ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Υπογραφή δύο συμβάσεων παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για δυο θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου

"Έπεσαν" οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο, η οποία παραχωρήθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια και την θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» που παραχωρείται στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με την Ισπανική Repsol.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ  ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

ΔΕΗ: Νέα γραμμή χρηματοδότησης - Επενδύσεις 3 δισ. στην πενταετία

Οι επενδύσεις αφορούν μεταξύ άλλων, έργα στην παραγωγή όπως η λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, αιολικά και φωτοβολταϊκά καθώς και επενδύσεις για την συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τιμολόγιο ΔΕΗ - Φωτογραφία αρχείου

Συνήγορος του Καταναλωτή προς ΔΕΗ: Αθέμιτη πρακτική η χρέωση στους έγχαρτους λογαριασμούς

Σε παρέμβαση προχωράει ο Συνήγορος του Καταναλωτή προς τη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η έκπτωση στους πελάτες που λαμβάνουν ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους δεν σημαίνει ότι ο χάρτινος λογαριασμός πρέπει να επιβαρύνεται.

Αιολικά πάρκα στο Αιγαίο: Δύο μεγάλα έργα στο ενεργειακό προσκήνιο της χώρας

Αιολικά πάρκα στο Αιγαίο: Δύο μεγάλα έργα στο ενεργειακό προσκήνιο της χώρας

Πρόκειται για τα έργα "Aegean Project" στο Νότιο Αιγαίο και "Αιγαία Ζεύξη" στο Βόρειο Αιγαίο που αφορούν συνδυαστικά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ισχύος 1280 μεγαβάτ σε νησιά και βραχονησίδες.

Πόσο "καθαρά" είναι τα καύσιμα που βάζουμε στα αυτοκίνητα μας στην Ελλάδα

Πόσο "καθαρά" είναι τα καύσιμα που βάζουμε στα αυτοκίνητα μας στην Ελλάδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Απογοητευτική είναι η εικόνα σύμφωνα με τα στοιχεία Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά τα καύσιμα που χρησιμοποιούν οι Έλληνες οδηγοί. Πόσο απέχουμε από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Μπουλαξής

Μπουλαξής: Έτος αλλαγών το 2019 στην ενέργεια για να προστατευθεί ο καταναλωτής

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Καταναλώτες κάνουν καταγγελίες και παράπονα καθώς άλλη τιμή έχουν συμφωνήσει με τον πάροχο στο συμβόλαιό τους και άλλα ποσά καλούνται να πληρώσουν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΡΑΕ.

Ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Ελασσόνα

Τέλος οι ουρές στον ΔΕΔΔΗΕ - Ηλεκτρονικά πλέον οι συναλλαγές

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα διεκπεραιώνονται σταδιακά το σύνολο των αιτημάτων των καταναλωτών που αφορούν για παράδειγμα σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, μετατοπίσεις, αύξηση ή μείωση ισχύος υφιστάμενης ηλεκτροδότησης, ενοποίηση ή διαχωρισμό παροχών, αποξήλωση παροχής κ.ά.

Φωτογραφία αρχείου

ΔΕΗ: Σημαντική αύξηση στις νέες εγγραφές του Ebill

Από την 1η Δεκεμβρίου έχει εφαρμοστεί η επιβάρυνση του ενός ευρώ για τους έγχαρτους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σε διάστημα ενός μήνα οι εγγραφές στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυξήθηκαν σημαντικά.

Στην "Ήρων" το πελατολόγιο της GREEN

Στην "Ήρων" το πελατολόγιο της GREEN

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε στρατηγική συμφωνία προχωρούν Ήρων και GREEN, συμφωνία, που όπως αναφέρουν, θα αποτελέσει τη βάση μιας μακράς και εποικοδομητικής συμμαχίας μεταξύ των δύο εταιρειών

Ο διπλός ρόλος της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα

Ο διπλός ρόλος της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Γεωπολιτική ενδυνάμωση και οικονομική ανάπτυξη - Στην Ελλάδα, η μαζική ανάπτυξη των Α.Π.Ε., περιλαμβανομένης ειδικότερα της ανάπτυξης του αιολικού δυναμικού του Αιγαίου, νησιωτικού και θαλάσσιου, είναι κρίσιμη πολιτική.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Φυσικό Αέριο

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Φυσικό Αέριο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

“Καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής στο προσφερόμενο προϊόν με πρόσθετες δωρεάν υπηρεσίες και συνολική εμπειρία εξυπηρέτησης χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα της προσωρινής προσέλκυσης» από τον ιστορικότερο πάροχο ενέργειας.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Πάιατ: Η Ελλάδα έχει αποκτήσει πραγματική δυναμική στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολύ στενή ευθυγράμμιση μεταξύ των ενεργειακών στρατηγικών των ΗΠΑ και της Ευρώπης και ιδιαίτερα του ρόλου της Ελλάδας ως περιφερειακού κόμβου για τη διασφάλιση μεγαλύτερη ενεργειακής ασφάλειας για όλη την Ευρώπη.

Η Protergia συνεργάζεται με Eurolife ERB και προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε οικιακούς πελάτες

Η Protergia συνεργάζεται με Eurolife ERB και προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε οικιακούς πελάτες

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μια νέα δυναμική συνεργασία εγκαινίασε πρόσφατα η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS, με την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife ERB, στο πλαίσιο της επιδίωξής της να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες ποιοτικές, πλήρεις και προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες.

Εγκαίνια στο Βελβεντό του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου υδροηλεκτρικού σταθμού της χώρας

Κοζάνη: Σε εμπορική λειτουργία ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός της χώρας

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο σταθμός, ο οποίος ολοκληρώθηκε πέρσι, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων που παράγονται στο Βελβεντό.

Πρατήριο καυσίμων

Τι αλλάζει στη βενζίνη και τα πρατήρια από τον Ιανουάριο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι νέες ετικέτες θα πληροφορούν καλύτερα τους οδηγούς σχετικά με την καταλληλότητα των καυσίμων για τα οχήματά τους, οπουδήποτε και αν ταξιδεύουν στην ΕΕ, ενώ θα τους βοηθούν να αποφεύγουν τη χρήση ακατάλληλου καυσίμου.

Αεροφωτογραφία της Θεσσαλονίκης

Ιστορικές αφίξεις στη Θεσσαλονίκη

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Από τους U2 μέχρι ομοιώματα πυραύλων Σπούτνικ και από τον φραπέ έως το Φυσικό Αέριο, η Θεσσαλονίκη είναι συνηθισμένη στο να έχει τους προβολείς και τις διασημότητες στραμμένους πάνω της.

Η Κυπριακή ΑΟΖ και τα οικόπεδα της Κύπρου

Κυπριακή ΑΟΖ: Η Τουρκική απειλή και το αμερικανικό ενδιαφέρον για το επίμαχο "οικόπεδο 7"

"Είναι δουλειά των κυβερνήσεων η επίλυση των διαφορών, είπε μετά το πέρας των συναντήσεων στην Κύπρο ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Neil Chapman , σημειώνοντας ότι “η εταιρεία εξετάζει όλες τις προοπτικές που παρουσιάζονται".

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου και η αμφισβήτηση της Γαύδου

Όπως γράφει, ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης, η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των δικαιωμάτων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο περιοχές νότια της Κρήτης, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας «Total - ExxonMobil - Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ», πρέπει να επαναφέρει στη μνήμη μας την τουρκική αμφισβήτηση …της Γαύδου.

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, Φωτογραφία Αρχείου

Συμφωνία Τουρκίας με αμερικανική εταιρεία για έρευνες στη Μεσόγειο

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη του έτους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό που θα γίνουν ακριβώς αυτές οι έρευνες - Ποια είναι η εταιρεία που έδωσε τα χέρια με την τουρκική κυβέρνηση.