Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Γεράι Άλβαρες γιατί ακολουθούσε αγωγή κατά της τριχόπτωσης
Διαβάζεται σε 2'
Ο Γιεράι Άλβαρεζ ανακοίνωσε μέσω Instagram πως ένα δείγμα που έδωσε στον πρώτο ημιτελικό του Europa League βγήκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία.
- 10 Ιουλίου 2025 22:01
Ο Γιεράι Άλβαρεζ ανακοίνωσε πως, δείγμα ντόπινγκ που έδωσε στον πρώτο ημιτελικό του Europa League, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βγήκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία.
Ο ένας εκ των αρχηγών της Αθλέτικ Μπιλμπάο προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Ο ίδιος υποστήριξε πως λαμβάνει μία αγωγή κατά της τριχόπτωσης και έτσι έλαβε την απαγορευμένη ουσία, άθελά του.
Όπως γράφει το SPORT24, λόγω της πειθαρχικής διαδικασίας δε μπορεί να αγωνιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά ούτε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.
Ολόκληρη η τοποθέτησή του
“Πριν από μερικές εβδομάδες, ενημερώθηκα ότι βρέθηκα θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ της UEFA μετά τον πρώτο αγώνα του ημιτελικού του Europa League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η λήψη αυτής της είδησης ήταν ένα τεράστιο πλήγμα και ειλικρινά δεν μπορούσα να το πιστέψω, δεδομένου ότι δεν έχω κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών στη ζωή μου.
Από τότε που ξεπέρασα την ασθένειά μου, υποβάλλομαι σε θεραπεία για την αλωπεκία εδώ και χρόνια, και μετά την επανεξέταση της υπόθεσης, διαπιστώσαμε ότι το θετικό αποτέλεσμα οφειλόταν στην ακούσια λήψη από εμένα ενός φαρμάκου για την πρόληψη της τριχόπτωσης που περιείχε απαγορευμένη ουσία. Η πειθαρχική διαδικασία βρίσκεται επί του παρόντος υπό διερεύνηση και υπόκειται σε καθεστώς εμπιστευτικότητας, οπότε έχω τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα και δεν επιτρέπεται να προβώ σε περαιτέρω δημόσιες δηλώσεις.
Θέλω να σας πω σε όλους ότι λυπάμαι βαθύτατα για αυτή την κατάσταση, αλλά με την υποστήριξη του Συλλόγου, εργάζομαι για την υπεράσπισή μου, με την πεποίθηση ότι μπορώ να επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους το συντομότερο δυνατό. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δώσω όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Αθλητικό Όμιλο για την υποστήριξη και την υποστήριξή του από την αρχή και να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο σύστημα δικαιοσύνης και στους αθλητικούς θεσμούς.
Πάμε Αθλέτικ!”