ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πλοιάριο και στο βάθος πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου, Αρχείο

Γεωστρατηγική συμμαχία Ελλάδας - ExxonMobil για τα κοιτάσματα της Κρήτης

"Πέφτουν" οι υπογραφές σε λίγα 24ωρα για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Κρήτης. Ο ρόλος της αμερικανικής εταιρείας και το κοίτασμα - μαμούθ που κρύβει ο υποθαλάσσιος χώρος νότια και δυτικά της Κρήτης. Τι έδειξαν πρόσφατες μελέτες τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης.

Φωτό αρχείου: Γεωτρύπανο της ΕxxonMobil

"Πέφτουν" οι υπογραφές με την Exxon Mobil για τα κοιτάσματα της Κρήτης

Την επόμενη βδομάδα και όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, η Εxxon Mobil "πιάνει δουλειά" στα νότια και δυτικά της Κρήτης. "Προχωράμε στην αξιοποίηση της δικής μας ΑΟΖ" είπε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Φωτό αρχείου: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης

Υπό κατάρρευση η ΔΕΗ

Σε ωρολογιακή βόμβα για την επόμενη κυβέρνηση έχει μετατραπεί η άλλοτε κραταιά Δημόσια  Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Τον Μανώλη Παναγιωτάκη δείχνουν ως κύριο υπεύθυνο ακόμα και κυβερνητικά στελέχη.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλγαρία για τα εγκαίνια της έναρξης κατασκευής του διασυνδετηρίου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB)

Τσίπρας: Κρίσιμος ο ρόλος Ελλάδας - Βουλγαρίας στην ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια της έναρξης κατασκευής του κάθετου αγωγού φυσικού αερίου IGB, και αναφέρθηκε και σε μια σειρά από έργα που ενισχύουν τον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας.

H βόλτα Τσίπρα με το τζιπ του Μπορίσοφ και οδηγό τον Βούλγαρο πρωθυπουργό

H βόλτα Τσίπρα με το τζιπ του Μπορίσοφ και οδηγό τον Βούλγαρο πρωθυπουργό

Συνεργάτες των δύο πρωθυπουργών τους συνόδευσαν, ενώ το τζιπ σταμάτησε σε σημείο που είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να τους χαιρετίσει. Ο Μπόικο Μπορίσοφ μίλησε στον Αλέξη Τσίπρα για τις ομορφιές της χώρας και για τα χιονοδρομικά κέντρα που επισκέπτονται και Έλληνες τουρίστες.

4ο Ετήσιο Ενεργειακό Συμπόσιο με διοργανωτή την ΗΑΕΕ (Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία)  την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στην Αθήνα.

Σταθάκης: Η ρευστότητα της ΔΕΗ είναι εξασφαλισμένη - Καμία αύξηση στη τιμή των τιμολογίων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, καθώς και ότι από το 2020 η Ελλάδα θα αποτελεί σημείο εισόδου για τον ενεργειακό εφοδιασμό των χωρών της περιοχής.

Υπογραφή δύο συμβάσεων παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για δυο θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου

"Έπεσαν" οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο, η οποία παραχωρήθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια και την θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» που παραχωρείται στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με την Ισπανική Repsol.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ  ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

ΔΕΗ: Νέα γραμμή χρηματοδότησης - Επενδύσεις 3 δισ. στην πενταετία

Οι επενδύσεις αφορούν μεταξύ άλλων, έργα στην παραγωγή όπως η λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, αιολικά και φωτοβολταϊκά καθώς και επενδύσεις για την συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τιμολόγιο ΔΕΗ - Φωτογραφία αρχείου

Συνήγορος του Καταναλωτή προς ΔΕΗ: Αθέμιτη πρακτική η χρέωση στους έγχαρτους λογαριασμούς

Σε παρέμβαση προχωράει ο Συνήγορος του Καταναλωτή προς τη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η έκπτωση στους πελάτες που λαμβάνουν ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους δεν σημαίνει ότι ο χάρτινος λογαριασμός πρέπει να επιβαρύνεται.

Αιολικά πάρκα στο Αιγαίο: Δύο μεγάλα έργα στο ενεργειακό προσκήνιο της χώρας

Αιολικά πάρκα στο Αιγαίο: Δύο μεγάλα έργα στο ενεργειακό προσκήνιο της χώρας

Πρόκειται για τα έργα "Aegean Project" στο Νότιο Αιγαίο και "Αιγαία Ζεύξη" στο Βόρειο Αιγαίο που αφορούν συνδυαστικά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ισχύος 1280 μεγαβάτ σε νησιά και βραχονησίδες.

Πόσο "καθαρά" είναι τα καύσιμα που βάζουμε στα αυτοκίνητα μας στην Ελλάδα

Πόσο "καθαρά" είναι τα καύσιμα που βάζουμε στα αυτοκίνητα μας στην Ελλάδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Απογοητευτική είναι η εικόνα σύμφωνα με τα στοιχεία Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά τα καύσιμα που χρησιμοποιούν οι Έλληνες οδηγοί. Πόσο απέχουμε από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Μπουλαξής

Μπουλαξής: Έτος αλλαγών το 2019 στην ενέργεια για να προστατευθεί ο καταναλωτής

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Καταναλώτες κάνουν καταγγελίες και παράπονα καθώς άλλη τιμή έχουν συμφωνήσει με τον πάροχο στο συμβόλαιό τους και άλλα ποσά καλούνται να πληρώσουν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΡΑΕ.

Ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Ελασσόνα

Τέλος οι ουρές στον ΔΕΔΔΗΕ - Ηλεκτρονικά πλέον οι συναλλαγές

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα διεκπεραιώνονται σταδιακά το σύνολο των αιτημάτων των καταναλωτών που αφορούν για παράδειγμα σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, μετατοπίσεις, αύξηση ή μείωση ισχύος υφιστάμενης ηλεκτροδότησης, ενοποίηση ή διαχωρισμό παροχών, αποξήλωση παροχής κ.ά.

Φωτογραφία αρχείου

ΔΕΗ: Σημαντική αύξηση στις νέες εγγραφές του Ebill

Από την 1η Δεκεμβρίου έχει εφαρμοστεί η επιβάρυνση του ενός ευρώ για τους έγχαρτους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σε διάστημα ενός μήνα οι εγγραφές στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυξήθηκαν σημαντικά.

Στην "Ήρων" το πελατολόγιο της GREEN

Στην "Ήρων" το πελατολόγιο της GREEN

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε στρατηγική συμφωνία προχωρούν Ήρων και GREEN, συμφωνία, που όπως αναφέρουν, θα αποτελέσει τη βάση μιας μακράς και εποικοδομητικής συμμαχίας μεταξύ των δύο εταιρειών

Ο διπλός ρόλος της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα

Ο διπλός ρόλος της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Γεωπολιτική ενδυνάμωση και οικονομική ανάπτυξη - Στην Ελλάδα, η μαζική ανάπτυξη των Α.Π.Ε., περιλαμβανομένης ειδικότερα της ανάπτυξης του αιολικού δυναμικού του Αιγαίου, νησιωτικού και θαλάσσιου, είναι κρίσιμη πολιτική.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Φυσικό Αέριο

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Φυσικό Αέριο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

“Καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής στο προσφερόμενο προϊόν με πρόσθετες δωρεάν υπηρεσίες και συνολική εμπειρία εξυπηρέτησης χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα της προσωρινής προσέλκυσης» από τον ιστορικότερο πάροχο ενέργειας.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Πάιατ: Η Ελλάδα έχει αποκτήσει πραγματική δυναμική στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολύ στενή ευθυγράμμιση μεταξύ των ενεργειακών στρατηγικών των ΗΠΑ και της Ευρώπης και ιδιαίτερα του ρόλου της Ελλάδας ως περιφερειακού κόμβου για τη διασφάλιση μεγαλύτερη ενεργειακής ασφάλειας για όλη την Ευρώπη.

Η Protergia συνεργάζεται με Eurolife ERB και προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε οικιακούς πελάτες

Η Protergia συνεργάζεται με Eurolife ERB και προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε οικιακούς πελάτες

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μια νέα δυναμική συνεργασία εγκαινίασε πρόσφατα η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS, με την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife ERB, στο πλαίσιο της επιδίωξής της να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες ποιοτικές, πλήρεις και προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες.

Εγκαίνια στο Βελβεντό του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου υδροηλεκτρικού σταθμού της χώρας

Κοζάνη: Σε εμπορική λειτουργία ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός της χώρας

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο σταθμός, ο οποίος ολοκληρώθηκε πέρσι, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων που παράγονται στο Βελβεντό.