ΕΝΕΡΓΕΙΑ

O Eρντογάν

Τι πραγματικά θέλει ο Ερντογάν στη Μεσόγειο: Οι ηγεμονικές βλέψεις, η Κίνα και η ΑΟΖ

Ο Σωτήρης Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μιλάει στο News 24/7 για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Πώς θα κινηθεί η Τουρκία, οι συνέπειες για την Ελλάδα και η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου.

Εξόρυξη πετρελαίου στο Τέξας (AP Photo/Eric Gay)

Πετρέλαιο: Άλμα καταγράφουν οι τιμές του αργού

Η σταδιακή άρση των μέτρων σε Ασία και Ευρώπη βοήθησαν τους δείκτες του πετρελαίου. Οι τιμές του αργού υπέστησαν άνευ προηγουμένου απώλειες τον Απρίλιο και η ανάκαμψη αναμένεται να είναι βραδεία.

Το λογότυπο της ΔΕΗ

Κορονοϊός: Πώς επηρεάζει το ηλεκτρικό ρεύμα και τις τιμές

Η υποχώρηση της τιμής χονδρικής αντικατοπτρίζεται εν μέρει στις εκπτώσεις που έκαναν το τελευταίο διάστημα τόσο η ΔΕΗ όσο και η πλειονότητα των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Έκλεισε η συμφωνία για τον μηχανισμό ρευστότητας στις ενεργειακές επιχειρήσεις

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν αυτήν την περίοδο ελάφρυνση λόγω της μείωσης του κόστους φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Φωτό αρχείου: Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Κορονοϊός-Πτολεμαΐδα: Αναστολή για 30 ημέρες του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέσσερα εμπόδια στη συμμετοχή των καταναλωτών στην ενεργειακή μετάβαση

Τέσσερα εμπόδια στη συμμετοχή των καταναλωτών στην ενεργειακή μετάβαση

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το πιο μεγάλο εμπόδιο αποτελεί η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το δυναμικό των πελατών, ενώ ανεπαρκείς είναι και οι πληροφορίες σχετικά με το πραγματικό κόστος και τα οφέλη των λύσεων για χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της εξαγοράς από τα Ελληνικά Πετρέλαια του υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκού της Juwi Hellas στην Κοζάνη

Ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για τη ΔΕΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισιης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε πώς τα ΕΛΠΕ είναι σε συζητήσεις με τη ΔΕΠΑ αν και όπως τόνισε είναι σε πρώιμο στάδιο.

Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στα ΗΑΕ είναι γεγονός

ΗΑΕ: Άδεια λειτουργίας στον πρώτο αραβικό πυρηνικό σταθμό

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο πρώτος αραβικός πυρηνικός σταθμός έχει πλέον άδεια λειτουργίας. Το κόστος άγγιξε τα 24,4 δισ. δολάρια, ενώ έχει υπολογιστεί ότι θα μπορέσει να καλύψει το 25% των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Επαρκεί το δίκτυο ενέργειας για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Επαρκεί το δίκτυο ενέργειας για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Προκειμένου να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, δύο ζητήματα πρέπει να επιλυθούν. Η ακριβή τους τιμή αφενός και η εξεύρεση επαρκών χώρων δημόσιας φόρτισης αφετέρου.

Πούτιν και Ερντογάν

Κυνική ομολογία: Πούτιν και Ερντογάν ξεχνούν τις διαφορές τους για χάρη του Turk Stream

Με μια παροιμία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ομολόγησε πως Ρωσία και Τουρκία οφείλουν να αφήσουν στην άκρη όσα τους χωρίζουν για τα κοινά τους οικονομικά και ενεργειακά συμφέροντα.

Ιταλική στήριξη για τον EastMed: Αύριο οι υπογραφές στο Ζάππειο

Ιταλική στήριξη για τον EastMed: Αύριο οι υπογραφές στο Ζάππειο

Η ΔΕΠΑ θα μπορεί να δεσμεύει και να προμηθεύεται ποσότητες φυσικού αερίου από την Energean. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, ο αγωγός EastMed παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον και πλεονεκτήματα για τη χώρα μας σε σχέση με τις εναλλακτικές λύσεις.

EastMed: Τα οφέλη του αγωγού φυσικού αερίου

EastMed: Τα οφέλη του αγωγού φυσικού αερίου

Οι υπογραφές για τον αγωγό πέφτουν αύριο ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ και αναμένεται να ανοίξει ουσιαστικά έναν νέο ενεργειακό διάδρομο για τη χώρα μας. Τα χαρακτηριστικά του έργου, και οι εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Φωτογραφία αρχείου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην Ελλάδα - Άμεσα σε δοκιμαστική λειτουργία

Αρχές Δεκεμβρίου μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία ο αγωγός TAP. Το 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Ιταλία, και Αλβανία.