Δάσκαλοι σε συσσίτια για να ταΐσουν τους μαθητές τους

Δάσκαλοι σε συσσίτια για να ταΐσουν τους μαθητές τους
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρόεδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλου στα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011.(EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Δραματική η κατάσταση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το οικονομικό αδιέξοδο των δήμων ελαχιστοποίησε τις μερίδες φαγητού. Γονείς σε απόγνωση δεν έχουν χρήματα να ταΐσουν τα παιδιά τους. Εκπαιδευτικοί σε συσσίτια για ένα ζεστό πιάτο φαγητό

Πρωτόγνωρες συνθήκες αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε δεκάδες δήμους της Αθήνας, με την ασιτία ή τον υποσιτισμό να χτυπούν την πόρτα σε αρκετούς μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. “Γονείς αδυνατούν πλέον ακόμα και τα παιδιά τους να ταΐσουν”, παραδέχονται αρκετοί εκπαιδευτικοί.

Μόνο στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων έχουν καταγραφεί 200 βρέφη και νήπια που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχουν άμεσο αντίκτυπο στη φροντίδα των παιδιών τους.

Η κατάσταση έχει γίνει τόσο αφόρητη, που οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων έχουν δεχθεί αιτήματα από δασκάλους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη σίτιση άλλων 200 μαθητών από δημοτικά σχολεία της πρωτεύουσας.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Το Έθνος”, η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών και υπεύθυνη των δημοτικών σταθμών κ. Μαρία Ηλιοπούλου, η οποία κάνει λόγο για “θλιβερές συνθήκες και συγκλονιστικές ιστορίες οικογενειών που έχασαν από την μια μέρα στην άλλη τη δουλειά τους και σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το φαγητό των παιδιών τους”.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Ηλιοπούλου “δάσκαλοι ζητούν μερίδες φαγητού από το Δημοτικό Βρεφοκομείο για να ταΐσουν μαθητές τους”.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “έρχονται αιτήματα από σχολεία για λίγες μερίδες φαγητό την ημέρα. Αρχισαν να έρχονται σε μας αλλά προσπαθούμε να οργανωθούμε ως προς αυτό, να δούμε αν εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε καθώς διαθέτουμε μαγειρεία και άρα δυνατότητα σίτισης ενός μέρους των παιδιών”.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες του δήμου, όπως διευκρίνισε, δεν είναι ακόμα έτοιμες να δεχθούν μεγάλο αριθμό παιδιών.

Από τα 5.500 παιδιά που φυλάσσονται στους παιδικούς σταθμούς, 200 βρέφη και νήπια αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και σε επίπεδο σίτισης στο σπίτι τους, με τις περιπτώσεις αυτές να αντιμετωπίζονται εκ των ενόντων.

Ωστόσο και σε άλλες περιοχές αρχίζουν να εμφανίζονται ανάλογα περιστατικά, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν οικογένειες Ελλήνων που έχασαν την εργασία τους και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές ανάγκες των παιδιών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα