Το Κολωνάκι, η Μύκονος, οι Άραβες και τα μαγιό των 7.500 ευρώ

Η απίστευτη ιστορία με Άραβες τουρίστες στο Nammos της Μύκονου όπως την ανέφερε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
- 18 Μαρτίου 2016 18:21
Υπάρχουν τουρίστες και τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Είναι αυτοί που θα έρθουν με την low cost εταιρεία, θα πάνε στο all inclusive ξενοδοχείο, θα φορέσουν το “βραχιολάκι τους” και για το σύνολο των διακοπών τους δεν θα το αποχωρισθούν όπως και το ξενοδοχείο χωρίς να αφήσουν ούτε ένα ευρώ.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που η φράση “δεν τίθεται θέμα χρημάτων” ακόμη και αν δεν αναφέρεται υπονοείται από τις πράξεις τους. Σε μία τέτοια περίπτωση αναφέρθηκε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος την Πέμπτη στο περιθώριο της εκδήλωσης για την βράβευση του ως Επιχειρηματία της Χρονιάς από την EY. O Διευθύνων Σύμβουλος της Folli Follie (σ.σ. της πρώτης ελληνικής αλυσίδας που σύντομα θα σπάσει το φράγμα των 1.000 καταστημάτων σε όλο τον κόσμο) αναφέρθηκε για τα καταναλωτικά όργια στα οποία επιδίδονται αρκετοί εξ Ανατολών επισκέπτες της χώρας μας.
Στο Nammos της Μυκόνου η εταιρεία διατηρεί μπουτίκ με καλοκαιρινά είδη. Εκεί (κυρίως) Άραβες τουρίστες αγοράζουν μαγιό αξίας 200 – 250 ευρώ και επιστρέφουν μερικές ώρες μετά για να αγοράσουν δεύτερο, αφήνοντας στο μαγαζί τα βρεγμένα μαγιό που είχαν αγοράσει πριν από λίγο.
Στο ίδιο σημείο, πρόπερσι έγινε η πώληση μαγιό της γαλλικής φίρμας Vilebrequin που κόστιζε 7.500 ευρώ το οποίο διαθέτει στοιχεία από χρυσό. Η εταιρία μετά από αυτό το «τεστ» πούλησε πέρυσι άλλα τέσσερα κομμάτια αντίστοιχης τιμής και τώρα στοκάρει και για το 2016.
Οι Άραβες τουρίστες μαζί με τους Ασιάτες, τους Ρώσους και τους Τούρκους όπως ανέφερε ο κ. Κουτσολιούτσος είναι αυτοί που κρατάνε ζωντανή την αγορά των εμπορικών δρόμων του Κολωνακίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τα καταστήματα σε Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου έχουν σωθεί από τους τουρίστες. Έως πρότινος, ο μέσος τουρίστας ήταν Ευρωπαίος που ερχόταν με τουριστικό πακέτο στη χώρα και μετά βίας έτρωγε μία φορά σε ταβέρνα. Τώρα όμως έχουμε επισκέπτες από Ρωσία, Ασία, Κίνα και Τουρκία που διαθέτουν διαφορετική κουλτούρα και το απαραίτητο εισόδημα».
Τέλος θέλοντας να τονίσει και με στοιχεία την παραπάνω τάση ανέφερε ότι οι πωλήσεις tax free που πραγματοποιούνται στα Attica αυξάνουν σταθερά σε ετήσια βάση ενώ φέτος η αύξηση των tax free πωλήσεων κινείται μεταξύ 30%-35%.