ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Εμβολιασμός σε λύκειο της Καλιφόρνιας

"Life in Balance": Μύθοι και αλήθειες για τους εμβολιασμούς

ΥΓΕΙΑ

Το κίνημα του αντιεμβολιασμού, οι κίνδυνοι που ενέχει αυτό, τα υποχρεωτικά και προαιρετικά εμβόλια αλλά και το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο παιδίατρος Βασίλης Παντελάρος και ο μαιευτήρας, χειρουργός γυναικολόγος Πάνος Ρουτσολιάς απαντούν.

Ασθενοφόρο - φωτογραφία αρχείου

Χανιά - Ηράκλειο: Αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά με χρηματοδότηση του ΟΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα δύο τμήματα στεγάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φροντίδα σε περίπου 20.000 παιδιά ετησίως.

Φωτογραφία αρχείου

Είναι ευκολότερο να κόψεις το κάπνισμα, αν το κάνεις μαζί με τον σύντροφό σου

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πολύ ευκολότερη είναι η διακοπή του καπνίσματος για τα ζευγάρια που αποφασίζουν να το κόψουν μαζί, από ό,τι μόνος του ο καθένας, δείχνει βρετανική έρευνα με επικεφαλής μια Ελληνίδα.

Το διάστημα φαίνεται να αλλάζει το σώμα, δείχνει η πρωτοποριακή μελέτη των δίδυμων αστροναυτών Κέλι

Το διάστημα αλλάζει το σώμα, δείχνει πρωτοποριακή μελέτη δίδυμων αστροναυτών

Ο Σκοτ που είχε μείνει στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016, φαίνεται να γέρασε λίγο πιο γρήγορα σε σχέση με τον δίδυμο αδελφό του Μαρκ, που είχε μείνει στον πλανήτη μας. Η μελέτη των διδύμων είναι το πρώτο βήμα για να εξαχθούν βάσιμα συμπεράσματα κατά πόσο τα μακρινά διαστημικά ταξίδια ενέχουν κινδύνους για την υγεία.

Αυξημένος ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νόσων έως και ένα χρόνο μετά από τραυματικό συμβάν

Αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών νόσων έως και έναν χρόνο μετά από τραυματικό συμβάν

LIFE GUIDE

Τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με διαταραχή μετατραυματικού στρες, κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από οξεία καρδιαγγειακά επεισόδια -όπως καρδιακή ανακοπή και έμφραγμα- μέσα στους επόμενους έξι μήνες, καθώς και από άλλους τύπους καρδιαγγειακών νόσων μέσα στον πρώτο χρόνο από το σοβαρό συμβάν.

"Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δανία;"

Δανία: Σοβαρές ψυχικές διαταραχές εμφανίζουν τα παιδιά μεταναστών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί

Το 61% των παιδιών παρουσιάζουν συμπτώματα που περιγράφονται στην ψυχιατρική και τα μισά παιδιά ηλικίας 11 με 17 ετών υποφέρουν από μετατραυματικό στρες, διευκρίνισε ο Ερυθρός Σταυρός.

Νόσος Alzheimer

Αλτσχάιμερ: 340.000 Έλληνες θα νοσούν μέχρι το 2030 - Τρόποι πρόληψης

ΥΓΕΙΑ

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός των πασχόντων από τη νόσο Alzheimer θα έχει υπερτριπλασιαστεί. Η μεσογειακή διατροφή, η σωματική και η πνευματική άσκηση μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη του 1/3 των περιστατικών.

καρέ από την Βόρεια Ντακότα, ΗΠΑ

Η Ατμοσφαιρική Ρύπανση μειώνει κατά μέσο όρο 20 μήνες ζωής των παιδιών που γεννιούνται σήμερα

ΥΓΕΙΑ

Η ρύπανση του αέρα κόβει από το προσδόκιμο ζωής σχεδόν τόσους μήνες όσους το κάπνισμα και περισσότερους από όσο η κατανάλωση νερού που δεν είναι ασφαλές και καθαρό.

Οι κίνδυνοι του ήλιου

Φωτοαλλεργία και προστασία από τον ήλιο

ΥΓΕΙΑ

Αν μετά την έκθεση στον ήλιο εκδηλωθούν συμπτώματα στο δέρμα όπως κοκκίνισμα, φαγούρα, ανάγλυφη υφή και εξάνθημα, ίσως πρόκειται για κάποια φωτοαλλεργία. Τι πρέπει να κάνετε.

Έγκυος επισκέπτεται τον γιατρό της

Νέο απλό τεστ αίματος κάνει πιο γρήγορη τη διάγνωση προεκλαμψίας στις εγκύους

LIFE GUIDE

Η προεκλαμψία είναι ύποπτη σε περίπου μία στις δέκα κυήσεις. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες ζωτικών οργάνων της εγκύου και να αποβεί μοιραία για την ίδια και για το παιδί της.

Ο Ανάργυρος Μαριόλης

Ανάργυρος Μαριόλης: Ο καλύτερος γιατρός στην Ευρώπη για το 2019 μιλάει στο News 24/7

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, ανακηρύχθηκε καλύτερος Οικογενειακός Γιατρός για το 2019 από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe. Λίγο μετά τη βράβευσή του, μιλάει στο News 24/7 για το "brain drain", για τις δυσκολίες της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, για την "προληπτική ιατρική" αλλά και για το πώς είναι να ζεις και να εργάζεσαι σε μια τόσο νευραλγική θέση, στην περιφέρεια.

Πλαστικές μπατονέτες

Μετά τα πλαστικά καλαμάκια, τέλος και οι μπατονέτες - Ποια άλλα απαγορεύονται

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το ΕΚ οριστικοποιεί την απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης - Λόγω του αργού ρυθμού αποσύνθεσής τους, τα πλαστικά συγκεντρώνονται στις θάλασσες, τους ωκεανούς και τις ακτές - Ποια πλαστικά προϊόντα απαγορεύονται μέχρι το 2021.

Έρευνα: Μετά τα 30 αυξάνεται ο κίνδυνος αποβολής εγκύου

Έρευνα: Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για μια γυναίκα για να κάνει παιδί

Ο κίνδυνος αποβολής είναι ελαφρώς αυξημένος στις πολύ νέες εγκύους κάτω των 20 ετών (16%), μειώνεται (στο 10%, δηλαδή πιθανότητα μία στις δέκα) στις γυναίκες ηλικίας 25 έως 29 ετών και αυξάνεται γρήγορα μετά τα 30.

Καρκίνος: Σχεδόν 1,5 εκατ. θάνατοι στην Ευρώπη το 2019

Καρκίνος: Σχεδόν 1,5 εκατ. θάνατοι στην Ευρώπη το 2019

Σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο (για την ακρίβεια 1,41 εκατ.) θάνατοι εξαιτίας καρκίνων αναμένεται να καταγραφούν εντός του 2019 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τις εκτιμήσεις ερευνητών που δίνονται στη δημοσιότητα σήμερα.

Αυγά

Σ' αρέσουν τα αυγά; Άσχημα νέα

LIFE GUIDE

Άσχημα νέα για τους φίλους των αυγών, καθώς αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Οι άνθρωποι που τρώνε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα.

ΕΕ: Εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, στο επίκεντρο ανεπίσημης Συνόδου των υπουργών για την αναπηρία

ΕΕ: Εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, στο επίκεντρο ανεπίσημης Συνόδου των υπουργών για την αναπηρία

ΥΓΕΙΑ

Η εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες και την καθημερινή τους ζωή στο μέλλον, βρέθηκε στο επίκεντρο ανεπίσημης Συνόδου των υπουργών για την Αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στο Παρίσι.