Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ μιλά για τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και το πένθος

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ μιλά για τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και το πένθος
Πρίγκιπας Ουίλιαμ AP

Ο δούκας του Κέιμπριτζ μίλησε ανοιχτά για το πένθος, την απώλεια αγαπημένων προσώπων και τον θάνατο της μητέρας του, Πριγκίπισσας Νταϊάνα, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που αφορά την πνευματική υγεία.

Ο δούκας του Κέιμπριτζ, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του BBC που αφορά την πνευματική υγεία με τίτλο “A Royal Team Talk: Tackling Mental Health”, αναφέρθηκε στο πένθος, στην απώλεια αγαπημένων προσώπων και στον θάνατο της μητέρας του, Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ μίλησε ανοιχτά για τα θέματα αυτά και τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του να εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του, να τα μοιράζεται και να τα συζητάει, ενώ χαρακτήρισε την απώλεια της μητέρας του ως “έναν πόνο που δεν υπάρχει όμοιός του”.

Είπε χαρακτηριστικά: “Όταν πενθείς σε τόσο μικρή ηλικία, νιώθεις έναν πόνο σαν κανέναν άλλον. Και ξέρεις ότι στην ζωή σου θα είναι πολύ δύσκολο να έρθεις αντιμέτωπος με κάτι το οποίο μπορεί να σου προκαλέσει περισσότερο πόνο από ότι αυτό. Αλλά σε φέρνει πιο κοντά σε όλους τους άλλους ανθρώπους, που υπάρχουν γύρω σου και που μπορεί να πενθούν”.

“Έτσι, όταν μιλάς σε κάποιον άλλον, μπορείς σχεδόν να δεις τον πόνο στα μάτια του και μπορεί να είναι περίεργο να το λέω, αλλά όταν κάποιος θέλει απελπισμένα να μιλήσει για το πένθος, μπορείς να το καταλάβεις και να βοηθήσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό, αλλά θέλουν να κάνεις εσύ την αρχή, θέλουν να τους πεις ότι όλα θα πάνε καλά αν μιλήσουν, θέλουν την άδειά σου σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη συνομιλία, θέλουν να τους πεις ότι είναι καλό να μιλήσουν για το πένθος”, πρόσθεσε.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ αναφέρθηκε στο ότι οι Βρετανοί έχουν την τάση να μην ανοίγονται και να μην εκφράζουν τα συναισθήματά τους, κάτι που θα πρέπει να “δουλέψουν” με τον καιρό, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους άντρες, που πολύ συχνά ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

“Στη Βρετανία το θέμα των συναισθημάτων μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Ντρεπόμαστε μερικές φορές. Θα πρέπει να ηρεμήσουμε λιγάκι και να μπορούμε να μιλάμε για τα συναισθήματά μας, γιατί δεν είμαστε ρομπότ”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα