ΤΕΧΝΕΣ

Νέα και προτάσεις από τον χώρο των τεχνών. Εικαστικά, φωτογραφία, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, κόμικς και εκθέσεις καλλιτεχνών.

CALLAS

The Callas: Παρθενώνας από σπασμένα πεζοδρόμια και Μαντόνες που “οργιάζουν” στη Στέγη

Είκοσι χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση, τα αδέρφια Άρης και Λάκης Ιωνάς (The Callas) καταλαμβάνουν το -1 της Στέγης με μια παραισθησιογόνα έκθεση ποτισμένη από “πλεκτή” ψυχεδέλεια.

Olivier de Sagazan

Ο σπουδαίος performer-γλύπτης Οlivier de Sagazan για πρώτη φορά στην Αθήνα- Γιατί καλύπτει το κεφάλι του με πηλό

Με το εμβληματικό έργο «Transfiguration» ο διεθνούς φήμης performer και γλύπτης Οlivier de Sagazan κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα για μια και μοναδική παράσταση τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ: Τεκμήρια και μνήμες- Μουσείο της Πόλης του Βόλου

100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και η πόλη του Βόλου θυμάται

Με αφορμή αυτή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή το Μουσείο της Πόλης του Βόλου διοργανώνει, από 16 Δεκεμβρίου 2022 έως 26 Μαρτίου 2023, μεγάλη περιοδική έκθεση με τίτλο «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ: Τεκμήρια και μνήμες».

Πολυκατοικία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Όταν η Πολυκατοικία γίνεται έργο Τέχνης

Η πολυκατοικία μπαίνει στο στόχαστρο δεκάδων καλλιτεχνών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, βίντεο και φωτογραφία συνδιαλέγονται με τεκμήρια, μακέτες, αναμνηστικές σημειώσεις και άλλο αρχειακό υλικό, ώστε να αρθρώσουν από κοινού ένα σύνθετο αφήγημα για την εμπειρία της κατοίκησης.

Γενική άποψη Κρηναίου νυμφαίου

Οι αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης "στις ράγες"

Το Μουσείο θα φιλοξενήσει και θα αναδείξει μέρος των κινητών ευρημάτων και τις αποσπασμένες αρχαιότητες, που αποκαλύφθηκαν κατά την κατασκευή του Μετρό, και χωροθετείται εντός της Πανεπιστημιούπολης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το εργαστήριο του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη στην οδό Δεινοκράτους

Μέσα στον ιδιωτικό χώρο του Γιάννη Μόραλη

Η έκθεση με τίτλο «Γιάννης Μόραλης – Χώρος Ιδιωτικός» επιχειρεί να αναδείξει όλες τις πτυχές της ζωής και της δημιουργίας του καλλιτέχνη, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην προσωπικότητά του και στον ιδιωτικό του χώρο.

Προσφυγικά παραπήγματα στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών.

200 σπάνια εκθέματα των Μυριβήλη, Βενέζη, Θεοτοκά και Σεφέρη από την Μικρασιατική Καταστροφή έρχονται στο φως

Η έκθεση ”Το έπος της Ανατολής στη φαντασία των Ελλήνων: Η Μικρασιατική Καταστροφή στη λογοτεχνία του Μεσοπολέμου” περιλαμβάνει περισσότερα από 200 εκθέματα, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό με μια εντυπωσιακή σκηνογραφία.

Platforms Project: Πολιτικά και ακτιβιστικά θέματα στο μικροσκόπιο των καλλιτεχνών στην ΑΣΚΤ

Platforms Project: Πολιτικά και ακτιβιστικά θέματα στο μικροσκόπιο των καλλιτεχνών στην ΑΣΚΤ

Οι διεθυντές του Platforms Project, Άρτεμις Ποταμιάνου και Μιχάλης Αργυρού, μιλούν στο NEWS 24/7 για το Platforms Project 2022 – Independent Art Fair που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Έργο του Βαγγέλη Πολύζου

Ένα ιστορικό κατάστημα "ειδών οικιακής χρήσεως" στην Ηλιούπολη γεμίζει τη βιτρίνα του με Τέχνη

Από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, ο χώρος τέχνης ATTILIO Οικεία Τέχνη θα φιλοξενεί στις βιτρίνες του, το αφιέρωμα «Μια βιτρίνα, ένα παράθυρο...».

Η Κατερίνα Γρέγου και η Αθηνά Ιωάννου με την Εκλέρ και τη Νάυλα

Η Κατερίνα Γρέγου και η Αθηνά Ιωάννου πηγαίνουν στο ΕΜΣΤ με τα σκυλιά τους. Εσείς;

Η καλλιτεχνική και η διοικητική διευθύντρια του ΕΜΣΤ, η Κατερίνα Γρέγου και η Αθηνά Ιωάννου αντίστοιχα, μιλούν στο Magazine με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Sheltered Gardens: Η σύγχρονη Τέχνη ανοίγει συζητήσεις μέσα σε έναν κρυφό βοτανικό παράδεισο

Sheltered Gardens: Η σύγχρονη Τέχνη ανοίγει συζητήσεις μέσα σε έναν κρυφό βοτανικό παράδεισο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένας κρυφός παράδεισος μέσα στον οποίο συνυπάρχουν ένα σπάνιο και πανέμορφο οικοσύστημα μαζί με σύγχρονη Τέχνη. Ο λόγος για την έκθεση Sheltered Gardens που λαμβάνει χώρα σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Bοτανικούς Kήπους της Μεσογείου, τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους.

Cases of Hyle

Τι κάνουν τόσα απόβλητα, πλαστικά και μέταλλα στο Πεδίον του Αρεως;

Δεκαπέντε καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες εμπνέονται από το κίνημα της trash art, αναπτύσσοντας επίκαιρους προβληματισμούς και ζητήματα αισθητικής γύρω από το παρελθόν και το παρόν του υλικού πολιτισμού του ατόμου.

Έργο του Κόντογλου

Μέσα στο σύμπαν του ιδιαίτερου και χαρισματικού Φώτη Κόντογλου

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του νέου εικαστικού αφιερώματος "Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους" που παρουσιάζεται στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ

Μπραντ Πιτ: Έκανε ντεμπούτο έκπληξη ως γλύπτης σε μουσείο

Η συλλογή εννέα αντικειμένων του Μπραντ Πιτ περιλαμβάνει μικρού μεγέθους γλυπτά και μεγάλων διαστάσεων δημιουργίες, μεταξύ άλλων ένα μπρούτζινο έργο που απεικονίζει τον Χαν Σόλο από την κινηματογραφική σειρά «Star Wars» και ένα μικροσκοπικό σπίτι από φλοιό δέντρων.

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ Λάμψη · Καταστροφή · Ξεριζωμός · Δημιουργία

Το χρονικό του μικρασιατικού ελληνισμού ζωντανεύει στο Μουσείο Μπενάκη

Στην έκθεση περισσότερα από 1.100 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες θα ζωντανέψουν την ακμή του ελληνισμού πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923 καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση στην Ελλάδα.

Έργο της Λίλας Αγραφιώτη

Ο Βόλος και οι Πρόσφυγες - Δύο εκθέσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου θα φιλοξενήσει δύο περιοδικές εκθέσεις με τίτλο: «Meta-κίνηση ΙΙ. Αναπαραστάσεις με αφορμή τους μικρασιάτες πρόσφυγες στον Βόλο» και «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ: Τεκμήρια και μνήμες».

«Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» του εικαστικού Κωστή Βελώνη

Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα στην Ελευσίνα

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός Κωστής Βελώνης και η διευθύντρια Σύγχρονης Τέχνης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Ζωή Μουτσώκου, μιλούν στο NEWS24/7 για την in situ εικαστική εγκατάσταση "Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα" στον προαύλιο χώρο πίσω από το ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου στην Ελευσίνα.