ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Φωτογραφία αρχείου

Στους 74 οι νεκροί από τη γρίπη - 18 την τελευταία εβδομάδα

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά έχουν καταγραφεί 274 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 264 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 36.

Οι Έλληνες καπνίζουν υπερβολικά - Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλες μέθοδοι διακοπής

Οι Έλληνες καπνίζουν υπερβολικά - Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλες μέθοδοι διακοπής

Ο καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ιγνάτιος Οικονομίδης μιλά στον News 24/7 στους 88,6 για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ενδεδειγμένων μεθόδων διακοπής του καπνίσματος.

Πρωτοποριακή τεχνική για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς εφαρμόζει για πρώτη φορά το Π.Γ.Ν  Πατρών

Πρωτοποριακή τεχνική για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς εφαρμόζει για πρώτη φορά το Π.Γ.Ν Πατρών

ΥΓΕΙΑ

Μια πρωτοποριακή τεχνική για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Φωτογραφία αρχείου

Καταργείται με νόμο το ΚΕΕΛΠΝΟ - Έρχεται ο ΕΟΔΥ

Αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας ιδιωτικών κλινικών, σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και αντικατάσταση του ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας

Δεν θα ισχύσουν οι απουσίες λόγω γρίπης φέτος

Οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, θα πρέπει προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού.

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, Γιώργος Καπετανάκης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ανέφερε ότι στη χώρα μας 300 με 320 παιδιά προσβάλλονται κάθε χρόνο από την ασθένεια.

Το ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ευρωκοινοβούλιο: Σοβαρά τα οφέλη από την ιατρική χρήση κάνναβης

Με ψήφισμά τους, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές να διαχωρίσουν ξεκάθαρα τη χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς από τις υπόλοιπες χρήσεις.

Φωτογραφία αρχείου

Ασυνείδητοι γιατροί συνιστούν να μην εμβολιαστούν οι ασθενείς

Ο υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος μιλά στον News 24/7 για τους γιατρούς νοσοκομείων που αποτρέπουν ή δεν συστήνουν τον εμβολιασμό σε ευπαθείς ομάδες.

Έμφραγμα

Έρχεται στην αγορά βιοαισθητήρας που προειδοποιεί για έμφραγμα

ΥΓΕΙΑ

Οι εκτυπώσιμοι βιοαισθητήρες, που κατασκεύασαν ερευνητές του ΑΠΘ, θα είναι μιας χρήσεως και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μόλις ολοκληρωθούν κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, οι οποίοι έπαθαν ή δεν έπαθαν έμφραγμα.

Φωτογραφία αρχείου

Γρίπη: Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχονται τα 50.000 εμβόλια

Η σχετική έξαρση της εποχικής γρίπης αναγκάζει τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή. Προβληματισμός για το μη εμβολιασμό ακόμη και ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Φωτογραφία αρχείου

Γρίπη: 39 οι θάνατοι - 20 σε μία εβδομάδα

Σε έξαρση βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα η γρίπη. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων φτάνει τους 39 ενώ οι επιστημόνες τονίζουν ότι από τους θανόντες ελάχιστοι ήταν εμβολιασμένοι. Τελευταίο θύμα ένα βρέφος κάτω των 12 μηνών.

Π. Μπεχράκης

Μπεχράκης: Ουδέποτε υπήρξε σοβαρή πολιτική βούληση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

ΥΓΕΙΑ

Το κάπνισμα όχι απλώς επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται εντός Βουλής και Υπουργείων, αναφέρει σκωπτικά ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας.

Κύπρος: Δύο ακόμη νεκροί από τη γρίπη

Κύπρος: Δύο ακόμη νεκροί από τη γρίπη

H υπεύθυνη της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμώξεων του υπουργείου Υγείας, Μαρία Κολιού, ανέφερε ότι ο άντρας δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ωστόσο η γρίπη του προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, μιλάει σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας,

Άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

ΥΓΕΙΑ

Οι 8 άξονες στους οποίους βασίζεται η η Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση του Καρκίνου. "Το κάπνισμα μας σκοτώνει σιγά σιγά" ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Βιτένις Αντριουκάιτις.