Βεβήλωση μνημείου Ολοκαυτώματος: Ο Τζανακόπουλος ζητά την καταδίκη της ΝΔ

Βεβήλωση μνημείου Ολοκαυτώματος: Ο Τζανακόπουλος ζητά την καταδίκη της ΝΔ
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Κυβερνητικός εκπρόσωπος και ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν τα βέλη τους εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

Να καταδικάσει η αξιωματική αντιπολίτευση τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος, καλεί την ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται ότι ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από την πορεία που έγινε στη Θεσσαλονίκη κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και βεβήλωσε το μνημείο του Ολοκαυτώματος.

«Η Νέα Δημοκρατία έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος που ζήτησε από τη μείζονα αντιπολίτευση «να καταδικάσει άμεσα την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από τους φασίστες».

Επίσης, «να σταματήσει να τους προσφέρει πολιτική κάλυψη και νομιμοποίηση».

ΣΥΡΙΖΑ: Η βεβήλωση του μνημείου αμαυρώνει τη χώρα μας

«Τα όσα επακολούθησαν της σημερινής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη για τη συμφωνία με τη FYROΜ προκαλούν οργή σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος αμαυρώνει τη χώρα μας διεθνώς, όπως και τα δημοσιεύματα για επιθέσεις ακροδεξιών διαδηλωτών σε άτομα στη Ροτόντα.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή ούτε στις φασιστικές πρακτικές, ούτε στην ακροδεξιά ρητορική που τις καλλιεργεί. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί έστω και σήμερα τις ευθύνες του και να σταματήσει να προσφέρει πολιτική κάλυψη στο εθνικιστικό μίσος και τη βία» υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα