ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Φωτοβολταϊκά

Μέχρι το 2025 οι διαγωνισμοί για τις φθηνότερες τιμές αιολικών και φωτοβολταϊκών

Η χρονική διάρκεια στην οποία θα «ξεδιπλωθούν» οι διαγωνιστικές διαδικασίες δεν περιορίζεται μέχρι το 2023 όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη, αλλά αντίθετα αξιοποιείται το συνολικό περιθώριο που δίνουν οι κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε.

Αιολικά πάρκα - Φωτοβολταϊκά

Τον Σεπτέμβριο στη Βουλή το νέο αδειοδοτικό για ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας

Σύμφωνα με την πρόταση, πρόκειται να καταργηθεί η μη δεσμευτική προσφορά σύνδεσης, με τα έργα να προχωρούν απευθείας στην αίτηση για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης μετά την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Εξοικονομώ κατ'οίκον

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Νέα εισοδηματική κατηγορία για νοικοκυριά κάτω από τα όρια της φτώχειας

Αυτοί οι δικαιούχοι θα απολαμβάνουν και την υψηλότερη ενίσχυση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στο 65% επί των δαπανών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Το Κέντρο Υψηλής Τάσης στο Ρουφ

Αυξήσεις έως και 40% στα τιμολόγια ρεύματος φέρνουν οι ρήτρες χονδρεμπορικής

Η συνεχιζόμενη άνοδος στο χονδρεμπορικό κόστος του ρεύματος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, σύμφωνα με τις ίδιες τις εταιρείες, σε μετακύλιση στα οικιακά και στα επαγγελματικά τιμολόγια.

Πυλώνες της ΔΕΗ

Ρεύμα με το… δελτίο στην Κρήτη, παρά την ολοκλήρωση της διασύνδεσης

Η γραφειοκρατία κρατάει εκτός λειτουργίας το καλώδιο εν μέσω καύσωνα και τουριστικής περιόδου, κι έτσι, η βλάβη σε σταθμό των Χανίων, υποχρέωσε τον ΔΕΔΔΗΕ σε εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης.

Κεντρικό Κτήριο Γραφείων, Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Χτίζει μέχρι το 2035 ενεργειακό χαρτοφυλάκιο ισχύος 11,5 Γιγαβάτ

Στον μεγαλύτερο ενεργειακό όμιλο της χώρας φιλοδοξεί να εξελιχθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα επόμενα 15 χρόνια με τη διοίκηση να έχει θέσει επί τάπητος συγκεκριμένα έργα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν σε δύο φάσεις.

Ελληνικά Πετρέλαια

Στην καθαρή ενέργεια πάνω από τις μισές επενδύσεις των Ελληνικών Πετρελαίων

"Βαρίδι" για την κερδοφορία του Ομίλου το κόστος εκπομπής ρύπων. Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος αποτελεί μονόδρομο με δεδομένη την αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπών.

Σαντορίνη - Φωτογραφία αρχείου

Διασύνδεση με ηλεκτρικό καλώδιο για 10 ακόμα νησιά των Κυκλάδων

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για το πρώτο σκέλος του έργου, την υποβρύχια διασύνδεση ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Νάξο, συνολικού προϋπολογισμού 126 εκατ. ευρώ.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Αναθεωρείται και "πρασινίζει" περισσότερο το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ενέργεια

Τουλάχιστον 10 καινούργια Γιγαβάτ από επενδύσεις ΑΠΕ, περισσότερες μονάδες αποθήκευσης και αναπροσαρμογή στο μείγμα των τεχνολογιών, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο σχέδιο.

Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

Τα milestones για την εκταμίευση των δόσεων του "ενεργειακού" Ταμείου Ανάκαμψης

Τα πάνω από 6 δισ, ευρώ που αναλογούν στην πράσινη μετάβαση (38,7% των συνολικών πόρων του ελληνικού σχεδίου), θα εκταμιεύονται ανάλογα με το αν θα έχουν υλοποιηθεί οι δράσεις και τα μέτρα του "ΕΛΛΑΔΑ 2.0".

Καλώδα της ΔΕΗ

Αύξηση 20% στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στο πεντάμηνο του 2021

Τα κόστη της χονδρεμπορικής αγοράς, επηρεάζουν άμεσα και τις τιμές στη λιανική για τους τελικούς καταναλωτές, οι οποίοι έχουν επιλέξει κυμαινόμενα τιμολόγια με ρήτρα χονδρεμπορικής αγοράς.

Συμφωνία ΥΠΕΝ - Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για κονδύλια 2 δισ. ευρώ στις λιγνιτικές περιοχές

Συμφωνία ΥΠΕΝ - Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για κονδύλια 2 δισ. ευρώ στις λιγνιτικές περιοχές

Πρόκειται για χρηματοδότηση έργων υποδομής (οδικά, περιβαλλοντικά κλπ) αναγκαία για τις ιδιωτικές επενδύσεις στις περιφερειακές ενότητες της Κοζάνης, της Φλώρινα και της Αρκαδίας (Μεγαλόπολη).

Λογαριασμός ΔΕΗ

Διευρύνονται οι δικαιούχοι του εφάπαξ βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

ΑΔΜΗΕ

Ο ΑΔΜΗΕ ετοιμάζει νέα ηλεκτρική διασύνδεση με Βουλγαρία και Τουρκία

Νωρίτερα από τον προγραμματισμό θα παραδοθεί το δεύτερο καλώδιο που θα συνδέει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρα μας με τη Βουλγαρία, ενώ βρίσκεται υπό μελέτη η προοπτική νέας διασύνδεσης με Τουρκία.

Το logo της πετρελαϊκής BP

Η πετρελαϊκή BP προχωράει σε μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Ελλάδα γίνεται πλέον μια στρατηγική αγορά για την Lightsource bp, τη θυγατρική του πετρελαϊκού κολοσσού, η οποία έχει παρουσία σε 3 ηπείρους και 14 χώρες με ένα χαρτοφυλάκιο εκτελεσμένων έργων ισχύος 3,5GW και υπό εκτέλεση διεθνή έργα δυναμικότητας 20GW.

Καλώδια της ΔΕΗ

Ασφυξία σε βιοτεχνίες και μεταποίηση λόγω αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος

Οι εταιρείες προμήθειας έχουν στείλει επιστολές με τις οποίες οι επαγγελματικοί πελάτες ενημερώνονται ότι ο προμηθευτής τους δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την υπογεγραμμένη σύμβαση, παρά μόνον εάν αυξηθεί η τιμή κιλοβατώρας.

Ανεμογεννήτριες σε κορυφή βουνού

Ελληνική start up με Τεχνητή Νοημοσύνη προστατεύει τα πουλιά από ανεμογεννήτριες

Το nvbird, είναι ένα κορυφαίο παγκοσμίως ψηφιακό σύστημα, στην αιχμή της τεχνολογίας (state of the art), το οποίο αποτελεί τον απόλυτο στρατηγικό, περιβαλλοντικό «σύμμαχο» της αιολικής ενέργειας.