ΑΚΙΝΗΤΑ

Διακοπές στη Χαλκιδική με ενοικίαση σπιτιού ή επένδυση για αγορά θερινής κατοικίας - Τι δείχνουν οι τάσεις

Διακοπές στη Χαλκιδική με ενοικίαση σπιτιού ή επένδυση για αγορά θερινής κατοικίας - Τι δείχνουν οι τάσεις

Η εγγύτητα με την Θεσσαλονίκη, τα νέα οδικά έργα και η σχετικά εύκολη πρόσβαση από και προς τις Βαλκανικές χώρες δίνει στην περιοχή της Χαλκιδικής πλεονεκτήματα.

Κατοικίες στην Κέρκυρα

Αγορά ή ενοικίαση κατοικίας - Τι δείχνει η περίπτωση της Κέρκυρας

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα ελληνικά νησιά συνεχίζουν και το 2023 να επιλέγουν τη βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης μειόνοντας ακόμα περισσότερο την προσφορά κατοικίας.

Θεσσαλονίκη

Στα ύψη το real estate έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Πόσο πωλούνται ακίνητα κατοικιών

Η οικοδομική δραστηριότητα η οποία παραμένει περιορισμένη σε σχέση με τις περιόδους πριν την οικονομική και ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός ο οποίος κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία του στην αγορά δίνουν μια παραπάνω ώθηση προς τα πάνω στις τιμές των ακινήτων κατοικιών.

Χανιά ή Ηράκλειο; Πώς επηρεάζει ο ΒΟΑΚ το real estate της Κρήτης

Χανιά ή Ηράκλειο; Πώς επηρεάζει ο ΒΟΑΚ το real estate της Κρήτης

Τα έργα υποδομών στο νησί όπως ο ΒΟΑΚ, το νέο αεροδρόμιο στο νησί., αναπλάσεις και οδικά έργα σε συνδυασμό με το τεράστιο τουριστικό ρεύμα του νησιού οδηγεί τις τιμές των ακινήτων στο νησί σε δυσθεώρητα ύψη.

Ακίνητα

Η ακτινογραφία της αγοράς κατοικιών στα Βόρεια Προάστια – Ποιες περιοχές έχουν χαμηλότερες τιμές πώλησης ή ενοικίασης

Σε σχέση με το 2019, πριν την πανδημία της νόσου Covid-19, η μέση τιμή ενοικίασης στα βόρεια προάστια το 2023 σημείωσε αύξηση της τάξεως του 27,42%.

Σύμη

Αγορά κατοικίας: Τα νησιά των Δωδεκανήσων με τις πιo οικονομικές τιμές κατοικιών παρά τον τουρισμό

Η άνοδος των τιμών ενισχύεται από τα την επιλογή των ιδιοκτητών των ακινήτων να επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό την βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους και φέτος, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα διαθέσιμα ακίνητα στην αγορά.

Από τον Πλαταμώνα έως την Καβάλα: Πώς κινείται το real estate στις παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές της Μακεδονίας

Από τον Πλαταμώνα έως την Καβάλα: Πώς κινείται το real estate στις παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές της Μακεδονίας

Έργα υποδομών, αναπλάσεις και νέοι οδικοί άξονες που κάνουν ακόμα πιο εύκολη την πρόσβαση στην πόλη της Θεσσαλονίκης δίνουν μια ιδιαίτερη ώθηση στις τιμές των ακινήτων.

Εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα

Ανεβάζει ρυθμούς η αγορά γραφείων και καταστημάτων στην Αττική – Πού κινούνται οι τιμές των ακινήτων

Ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον καταγράφεται στην αγορά για νέους σύγχρονους γραφειακούς χώρους οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τα κριτήρια ESG.

Η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου από την πλευρά της Ναυπάκτου

Μια γέφυρα τους χωρίζει, ίδια εικόνα όμως στο real estate κατοικιών – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές των ακινήτων στη δυτική Ελλάδα αποτελεί η επενδυτική κίνηση τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό για εξοχικές αλλά και μόνιμες κατοικίες.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Airbnb - ΑΑΔΕ: "Μπιλιετάκια" για 102 εκατομμύρια αδήλωτα εισοδήματα

Μέσα από ελέγχους που διενήργησε η ΑΑΔΕ το 2022 σε εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντόπισε 73.258 ιδιοκτήτες ακινήτων που δε δήλωσαν εισοδήματα εκατομμυρίων. Τα "μηνύματα" εν όψει της σεζόν

Θεσσαλονίκη

Ενοικίαση κατοικίας: Η ακτινογραφία του real estate στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ποιες είναι οι φθηνότερες περιοχές

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης κατοικίας στην Θεσσαλονίκη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 της τάξεως του 6,70%.

Σπίτια στον Πειραιά

Δυνατά στο χάρτη του real estate μπαίνει ο Πειραιάς – Σε ποιες περιοχές του αυξάνονται οι αξίες των ακινήτων

Η μέση τιμή πώλησης κατοικίας στον Πειραιά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σημείωσε αύξηση της τάξεως του 10,00% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 με τη μέση τιμή πώλησης να βρίσκεται στα 1.833 ευρώ ανά τ.μ..

Γιώργος Κρικρής: Ενοίκια εκτός ελέγχου - Το παράδειγμα της Νέας Σμύρνης

Γιώργος Κρικρής: Ενοίκια εκτός ελέγχου - Το παράδειγμα της Νέας Σμύρνης

Ο ψυχολόγος και Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κρικρής, γράφει στο NEWS 24/7 για τις υψηλές τιμές ενοικίων και την ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Καταστήματα εστίασης στην Πλάκα

Αναβιώνει το εμπορικό real estate στην Αθήνα – Οι ακριβότερες και φθηνότερες περιοχές για εμπορικά καταστήματα

Οι πληθωριστικές τάσεις των τελευταίων μηνών σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση οδήγησε σε μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών στην Ελλάδα κάτι που αποτελεί παράγοντα πίεσης στο λιανεμπόριο και στις τιμές των ακινήτων εμπορικών χώρων.

Η πόλη των Ιωαννίνων

Τουρισμός και φοιτητές αυξάνουν την ζήτηση και τις τιμές κατοικιών στην Ήπειρο

Η επιστροφή των φοιτητών στην ακαδημαϊκή κανονικότητα και στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ηπείρου αποτελεί σημαντικό παράγοντα ο οποίος επηρεάζει την άνοδο των τιμών των ενοικίων για την συγκεκριμένη περίοδο. 

Είσοδος κατοικίας στις Σπέτσες

Σαλαμίνα ή Αίγινα; Ποια νησιά κοντά στην Αθήνα προσφέρουν ευκαιρίες για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας

Μικρή μείωση σημειώθηκε στη μέση τιμή πώλησης κατοικίας στα νησιά του Αργοσαρωνικού της τάξεως του -0,40% το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

"Πετάει" το real estate στα Δωδεκάνησα – Τα ακριβότερα και φθηνότερα νησιά για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας

"Πετάει" το real estate στα Δωδεκάνησα – Τα ακριβότερα και φθηνότερα νησιά για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας

Σημαντικός παράγοντας ανόδου των τιμών αποτελεί και η έλλειψη προσφοράς κατάλληλης κατοικίας σε σχέση με την υψηλή ζήτηση για κατοικία στην αγορά με την οικοδομική δραστηριότητα είναι ακόμα περιορισμένη λόγω κόστους των κατασκευαστικών υλικών.

Ακίνητα

Ενοικίαση κατοικίας: Πού κινούνται τα ενοίκια στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας – Σε ποια πόλη μειώθηκαν το 2022

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές των ενοικίων στη δυτική Ελλάδα σχετίζονται τόσο με την υψηλή ζήτηση για ενοικίαση σε κάποιες περιοχές και από έργα υποδομών.

Εικόνα από τη Θεσσαλονίκη

Αγορά κατοικίας: Tα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη παρασύρουν ανοδικά τις τιμές των ακινήτων γύρω από την πόλη

Σημαντικό ρόλο στην δυναμική που παρατηρείται στην αγορά ακινήτων του της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης έρχεται να παίξει και ο τομέας των logistics ο οποίος γνωρίζει άνθηση στη βόρεια Ελλάδα.

Ισθμός της Κορίνθου

Ποια περιοχή της Πελοποννήσου κοντά στην Αθήνα ήταν η "έκπληξη" του real estate για το 2022

Από όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου, την "έκπληξη" έκανε η Κορινθία, μια περιοχή κοντά στην Αθήνα, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών στα ακίνητα για κατοικία.

Μύκονος

Πού κυμαίνονται οι τιμές των ακινήτων στις 10 πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας

Τιμές ανά τ.μ. που "ζαλίζουν" στους 10 πιο τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Οι τάσεις τιμών πώλησης κατοικιών στα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, του Ιονίου και την ηπειρωτική χώρα.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πού κυμαίνονται οι τιμές πώλησης κατοικιών στις πιο "ασφαλείς" περιοχές στο κέντρο της Αθήνας και τα προάστια

Σύμφωνα με έρευνες ελκυστικές περιοχές στην Αθήνα είναι εκείνες με αίσθηση ασφάλειας οι οποίες συνδυάζουν και άλλους παράγοντες που καθιστούν την περιοχή φιλική προς τις οικογένειες.