Κέντρικ Ναν: Πρόστιμο 10.000 ευρώ για εξύβριση και απειλή διαιτητή στο Game 3 των τελικών με τον Ολυμπιακό

Διαβάζεται σε 3'
Κέντρικ Ναν: Πρόστιμο 10.000 ευρώ για εξύβριση και απειλή διαιτητή στο Game 3 των τελικών με τον Ολυμπιακό
Κέντρικ Ναν INTIME

Ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Κέντρικ Ναν για εξύβριση και απειλή διαιτητή στο Game 3 των τελικών του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ο Κέντρικ Ναν – όπως και ο Εβάν Φουρνιέ – έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στο Game 4 του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό AKTOR (21:00, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) στο πλαίσιο των τελικών της Stoiximan GBL, αφού ο Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε να μην τον τιμωρήσει με κάποιον αγώνα αποκλεισμού, αλλά με πρόστιμο.

Λίγο αφότου έγινε γνωστή η απόφαση, όπως αναφέρει το SPORT 24, υπήρξε και η ενημέρωση για το ύψος του προστίμου που θα κληθεί να πληρώσει ο Αμερικανός, το οποίο θα είναι ύψους 10.000 ευρώ, για – όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής – “για δυσφημιστική για το άθλημα συμπεριφορά που έλαβε χώρα στη διάρκεια του ως άνω αγώνα (εξύβριση και απειλή διαιτητή)“.

Παράλληλα, ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλλε και μία σειρά από πρόστιμα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την συμπεριφορά των οπαδών της, που έφτασαν συνολικά τα 69.900 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

Α. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR)
1. χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ για υβριστικά συνθήματα που δε στρέφονται κατά φυσικών προσώπων,
2. για κάθε μία από τις 2 προειδοποιήσεις (εξαιρούμενης της πρώτης εξ αυτών), για υβριστικά συνθήματα τα οποία είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ποινή επίπληξης και χρηματικού προστίμου χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ,
3. χρηματικό πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ για παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση χρήσης πανό που προσβάλλει φυσικά πρόσωπα,
4. χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για παράβαση του άρθρου 17 παρ. 2 περ. β’ (είσοδος θεατών στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να προκληθεί επεισόδιο και να διακοπεί ο αγώνας),
5. χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα πέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ για περιορισμένης έκτασης επεισόδια (ρίψη διαφημιστικής πινακίδας εντός αγωνιστικού χώρου, αντικειμένου – χαρτιού μετά τη λήξη του αγώνα σε προπονητή και νερού προς την κατεύθυνση των αθλητών της αντιπάλου),
6. χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για πρόκληση επεισοδίου περιορισμένης έκτασης από τους θεατές με CourtSide seats (έργω και λόγω εξύβριση προπονητή της αντίπαλης ομάδας),
7.αυστηρή επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο τριάντα (30.000,00) ευρώ εξαιτίας ανάρτησης δυσφημιστικής για το άθλημα μετά το τέλος του αγώνα, ήτοι για πειθαρχικά παραπτώματα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια (πράξεις 1 έως και 6) και μετά τη λήξη (πράξη 7) του από 6-6-2025 (τρίτου) αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, που διεξήχθη στο γήπεδο «ΟΑΚΑ».

Β. Επιβάλλεται στον Kendrick Melvin Nunn καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR) αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για δυσφημιστική για το άθλημα συμπεριφορά που έλαβε χώρα στη διάρκεια του ως άνω αγώνα (εξύβριση και απειλή διαιτητή)“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα