ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Κυπριακή ΑΟΖ και τα οικόπεδα της Κύπρου

Κυπριακή ΑΟΖ: Η Τουρκική απειλή και το αμερικανικό ενδιαφέρον για το επίμαχο "οικόπεδο 7"

"Είναι δουλειά των κυβερνήσεων η επίλυση των διαφορών, είπε μετά το πέρας των συναντήσεων στην Κύπρο ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Neil Chapman , σημειώνοντας ότι “η εταιρεία εξετάζει όλες τις προοπτικές που παρουσιάζονται".

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου και η αμφισβήτηση της Γαύδου

Όπως γράφει, ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης, η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των δικαιωμάτων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο περιοχές νότια της Κρήτης, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας «Total - ExxonMobil - Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ», πρέπει να επαναφέρει στη μνήμη μας την τουρκική αμφισβήτηση …της Γαύδου.

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, Φωτογραφία Αρχείου

Συμφωνία Τουρκίας με αμερικανική εταιρεία για έρευνες στη Μεσόγειο

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη του έτους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό που θα γίνουν ακριβώς αυτές οι έρευνες - Ποια είναι η εταιρεία που έδωσε τα χέρια με την τουρκική κυβέρνηση.

Διαφοροποιήστε τις πηγές ενεργειακής τροφοδοσίας σας, το μήνυμα του Αμερικανού υφυπουργού Ενέργειας

Υφυπουργός Ενέργειας ΗΠΑ: Διαφοροποιήστε τις πηγές ενεργειακής τροφοδοσίας σας

Στήριξη των ΗΠΑ στους αγωγούς φυσικού αερίου του λεγόμενου "Νότιου Διαδρόμου". Ο Μαρκ Μενέζες επισήμανε ότι χάρη στην καινοτομία και την τεχνολογία, οι ΗΠΑ έχουν πλέον μεγάλη αφθονία ενέργειας, την οποία και είναι πρόθυμες να μοιραστούν.

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., Νικόλαο Χατζηαργυρίου. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργιος Σταθάκης.

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν έχουμε περισσότερες βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο από ό,τι στο παρελθόν

Η ηγεσία του Διαχειριστή Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ενημέρωσε τη Βουλή σχετικά με το μπλακ-άουτ στην Ύδρα. Υπερβολές καταλόγισε στην αντιπολίτευση και σε μερίδα των ΜΜΕ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εξοικονόμηση κατ' Οίκον: Περισσότερες από 13.000 αιτήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μεταξύ των περίπου 50.000 αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, σχεδόν οι μισές παρεμβάσεις που έχουν δηλωθεί αφορούν αντικατάσταση κουφωμάτων - Το 73% των αιτήσεων αφορά διαμερίσματα πολυκατοικιών και το 27 % μονοκατοικίες.

Πληρωμή λογαριασμού της ΔΕΗ

ΡΑΕ: Παγώνει το τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην απόφαση της Αρχής, ο ειδικός λογαριασμός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμένεται να έχει στο τέλος του 2018 σωρευτικό απολογιστικό πλεόνασμα ύψους 237,22 εκ. ευρώ, και συνεπώς η ρευστότητά του είναι εξασφαλισμένη.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ

Πάιατ: Σημαντική και ευπρόσδεκτη εξέλιξη οι συμφωνίες για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό

"Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την ποικιλομορφία της προσφοράς και των διαδρομών στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου" επισημαίνει ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο twitter

Εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ

Εκπτώσεις για συνεπείς καταναλωτές προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας φυσικού αερίου

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο κώδικας θεσπίστηκε μετά από εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και θέτει κανόνες σχετικά με τα τιμολόγια, τις διακοπές λόγω χρέους, την ενημέρωση των καταναλωτών, κ.ά.

Πρόοδος για αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ συμφωνία για ΝΟΜΕ, ΑΠΕ

Πρόοδος για αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ συμφωνία για ΝΟΜΕ, ΑΠΕ

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη τις επόμενες 15 μέρες το θέμα της ΔΕΠΑ θα περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού για να οριστικοποιηθεί το μοντέλο της αποκρατικοποίησης

Συνέντευξη τύπου του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη και του Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα για τη Δ.Ε.Η.

Χατζηδάκης: Κίνδυνος να χάσουν τη δουλειά τους 2.000 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Η ΝΔ δε θα αφήσει τη ΔΕΗ να χρεοκοπήσει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατα τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με το Σκρεκα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί την επιχείρηση σε απαξίωση