ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο γηραιότερος θανατοποινίτης στην ιστορία

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο γηραιότερος θανατοποινίτης στην ιστορία
Ο θάλαμος εκτέλεσης στην φυλακή του Άτμορ, Αλαμπάμα AP

Στην εκτέλεση του 83χρονου βομβιστή Γουόλτερ Μούντι προχώρησε η πολιτεία της Αλαμπάμα, με τον θανατοποινίτη να περιμένει την εκτέλεσή του για περισσότερα από 20 χρόνια, ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος

Στην εκτέλεση του 83χρονου βομβιστή δολοφόνου Γουόλτερ Μούντι με θανατηφόρα ένεση προχώρησε χθες η πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Ο Μούντι, ο γηραιότερος άνθρωπος που εκτελείται στην σύγχρονη περίοδο της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, δεν έκανε κάποια τελευταία δήλωση, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της φυλακής του Άτμορ.

Ήταν η όγδοη εκτέλεση φέτος στις ΗΠΑ.

Ο Μούντι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που εκτελείται από το 1976, όταν επανήλθε σε ισχύ η θανατική ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Death Penalty Information Center. Μέχρι τώρα ο γηραιότερος εκτελεσθείς θανατοποινίτης ήταν ο Τζον Νίξον, ο οποίος ήταν 77 ετών όταν θανατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 στο Μισισιπί.

Ο Μούντι καταδικάστηκε σε θάνατο για την αποστολή πακέτου-βόμβας το 1989 που σκότωσε τον 58χρονο δικαστή Ρόμπερτ Βανς και την αποστολή μίας ακόμα βόμβας που σκότωσε τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρόμπερτ Ρόμπινσον στην Τζόρτζια.

Ο Walter Moody έναν χρόνο πριν την εκτέλεσή του AP

 

Ο Μούντι, που πέρασε πάνω από 20 χρόνια στη φυλακή περιμένοντας την εκτέλεσή του, υποστήριζε ότι ήταν αθώος και η εκτέλεσή του καθυστέρησε καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέταζε αίτηση της τελευταίας στιγμής για απονομή χάριτος, την οποία απέρριψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα