Δίκη Φιλιππίδη: Νέο ξέσπασμα του εισαγγελέα – “Αδύνατον να μη μπορώ να κάνω τέτοιες ερωτήσεις”
Διαβάζεται σε 2'
Την αντίδραση του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη προκάλεσε η παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου.
- 29 Μαΐου 2025 10:34
Σε ένα ξέσπασμα που στράφηκε κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου προχώρησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο Πέτρος Φιλιππίδης για δύο απόπειρες βιασμού.
Κατά τη διαδικασία, η οποία είναι στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε στην εγκύκλιο της ανώτατης δικαστικού λειτουργού Ιω. Κλάπα, περί ανάγκης για υψηλού επιπέδου συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών, με αφορμή προηγούμενων τοποθετήσεων του ίδιου εισαγγελέα.
«Η παρέμβασή της ήταν απαράδεκτη και άκρως συκοφαντική, άκρως προσβλητική. Πώς λέγεται αυτή η κυρία η πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα δικαιώματά μου. Η κυρία δεν ήξερε καν την υπόθεση» είπε ο εισαγγελέας Καραφλός σε μια αποστροφή του λόγου του, ενώ στράφηκε και κατά της προέδρου της έδρας καταγγέλλοντας ότι με την εγκύκλιο αυτή δεν μπορεί να κάνει ερωτήσεις.
Εισαγγελέας: Έχετε και εσείς ευθύνη κυρία πρόεδρε. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην μπορώ να κάνω τέτοιες ερωτήσεις. Μα είναι δυνατόν να έρχεται κάποιος εδώ μετά από 20 χρόνια και να λέει ότι βιάστηκε και εγώ να μη μπορώ να ρωτήσω; Να κάνω τη δουλειά μου και να δέχομαι μπόουλινγκ;
Πρόεδρος: Σας παρακαλώ ηρεμήστε. Τι είναι αυτά τα πράγματα;
Εισαγγελέας: Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή και επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου.
Υπεράσπιση: Έγινε ευθεία παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου σε ποινική δίκη.
Η δίκη συνεχίζεται.