ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα 13 οικόπεδα στα οποία μπαίνουν "τρυπάνια" σε Ιόνιο και Κρήτη

Αυτά είναι τα 13 οικόπεδα στα οποία μπαίνουν "τρυπάνια" σε Ιόνιο και Κρήτη

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και η καθιέρωση της Ελλάδας σε κομβική θέση στον τομέα της ενέργειας είναι μερικά μόνο από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τις συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο, που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή.

Φωτό αρχείου/ Γεωτρύπανο

Βουλή: Κατατέθηκαν οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», που παραχωρείται στην κοινοπραξία της ισπανικής Repsol Exploracion με τα Ελληνικά Πετρέλαια, το «μπλοκ 10» (Κυπαρισσιακός κόλπος) όπου μοναδικός ανάδοχος είναι τα ΕΛΠΕ, και τις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης που παραχωρούνται στην κοινοπραξία Total, ExxonMobil και Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου

Από τη Μόσχα μέχρι την Ουάσινγκτον, οι κυβερνήσεις προσπάθησαν σήμερα να καθησυχάσουν τις αγορές, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας δεν θα οδηγήσουν σε ελλείψεις σε όλον τον κόσμο.

Γεράσιμος Θωμάς (φωτογραφία αρχείου)

Γεράσιμος Θωμάς: Ζήτημα μηνών η ηλεκτρονική αδειοδότηση σταθμών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, με θέμα "τις ενεργειακές εξελίξεις στη χώρα εν μέσω των δομικών μεταβολών προς το νέο ενεργειακό μοντέλο".

Φλούδες απο οπωροκηπευτικά και μαγειρεμένα φαγητα μετατρέπονται σε καύσιμα.

Χαλάνδρι: Σε λειτουργία το πρώτο απορριμματοφόρο με καύσιμα από υπολείμματα τροφών

Μετά από 3 χρόνια προσπαθειών, ο Δήμος Χαλανδρίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατάφεραν να υλοποιήσουν την βιο-αεριοκίνηση και να ανοίξουν νέους δρόμους για την διαχείριση των “αποβλήτων της κουζίνας”.

ΔΕΗ - φωτογραφία αρχείου

Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε το πακέτο διάσωσης

Την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής κι εμπορικής πολιτικής αποφάσισε επισήμως το ΔΣ της Επιχείρησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση και οι αλλαγές που θα ισχύουν στα τιμολόγια από 1η Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης

ΥΠΕΝ: Πήραμε μέτρα για να μην κλείσει η ΔΕΗ

Περιορισμό των προνομιακών εκπτώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων της ΔΕΗ σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Το σχέδιο για τη σωτηρία της ΔΕΗ και ο κίνδυνος για παύση πληρωμών και χρεοκοπια

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης

Μεγαλύτερο από όσο είχε υπολογιστεί το έλλειμμα της ΔΕΗ

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Ποιους στόχους έθεσε για τους επόμενους μήνες. Σε άλλο μήκος κύματος ο απερχόμενος Μ. Παναγιωτάκης ο οποίος βλέπει... "λαμπρές προοπτικές"

Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές της Αττικής αναμένονται διακοπές ρεύματος σήμερα

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι οι προσωρινές διακοπές ρεύματος γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης έργων συντήρησης, ενίσχυσης ή και αναβάθμισης δικτύων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Καταναλωτές στην ουρά σε ταμείο της ΔΕΗ

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σου συστήματος θα ενημερωθούν για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο - Μέχρι πότε ισχύει η παράταση.

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ενεργειακές Πηγές Φράνσις Φάνον

Την Τρίτη η συνάντηση Φράνσις Φάνον με τον Κωστή Χατζηδάκη

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ενεργειακές Πηγές Φρ. Φάνον την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Αν καταρρεύσει η ΔΕΗ, θα καταρρεύσει και η χώρα

Ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας σε συνέντευξή του κάνει λόγο για ένα πλέγμα λανθασμένων και άστοχων επιλογών που οδήγησαν την ΔΕΗ στη χρεοκοπία και τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάτι να φοβηθούν από τη διαδικασία μερικής ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ.

Ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Ελασσόνα

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Σύμφωνα με την "Αριάδνη Interconnection", θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο, η ένταξη της διασύνδεσης στο ΕΣΠΑ θα συμβάλει στην ουσιαστική αύξηση της ταχύτητας ολοκλήρωσής της.

O Tούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Εθνικό ζήτημα η ανατολική Μεσόγειος για την Άγκυρα

Ο Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι "η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα μόνο του δικού μας υπουργείου ή των αρμόδιων υπουργείων: Είναι πάνω από όλα θέμα των 82 εκατομμυρίων (Τούρκων)".

Πολυτελής κατοικία, Αρχείο

Ιδιοκτήτης βίλας στην Κηφισιά ήταν στο κοινωνικό τιμολόγιο και φέσωσε τη ΔΕΗ

Αγώνας δρόμου για να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ. Μεγαλοοφειλέτης στην Κηφισιά ήταν στο κοινωνικό τιμολόγιο με πλαστά πιστοποιητικά. Πόσα χρήματα χρωστούσε

Φωτό αρχείου: Καμπάνια της ΔΕΗ για την προώθηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού στο Μετρό

ΔΕΗ: Μήνυμα για αύξηση των τιμολογίων έστειλε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας

Ο Γιώργος Ανδριώτης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, αναγνώρισε ότι χρειάζεται ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η ΔΕΗ πρέπει να κρατήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Fatih Donmez χαιρετά το πλήρωμα του Γιαβούζ

Τούρκος Υπ. Ενέργειας: Στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που περιφρονεί τις κυρώσεις της ΕΕ, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως η Άκυρα θα στείλει και τέταρτο πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ

Κύπρος: Το "Γιαβούζ" αγκυροβόλησε ανοιχτά της κατεχόμενης Καρπασίας

Στο "κόκκινο" ανεβάζει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα, προχωρώντας ακάθεκτη στον ενεργειακό της σχεδιασμό - Την ίδια στιγμή το τουρκικό γεωτρύπανο "Φατίχ" παραμένει ανοικτά της Πάφου και το ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός" στα νότια της Κύπρου.

Το τουρκικό γεωτρύπανο "Γιαβούζ"

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: Εντός της εβδομάδας η γεώτρηση του Γιαβούζ σε κυπριακή ΑΟΖ

"Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει σχετική άδεια από την ΤΔΒΚ", δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων "Αναντολού".

O Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς

Μάρος Σέφτσοβιτς για Κυπριακή ΑΟΖ: "Διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει"

"Η Κομισιόν πλέον εργάζεται πάνω σε στέρεα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε και διαβεβαιώνω του πολίτες της Κύπρου ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Η ΕΕ θα σταθεί σε πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο", είπε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας.

Στιγμιότυπο από την Γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.

Ο Παναγιωτάκης θέλει οι πολίτες να πληρώσουν τα σπασμένα της ΔΕΗ

Στο παρά πέντε της ολικής κατάρρευσης της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θυμήθηκε τον στρατηγικό επενδυτή. Έκανε αναφορά για αύξηση των τιμολογίων και διερωτήθηκε έως πότε ο όμιλος "θα επωμίζεται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο". Τι είπε για το προσωπικό και το κόστος της μισθοδοσίας.

Τελετή υπογραφής συμβάσεων μίσθωσης για την παραχώρηση του  δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές "Δυτικά Κρήτης" και "Νοτιοδυτικά Κρήτης"

Έπεσαν οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές "Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης" - Η ερευνητική περίοδος διαρκεί 8 χρόνια - "Τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου επέλεξαν τον δρόμο της συνεργασίας για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών" είπε ο πρωθυπουργός.