Παρτίζαν – Ολυμπιακός 66-104: Ερυθρόλευκος περίπατος απάναντι σε μια ομάδα που παραπαίει
Διαβάζεται σε 3'
Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στο χιονισμένο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με το εμφατικό 104-66. Ο Βεζένκοβ σταμάτησε στους 25 πόντους, ο Γουόκαπ είχε 4/4 τρίποντα και 7 ασίστ.
- 14 Ιανουαρίου 2026 22:22
Ο Ολυμπιακός είδε την ευκαιρία στην μισοάδεια Χάλα Πιονίρ και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Οι ερυθρόλευκοι, όπως γράφει το SPORT24, έκαναν περίπατο και επικράτησαν με το εμφατικό 104-66 κόντρα στην Παρτίζαν, που διανύει την πιο ζόρικη -σε αγωνιστικό, αλλά και σε διοικητικό επίπεδο- φάση της από τότε που επέστρεψε στην EuroLeague.
Κάπως έτσι, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβηκε στο 13-8 (7-3 εντός και 6-5 εκτός έδρας), ενώ η ομάδα του Τζοάν Πενιαρόγια παραμένει κολλημένη στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα 6-15 (5-6 εντός και 1-10 εκτός έδρας), μετρώντας πια επτά διαδοχικές ήττες. Η τελευταία νίκη των ασπρόμαυρων του Βελιγραδίου ήταν στο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα, στις 12 Δεκεμβρίου.
Ο MVP
Ποιος άλλος; Φυσικά, ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είχε 25 πόντους (6/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/4 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κερδισμένα φάουλ και 32 PIR.
Τα στατιστικά που ξεχώρισαν
Ο Ολυμπιακός πήρε 11 πόντους δεύτερης ευκαιρίας από τα 6 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε στο πρώτο μέρος, ενώ σούταρε με 50% από το τρίποντο (9/18 σουτ), την ώρα που η Παρτίζαν είχε μόλις 1/9 σουτ πίσω από τα 6.75μ.
Το ιδιαίτερο στατιστικό του ματς, όμως, ήταν ότι από πλευράς Ολυμπιακού σκόραραν και έδωσαν ασίστ και οι 11 παίκτες που αγωνίστηκαν!
Ο αγώνας
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Μιλουτίνοβ για να κλείσει την περίοδο στο +3 (17-20, 10′), με τον Βεζένκοβ να έχει 7 πόντους και 2 ασίστ. Νιλικίνα και Φουρνιέ έγραψαν το 19-26 στο 11’42”, ενώ μισό λεπτό αργότερα ο Βούλγαρος φόργουορντ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Πίτερς έκανε δύο γρήγορα φάουλ.
Η ψαλίδα άριχε να ανοίγει, με τους ερυθρόλευκους να πηγαίνουν τελικά στα αποδυτήρια στο +22 (52-30, 20′), έχοντας 9/18 τρίποντα. Ο Βεζένκοβ είχε φτάσει ήδη στους 18 πόντους, ενώ ο Γουόκαπ είχε 3/3 σουτ πίσω από 6.75μ, αλλά και 5 ασίστ, συνεισφέροντας τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία.
Μιλουτίνοβ και Ντόρσεϊ άρχισαν να ανεβάζουν στροφές επιθετικά, ο Βεζένκοβ συνέχισε ακάθεκτος για να φτάσει στους 25 πόντους και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 36 πόντους (43-79, 30′) πριν ξεκινήσει η τελευταία περίοδος, η οποία είχε φυσικά διαδικαστικό χαρακτήρα.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μόγκουλκοτς, Σούκις, Ράτσις
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-20, 30-52, 43-79, 66-104
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 23η αγωνιστική η Παρτίζαν θα παίξει με την Μπάγερν στο Μόναχο (20/1, 21:30), ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχεί στο ΣΕΦ τη Μακάμπι (20/1, 19:15).