ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Ο Ανδρέας Ξανθός

Ξανθός για διαγνωστικά κέντρα: Ρίχνουν το κόστος στους ασθενείς - Αδιέξοδη η ενέργειά τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρέας Ξανθός άσκησε κριτική στη στάση που κρατούν τα εργαστήρια και μίλησε για μετακύλιση του κόστους των εξετάσεων στους ασθενείς κάνοντας παράλληλα λόγο για πιθανά πολιτικά παιχνίδια.

Απεργία των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων

Έληξε η απεργία στα διαγνωστικά κέντρα αλλά με πληρωμή 85% για τους ασφαλισμένους

Τη λήξη της απεργίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά το Συντονιστικό Όργανο των φορέων στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά θα λειτουργούν με πληρωμή για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Απεργία των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων

Νέα συνάντηση υπουργείου Υγείας με τη Συντονιστική των Διαγνωστικών Εργαστηρίων αύριο

ΥΓΕΙΑ

Σε νέα συνάντηση που έχει καθοριστεί για αύριο στο υπουργείο Υγείας θα επιχειρηθεί να βρεθεί λύση στο θέμα με τα διαγνωστικά κέντρα, που από σήμερα είναι κλειστά καθώς ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων εξήγγειλε απεργία επ' αόριστον.

Λιστερίωση

Λιστερίωση: Η επικίνδυνη βακτηριακή λοίμωξη - Ποια τα συμπτώματα

Τρεις άνθρωποι πέθαναν και άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, μετά από κατανάλωση συσκευασμένων σάντουιτς που πιθανόν να συνδέεται με λιστερίωση. Τι είναι η λιστερίωση, πώς μπορεί να κολλήσει κανείς και ποια είναι τα συμπτώματα.

Νερό από πλαστικά μπουκάλια

Πίνεις νερό από πλαστικό μπουκάλι; "Τρως" περισσότερα από 121.000 σωματίδια τον χρόνο

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο μέσος άνθρωπος τρώει έως 121.000 μικροπλαστικά σωματίδια τον χρόνο και πολύ περισσότερα αν πίνει συνεχώς νερό από πλαστικά μπουκάλια. Το νερό στα πλαστικά μπουκάλια περιέχει περίπου 22 φορές περισσότερα μικροπλαστικά από ό,τι της βρύσης.

Από πορεία διαμαρτυρίας για την περιβαλλοντολογική καταστροφή στο Λίβανο

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 10 γεγονότα σχετικά με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 9 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη αναπνέουν μολυσμένο αέρα. Το γεγονός αυτό ευθύνεται για περίπου 7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Ακολουθούν κάποια σημαντικά γεγονότα σχετικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα στον άνθρωπο.

Ρύπανση της ατμόσφαιρας

Κλιματική αλλαγή: 27 Ακαδημίες της Ευρώπης προειδοποιούν - Οι κίνδυνοι για την υγεία και οι ευάλωτες ομάδες

Οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες, τα παιδιά και οι μετανάστες, ενώ οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είναι πιο εκτεθειμένοι σε υψηλά επίπεδα θερμικού στρες από ό,τι εκείνοι της επαρχίας.

Καρδιογράφημα

Κολπική μαρμαρυγή: Τι είναι το ablation και πόσο αποτελεσματικό είναι;

ΥΓΕΙΑ

Είναι γεγονός ότι 1 στους 4 ανθρώπους άνω των 55 ετών θα νοσήσει τουλάχιστον από ένα επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής στη ζωή του. Η νόσος είναι η πιο συχνή μορφή αρρυθμίας. Μάθετε για την επέμβαση ablation.

Τείχος του Βερολίνου

"Ασθένεια των τειχών": Πώς τα συνοριακά τείχη μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σήμερα υπάρχουν παγκοσμίως τουλάχιστον 70 τείχη-σύνορα, γεγονός που έχει ωθήσει πολλούς ερευνητές να ασχοληθούν με το πώς επηρεάζουν τους ανθρώπους που ζουν κοντά σε αυτά. Μπορούν να υποσκάψουν την ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Άσθμα

Το άσθμα έχει "χτυπήσει" πάνω από 900.000 Έλληνες - Οδηγίες για τη διαχείρισή του

LIFE GUIDE

Άσθμα. Μία χρόνια φλεγμονή που έχει "χτυπήσει" πάνω από 300 εκατ. ανθρώπους διεθνώς. Μάθετε τα συμπτώματα του άσθματος, πότε επιδεινώνονται αυτά και πώς να διαχειριζόμαστε το άσθμα.

Γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι

"Η αόρατή μου Πολλαπλή Σκλήρυνση - My Invisible MS": Τα αφανή συμπτώματα - Μύθοι και αλήθειες

ΥΓΕΙΑ

Ενημέρωση για τη νόσο για την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, που είναι στις 30 Μαΐου. Οι σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές και οι μη ορατές επιπτώσεις της στην ποιότητα ζωής.

Ηλικιωμένοι

Έρευνα: Ο θυμός σχετίζεται με εμφάνιση ασθενειών στους ηλικιωμένους

LIFE GUIDE

Τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας φανερώνουν ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στα επίπεδα του θυμού και στην εμφάνιση χρόνιων ασθενειών (καρκίνους, καρδιαγγειακές νόσους κ.ά.) στους ηλικιωμένους.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα προστατεύει καλύτερα τα δόντια από περιοδοντίτιδα

LIFE GUIDE

Έρευνα αναδεικνύει τα συγκριτικά οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής και την επιβράδυνση της περιοδοντίτιδας, σε σχέση με την παραδοσιακή οδοντόβουρτσα.

Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια - Προφυλαχθείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΕΟΔΥ: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

LIFE GUIDE

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει ότι μπήκαμε στο καλοκαίρι, περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών και θα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα προφύλαξης, ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.