ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Αντλία ινσουλίνης για την διαχείριση του διαβήτη.

Αναλώσιμα Διαβήτη: Αγωνία χιλιάδων διαβητικών για την απόσυρση προϊόντων

Καμία επιβάρυνση δεν αναμένεται για τους ασθενείς με διαβήτη μετά και τις νέες τιμολογήσεις των αναλώσιμων υλικών. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι η απόσυρση προϊόντων από την αγορά λόγω χαμηλών τιμών.

Εμβόλιο του κορονοϊού

Κορονοϊός: Οι Κυβερνήσεις χρηματοδότησαν το 58% της έρευνας για εμβόλια και φάρμακα

Έρευνα την οποία συνυπογράφει και ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνει ότι ο βασικός χρηματοδότης των κλινικών μελετών για την αντιμετώπιση του covid ήταν κυρίως φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Νοσηλευτές φροντίζουν ασθενή με κορονοϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κορονοϊός: 258 νεκροί και 73.710 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση - Στους 118 οι διασωληνωμένοι

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 8-14 Αυγούστου ήταν 258 και τα συνολικά κρούσματα μαζί με τις επαναλοιμώξεις έφτασαν τα 73.71. Στους 118 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Διαβήτης

SOS από τους διαβητικούς: Νέο ΦΕΚ τους καλεί να πληρώσουν για απαραίτητα αναλώσιμα που έπαιρναν δωρεάν

Ανάστατοι οι διαβητικοί και οι οικογένειές τους ανά την Ελλάδα αφού πλέον θα πρέπει να πληρώνουν βασικά αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση της ασθένειάς τους.

Άνθρωποι στην Αθήνα

Σαρηγιάννης: Αναζωπύρωση της πανδημίας αν εμφανιστεί η παραλλαγή "Κένταυρος" στην Ελλάδα

Πιθανό να υπάρξει αναζωπύρωση της πανδημίας προς τα τέλη Σεπτέμβρη, εξαιτίας της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού "Κένταυρος", σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

A combined image of various micro organisms in colorhttp://195.154.178.81/DATA/istock_collage/0/shoots/785093.jpg

Η νέα κρίση για την ανθρωπότητα είναι εδώ και λέγεται μικροβιακή αντοχή

Η νέα κρίση για την ανθρωπότητα είναι η μικροβιακή αντοχή που σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Είναι ο Νο1 κίνδυνος για νοσηλευόμενους. Τα θύματα της θα φτάσουν τα 10.000.000 έως το 2050, αν δεν γίνει άμεσα κάτι.

Εμβολιασμός παιδιού

Κορονοϊός: Ακόμη και νόσηση με ήπια συμπτώματα σε παιδιά μπορεί να προκαλέσει long covid

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας, δείχνει ότι ακόμη και τα παιδιά που πέρασαν covid στο σπίτι χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα μπορεί να τα έχουν ακόμη ακόμη και τρεις μήνες μετά τη μόλυνση από κορονοϊό.

Από Οκτώβριο και σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια κορονοϊού

Από Οκτώβριο και σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια κορονοϊού

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η προμήθεια των νέων επικαιροποιημένων εμβολίων για τη μετάλλαξη Όμικρον και τις υποπαραλλαγές ανέλυσε ο υπουργός Υγείας. Τι είπε για την πιθανότητα να ληφθούν ξανά μέτρα για τον κορονοϊό.

Κλιματική αλλαγή, φωτογραφία αρχείου

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει περισσότερες από 200 ασθένειες

Σοκάρουν τα ευρήματα μελέτης 77.000 επιστημονικών εργασιών: η κλιματική αλλαγή κάνει ασθενέστερο στο ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων, όπως 'ενδυναμώνει' περισσότερες από 200 ασθένειες που μας πλήττουν.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος

Γιατί ο εγκέφαλός μας δεν πρέπει να ξενυχτά

ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες από το Mass General Research Institute αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν πρέπει να λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα.

Κορονοϊός: 1 στους 8 ενήλικες θα παρουσιάσει συμπτώματα long covid

Κορονοϊός: 1 στους 8 ενήλικες θα παρουσιάσει συμπτώματα long covid

Τι αναφέρει η τελευταία μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο πλέον έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Lancet σχετικά με το σύνδρομο long covid. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι η δύσπνοια, το αίσθημα κόπωσης, η ανοσμία και η αγευσία.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Κορονοϊός: 314 νεκροί και 100.421 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση - Στους 120 οι διασωληνωμένοι

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 1-7 Αυγούστου ήταν 314 και τα συνολικά κρούσματα μαζί με τις επαναλοιμώξεις έφτασαν τα 100.421. Στους 120 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας

Καπραβέλος - κορονοϊός: Τριπλάσια αύξηση θανάτων τον Ιούλιο σε σχέση με πέρσι

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός πως ακόμη δεν έχουμε πάρει μέτρα ενώ σημείωσε πως η κατάσταση στα σύνορα είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε".

Ευλογιά των Πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Ελπίδες από παλιό αντιικό φάρμακο

Φάρμακο με τη δραστική ουσία Tecovirimat θεωρείται κατάλληλο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, αν και όταν ανακαλύφθηκε, δεν υπήρχαν πολλά μολυσμένα άτομα ώστε να υπάρχουν και οι απαραίτητες μελέτες.

Έρευνες δείχνουν πως τα αγόρια εκβιάζονται από μικρά, να αποστασιοποιηθούν από τις μητέρες τους και τα συναισθήματα τους, προκειμένου να γίνουν 'άνδρες'.

Οι άνδρες που δεν κλαίνε απειλούνται με προβλήματα υγείας και μοναξιά

Η συναισθηματική καταπίεση των ανδρών 'χρεώνεται' στην κοινωνία που τους μαθαίνει από όταν είναι 2 χρόνων να προσαρμόζονται στα παραδοσιακά 'πρέπει'' της. Οι συνέπειες γίνονται όλο και πιο οδυνηρές

Μοναξιά και κοινωνική απομόνωση μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο εγκεφαλικό ή έμφραγμα

Μοναξιά και κοινωνική απομόνωση μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο εγκεφαλικό ή έμφραγμα

Ανησυχητικά ευρήματα και υψηλά ποσοστά, όχι μόνο για τους ηλικιωμένους, αλλά και για τη "Gen Z" που θεωρείται ως η πιο μοναχική γενιά στην ιστορία. Οι κίνδυνοι της κοινωνικής απομόνωσης στη δημόσια υγεία.

Εμβολιασμός

Κορονοϊός: Το φθινόπωρο στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον

Μέσα στον τρέχοντα μήνα η έγκριση για τα επικαιροποιημένα ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον εμβόλια σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας. Εκτίμησε ότι το κύμα κορονοϊού βρίσκεται σε "κάμψη", αλλά αναμένεται νέο τον Σεπτέμβριο.

εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε μορφή σπρέι

Βασιλακόπουλος: Ετοιμάζονται εμβόλια κατά του κορονοϊού σε μορφή σπρέι

Τα νέα εμβόλια που ετοιμάζονται θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια, ενώ θα προστατεύουν από όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο.