Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 8 Ιουλίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 3'
Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 8 Ιουλίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Τρίτη 8 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες μπορούμε να κάνουμε και την Τρίτη 8 Ιουλίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Συναυλία στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου

Συναυλία με τους Φωτεινή Δάρα, Βασίλη Καζούλη, Γιώργο Υδραίο και Δημήτρη Σαββαΐδη θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου στις 8 Ιουλίου 2025, στις 21:00. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου.

«Δροσουλίτες»- Μια Κρητική παρέα στον Πειραιά

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης»- Κέντρο Εθνομουσικολογίας  δίνει φέτος βήμα επικοινωνίας σε τοπικούς και εθνοτοπικούς συλλόγους, παρέες με μουσικοχορευτική δραστηριότητα, καθώς και σε δίκτυα μουσικών που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές της Αθήνας, αναδεικνύοντας τη δράση τους και τη σημασία τους για τη μουσική κληρονομιά και τη ζωή των ανθρώπων.

Ο δεύτερος κύκλος δράσεων συνεχίζεται με τη μουσικοχορευτική εκδήλωση: “Δροσουλίτες”: Μια παρέα στον Πειραιά με την καρδιά στην Κρήτη, από το Σωματείο για την Κρητική ιστορία, παράδοση και λαογραφία “Δροσουλίτες”. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

19:30 Συνομιλία: Συζήτηση με τα μέλη της παρέας.
20:30 Μουσικοχορευτική εκδήλωση: Τη συζήτηση με τα μέλη της παρέας συντονίζει ο ηθοποιός Λευτέρης Καταχανά.

Katja Nagel – “Gaia”

Η μυθολογική μνήμη ως σύγχρονη εικαστική εμπειρία. Στην genesis η Κάτια Νάγκελ επιχειρεί μια επιστροφή στις αρχετυπικές εικόνες της ελληνικής μυθολογίας, επανασυνδέοντας το παρελθόν με τη σύγχρονη οπτική εμπειρία. Η θεματική επιλογή των ζώων που σχετίζονται με τους Ολύμπιους θεούς – όπως ο αετός του Δία, η κουκουβάγια της Αθηνάς ή το λιοντάρι του Ηρακλή – λειτουργεί ως μεταφορά για την αέναη παρουσία του θείου στον κόσμο της φύσης.

Η Νάγκελ δεν αποδίδει τα μυθολογικά όντα με σχεδιαστική ακρίβεια, αλλά τα ερμηνεύει με χρωματική τόλμη, δημιουργώντας μορφές ταυτόχρονα ρεαλιστικές και ονειρικές. Στην ουσία, η προσέγγιση της θυμίζει την ερμηνευτική πρακτική της αρχαίας τέχνης: να αποκαλύπτει την αόρατη ουσία πίσω από την ορατή μορφή. Έτσι, η κουκουβάγια δεν είναι απλώς ένα πουλί, αλλά φορέας σοφίας· ο αετός δεν είναι απλώς ένα αρπακτικό, αλλά σύμβολο της θεϊκής ισχύος που συνδέει τον ουρανό με τη γη. Το πλάσιμο των μορφών ενισχύει αυτή την ανάγνωση: δυναμικές γραμμές, έντονοι χρωματικοί τονισμοί, υφές που μοιάζουν να πάλλονται.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα