ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Γιάννης Μπασιάς πρόεδρος της ΕΔΕΥ

Πρόεδρος ΕΔΕΥ: Μετά από πέντε χρόνια η καταγραφή των εμπορικά εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

"Θα ήταν αφέλεια να κάνουμε λόγο για μεγάλα κοιτάσματα από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει ακόμη γεωτρήσεις" δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων.

Έρευνες υδρογονανθράκων

Ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πρόκειται για τη δομή Τάλως, η οποία είναι παρόμοια με το κοίτασμα Ζορ που ανακαλύφθηκε στην ΑΟΖ της Αιγύπτου το 2015. Η δομή Τάλως, κρύβει φυσικό αέριο 10 τρισ. κυβικών ποδιών ή 280 δισ. κυβικών μέτρων και το μέγεθος του κοιτάσματος είναι όσο εκείνο του Ταμάρ στο Ισραήλ και διπλάσιο από εκείνο της Αφροδίτης στην Κύπρο.

Γιώργος Περιστέρης: Το τρίπτυχο "ΑΠΕ, Αποθήκευση, Διασυνδέσεις" θα φέρει επενδύσεις άνω των 8 δισ. ευρώ"

Γιώργος Περιστέρης: Το τρίπτυχο "ΑΠΕ, Αποθήκευση, Διασυνδέσεις" θα φέρει επενδύσεις άνω των 8 δισ. ευρώ"

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ και επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας στο φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Αποθήκευση αναφέρεται στο τρίπτυχο που θα φέρει επενδύσεις 8 δις ευρώ στη χώρα μας.

Λογαριασμός και ρολόγια της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο - Σε ισχύ από 1η Νοεμβρίου

Αναλυτικά το τμηματικό ωράριο για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο και για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Climate Change Conference: Κυβέρνηση και ΕΛΠΕ παρουσίασαν τους άξονες της περιβαλλοντικής πολιτικής

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη σταδιακή απολιγνιτοποίηση έως το 2028, ενώ ο ο κ. Παπαθανασίου τη σταδιακή υποκατάσταση του αργού πετρελαίου από πρώτες ύλες χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα.

Στύλος της ΔΕΗ

Μπλακ άουτ σε Ρόδο και Χάλκη

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δύο εργοστάσια του νησιού, Σορωνής και Νότιας Ρόδου, τέθηκαν για ώρες εκτός λειτουργίας - Αποκαταστάθηκε η βλάβη από τα τεχνικά συνεργεία.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: "Ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε"

Σε συνέντευξή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαιώνει ότι ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε, τονίζει ωστόσο ότι "η κατάσταση της επιχείρησης δεν είναι παραδεισένια".

Φωτογραφία αρχείου.

ΕΛΠΕ: Το 2020 αρχίζει η γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σύμφωνα με τα στελέχη οι έρευνες θα ακολουθήσουν τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και θα εκτελεστούν με τήρηση των δεσμεύσεων που προβλέπονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Φωτό αρχείου: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Στα 274 εκατ. ευρώ οι ζημιές κατά το α' εξάμηνο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, ο τζίρος ήταν αυξημένος στα 2.305,2 εκατ. ευρώ, οι λειτουργικές δαπάνες αυξημένες κατά 24,4% στα 2.295,9 εκατ., ενώ τα ΕΒΙΤDA σημείωσαν άνοδο 18,4% στα 108,6 εκατ. ευρώ.

Αυτά είναι τα 13 οικόπεδα στα οποία μπαίνουν "τρυπάνια" σε Ιόνιο και Κρήτη

Αυτά είναι τα 13 οικόπεδα στα οποία μπαίνουν "τρυπάνια" σε Ιόνιο και Κρήτη

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και η καθιέρωση της Ελλάδας σε κομβική θέση στον τομέα της ενέργειας είναι μερικά μόνο από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τις συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο, που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή.

Φωτό αρχείου/ Γεωτρύπανο

Βουλή: Κατατέθηκαν οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», που παραχωρείται στην κοινοπραξία της ισπανικής Repsol Exploracion με τα Ελληνικά Πετρέλαια, το «μπλοκ 10» (Κυπαρισσιακός κόλπος) όπου μοναδικός ανάδοχος είναι τα ΕΛΠΕ, και τις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης που παραχωρούνται στην κοινοπραξία Total, ExxonMobil και Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου

Από τη Μόσχα μέχρι την Ουάσινγκτον, οι κυβερνήσεις προσπάθησαν σήμερα να καθησυχάσουν τις αγορές, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας δεν θα οδηγήσουν σε ελλείψεις σε όλον τον κόσμο.

Γεράσιμος Θωμάς (φωτογραφία αρχείου)

Γεράσιμος Θωμάς: Ζήτημα μηνών η ηλεκτρονική αδειοδότηση σταθμών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, με θέμα "τις ενεργειακές εξελίξεις στη χώρα εν μέσω των δομικών μεταβολών προς το νέο ενεργειακό μοντέλο".

Φλούδες απο οπωροκηπευτικά και μαγειρεμένα φαγητα μετατρέπονται σε καύσιμα.

Χαλάνδρι: Σε λειτουργία το πρώτο απορριμματοφόρο με καύσιμα από υπολείμματα τροφών

Μετά από 3 χρόνια προσπαθειών, ο Δήμος Χαλανδρίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατάφεραν να υλοποιήσουν την βιο-αεριοκίνηση και να ανοίξουν νέους δρόμους για την διαχείριση των “αποβλήτων της κουζίνας”.

ΔΕΗ - φωτογραφία αρχείου

Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε το πακέτο διάσωσης

Την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής κι εμπορικής πολιτικής αποφάσισε επισήμως το ΔΣ της Επιχείρησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση και οι αλλαγές που θα ισχύουν στα τιμολόγια από 1η Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης

ΥΠΕΝ: Πήραμε μέτρα για να μην κλείσει η ΔΕΗ

Περιορισμό των προνομιακών εκπτώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων της ΔΕΗ σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Το σχέδιο για τη σωτηρία της ΔΕΗ και ο κίνδυνος για παύση πληρωμών και χρεοκοπια

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης

Μεγαλύτερο από όσο είχε υπολογιστεί το έλλειμμα της ΔΕΗ

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Ποιους στόχους έθεσε για τους επόμενους μήνες. Σε άλλο μήκος κύματος ο απερχόμενος Μ. Παναγιωτάκης ο οποίος βλέπει... "λαμπρές προοπτικές"

Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές της Αττικής αναμένονται διακοπές ρεύματος σήμερα

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι οι προσωρινές διακοπές ρεύματος γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης έργων συντήρησης, ενίσχυσης ή και αναβάθμισης δικτύων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Καταναλωτές στην ουρά σε ταμείο της ΔΕΗ

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σου συστήματος θα ενημερωθούν για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο - Μέχρι πότε ισχύει η παράταση.

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ενεργειακές Πηγές Φράνσις Φάνον

Την Τρίτη η συνάντηση Φράνσις Φάνον με τον Κωστή Χατζηδάκη

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ενεργειακές Πηγές Φρ. Φάνον την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.