Απάτη στο όνομα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Απάτη στο όνομα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Επιτήδειοι εμφανίζονται σε ανυποψίαστους πολίτες και παριστάνουν τους εκπροσώπους της οργάνωσης, πουλώντας ημερολόγια αντί 5 ευρώ

Το όνομα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούν απατεώνες ανά την Ελλάδα, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Οι επιτήδειοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της οργάνωσης, φορώντας κονκάρδα ή ταμπελάκι με το σχετικό λογότυπο και πωλούν προς πέντε ευρώ περιοδικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Τα περισσότερα περιστατικά εξαπάτησης που έχουν γίνει γνωστά αφορούν περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ το πιο πρόσφατο καταγράφηκε στο Ηράκλειο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση, ξεκαθαρίζει ότι οι επίσημοι εκπρόσωποι της ποτέ δεν ζητούν χρήματα παρά αφού ενημερώσουν για τη δράση τους, δίνουν έντυπα με τραπεζικούς λογαριασμούς, ώστε η διαδικασία της χρηματοδότησης να είναι απολύτως διαφανής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα