Τάκης Θεοδωρικάκος: Όποτε και αν φύγουν από την εξουσία θα συντριβούν

Τάκης Θεοδωρικάκος: Όποτε και αν φύγουν από την εξουσία θα συντριβούν
Ο σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος News 24/7

“Φιλοδοξούμε να φτιάξουμε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία κυβέρνηση, που θα έχει καθαρή εντολή για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αφήσει 'καμμένη γη' πίσω του, στην έξοδο από την εξουσία”, τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμβουλος στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ, μιλώντας στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού, στο Ραδιόφωνο 24/7.

“Ύστερα από το εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκύψει, κανένας δεν θα έχει τη δύναμη να δυναμιτίσει την πολιτική ζωή του τόπου. Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, που θα ολοκληρώσει την τετραετία για να βγάλει τη χώρα από την κρίση”, τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο Ραδιόφωνο 24/7.

“Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει την εξουσία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει ισχυρή λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει τη χώρα. Το ποσοστό αυτοδυναμίας δεν εξαρτάται από το ποσοστό της ΝΔ αλλά από το πόσα κόμματα θα μείνουν εκτός Βουλής. Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει ισχυρή εντολή να αλλάξει τη χώρα”, πρόσθεσε.

“Αν γίνουν σήμερα εκλογές, δεν αποκλείω αυτοδυναμία. Σχετίζεται με τον αριθμό των κομμάτων στη Βουλή”

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη ρωτήθηκε, εάν βλέπει αυτοδυναμία για τη ΝΔ: “Παρακολουθώ τις δημοσκοπήσεις, αλλά ως εργαλείο ανάλυσης της πολιτικής πραγματικότητας δεν φτάνουν για να προβλέψουμε από τώρα τα εκλογικά αποτελέσματα. Με τα τωρινά δεδομένα”, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξήγησε, γιατί η ΝΔ θα είχε εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα για δύο λόγους σε μία πρόωρη εκλογική αναμέτρηση: “Πρώτον, ο ελληνικός λαός απορρίπτει και καταδικάζει τις πολιτικές της κυβέρνησης. Και δεύτερον, η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ακολουθήσει σωστή στρατηγική. Αν γίνουν σήμερα εκλογές δεν αποκλείω η ΝΔ να επιτύχει αυτοδυναμία. Συσχετίζεται αυτό, όμως, και με το άθροισμα των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής. Όσο περισσότερα κόμματα μείνουν εκτός, τόσο χαμηλότερα θα μπει ο πήχης της αυτοδυναμίας”.

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος News 24/7

“Όσο γρηγορότερα οι εκλογές, τόσο καλύτερα για τη χώρα”

Στο ερώτημα, πότε θέλει η ΝΔ εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι “και ο κύριος Χατζηδάκης και ο κύριος Γεωργιάδης μίλησαν για εκλογές το ταχύτερο δυνατό – και αυτή είναι η θέση της ΝΔ”. Για να συμπληρώσει: “Ο δρόμος που ακολουθεί η χώρα είναι λάθος. Οι άνθρωποι που κυβερνούν δεν μπορούν να υλοποιήσουν αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να φύγουν. Γι αυτό ζητάμε εκλογές το ταχύτερο δυνατό. Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα για τη χώρα”.

Παράλληλα, στράφηκε εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι “ο κύριος Τσίπρας δεν έχει δυνατότητα να αντιστρέψει τα πράγματα. Θα χάσει στις εκλογές. Αυτό που προσπαθεί να οργανώσει, είναι το πως θα έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη πολιτική ισχύ στην συνέχεια. Αυτό θα κριθεί το επόμενο διάστημα. Αλλά όσο νωρίτερα πάει στις κάλπες, τόσο καλύτερα για τον κ. Τσίπρα”.

“Ίσως η μοναδική δύναμη για συνεργασία με ΝΔ είναι το ΚΙΝΑΛ στη νέα Βουλή”

“Πρόθεσή μας είναι, είτε η ΝΔ είναι αυτοδύναμη είτε όχι, να απευθυνθεί σε πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην σταθερή πορεία της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ. Για να στηρίξουν την καθόλου εύκολη προσπάθεια που θα έχουμε μπροστά μας. Μέσα στις δυνάμεις που θα υπάρχουν στη νέα Βουλή, εάν είναι πεντακομματική, ίσως η μοναδική άλλη τέτοια δύναμη που πιστεύει στην Ευρώπη να είναι το ΚΙΝΑΛ”, είπε μεταξύ άλλων ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Εμείς θέλουμε να σπάσει η Β’ Αθηνών”

Ο κύριος Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ του “σπασίματος” της Β’Αθηνών σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες: “Εμείς θέλουμε να σπάσει η Β’ Αθηνών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν πρώτο εξελέγη βουλευτής και πρώτευσε,  πρότεινε ο ίδιος το ‘σπάσιμο’ της Β’ Αθηνών. Επομένως, λέει ότι για λόγους αρχής οι εκλογικοί νόμοι πρέπει να γίνονται στην αρχή της θητείας μίας κυβέρνησης. Αν ο λαός εμπιστευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΝΔ τον πρώτο μήνα θα φέρει νέο εκλογικό νόμο που θα προβλέπει και σπάσιμο της Β’ Αθηνών”.

Ταυτόχρονα, το κόμμα της ΝΔ σε σημερινή ανακοίνωσή του, καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα επί της πρότασης αυτής.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο και στο ενδεχόμενο να μειωθεί το μπόνους του πρώτου κόμματος, ο κύριος Θεοδωρικάκος σημειώνει ότι καλύτερη λύση είναι “ο συνδυασμός να υπάρχει αναλογικότητα και ταυτόχρονα δυνατότητα να σχηματίζονται κυβερνήσεις στον τόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει σε αυτό το ζήτημα τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Δεν γίνεται να κόβεται και να ράβεται στα μέτρα ενός κομματος ο εκλογικός νόμος”.

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος News 24/7

 

“Καμία καθαρή έξοδος από το μνημόνιο…”

“Οι πάντες θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος στα τέλη Αυγούστου. Στην πράξη αυτό που θα γίνει, θα καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν σημαίνει τίποτα. Ο κύριος Τσίπρας έχει υπογράψει μείωση συντάξεων για 2,7 εκατ.συνταξιούχους. Κάθε ένας από αυτούς, θα χασει δύο με τρεις συντάξεις από την 1-1-2019. Θυσία στις εμμονές, στην ανικανότητα και στην δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση. Ταυτόχρονα, θα κοπούν και ένας με δύο μισθοί των εργαζομένων ετησίως, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου, που επίσης υπέγραψε αυτή η κυβέρνηση”, ανέφερε στην συνέντευξή του ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και προσθέτει: “Θα οργανώσουν τεράστια καμπάνια προπαγάνδας τον Αύγουστο. Βέβαια δεν ξέρω ποιος θα τους πιστεψει. Υπάρχει 4ο άτυπο μνημόνιο με φαρδιά, πλατιά υπογραφή των κυρίων Τσίπρα, Καμμένου και Τσακαλώτου”.

“Καμία συμφωνία στο Σκοπιανό χωρίς αλλαγή Συντάγματος στην ΠΓΔΜ”

Εξηγώντας την θέση της ΝΔ στο Σκοπιανό, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζει: “Εάν μιλάμε για διακρατικές συμφωνίες, υπάρχει απόλυτυη συνέχεια. Αλλά στη δική μας αντίληψη δεν πρόκειται να ψηφίσουμε συμφωνία για το Σκοπιανό, εάν δεν προϋπάρξει αλλαγή Συντάγματος και άρση όλων των στοιχείων αλυτρωτισμού”.

Στο ερώτημα, εάν θα τεθεί στη ΝΔ θέμα κομματικής πειθαρχίας, απαντά μονολεκτικά: “Ασφαλώς!”

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του Τάκη Θεοδωρικάκου στο Ραδιόφωνο 24/7 στο βίντεο που ακολουθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα