ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πρατήριο φυσικού αερίου (φωτογραφία αρχείου)

Νέος σχεδιασμός για εγκατάσταση πρατηρίων φυσικού αερίου στις εθνικές και στις πόλεις

Η χώρα μας βρίσκεται πολύ πίσω στη χρήση του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση, παρότι πρόκειται για καύσιμο κατά πολύ καθαρότερο και οικονομικότερο. Το ΥΠΕΝ εξαγγέλλει πρόγραμμα πενταετίας για δημιουργία δικτύου.

Σταθμός φόρτωσης βυτιοφόρων (φωτογραφία αρχείου)

Μεταφορά υγροποιημένου αερίου με βυτιοφόρα ετοιμάζει ο ΔΕΣΦΑ

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ και θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου από καταναλωτές και χρήστες περιοχών όπου δεν έχει αναπτυχθεί το δίκτυο μεταφοράς, καθώς και ως καύσιμο στη ναυτιλία.

Φωτοβολταϊκά - Φωτογραφία αρχείου

Νομοσχέδιο για περισσότερες ευκαιρίες στις ενεργειακές κοινότητες ετοιμάζει το ΥΠΕΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιχειρεί να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ρυθμίσεις που δίνουν, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτικές ευκαιρίες στις ενεργειακές κοινότητες.

Τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ

Εννέα μνηστήρες και δύο... Κινέζοι διεκδικούν το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Σήμερα η μητρική ΔΕΗ πρόκειται να ανακοινώσει τη short list των εταιρειών που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού για τη διεκδίκηση μειοψηφικού ποσοστού του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής ρεύματος.

Μεγαλώνει η συμμαχία για τον αγωγό EastMed - "Βλέπει" προς Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη

Μεγαλώνει η συμμαχία για τον αγωγό EastMed - "Βλέπει" προς Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη

Επιστολή στήριξης του μεγάλου project αερίου προς την Ε.Ε. από 8 χώρες, οι οποίες ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό τους από τα κοιτάσματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Motor Oil

Οι ελληνικές πετρελαϊκές εταιρείες ανταγωνίζονται για εξαγορές σταθμών ΑΠΕ

Τόσο η Motor Oil του Ομίλου Βαρδινογιάννη, όσο και ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) έχουν θέσει υψηλούς στόχους για ένταξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο παραγωγικό δυναμικό τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Νέα μονάδα παραγωγής ρεύματος "στήνει" η ΔΕΗ στην Κομοτηνή με καύσιμο φυσικό αέριο

Η σταδιακή απόσυρση του λιγνίτη από το ενεργειακό ισοζύγιο οδηγεί τη ΔΕΗ στην κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας που θα "καίει" φυσικό αέριο προκειμένου να διατηρήσει την παραγωγική της βάση.

Φωτογραφία του πλωτού γεωτρύπανου "ΑΤΛΑΣ" στο κοίτασμα "Ε" ανοιχτά της Θάσου (2002)

"Πακέτο" στήριξης του Πρίνου, τετραετής παράταση σε έρευνες ανοικτά της Καβάλας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Energean, διαχειρίστρια της παραχώρησης, έχει γίνει αποδέκτης θετικών μηνυμάτων από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με τη διάσωση της επένδυσης του Πρίνου.

Κτίριο που εξοικονομεί ενέργεια (φωτογραφία αρχείου)

Προγράμματα "μαμούθ" για ανακαινίσεις κτιρίων για λόγους ενεργειακής εξοικονόμησης

Την Έκθεση μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανακαίνισης του δημόσιου και ιδιωτικού κτιριακού αποθέματος και μετατροπής του σε κτιριακό δυναμικό απαλλαγμένο από ανθρακούχες εκπομπές και υψηλής ενεργειακής απόδοσης έως το έτος 2050, ενέκρινε το ΥΠΕΝ.

"Πράσινη" ενέργεια

Ταμείο Ανάκαμψης: 400 εκατ. ευρώ για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας

Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θα είναι επενδύσεις και στις δύο τεχνολογίες κεντρικής αποθήκευσης, δηλαδή σε αντλησιοταμιευτικούς σταθμούς καθώς και μονάδες συσσωρευτών.

Τα διυλιστήρια της Motor Oil.

Σε πράσινες επενδύσεις τα 200 εκατ. ευρώ του ομολόγου της Motor Oil

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, η εταιρεία σχεδιάζει την εγκατάσταση στο διυλιστήριο φωτοβολταϊκών συστημάτων, μπαταριών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας.

Σωλήνες φυσικού αερίου

Ρεκόρ κατανάλωσης φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγή αλλά και οικιακή χρήση

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, καθώς παρατηρείται και άνοδος στις ποσότητες φυσικού αερίου που εξάγονται στη Βουλγαρία.

ΔΕΗ

Με ομόλογο αειφορίας βγαίνει στις αγορές η ΔΕΗ για 500 εκατ. ευρώ

Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, αφού η τελευταία φορά που είχε βγει στις αγορές ήταν το μακρινό 2014, η Δημόσια Επιχείρηση προχωρά σε μια κίνηση, που θα τεστάρει την εμπιστοσύνη των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής για τις ΑΠΕ ζητούν οι Περιφερειάρχες

Ειδικά σε κάποιες Περιφέρειες το αντι...ΑΠΕ κίνημα έχει πάρει τη μορφή μαζικής άρνησης όλων των επενδυτικών προτάσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες επενδυτών προς την κυβέρνηση.

Εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου

Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για να μπει το υδρογόνο στα δίκτυα αερίου

Ανάπτυξη όλων των απαραίτητων τεχνικών προδιαγραφών για την υποστήριξη σύγχρονης υποδομής δικτύου σωληνώσεων υδρογόνου στην Ελλάδα συμφώνησαν η ΔΕΠΑ και η Σωληνουργεία Κορίνθου.

Έργα για το φυσικό αέριο. Φωτό αρχείου.

Όλες οι υποδομές φυσικού αερίου στο διαγωνισμό πώλησης που "τρέχει" το ΤΑΙΠΕΔ

Εντείνονται οι ζυμώσεις για να πουληθεί «πακέτο», μαζί με τη ΔΕΠΑ Υποδομών, το 49% που έχουν οι Ιταλοί της Eni στην εταιρεία διανομής αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Ανεμογεννήτριες στη Μάνη

Ανοίγει ο δρόμος για ανάπτυξη πλωτών αιολικών στις ελληνικές θάλασσες

Η Κομισιόν έχει παρουσιάσει ήδη τη στρατηγική της για τη θαλάσσια ενέργεια, τη στιγμή που η χώρα μας κάνει τα πρώτα βήματα εκπονώντας το θεσμικό πλαίσιο που θα ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο.

Στύλος της ΔΕΗ

Στο "μικροσκόπιο" η αλλαγή προμηθευτή ρεύματος για όσους χρωστούν λογαριασμούς

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τριπλό «μπλόκο» στον ενεργειακό... τουρισμό επιχειρεί να θέσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με το τελικό της σχέδιο σε ότι αφορά τη διαδικασία με την οποία μπορεί ο καταναλωτής να αλλάξει πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά

Αύξηση ισχύος για τα φωτοβολταϊκά στέγης μελετά το ΥΠΕΝ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδιώκει την επανεκκίνηση του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις ταράτσες μέσα από μια σειρά θετικών αποφάσεων που θα τα κάνουν και πάλι ελκυστικά.

Πτώση δέντρου στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Επίσπευση έργων εκσυγχρονισμού των δικτύων ρεύματος, κατόπιν... διακοπής

Κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση των δικτύων ρεύματος έχει μείνει πίσω και εξαγγέλλουν επενδύσεις για υπογιοποίηση, εκσυγχρονισμό και κυρίως ψηφιοποίηση των σχετικών υποδομών.

Πτώση δέντρου σε περιοχή της Αθήνας από τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας "Μήδεια"

Κακοκαιρία "Μήδεια": Παραμένει ο κίνδυνος γενικευμένου μπλακ άουτ στο σύστημα ηλεκτροδότησης

Οι εκτεταμένες και πολύ μεγάλης διάρκειας διακοπές ρεύματος στο δίκτυο της διανομής λόγω της κακοκαιρίας "Μήδεια", έφεραν στην επιφάνεια τις ελλείψεις προσωπικού στο ΔΕΔΔΗΕ. Παρόλα αυτά τα χειρότερα δεν αποκλείονται.

Χιόνια σε στύλους της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κακοκαιρία "Μήδεια": Σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ρεύματος – Προειδοποίηση για εκ περιτροπής διακοπές

Η κάθοδος του χιονιά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με πιο σοβαρά εκείνα των Σποράδων που δεν έχουν ρεύμα από το βράδυ της Κυριακής.

 Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ

Κακοκαιρία Μήδεια: Κίνδυνος για διακοπές ρεύματος

Ο αρμόδιος Διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προειδοποιεί ότι δεν αποκλείονται οι κυκλικές περικοπές ηλεκτροδότησης παρότι έχει τεθεί σε επιφυλακή ο μηχανισμός.

Αγωγός φυσικού αερίου

Προχωράει σε διαγωνισμούς ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Σε αναμονή της συμμετοχής και της Βόρειας Μακεδονίας στο μετοχικό σχήμα, προχωρούν οι διαδικασίες προετοιμασίας ώστε εντός του έτους να αρχίσει η κατασκευή.

ΑΚΙΝΗΤΑ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή ηλεκτρικού μπλακ άουτ με την έλευση της "Μήδειας"

Το ηλεκτρικό σύστημα μεταφοράς έχει "τραυματιστεί" σοβαρά από τη βλάβη και πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου το βράδυ της Κυριακής, ενώ είχε ήδη σοβαρά προβλήματα λόγω παλαιότητας.

ΔΕΗ

''Πράσινο'' χρήμα αναζητά η ΔΕΗ – Ετοιμάζει ομόλογο με ρήτρα αειφορίας

Η στροφή της Δημόσιας Επιχείρησης στις Ανανεώσιμες Πηγές «σφραγίστηκε» χθες με την έγκριση συμφωνίας με τη Γερμανική RWE για από κοινού κατασκευή φωτοβολταϊκών μέχρι και 2 Γιγαβάτ.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

ΑΔΜΗΕ: Από εξοπλισμό του '70 και του '80 κρέμεται το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας

Ο Διαχειριστής μετά τη βλάβη και φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου αναγνωρίζει την άμεση ανάγκη επενδύσεων και θέτει σε εφαρμογή 5ετές πρόγραμμα 80 εκατ. ευρώ για ανανέωση εξοπλισμού.