Όχι σε άσυλο express λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Όχι σε άσυλο express λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών για τα κελιστά σύνορα στην Ειδομένη την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MotionTeam

Τι ειπώθηκε στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Με τις ΜΚΟ συντάσσονται οι "53"

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιάννη Μουζάλα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να απαντά στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς των βουλευτών του κόμματος που είχαν να κάνουν κυρίως με την χρονική διάρκεια εξέτασης του αιτήματος ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί ήταν οι βουλευτές που ζήτησαν η διάρκεια να παραμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς των 28 ημερών και όχι στις 14 που προτείνεται, προκειμένου να μην καταπατώνται τα δικαιώματα των προσφύγων.

Οι βουλευτές από τις νησιωτικές περιοχές φέρεται να εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και να ρώτησαν τον Γιάννη Μουζάλα για την εφαρμογή της συμφωνίας, τη μείωση των ροών από την Τουρκία και το ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν στην περιοχή τους μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Προβληματισμός υπάρχει και για τα κλειστά κέντρα κράτησης προκειμένου αυτά να μην μετατραπούν σε φυλακές.

Σχετικά με το θέμα του ασύλου και το αίτημα της διατήρησης των 28 ημερών για την διαδικασία ασύλου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρεται να απάντησε πως δεν ειναι διεθνής πρακτική  και διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε πως υπάρχουν ήδη στη χώρα 500 πρόσφυγες που δεν έχουν κάνει αίτηση για άσυλο και θεωρητικά θα μπορούσαν να φύγουν.

Ανακοίνωση “53” για συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας

Σε “αντίσταση στη λογική του κλεισίματος που προωθεί η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και συνέχιση στη μάχη υπέρ των προσφύγων – μεταναστών και των δικαιωμάτων τους” καλούν οι “53” με κείμενό τους, στο οποίο κάνουν λόγο για μετατροπή του προσφυγικού από ευρωπαϊκό ζήτημα σε ζήτημα ελληνοτουρκικό. Μάλιστα, κάνουν λόγο για κραυτές μίσους, που εντείνουν τον ακραίο θρησκευτικό φανατισμό και τη μισσαλοδοξία, ενώ αναφερόμενοι στον αριθμό των 72.000 προσφύγων που προβλέπει η συμφωνία, κάνουν λόγο για “προσχηματικό” αριθμό και “εμπαιγμό”, σε σχέση με τα εκατομμύρια προσφύγων.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο των “53”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα