Ιστορίες παράνοιας και τρελά ποσά για βιντεοπαιχνίδια

Ιστορίες παράνοιας και τρελά ποσά για βιντεοπαιχνίδια

Τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν διατεθεί για βιντεοπαιχνίδια και μερικές ιστορίες απόλυτου καψίματος στο gaming (Pics)

Επιμέλεια:  Μαρίλη Νίκολη* για το  gr.ign

Πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για ένα βιντεοπαιχνίδι; 60 ευρώ; 100; Σίγουρα το gaming είναι ένα σχετικά ακριβό σπορ για κάποιους. Λίγο οι συλλεκτικές εκδόσεις, οι online συναλλαγές για ενίσχυση των χαρακτήρων, τα επιπλέον DLC και expansions και λίγο η ίδια η τιμή των παιχνιδιών, το χέρι των gamers βουτάει βαθιά στην τσέπη ώρες ώρες. Όμως μέχρι πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει κανείς για το αγαπημένο του χόμπυ;

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα αστρονομικά ποσά που έχουν διατεθεί κατά καιρούς από τους φανατικούς οπαδούς των παιχνιδιών.

Πλήρωσε 635.000 δολάρια για μια εικονική περιοχή

Με 300.000 ευρώ αγοράζεις πολλά πράγματα: σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητο, επιχείρηση, ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα φανταζόμουν κάποιον να ξοδεύει ένα τέτοιο ποσό σε βιντεοπαιχνίδι. Ο Buzz Erik Lightyear λοιπόν, ένας φανατικός παίκτης του Entropia Online ξόδεψε περίπου 300.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει το “Crystal Palace”, έναν διαστημικό σταθμό του παιχνιδιού.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η λογική του Entropia διαφέρει λίγο από εκείνη των κλασσικών MMOs, καθώς οι χρήστες μπορούν να βγάλουν πραγματικά χρήματα (και μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά) από αυτό. Έτσι λοιπόν, από όσα αντικείμενα πουληθούν στο Crystal Palace, ο Buzz θα λάβει ένα καλό μερίδιο (αυτό δίνει μια…κάποια λογική εξήγηση για την αγορά του).

Ένας άλλος παίκτης δε, ο Jon Jacobs, έβγαζε περίπου 200.000 δολάρια τον χρόνο στο Club Neverdie που είχε αγοράσει, χρεώνοντας τους παίκτες με φόρους για την είσοδο τους και κτίζοντας ένα εικονικό εμπορικό κατάστημα στο οποίο μπορούσαν να μαζεύονται οι παίκτες και να αγοράζουν καλούδια και να συναναστρέφονται μεταξύ τους.

Δείτε το προωθητικό video του Club Neverdie:

Ο συγκεκριμένος παίκτης μάλιστα ξεπέρασε τον Buzz αγοράζοντας την περιοχή του με περισσότερα χρήματα, όμως όταν ο Jacobs αποφάσισε να πουλήσει το Club Neverdie, το “έβγαλε στο σφυρί” στην τιμή των 635.000 δολαρίων, βγάζοντας καθαρό κέρδος 535.000 δολάρια, συν όσα είχε βγάλει μέχρι εκείνη την στιγμή από τις συναλλαγές των…”πελατών” του!

Πούλησε το δαχτυλίδι γάμου για να αγοράσει την στολή του Halo

Η ερωτική απογοήτευση μπορεί να έχει σπρώξει πολλούς ανθρώπους στην τρέλα, όμως αυτή η ιστορία ξεπερνάει κάθε φαντασία. O Eric Smith λοιπόν ήταν ένας κλασσικός ερωτευμένος άντρας με μεγάλες φιλοδοξίες για την σχέση με την καλή του. Γι’ αυτό τον λόγο σκέφτηκε να της αγοράσει ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι και να της κάνει μια ξεχωριστή πρόταση γάμου. Εκείνο όμως που δεν είχε υπολογίσει ήταν η αναπάντεχη αρνητική απάντηση της κοπέλας του, η οποία όχι μόνο αρνήθηκε την πρόταση, αλλά του αποκάλυψε πως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλον και μάλιστα τις περισσότερες ερωτικές τους περιπτύξεις τις είχαν κάνει μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο και πολλές ακόμα πιπεράτες λεπτομέρειες.

 

Όπως καταλαβαίνετε, εκείνη την στιγμή το μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου είναι φυσιολογικό να θολώσει, ξεσπώντας σε πολλών ειδών αντιδράσεις. Ο Eric ωστόσο, αποφάσισε να μην αναλωθεί καθόλου σε καυγάδες, λόγια και δράματα, βάζοντας απευθείας το δαχτυλίδι προς πώληση στο eBay, αγοράζοντας με αυτά τα χρήματα το μοναδικό πράγμα που θα τον έκανε χαρούμενο εκείνη την στιγμή, και δεν ήταν άλλο από την επίσημη και άκρως επιβλητική στολή Spartan από το Halo.

Σαφώς και θα μπορούσε να είχε ξοδέψει τα χρήματα του δαχτυλιδιού σε πολύ καλύτερα πράγματα, όμως με την ίδια λογική θα μπορούσε να είχε πέσει και σε κατάθλιψη μετά από όσα έμαθε….

Έκλεψε 166.000 δολάρια από την εταιρεία που δούλευε για το Mafia Wars

H Bettysue Higgins, η οποία εργαζόταν ως βοηθός σε ένα δικηγορικό γραφείο, ομολόγησε πως είχε υπεξαιρέσει χρήματα από το γραφείο που εργαζόταν, προκειμένου να τα ξοδέψει σε βιντεοπαιχνίδι.

 

Μεταξύ του 2006 και του 2010, η Higgins υπέγραψε περίπου 220 επιταγές χρησιμοποιώντας την πλαστή υπογραφή του διευθυντή της, ενώ τα χρήματα τα κατέθετε απ’ ευθείας στον προσωπικό της λογαριασμό και τα χρησιμοποιούσε στην συνέχεια για τα παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης Mafia Wars και YoVille της Zynga.

Παρ’ ότι το μόνο ποσό που κατάφερε να αποδειχθεί ήταν 4.000 δολάρια, το σύνολο των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από την εταιρεία ήταν περίπου 166.000 δολάρια, τα οποία ένας θεός ξέρει πώς κατάφερε να αποκτήσει χωρίς να την καταλάβει κανείς…

12χρονος ξόδεψε 1.500 δολάρια χωρίς να το καταλάβει

Η συγκεκριμένη ιστορία ίσως είναι και η πιο διαδεδομένη, καθώς ήταν μια γροθιά στο στομάχι (και τις τσέπες) των γονιών που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα μικρά παιδιά τους.

Το Farmville και πολλά ακόμα παιχνίδια δικτύωσης, γνωρίζουν πολύ καλά πώς να κάνουν τους παίκτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη, όμως το μικρό αγόρι από την Αγγλία φαίνεται να το παράκανε, και μάλιστα εν αγνοία του, ξοδεύοντας 2.000 δολάρια στο παιχνίδι.

Πώς γίνεται αυτό; Η Zynga, η εταιρεία που εκδίδει τον τίτλο δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να παίζουν δωρεάν το Farmville, όμως για τους μεγαλύτερους οπαδούς του τίτλου που θέλουν να παίξουν πιο “σοβαρά” υπάρχει η δυνατότητα της αγοράς πραγμάτων και upgrades: καλύτερα ζώα, περισσότερες εκτάσεις, και πολλά ακόμα παρόμοια.

 

Ο 12χρονος παίκτης ωστόσο, χωρίς να καταλάβει πως αυτές οι υπηρεσίες χρεώνονται και με την κάρτα της μητέρας του συνδεδεμένη με τον λογαριασμό του παιχνιδιού, κατάφερε να ξοδέψει περίπου 1.500 δολάρια. Το χειρότερο βέβαια ήταν πως τόσο η Zynga όσο και το Facebook αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα στην μητέρα, ισχυριζόμενοι πως δεν είναι δικό τους το φταίξιμο που το παιδί δεν γνώριζε για τις εν λόγω χρεώσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την ενημέρωσαν πως για να γίνει δεκτό το αίτημα της, θα έπρεπε να κάνει μήνυση στον 12χρονο γιο της!

Υπερβολικό μεν, αλλά από την άλλη, η μητέρα παρ’ ότι σαφώς δεν μήνυσε τον γιο της, ούτε καν του είπε πως έκανε κάποιο λάθος ή έστω να μην το ξανακάνει!

Το ίδιο περίπου συμβάν έγινε και με έναν 11χρονο από την Αγγλία, ο οποίος ξόδεψε πάλι περίπου 2.000 δολάρια, αγοράζοντας προϊόντα από την υπηρεσία Xbox Live έχοντας την πιστωτική της μαμάς συνδεδεμένη. Φαίνεται πως οι γονείς από την Βρετανία πρέπει να αρχίσουν να μιλούν σοβαρά στα παιδιά τους για τις online συναλλαγές…

 

Πλήρωσε 16.000 δολάρια για ένα εικονικό σπαθί ακυκλοφόρητου παιχνιδιού

Για να δούμε: Με 16.000 δολάρια ή αλλιώς 14.270 ευρώ τι θα μπορούσατε να αγοράσετε; Κινητά, ακίνητα, διακοπές και αυτοκίνητα….ή ένα ξίφος βιντεοπαιχνιδιού και μάλιστα εικονικό!

Ο εν λόγω παίκτης που κρατά υπερήφανα το κάδρο στην παραπάνω φωτογραφία, πλήρωσε το ποσό των 16.000 δολαρίων αγοράζοντας ένα σπαθί το οποίο δεν μπορεί καν να χρησιμοποιήσει στην πραγματικότητα, αλλά ούτε και στο παιχνίδι, αφού την στιγμή που το αγόρασε βρισκόταν στο launch event του Age of Wulin (περίπου ένα χρόνο πριν την κυκλοφορία του τίτλου).

Έδωσε 17.500 δολάρια για ένα retro game

Μπορεί κάποιοι να διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές της αγοράς των βιντεοπαιχνιδιών, κάνοντας λόγω για τα 60 ευρώ των περισσότερων τίτλων της νέας γενιάς. Υπάρχουν όμως παιχνίδια που βρίσκονται στην αγορά με την εικοσαπλάσια τιμή από αυτή, και παίζονται σε πλατφόρμες που κυκλοφόρησαν πριν από 30 χρόνια.

 

Κάπως έτσι λοιπόν, ο JJ Hendricks αποφάσισε να αγοράσει ένα εξαιρετικά σπάνιο αντίτυπο της χρυσής έκδοσης του Nintendo World Championships στην τιμή των 17.500 δολαρίων. Με δεδομένο βέβαια πως η συγκεκριμένη έκδοση του τίτλου κυκλοφόρησε μόνο σε 26 αντίτυπα, εν όψει ενός διαγωνισμού της Nintendo, η τιμή του ίσως δεν είναι και τόσο παράλογη. Η αγορά του όμως;!

Πέρα από τις παραπάνω ιστορίες, υπάρχουν πολλά ακόμη αστρονομικά ποσά που έχουν περάσει από δημοφιλείς τίτλους, όπως για παράδειγμα το Echoing Fury Mace του Diablo 3 στο Auction House στην τιμή των 14.000 δολαρίων, το Ethereal Flames Pink War Dog (το courier του Dota 2) στα 38.000 δολάρια και άλλα παρόμοια.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ποσό που ξοδέψατε εσείς για κάποιο video game;

*Η Μαρίλη (Fairy), Editor-in-chief του Gaming Dep. αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει, παίζοντας κάθε είδους παιχνίδι και καταστρώνοντας πολύχρωμα σχέδια για το 2016. Βρείτε την στο  facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ IGN GREECE:

5 πράγματα που μάθαμε από το νέο trailer του Fantastic Beasts
Quantum Break Review
Agent’s Diary: Συμβουλές ενός Nooba – Part(a) 2

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα