ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Λευκό Ψωμί

Λευκό ή μαύρο ψωμί για τα παιδιά;

ΥΓΕΙΑ

Tα περισσότερα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών αρέσει το ψωμί. Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι αν θα πρέπει οι γονείς να προτιμούν το λευκό ή το ψωμί σίκαλης (ή ολικής αλέσεως) για τα παιδιά τους.

Άνδρας κάνει γυμναστική

Δίαιτα για γράμμωση

ΥΓΕΙΑ

Η διατροφή για γράμμωση (Abs) γράφτηκε από τον David Zinczenko- Η βασική ιδέα της διατροφής είναι η νοοτροπία για το χτίσιμο σώματος, την απώλεια βάρους και την καλή φυσική κατάσταση.

Αλτσχάιμερ

Αυξημένος κίνδυνος άνοιας και αλτσχάιμερ στους νεφροπαθείς μετά την έναρξη αιμοκάθαρσης

ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα δείχνει ότι η νεφρική νόσος μπορεί να επιδεινώσει την έκπτωση των εγκεφαλικών λειτουργιών των ηλικιωμένων, χωρίς να είναι ξεκάθαρο μέσω ποιού βιολογικού μηχανισμού συμβαίνει αυτό.

Προκαταρκτική επιτροπή

Στα 89 εκατ. ευρώ η μαύρη τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στα ταμειακά και τα χρηματικά διαθέσιμα εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία.

Δυσμορφία Snapchat: Η νέα απειλή για την υγεία

Δυσμορφία Snapchat: Η νέα απειλή για την υγεία

ΥΓΕΙΑ

Ερευνητές ιατρικών κέντρων της Βοστώνης έκαναν μελέτη που αποδεικνύει τη διαρκή αύξηση ανθρώπων που ζητούν από πλαστικούς χειρουργούς να τους κάνουν... όπως τα φίλτρα των applications.

Σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Η Γερμανία δεν άκουσε την Ελλάδα για τα κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα

ΥΓΕΙΑ

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δηλώνει στη Bild ότι η Ελλάδα είχε ενημερώσει άμεσα τις γερμανικές αρχές για την επικινδυνότητα των φαρμάκων που χορηγήθηκαν σε ασθενείς με ολέθρια αποτελέσματα.

Φίδια στην Ελλάδα: Ποια είναι επικίνδυνα-Τι να κάνετε αν σας δαγκώσουν

Φίδια στην Ελλάδα: Ποια είναι επικίνδυνα-Τι να κάνετε αν σας δαγκώσουν

ΥΓΕΙΑ

Τους κινδύνους που κρύβουν τα δαγκώματα από τα φίδια έφερε ξανά στο προσκήνιο η περίπτωση του βρέφους στο Πήλιο, που δαγκώθηκε από οχιά. Πάνω από 190 κρούσματα τον χρόνο στην Ελλάδα.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα μέτρα πρόληψης για τη νόσο των Λεγεωνάριων

ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα μέτρα πρόληψης για τη νόσο των Λεγεωνάριων

ΥΓΕΙΑ

Η λεγιονέλλα είναι ένα βακτηρίδιο ευρέως διαδεδομένο στη φύση, που απαντάται στο υδάτινο περιβάλλον και δύναται να αποικίσει όλα τα συστήματα ύδρευσης, τόσο το δίκτυο παροχής θερμού όσο το δίκτυο παροχής κρύου νερού.

Ακόμα ένα ποτηράκι;

Αλκοόλ στην μέση ηλικία: Τι σχέση έχει με την άνοια στα γεράματα;

ΥΓΕΙΑ

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ένα ποτηράκι κάνει καλό στην καρδιά. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι ευεργετικό και για τον εγκέφαλο. Όπως όμως επισημαίνουν οι ειδικοί σε νέα έρευνα... καταναλώστε υπεύθυνα και με μέτρο!

Μετρό

Μία διαδρομή με το μετρό αρκεί για να "μαζέψεις" όλα τα μικρόβια της πόλης

ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα, με επικεφαλής Έλληνα βιολόγο της διασποράς, δείχνει τους "κινδύνους" που ενέχει μια βόλτα με το μετρό... Ποιές ώρες μπορεί να είναι οι πιο "επικίνδυνες" για τους επιβάτες.

TOMY, Τοπικές Μονάδες Υγείας

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα ΤΟΜΥ

ΥΓΕΙΑ

Κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, σεξουαλικό προσανατολισμό, ασθένεια, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τόπο κατοικίας, νομική κατάσταση, οικονομική κατάσταση ή ασφαλιστική κάλυψη έχει δικαίωμα στην υγεία και αξίωση από το κράτος να του εξασφαλίσει την προστασία του.

Σχεδόν οι μισοί άνδρες δεν καταλαβαίνουν τον οργασμό των γυναικών

Σχεδόν οι μισοί άνδρες δεν καταλαβαίνουν τον οργασμό των γυναικών

ΥΓΕΙΑ

Έρευνα που διενήργησε Πανεπιστήμιο της Γιούτα κατέληξε στο ότι παραμένουν πολλοί οι άνδρες που πιστεύουν πως δεν τους έχει τύχει να προσποιηθεί οργασμό η σύντροφος τους. Πού οφείλεται η σύγχυση και οι συνέπειες της.

Γερμανία: Ήξεραν για τα κλαπέντα αντικαρκινικά στην Ελλάδα και επέτρεπαν την κυκλοφορία τους

Γερμανία: Ήξεραν για τα κλαπέντα αντικαρκινικά στην Ελλάδα και επέτρεπαν την κυκλοφορία τους

ΥΓΕΙΑ

Όπως μετέδωσε το ARD το υπουργείο Υγείας του Βρανδεμβούργου γνώριζε για την υπόθεση, με τον διακεκριμένο καθηγητή Φαρμακολογίας Μπέρντ Μιλμπάουερ να βλέπει παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της γερμανικής υπηρεσίας LAVG.

(AP Photo/Alvaro Barrientos)

Ένας κακός γάμος επηρεάζει την υγεία, όπως το κάπνισμα

ΥΓΕΙΑ

Ψυχολόγοι παρακολούθησαν 373 ζευγάρια, για 16 χρόνια και ανακάλυψαν πως τα ζευγάρια που διαφωνούν συχνά παρουσιάζουν προβλήματα στην υγεία τους, ανάλογα με αυτά του καπνίσματος και της χρήσης αλκοόλ. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα θέματα.