Λένα Δροσάκη: “Ο κακοποιημένος κουβαλάει την ενοχή ότι φταίει”

Λένα Δροσάκη: “Ο κακοποιημένος κουβαλάει την ενοχή ότι φταίει”
Η Λένα Δροσάκη glomex - ant1

Η Λένα Δροσάκη μίλησε για τη γνωριμία της με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, για το κίνημα #MeToo, αλλά και για το ψυχολογικό φορτίο που κουβαλούν τα θύματα κακοποίησης.

Καλεσμένη στην εκπομπή “The 2Night Show” βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Λένα Δροσάκη. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, για το κίνημα #MeToo, αλλά και για την ενοχή που κουβαλούν τα θύματα κακοποίησης.

«Το πρώτο διάστημα που ήμασταν μαζί με τον Αλέξανδρο δεν βγαίναμε έξω, ήμασταν πολύ περιορισμένοι. Προσπαθούσαμε να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα. Κάποια στιγμή γράφτηκε σε κάποιο περιοδικό και ο αδερφός μου με ρωτούσε αν είναι αλήθεια. Έπαιρνα τηλέφωνο τον Αλέξανδρο και τον ρωτούσα “τι θα πω εγώ τώρα…” Τους είπα ότι ισχύει, αλλά ότι δεν θέλω να το συζητήσουμε τώρα. Ήμασταν τέσσερις, πέντε μήνες ήδη μαζί. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Στο 11μηνο έμεινα έγκυος. Ο Αλέξανδρος στους τρεις μήνες που γέννησα με ρωτούσε πότε θα κάνουμε το δεύτερο», είπε αρχικά η Λένα Δροσάκη.

Στη συνέχεια, η ίδια μίλησε για το κίνημα #MeToo και τον αγώνα που δίνει και η ίδια αυτό το διάστημα, ενώ αναφέρθηκε και στο φορτίο που κουβαλούν τα θύματα κακοποίησης.

«Για τη δίκη (σ.σ. Φιλιππίδη) δεν επιτρέπεται να μιλήσω γιατί είναι εν εξελίξει. Αυτή η ενέργεια έχει ένα μοναδικό σκοπό, να σπάσει αυτό το κοινωνικό απόστημα που ο κακοποιημένος άνθρωπος κουβαλά όλη αυτήν την ενοχή, ότι φταίει. Ότι όποιος έχει εξουσία την χρησιμοποιεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτή η βίαιη εξουσία. Αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια κουβαλάνε στην πλάτη τους χιλιάδες σιωπές και στόματα που δεν άνοιξαν. Ελπίζω στην καλύτερη μέρα και κάνουμε πράγματα για μια καλύτερη ζωή. Το να πηγαίνουμε στη δουλειά μας είναι η μισή ζωή μας. Πρέπει να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Δεν το λέω καθόλου εύκολα αλλά πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας», τόνισε η ηθοποιός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα