ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πυλώνες ηψηλής τάσης της ΔΕΗ.
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Στα ύψη οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος - Κίνδυνος και για τη λιανική

Μια από τις πολυαναμενόμενες μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα, η εφαρμογή του λεγόμενου target model στην ηλεκτρική αγορά, έχει φέρει τα πάνω κάτω, αφού εκτόξευσε τις τιμές ρεύματος.

ΔΕΗ

Η μείωση στις τιμές των καυσίμων έδωσε "ανάσα" κερδοφορίας στη ΔΕΗ

Θετικά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ για το 9μηνο του 2020, εμφανίζοντας κερδοφορία για τέταρτο συνεχές τρίμηνο. Η ευνοϊκή συγκυρία των χαμηλών τιμών στην ενέργεια επέδρασε καταλυτικά.

Φωτοβολταϊκά πάνελ

Διαμαρτυρίες από μεγάλους επενδυτές φωτοβολταϊκών για τα νέα μέτρα του ΥΠΕΝ

Με τροπολογία που έρχεται σήμερα στη Βουλή στο υπό συζήτηση χωροταξικό νομοσχέδιο μπαίνουν περιορισμοί ακόμα και για τα υπό εξέταση επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ που διεκδικούν το χαρακτηρισμό των "στρατηγικών επενδύσεων".

Το νέο σήμα της ΔΕΗ

Εβδομάδα ΔΕΗ: Αποτελέσματα, Ιnvestor Day, αλλά και πρεμιέρα πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων που σχετίζονται με τη ΔΕΗ έχει το οικονομικό ημερολόγιο αυτής της εβδομάδας, τη στιγμή που η επιχείρηση αντλεί τα πρώτα 150 εκατ. ευρώ από τιτλοποίηση παλιών οφειλών.

 Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ

Eurostat: Εκτινάχθηκαν οι τιμές λιανικής ρεύματος στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2020

Η χώρα μας ανέβηκε επτά θέσεις στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση στις τιμές του ρεύματος ήταν αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ που έγινε τον Αύγουστο του 2019.

Λιγνιτικές μονάδες Μεγαλούπολης

Έκθεση Πισσαρίδη: Μεταρρυθμίσεις "αλα τρόικα" στον τομέα της ενέργειας

Η ενίσχυση του ανταγωνισμού, ο έλεγχος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων και η διασφάλιση χαμηλών τιμολογίων ρεύματος για τις ενεργοβόρους βιομηχανίες αποτελούν βασικούς πυλώνες της έκθεσης Πισσαρίδη.

Πυλώνες ηψηλής τάσης της ΔΕΗ.
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Ηλεκτρονικό "εργαλείο" για σύγκριση των τιμολογίων ρεύματος από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, που ανεβαίνει στο διαδίκτυο με τη "σφραγίδα" της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής, θα διευκολύνει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τα τιμολόγια που προσφέρουν η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι ρεύματος.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Τρεις παρατηρήσεις της Κομισιόν για τις εκκρεμότητες στα ενεργειακά

Παρά την ικανοποίηση για την έναρξη του λεγόμενου target model στην ηλεκτρική αγορά, η έκθεση της Κομισιόν κάνει ειδική μνεία για το μονοπώλιο στη λιγνιτική παραγωγή, την "τρύπα" στην αγορά ΑΠΕ και τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις.

ΔΕΔΔΗΕ: Νέο smart πληροφοριακό σύστημα για ταχύτερη αντιμετώπιση βλαβών στο δίκτυο ρεύματος

ΔΕΔΔΗΕ: Νέο smart πληροφοριακό σύστημα για ταχύτερη αντιμετώπιση βλαβών στο δίκτυο ρεύματος

Σύμβαση για το νέο πληροφοριακό σύστημα SAP Customer Relationship Management (CRM) με την ονομασία "Ηρακλής", με συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των περίπου 28 εκ. ευρώ υπέγραψε ο ΔΕΔΔΗΕ με την ένωση εταιριών Ιntrasoft – OTE.

Χάρτης φυσικού αερίου

Ξεκινά να φέρνει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν ο αγωγός TAP

4,5 χρόνια μετά την τελετή εγκαινίων στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), ένα σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου μήκους 878 περίπου χιλιομέτρων, ξεκινά την εμπορική του λειτουργία.

Αιολικό πάρκο

Έκτακτη εισφορά 6% στο τζίρο αιολικών και φωτοβολταϊκών για να κλείσουν οι "τρύπες"

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παίρνει μια σειρά μέτρων για να μειωθούν τα ελλείμματα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων επιβολή έκτακτης εισφοράς και ειδικής χρέωσης στους προμηθευτές ρεύματος, αλλά και "πράσινο τέλος" στο ντίζελ κίνησης.

Πινακίδα με τις τιμές των καυσίμων σε πρατήριο στην πόλη των Τρικάλων

Πυκνώνουν τα πρατήρια φυσικού αερίου για αυτοκίνητα στις εθνικές οδούς

Οκτώ νέα πρατήρια αερίου κίνησης που θα βρίσκονται στις εθνικές οδούς και μάλιστα μακριά από το υπάρχον δίκτυο αγωγών αερίου προγραμματίζει η ΔΕΠΑ. Ήδη τα δύο τέθηκαν σε λειτουργία.

Πολίτες με μάσκες περπατούν στην πόλη

Η πανδημία κάνει πιο δύσκολη την έναρξη του προγράμματος "Εξοικονομώ - Αυτονομώ"

Λίγες ημέρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να επιδοτηθούν από το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας για παρεμβάσεις στα ακίνητά τους, υπάρχει προβληματισμός λόγω του κορονοϊού.

Σταθμοί φυσικού αερίου

Ξεκινούν τα έργα επέκτασης δικτύου αερίου σε Στερεά, Μακεδονία και Θράκη

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε περίοδο υλοποίησης σημαντικών υποδομών φυσικού αερίου σε δεκάδες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας ξεκινά μετά την τελική έγκριση του το φιλόδοξου Προγράμματος Ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Ουρά σε κατάστημα της ΔΕΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Τι σημαίνει η νέα καραντίνα για τα καύσιμα και τους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου

Φόβοι ότι η αιφνίδια αλλαγή των κυβερνητικών αποφάσεων δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στον τομέα των καυσίμων, των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος και αερίου, αλλά και στα έσοδα των ταμείων για τις ΑΠΕ και τα νησιά.

O CEO της Volkswagen CEO Herbert Diess

Επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια που θα μετατραπεί σε "πράσινο" νησί

Ένα ολοκληρωμένο project με επενδύσεις συνολικού ύψους 30 εκ. ευρώ πρόκειται να υλοποιηθεί στην Αστυπάλαια με τη Volkswagen να δίνει το σινιάλο για τη μετατροπή της σε «πράσινο» νησί.

Αιολικό πάρκο

Επανακάμπτουν με νέα έργα ΑΠΕ στη χώρα μας οι Ισπανοί της ROKAS

Η ιστορική ελληνική εταιρεία, από τις πρώτες στη χώρα μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ανήκει σήμερα στην Ισπανική IBERDROLA και επανακάμπτει στις επενδύσεις μετά από την απραξία των τελευταίων χρόνων.

Αγγίζουν τις 8.000 οι αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων

Αγγίζουν τις 8.000 οι αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων

"Ανάρπαστα" τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ρεκόρ στα αυτοκίνητα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του Προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που συνεχίζει να δέχεται αιτήματα καταναλωτών για επιδότηση.

Το νέο σήμα της ΔΕΗ

Το φάντασμα της πανδημίας πλανάται και πάλι πάνω από την ενεργειακή αγορά

Οι εταιρείες και οι φορείς του κλάδου φοβούνται μια νέα πτώση της κατανάλωσης καυσίμων και ρεύματος, γεγονός που θα οδηγήσει σε διόγκωση των ελλειμμάτων και αύξηση των ανεξόφλητων οφειλών.

Λογαριασμός ΔΕΗ

Κανόνες για διαφάνεια και σαφήνεια στους λογαριασμούς ρεύματος θέτουν οι Βρυξέλλες

Να θέσει τέρμα στα φαινόμενα παραπλάνησης του καταναλωτή επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, θεσπίζοντας νέους κανόνες για μεγαλύτερη ακρίβεια, διαφάνεια και σαφήνεια στους λογαριασμούς ρεύματος των ηλεκτρικών εταιρειών

Έργα για το φυσικό αέριο. Φωτό αρχείου.

Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε 22 δήμους της Αττικής

Tο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα σε περιοχές της Αττικής.

Πάρκο με φωτοβολταϊκά

ΔΕΗ: Δίνει 5% μετοχές των φωτοβολταϊκών της πάρκων στους κατοίκους Δ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης

Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι των περιοχών που θα πληγούν από την απολιγνιτοποίηση θα συμμετέχουν μαζί με τη ΔΕΗ στις νέες «πράσινες» επενδύσεις, απολαμβάνοντας ακριβώς την ίδια απόδοση.

Αγωγός φυσικού αερίου.

''Βήμα ταχύ'' για το φυσικό αέριο αυξάνει η κατανάλωση σε σπίτια και βιομηχανίες

Καθώς οδεύουμε προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, η εκτίμηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι η κατανάλωση θα κλείσει στα 6bcm, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2019.

Αιολικό πάρκο

Κοινή παρέμβαση ξένων ομίλων στην κυβέρνηση για να μην μπει ''χαράτσι'' στις ΑΠΕ

Οι εν Ελλάδι επικεφαλής των ENEL, IBERDROLA, EDF, TOTAL EREN, στέλνουν επιστολή στο ΥΠΕΝ για να μην επιβληθεί έκτακη εισφορά στους εν λειτουργία αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου με υγραέριο

Κλοπή και φοροδιαφυγή: Πρατήρια πουλάνε υγραέριο κίνησης πιο φθηνά από τα... διυλιστήρια

Έντονη παραβατικότητα και υψηλή φοροδιαφυγή παρατηρείται στην αγορά του υγραερίου κίνησης σε συνδυασμό με έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και ατιμωρησία, όπως υπογραμμίζουν πηγές του κλάδου.

Στύλος της ΔΕΗ

Σε ποια νησιά του Αιγαίου θα φτάσει το ηλεκτρικό καλώδιο μετά από τις Κυκλάδες

Η Κρήτη, οι νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου περιλαμβάνονται κατά σειρά στον προγραμματισμό του ΑΔΜΗΕ για τις διασυνδέσεις με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου στην Υψηλή Τάση

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου στην Υψηλή Τάση

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Νάξου στο Σύστημα Υψηλής Τάσης, που σηματοδοτούν την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα.

Ακίνητα στην Αθήνα

Από τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το "Εξοικονομώ - Αυτονομώ"

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην προδημοσίευση του Οδηγού του Προγράμματος προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες κατοικιών να προετοιμάσουν την αίτησή τους.

Λιγνιτικές Μονάδες στη Μεγαλόπολη

Ποια ενεργειακά έργα θα πάρουν ''ζεστό χρήμα'' από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το 37% των συνολικών κεφαλαίων θα διοχετευθεί σε δράσεις πράσινης ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων κτιριακές ανακαινίσεις, έξυπνοι μετρητές, ηλεκτρικές διασυνδέσεις, εξοικονόμηση και αποθήκευση ενέργειας.

Σιάμισιης - ΕΛΠΕ: Χρειαζόμαστε έως και 12 μήνες για ομαλοποίηση στην αγορά καυσίμων

Σιάμισιης - ΕΛΠΕ: Χρειαζόμαστε έως και 12 μήνες για ομαλοποίηση στην αγορά καυσίμων

Τα σχέδια του Ομίλου για είσοδο στις ΑΠΕ και νέες πρωτοβουλίες ενόψει ενεργειακής μετάβασης παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, εκτιμώντας ότι η πανδημία θα αφήσει έντονα σημάδια, ακόμα και μετά την ανάκαμψη.

Τις εγκαταστάσεις των IGB και ENERGEAN επισκέφτηκε ο Φάνον συνοδεία Φραγκογιάννη

Τις εγκαταστάσεις των IGB και ENERGEAN επισκέφτηκε ο Φάνον συνοδεία Φραγκογιάννη

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα βρέθηκε στις ενεργειακές εγκαταστάσεις Κομοτηνής και Καβάλας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Διαδριατικός αγωγός TAP

Τα πέντε μεγάλα έργα που θα κάνουν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο των Βαλκανίων

Συνάντηση για τα ενεργειακά με την Αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στη Θεσσαλονίκη.

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Εκτός από το αέριο, η ΔΕΠΑ μπαίνει και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η εταιρεία αναζητά σταθερές πηγές εσόδων και στο πλαίσιο αυτό συζητά τη δημιουργία «πράσινου» χαρτοφυλακίου, ενώ συμμετέχει ήδη στο σταθμό Υγροποιημένου Αερίου της Αλεξανδρούπολης.

Συνέδριο για το φυσικό αέριο

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι τα projects που θα αντλήσουν κονδύλια

Σε επτά άξονες περιστρέφονται τα έργα που έχει προτείνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα που μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία με καθετοποιημένες λειτουργίες και ανταγωνιστικά προϊόντα αναδεικνύεται η ΔΕΠΑ Εμπορίας, αλλάζοντας τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας και προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών επενδυτών.

ΔΕΗ: Λιγνιτικές μονάδες

Ακόμα νωρίτερα σβήνουν τα φουγάρα των λιγνιτικών σταθμών

Σχέδιο πρόωρου κλεισίματος και άλλων λιγνιτικών σταθμών έχει επεξεργαστεί η ΔΕΗ, τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. Στήριξη από Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Ηλεκτρική ενέργεια

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στον ενεργειακό κλάδο

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), η πλέον εμφανής επίπτωση ήταν η μεγάλη μείωση της ζήτησης ενεργειακών προϊόντων (καύσιμα, ρεύμα κ.λπ.), η οποία έφερε σημαντική υποχώρηση των τιμών.