ΑΚΙΝΗΤΑ

Κατοικιίες στη Πεντέλη (eurokinissi/ Παναγλοπουλος Γίαννης)

Αυθαίρετα: Έληξε η προθεσμία για τακτοποίηση - Δεν θα δοθεί νέα παράταση

Σχεδόν 200.000 αιτήσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, υποβλήθηκαν μόνο τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.

Ακίνητα στην Αθήνα

ΠΟΜΙΔΑ: Χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη

Χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη. Θα διορθωθούν ή θα δηλωθούν αρχικά το εμβαδόν των ηλεκτροδοτούμενων ή μη ακινήτων στην ηλεκτρονική εφαρμογή.

Η πρώτη κατοικία στο επίκεντρο

Ασπίδα προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πραγματικά ευάλωτους

Η «προστασία» μεταφράζεται σε πρόβλεψη να βοηθάει και το κράτος ώστε να γίνεται η ρύθμιση του δανειολήπτη με τις τράπεζες προσφέροντας έναν διακανονισμό που αφήνει τους πάντες κερδισμένους.

Το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι

ΣτΕ: Νόμιμο το The Mall Athens

Με την υπογραφή προεδρικού διατάγματος, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ, το πρώτο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας θα είναι γεγονός, κάτι που καθιστά το The Mall Athens, από αυθαίρετο, νόμιμο

Η πόλη της Αθήνας όπως φαίνεται από ψηλά,Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014  (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εξοικονομώ κατ' οίκον: Έρχεται νέο πρόγραμμα με φοροαπαλλαγές και δάνεια

Το νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον" θα απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό σε σχέση με το υφιστάμενο. Στόχος να αναβαθμιστούν ως το 2030 πάνω από το 15% των υφιστάμενων κτιρίων.

Σπίτια στο Ναύπλιο

Προσφυγή και στο ΣτΕ κατά Airbnb

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε διατηρητέο κτίριο, προσέφυγε στο ΣτΕ, επιχειρώντας να ακυρώσει ως αντισυνταγματικές, αποφάσεις της ΑΑΔΕ που αφορούν στην ενοικίαση μέσω Airbnb. "Κινδυνεύει η ιδιοκτησία μου από αισθητικές παρεμβάσεις", αναφέρει στην αίτησή του, που απορρίφθηκε.

Φωτογραφία αρχείου

Αντικειμενικές αξίες: Αλλάζει ο τρόπος προσδιορισμού - Τι θα λαμβάνεται υπόψιν

Κατάργηση των σημερινών και συγκρότηση νέας επιτροπής για την εισήγηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο. Ποιοι παράγοντες θα επηρεάζουν τις τιμές.

Ακίνητα στην Αθήνα

"Ναι" από Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στην κρατική επιδότηση της δόσης των στεγαστικών δανείων

ΑΚΙΝΗΤΑ

Η επιδότηση ανέρχεται μέχρι 50% για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 200 χιλιάδες ευρώ στην 3ετία.

Ακίνητα στην Αθήνα

Δυσεύρετη και ακριβή η φοιτητική κατοικία - Τα ενοίκια πήραν "φωτιά"

ΑΚΙΝΗΤΑ

Την τελευταία πενταετία, οι τιμές των ακινήτων προς μίσθωση έχουν αυξηθεί κατά 20% συνολικά, ενώ σε σχέση με το 2018 στην Αττική τα ακίνητα παρουσιάζουν αυξήσεις από 10-15% στις περισσότερες περιοχές.

Ακίνητα στην Αθήνα

Κτηματολόγιο: Ανοίγει ξανά για ενστάσεις και διορθώσεις στην Αθήνα

Ασυνέπειες - κατά κύριο λόγο από το Δημόσιο και τις Τράπεζες - και παράδοξα δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία στους δικαιούχους ακινήτων στην Αθήνα, λίγο πριν την εκπνοή της παράτασης. Λύση για χιλιάδες αδήλωτα ακίνητα αναζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς εκπνέουν το επόμενο διάστημα οι προθεσμίες σε πολλές περιοχές.

Χάρτες από το Εθνικό Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις, λίγο πριν λήξουν οι προθεσμίες

Διευκρινίσεις για να διευκολύνει τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει τη δήλωσή τους έδωσε το Κτηματολόγιο, για μια σειρά από "δύσκολες" περιπτώσεις, όπως ακίνητα από κληρονομιά και επίκληση χρησικτησίας.

Φωτογραφία αρχείου

AirBnb: Η πλατφόρμα που έχει διχάσει την Ελλάδα

Δίνει δουλειές και εισόδημα αλλά ταυτόχρονα αναστατώνει γειτονιές και οδηγεί τα ενοίκια ξανά στα ουράνια. Η βραχυχρόνια μίσθωση, που εκφράζεται κυρίως μέσω του AirBnb, περνάει την βρεφική της ηλικία στην Ελλάδα και ψάχνει να βρει τις ισορροπίες της.

Φωτογραφία αρχείου

ΕΝΦΙΑ: Δικαιότερος, αναλογικός αλλά και μόνιμος

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών η σημαντική ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης για ακίνητη περιουσία έως και 150.000 και η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ 1,35 εκατομμυρίων νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα. Τι αλλάζει το περιουσιολόγιο, τι μέλλει γενέσθαι με τα ακίνητα εκτός σχεδίου και τα αγροτεμάχια.

Φωτογραφία αρχείου

Διετής αναπροσαρμογή των αντικειμενικών και αλλαγή στη φορολογία της ναυτιλίας

Η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, ενώ όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν αποκαλύπτει, ότι συμφωνήθηκε η εξαίρεση από το ΦΠΑ των αγοραπωλησιών κόκκινων και πράσινων δανείων που θα κάνουν τα ειδικά επενδυτικά κεφάλαια που επενδύουν σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ακίνητα στην Αθήνα

Όλες οι νέες αντικειμενικές και ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι νέες αντικειμενικές αξίες. Αμετάβλητα ή με μειώσεις θα έρθουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περίπου 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ 1 εκ. ιδιοκτήτες θα κληθούν φέτος να πληρώσουν αυξημένο φόρο από 12 έως και πάνω από 200 ευρώ