑΕΔ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση

Ευνοϊκές ρυθμίσεις και δράσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση του παλαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου του κόσμου, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Γραφεία του ΟΑΕΔ

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για την ηλεκτρονική υποβολή εντύπων αρμοδιότητας του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ

Τον επανακαθορισμό των όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση

Η Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου για Μητσοτάκη: Πλήρη κάλυψη στα μέτρα που πλήττουν βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων

Ανακοίνωση, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπ. Εργασίας, εξέδωσε η Έφη Αχτσιόγλου. Μιλά για μειώσεις μισθών και αυθαίρετες απολύσεις.

Εργαζόμενοι στην Αθήνα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά: Καταργούν την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης - περιορίζεται η διαιτησία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά μπαίνουν στο μικροσκόπιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αλλαγές και η ανάλυση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Νομοσχέδιο κόλαφος για τα εργασιακά δικαιώματα, αυτό που φέρνει η κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Θεμελιώδεις ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταργούνται και δημιουργείται ένας μηχανισμός συμπίεσης των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων", επισημαίνει η βουλευτής Επικρατείας.

Το μητρώο εργοδοτών και οι μεγάλες αλλαγές στη μερική απασχόληση

Το μητρώο εργοδοτών και οι μεγάλες αλλαγές στη μερική απασχόληση

ΕΡΓΑΣΙΑ

Με βάση διάταξη που αφορά την καθυστέρηση δεδουλευμένων, θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η καθυστέρηση καταβολής πέραν των δύο μηνών από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης. Τι προβλέπεται για το μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και οργανώσεων εργοδοτών καθώς και για τα ασφαλιστικά.

Άνδρες του Λιμενικού, Αρχείο

Λιμενικό: Προκήρυξη για την πρόσληψη 155 λιμενοφυλάκων

Στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η ηλικία και τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά - Έως 18 Οκτωβρίου η προθεσμία κατάθεσης τους.

H τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Αχτσιόγλου: Αρνητικό στίγμα στα εργασιακά από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Κατά την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, προανήγγειλε κατάργηση και του νόμου για τη δήλωση των υπερωριών και της δομής των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων .

Στιγμιότυπο από κατάμεστο αμφιθέατρο Πανεπιστημίου, Αρχείο

Νέοι, απόφοιτοι και... άνεργοι στην Ελλάδα

Η ανεργία των νέων 20-35 ετών αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι 20%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά στο 5% και στην Ιταλία που έρχεται δεύτερη είναι στο 10%, όπως προκύπτει από έρευνα της ΓΣΕΕ.