Νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά του υπουργείου Παιδείας

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά του υπουργείου Παιδείας
Το Συμβούλιο της Επικρατείας eurokinissi

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά και ο μητροπολίτης Σεραφείμ, από κοινού με την Ένωση Θεολόγων κ.ά. στρέφονται κατά του νέου οργανισμού του υπουργείου

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγαν σήμερα κατά του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης» προσέφυγαν σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, η «Πανελλήνια Ένωσις Θεολόγων», η «Εστία Πατερικών Μελετών» και δύο γονείς.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η παράλειψη του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας να εντάξει την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης στους σκοπούς του υπουργείου είναι αντισυνταγματική και αντίθετή στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η «κρατική αποστολή της θρησκευτικής εκπαίδευσης των νέων αφορά σε μείζονα βαθμό τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Όπως επισημαίνεται στην αίτηση ακύρωσης το κράτος και ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας, οφείλει να δρα για την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνειδήσεως των Ελληνοπαίδων μέσω του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να διδάσκεται σε ικανό αριθμό ωρών εβδομαδιαίως, «επί τη βάσει αποκλειστικών και μόνον των αρχών των δογμάτων, της διδασκαλίας και των Ιερών παραδόσεων της ορθοδοξίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα