ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τα γραφεία της ΡΑΕ

"Συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις": Τι αναφέρει η ΡΑΕ για την αποτύπωση της κρατικής επιδότησης και τις διαφημίσεις παρόχων

Η ΡΑΕ, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση απευθύνει συστάσεις σε Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας προκειμένου να αναμορφώσει άμεσα τη διαφημιστική του στρατηγική.

Πυλώνες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Απληρωτοι λογαριασμοί: Σήμα κινδύνου από παρόχους, παραγωγούς και ΡΑΕ - Έρχεται κύμα "ενεργειακού τουρισμού"

Καμπανάκι κρούουν για το φαινόμενο του "ενεργειακού τουρισμού" και τη συσσώρευση απλήρωτων χρεών φορείς της αγοράς ενέργειας.

Η εγκατάσταση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα

Ρεβυθούσα: Μέχρι τέλος Αυγούστου έτοιμη για φορτία, η πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου

Το νέο πλοίο το οποίο θα λειτουργήσει ως πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα διπλασιάζει την αποθηκευτική δυνατότητα της εγκατάστασης επανεριοποποίησης ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ρεύμα: Μηνύματα "υψηλής τάσης" για τον Σεπτέμβριο και δεσμεύσεις για προσιτές τιμές

Ρεύμα: Μηνύματα "υψηλής τάσης" για τον Σεπτέμβριο και δεσμεύσεις για προσιτές τιμές

Για στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση δεσμεύθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ώρα που οι τιμές είναι αυξημένες. Πολύ δύσκολο Φθινόπωρο για τους καταναλωτές.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι προμηθευτές κοροϊδεύουν τους καταναλωτές - Τι καταγγέλει η ΡΑΕ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι προμηθευτές κοροϊδεύουν τους καταναλωτές - Τι καταγγέλει η ΡΑΕ

Για παραπλανητικές διαφημίσεις προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Οι πάροχοι φέρονται ψευδώς να χορηγούν εκπτώσεις, ενώ αυτές προκύπτουν απο τις επιδοτήσεις της πολιτείας.

Κινούμαι ηλεκτρικά: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Κινούμαι ηλεκτρικά: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Το ποσοστό επιδότησης του "Κινούμαι ηλεκτρικά" για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τα φυσικά πρόσωπα είναι 30% επί της λιανικής τιμής προ φόρω. Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για το πρόγραμμα.

Λογαριασμός ρεύματος

Έρχονται νέες αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος που ανακοινώθηκαν για τον Αύγουστο

Οι πάροχοι έχουν κληθεί, με βάση επιστολή που παρέλαβαν από τη ΡΑΕ, να στείλουν στοιχεία, τα οποία να αποδεικνύουν ότι τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν δικαιολογούνται από τα κόστη παραγωγής.

Το εργοστάσιο αποθήκευσης αερίου Reckrod, που βρίσκεται κοντά στο Eiterfeld, στην κεντρική Γερμανία, στις 14/7 μετά το κλείσιμο αγωγού του Nord Stream 1, λόγω 'συντήρησης'.

Συμφωνία Ενέργειας: Δεν γλιτώσαμε το ενδεχόμενο κρύων ντους και 'δελτίων' αερίου το χειμώνα

Οι 27 υπουργοί Ενέργειας ουσιαστικά δεν αποφάσισαν τίποτα στη συνάντηση της Τρίτης 26/7. Τι αναφέρεται στη 'συμφωνία', γιατί η Ελλάδα είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες και ποιο είναι το χειρότερο σενάριο.

Σωλήνες φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο: Εκτίναξη της τιμής του με εφιαλτικές εκτιμήσεις για νέο αρνητικό ρεκόρ

Λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήρθε και η εκτόξευση στην τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου. Μαύρες προβλέψεις για το κλείσιμο του Ιουλίου.

Λογαριασμός ρεύματος

Υψηλές επιδοτήσεις στο ρεύμα για να αντιμετωπιστεί το ηλεκτροσόκ του Αυγούστου

Επεκτείνεται η στήριξη για τις τιμές του ρεύματος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας. Το όφελος για τους πολίτες κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του μηχανισμού εκτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ.

Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος

Με τιμές ρεκόρ η πρεμιέρα του νέου συστήματος στα τιμολόγια ρεύματος

Σήμερα οι ηλεκτρικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να ανακοινώσουν τις τιμές με τις οποίες θα χρεώνουν την κιλοβατώρα τον Αύγουστο. Οι εκτιμήσεις μιλάνε για επίπεδα κοντά στα 50 λεπτά, ενώ αναμένεται αμέσως μετά να ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις που θα δώσει η πολιτεία.

Λογαριασμός ρεύματος

Έκθεση ΣΥΡΙΖΑ: Στο 2,2 δισ. τα υπερκέρδη δωδεκαμήνου στο ρεύμα που πρέπει να φορολογηθούν με 90%

Η ακολουθούμενη πολιτική των επιδοτήσεων με υπερέσοδα που συλλέγονται από τους ίδιους τους καταναλωτές και όχι από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελεί μια ιδιότυπη φορολογική πολιτική, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

Ηλεκτρική ενέργεια

ΡΑΕ: Το σχέδιο για την αντιμετώπιση κρίσεων στην ηλεκτροπαραγωγή

Τι περιλαμβάνει το "σχέδιο αντιμετώπισης κινδύνων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας" που κατήρτισε η ΡΑΕ, για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου ανεπάρκειας ορυκτών καυσίμων.

Φυσικό αέριο

"Δελτίο" στο αέριο για μείωση της κατανάλωσης 15% προωθεί η Κομισιόν

Σήμερα η κρίσιμη ημέρα για την επαναλειτουργία του αγωγού Nord Stream 1. Στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της 26ης Ιουλίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα μείωσης της κατανάλωσης.

Φυσικό αέριο

Κομισιόν: "Δελτίο" στο αέριο ακόμα και αν δεν έχει μια χώρα πρόβλημα εφοδιασμού

Στο προσχέδιο της απόφασης που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη, η Κομισιόν προτείνει να περάσει στις Βρυξέλλες η απόφαση για περικοπές κατανάλωσης καυσίμου σε όλα τα κράτη-μέλη.

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Ανησυχία Κομισιόν για την ενέργεια: "Αδύνατο να προβλέψουμε πώς θα ενεργήσει η Gazprom - Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα"

Για το "χειρότερο δυνατό σενάριο" της πλήρους διακοπής διανομής φυσικού αερίου από τη Gazprom, προετοιμάζεται η Κομισιόν. Αβέβαιες οι επόμενες κινήσεις της εταιρείας ενέργειας. Το σχέδιο της ΕΕ για την ασφάλεια εφοδιασμού.

Φυσικό αέριο

Η γερμανική Uniper απορρίπτει τις δικαιολογίες της Gazprom για τη μείωση της ροής φυσικού αερίου

Η είδηση ότι η Gazprom σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου στην Uniper έχει σαφώς προκαλέσει συναγερμό στην Ευρώπη η οποία κρατά την ανάσα της για το ενδεχόμενο η Ρωσία να κλείσει εντελώς την στρόφιγγα.

Λιγνίτης

ΕΕ: Το σχέδιο για την ασφάλεια εφοδιασμού με αέριο και ρεύμα, αν κλείσουν τη στρόφιγγα οι Ρώσοι

Το Σχέδιο Προληπτικής Δράσης προβλέπει ως πρώτη "γραμμή άμυνας" την ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγής από τις λιγνιτικές μονάδες και την ενίσχυση των εξορύξεων του "εθνικού" ορυκτού καυσίμου, ώστε να μπορεί να ενισχυθεί η λειτουργία του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου.

Αγωγός φυσικου αερίου

Reuters: Η Gazprom σταματά τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω "ανωτέρας βίας"

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Gazprom αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για λόγους "ανωτέρας βίας".

Φυσικό αέριο

Φυσικό Αέριο: Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τους κινδύνους στην ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας

Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη μετά τις δηλώσεις της Gazprom για τη λειτουργία του Nord Stream 1. Σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των stress tests του παραγωγικού συστήματος, των αποθηκευτικών δυνατοτήτων και των συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Πυλώνας της ΔΕΗ

270 εκατ. ευρώ θα επιστρέψουν τελικά οι ηλεκτροπαραγωγοί από τα "ουρανοκατέβατα" κέρδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα 190 εκατ. ευρώ, είναι το ποσό που θα κληθεί να εισφέρει η ΔΕΗ, ενώ από τους υπόλοιπους ιδιώτες θα αντληθούν περί τα 80 εκατ. ευρώ συνολικά.

Πυλώνας μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος

Έκθεση Κομισιόν: Τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στη χονδρική ρεύματος στην Ελλάδα

Τα reports της γενικής διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρ. Επιτροπής για το πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι αποκαλυπτικά ως προς την έκρηξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Κώστας Σκρεκας

Σκρέκας: Παρουσίασε στον πρέσβη των ΗΠΑ το σχέδιο απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε το σχέδιο απέξαρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. "Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας" τόνισε ο Τσούνης.

Αγωγός φυσικού αερίου

Συναγερμός σε Ευρώπη και Ελλάδα για την επάρκεια σε αέριο και ρεύμα

Ορίστηκε έκτακτο συμβούλιο υπουργών ενέργειας για τις 26 Ιουλίου, ενώ λίγες ημέρες πριν η Κομισιόν θα δώσει στη δημοσιότητα νέο σχέδιο αναφορικά με τον τρόπο περιορισμού της ζήτησης αερίου.