ΜΟΥΣΙΚΗ

Πολιτιστικά νέα και ειδήσεις από τον χώρο της μουσικής. Νέες συναυλίες, μουσικά νέα, φεστιβάλ μουσικής

Το Release Athens επιστρέφει και “κάνει ζέσταμα” στο Athens City Festival

Το Release Athens επιστρέφει και “κάνει ζέσταμα” στο Athens City Festival

Η ομάδα του Release Athens και το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων δίνουν ένα ισχυρό μουσικό στίγμα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και μία πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο!

Kurt Cobain

Kurt Cobain: Η σπασμένη κιθάρα του τραγουδιστή των Nirvana πουλήθηκε για πάνω από μισό εκατ. δολάρια

Ο Kurt Cobain, γνωστός για τις έντονες εμφανίσεις του, είχε διαλύσει αρκετές Fender Stratocaster κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Την συγκεκριμένη κιθάρα, την έσπασε όταν οι Nirvana δημιουργούσαν το άλμπουμ Nevermind

Η Άννα Σον ως Μαντάμα Μπαττερφλάι

Ο Ολιβιέ Πυ και η δική του "Μαντάμα Μπαττερφλάι" ανοίγουν το Ηρώδειο

Με μια νέα παραγωγή της “Μαντάμας Μπαττερφλάι” του Τζάκομο Πουτσίνι ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 1, 4, 7 και 10 Ιουνίου 2023 τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού- Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης της όπερας και του θεάτρου Ολιβιέ Πυ, στην πρώτη του αναμέτρηση με το αριστούργημα του Πουτσίνι.

Τι θα δούμε το φετινό καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου

Τι θα δούμε το φετινό καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Από το φετινό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Κήπου δε λείπουν μελωδίες και καλλιτέχνες που θα μας ταξιδέψουν, ρυθμοί που θα μας κάνουν να χορέψουμε και ένα υπαίθριο μουσικό σινεμά που μας μεταφέρει στα πιο μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου. 

Victor Vernicos

Eurovision: Πώς ψηφίζονται διαχρονικά Ελλάδα και Κύπρος στο διαγωνισμό - Έχουμε δώσει και μηδέν

Μετά το επίμαχο 4αρι της ελληνικής επιτροπής στη συμμετοχή της Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, δημιουργήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που ψηφίζουν οι δύο χώρες. Και υπάρχει απάντηση.

Ο Roberto Alagna και η Aleksandra Kurzak

Μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο για την Κάλλας και το Μουσείο της

Σκοπός της συναυλίας είναι η αποπεράτωση του Μουσείου Μαρία Κάλλας επί της οδού Μητροπόλεως 44, στην «καρδιά» της Αθήνας -Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό.