Χέρενφεϊν – Ολυμπιακός 1-1: Οι ανώτεροι ερυθρόλευκοι έμειναν μακριά από τη νίκη σε φιλικό για πρώτη φορά φέτος
Διαβάζεται σε 5'
Ο Ολυμπιακός, αν και σαφώς ανώτερος από τη Χέρενφεϊν, έμεινε στο 1-1 με την ολλανδική ομάδα στο τέταρτο καλοκαιρινό του φιλικό.
- 02 Αυγούστου 2025 19:05
Το τέταρτο φιλικό του Ολυμπιακού επί ολλανδικού εδάφους και πρώτο στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας του στη χώρα της τουλίπας άρχισε με τους παίκτες του να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να ασκούν ασφυκτικό πρέσινγκ από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα στην άμυνα της Χέρενφεϊν.
Οπως αναφέρει το Sport24.gr η πρώτη τελική στο ματς ήταν για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Στο 6′ ο Ροντινέι εκτέλεσε το φάουλ στο πρώτο δοκάρι, εκεί που βρισκόταν μόνος του ο Μαρτίνς, όμως η κεφαλιά του Πορτογάλου εξτρέμ έφυγε ψηλά πάνω από την εστί του Νόπερτ.
Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 18′. Ο Ριβερά βρέθηκε μόνος με τον Ροντινέι στο αριστερό άκρο της επίθεσης της ολλανδικής ομάδας, ο παίκτης των γηπεδούχων συνέκλινε, σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να περνάει λίγα μέτρα μακριά από την εστία του Πασχαλάκη.
Στο 22′ ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα με τον Γιάρεμτσουκ, όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Ο Πνευμονίδης σέντραρε με το δεξί από τα αριστερά, ο Μαρτίνς έπιασε την κεφαλιά με τον Ουκρανό φορ των Πειραιωτών να πετάγεται στην καρδιά της μικρής περιοχής και με πλασέ να κάνει το 0-1, το οποίο όπως προείπαμε ακυρώθηκε γιατί ήταν εκτεθειμένος.
Δύο λεπτά αργότερα ξανά με τους ίδιους πρωταγωνιστές (Μαρτίνς, Πνευμονίδης, Γιάρεμτσουκ), οι νταμπλούχοι Ελλάδας έστειλαν την μπάλα εκ νέου στα δίχτυα του Νόπερτ.
Σε φάση καρμπόν με αυτή του 22′, ο Μαρτίνς από τα αριστερά πάσαρε σε κεντρική θέση στον Πνευμονίδη, ο οποίος με υπέροχη σέντρα βρήκε το κεφάλι του Γιάρεμτσουκ που πρόλαβε την έξοδο του Νόπερτ, σκόραρε, αλλά ήταν και πάλι εκτεθειμένος.
Και στο 28′ ο Ολυμπιακός βρέθηκε για πρώτη φορά στα καλοκαιρινά του φιλικά πίσω στο σκορ. Ο Σμανς κέρδισε τις κόντρες στον χώρο του κέντρου, με μία μπαλιά ξυράφι έβγαλε μόνο του τον Μπρόουερς, που με καταπληκτικό τσίμπημα της μπάλας πάνω από τον Πασχαλάκη άνοιξε το σκορ για τη Χέρενφεϊν.
Στο 35′ λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, σε ένα επτάλεπτο που άνηκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους. Ο Βέντε πήρε την κεφαλιά, ο Ριβερά βρήκε στο τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, που έκλεισε, όμως, γρήγορα τα πόδια του και παραχώρησε κόρνερ.
Στο 37′ ο Γιάρεμτσουκ απείλησε ξανά μετά από ώρα την εστία του Νόπερτ. Ο Μπρούνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον αμυνόμενο της Χέρενφεϊν, άλλαξε πορεία, ο Ουκρανός φορ βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, όμως την έστειλα δίπλα από την εστία του Νόπερτ.
Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους ήταν για τους Ολλανδούς, καθώς ο Πετρόβ στο 39′ σουτάρει έξω από την περιοχή, με τον Πασχαλάκη να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει τον κίνδυνο.
Αποκαταστάθηκε η τάξη, δεν ήρθε η ανατροπή
Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται χωρίς αλλαγή και να έχει ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ότι δεν ήταν η ημέρα του Γιάρεμτσουκ επιβεβαιώθηκε και πάλι στο 48′.
Ο Πνευμονίδης έφυγε την πλάτη της ολλανδικής άμυνας, γύρισε στο σημείο του πέναλτι που βρισκόταν ο Ουκρανός φορ, όμως δεν έβαλε καλά το κορμί του και το σουτ πέρασε πολύ ψηλά πάνω από την εστία του Νόπερτ.
Εν τέλει το 1-1 ήρθε στο 50′, με ένα υπέροχο σουτ του Τσικίνιο που άρχισε από καταπληκτική συνεργασία με τον Γιάρεμτσουκ.
Οι παίκτες των Πειραιωτών πίεσαν την άμυνα της Χέρενφεϊν έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ο Τσικίνιο έκλεψε την μπάλα, ο Γιάρεμτσουκ του την έστρωσε με το δεξί κι ο Πορτογάλος χαφ έφερε το ματς στα ίσια με σουτ έξω από την περιοχή.
Η Χέρενφεϊν προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμα με τους Ριβέρα και Σμανς στο 53′ και το 55′, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σταθερός σε αμφότερες τις περιπτώσεις.
Στο 61′ ο Ολυμπιακός άγγιξε την ανατροπή. Λιατσικούρας και Πνευμονίδης συνεργάστηκαν εξαιρετικά, το πείσμα του πρώτου έφερε τον δεύτερο σε θέση βολής, όμως το γκολκίπερ της Χέρενφεϊν διατήρησε με σπουδαία επέμβαση το 1-1 στο σουτ του νεαρού Έλληνα εξτρέμ μέσα από την περιοχή.
Οι αλλαγές κι η κούραση έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, με την επόμενη φάση να καταγράφεται στο 74′.
Οι Ολλανδοί απείλησαν μετά από αρκετή ώρα, όμως το σουτ του παίκτη της Χέρενφεϊν, υπό πάρα πολύ καλές προϋποθέσεις, πέρασε πάνω από το τέρμα του Πασχαλάκη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Μπρούνο, Πιρόλα, Ρέτσος, Ροντινέι, Σιπιόνι (63′ Νασιμέντο), Λιατσικούρας, Τσικίνιο, Μαρτίνς (81′ Βέζο), Πνευμονίδης, Γιάρεμτσουκ (73′ Μασούρας).