ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Με αφορμή το χτύπημα Διούδη: Ο μύθος "του γύρισε η γλώσσα"

Με αφορμή το χτύπημα Διούδη: Ο μύθος "του γύρισε η γλώσσα"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου, γράφει με αφορμή τον τραυματισμό του Διούδη, τι πρέπει να κάνετε και να μην κάνετε όταν κοπεί η ανάσα του τραυματία.

Aγγειοχειρουργική

Αισιόδοξο το μέλλον της αγγειοχειρουργικής

ΥΓΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια η πληθώρα ενδαγγειακών τεχνολογιών, η χρήση μεθόδων απεικόνισης των αγγείων όπως του κλασσικού ή του ενδαγγειακού υπερήχου, αλλά και οι πρωτοπόρες ενδαγγειακές τεχνικές, έχουν αλλάξει άρδην την αντιμετώπιση των αγγειακών νόσων.

Άνδρας κάθεται σε καρέκλα νοσοκομείου

Καρέκλα: Ο πιο επικίνδυνος ιός για την υγεία

ΥΓΕΙΑ

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι περνάμε 9,5 ώρες την ημέρα καθισμένοι σε μια ή περισσότερες καρέκλες, κάτι που σημαίνει ότι περνάμε το 75% του χρόνου μας αδρανείς- Η καθιστική ζωή όμως βλάπτει σοβαρά την υγεία, συναγωνιζόμενη το κάπνισμα.

Γιατρός κρατά από το χέρι ηλικιωμένο

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το νέο "έξυπνο" σύστημα μπορεί να "διαβάσει" καλύτερα από τους ανθρώπους τις αδιόρατες μεταβολές του μεταβολισμού στον εγκέφαλο των ασθενών που βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο Αλτσχάιμερ.

Σοβάς έπεσε σε θάλαμο στο νοσοκομείο Νίκαιας

Εκπρόσωπος γιατρών νοσοκομείου Νίκαιας: Φωνάζουμε 15 χρόνια για τη συντήρηση των κτιρίων

ΥΓΕΙΑ

Για "προχειροδουλειά που έγινε το 2002-2003, άρπα κόλα με υπερτιμολογήσεις" έκανε λόγο ο Πάνος Παπανικολάου για το περιστατικό με την πτώση σοβά σε θάλαμο της ορθοπεδικής, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συγγενή ασθενούς.

Φάρμακα, Αρχείο

Έρχονται στην Ελλάδα τρία νέα φάρμακα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

ΥΓΕΙΑ

Το ένα από αυτά θα χορηγείται σε ασθενείς με πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή της νόσου, ενώ τα άλλα δύο προορίζονται για ασθενείς με υποτροπιάζουσα διαλείπουσα μορφή της ΣΚΠ - Κυκλοφορούν ήδη στο εξωτερικό.

Φωτογραφία αρχείου

Βρετανία: Βραβείο Παπανικολάου σε Ελληνίδα για την έρευνά της για τον καρκίνο του προστάτη

Η Μύρια Γαλάζη με την έρευνά της γύρω από το μεταστατικό καρκίνο του προστάτη κατέκτησε το εφετινό βραβείο Παπανικολάου της Ελληνικής Ιατρικές Εταιρίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Γυναίκα παίζει παιχνίδι σε smartphone

ΗΠΑ: Καρκίνο προκάλεσε σε πειραματόζωα η ακτινοβολία των κινητών

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

"Πιστεύουμε πως η σχέση ανάμεσα στην ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων και στους όγκους στους αρσενικούς αρουραίους είναι πραγματική" , δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας του Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας των ΗΠΑ, Τζον Μπούτσερ.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαφραγματοκήλη

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαφραγματοκήλη: Οριστική λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα

ΥΓΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί μία εντυπωσιακή αύξηση των ασθενών που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία καταγεγραμμένα απασχολεί σταθερά τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού.

Κάλυψη ανασφάλιστων από λογαριασμούς πρόνοιας με συμμετοχή της Φαρμακοβιομηχανίας

Κάλυψη ανασφάλιστων από λογαριασμούς πρόνοιας με συμμετοχή της Φαρμακοβιομηχανίας

ΥΓΕΙΑ

Ανάμεσα στις προτάσεις είναι η κάλυψη των ανασφάλιστων από ειδικούς λογαριασμούς πρόνοιας με τη συμμετοχή της βιομηχανίας, η εξαίρεση των εμβολίων από τον προϋπολογισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και η απλούστευση του τρόπου τιμολόγησης.

Στιγμιότυπο από το Γενικό Κρατικό Αθηνών

Εκτός νοσοκομείων οι εργολάβοι και με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

ΥΓΕΙΑ

Για δαπάνη τεράστιων ποσών όσο αναλάμβαναν οι εργολάβοι ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνονταν ελάχιστα, δουλεύοντας σε άθλιες συνθήκες, έκανε λόγο ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Υγείας, Νίκος Ράπτης στον News 24/7 στους 88,6.

Κρόκος Κοζάνης, ιδανικός για την τόνωση της υγείας και της σεξουαλικότητας

Κρόκος Κοζάνης: Ιδανικός για την τόνωση της υγείας και της σεξουαλικότητας

ΥΓΕΙΑ

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες την κροκίνης θεωρούνται ισχυρότερες ακόμα και από την βιταμίνη Ε ενώ σε διάφορες μελέτες αναδεικνύεται και η αντιφλεγμονώδης δράση του κρόκου, η οποία θεωρείται εφάμιλλη των σχετικών φαρμάκων.

Κλινική μελέτη από Έλληνες γιατρούς για την ελάχιστα επεμβατική θεραπεία της κύστης κόκκυγος

Κλινική μελέτη από Έλληνες γιατρούς για την ελάχιστα επεμβατική θεραπεία της κύστης κόκκυγος

ΥΓΕΙΑ

Μια πρωτοποριακή μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό Colorectal Disease δείχνει να αλλάζει οριστικά όχι μόνο τον τρόπο, αλλά και την ποιότητα θεραπείας των ασθενών με κύστη κόκκυγος.

Φωτό αρχείου

Μία νέα εξέταση στη μάχη κατά της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

ΥΓΕΙΑ

Με μία αιματολογική εξέταση θα μπορούν οι γιατροί να παρακολουθούν αν ένας ασθενής ανταποκρίνεται στη θεραπεία από την αρχή εφαρμογής της ή θα πρέπει να επιλέγεται ένα διαφορετικό θεραπευτικό σχήμα.

Εξεταστική της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία - Φωτό αρχείου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δαπάνες ειδικού σκοπού ύψους 87,1 εκατ. ευρώ που δεν συμπεριλαμβάνονται στους απολογισμούς

ΥΓΕΙΑ

Οι ορκωτοί λογιστές που έλεγξαν το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχαν πρόσβαση σε πολλά στοιχεία που ζήτησαν κι απέφυγαν να χαρακτηρίσουν τις λογιστικές διαφορές ως έλλειμμα.

Φωτογραφία από παλαιότερες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ

Απεργία στα Δημόσια Νοσοκομεία - "Στα κτίρια πέφτουν ακόμα και οι σοβάδες"

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία προχωρούν σε κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Φωτογραφία από παλαιότερες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ

Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία προχωρούν σε κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Στιγμιότυπο από τον 9ο το συμβολικό αγώνα δρόμου και περίπατο Greece race for the cure

10ος Αγώνας "GreeceRace for the Cure": Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σημερα στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο του αγώνα που διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε ποιους δρόμους και για πόσο θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.