Δολοφονία Βαλυράκη: “Είδα αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ήταν σοκαριστικό” κατέθεσε ο γιος του
Διαβάζεται σε 2'
Η κατάθεση του γιου του Σήφη Βαλυράκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.
- 23 Οκτωβρίου 2025 11:40
Την πεποίθηση πως τα τραύματα που υπήρχαν κυρίως στο κεφάλι του και στα χέρια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη ήταν αμυντικής φύσεως, εξέφρασε ο νεότερος γιος του, Αλέξανδρος, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.
Ο μάρτυρας, αφού αναφέρθηκε στον τρόπο που ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του πατέρα του στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τον Ιανουάριο του 2021, περιέγραψε όσα αντίκρισε μετέπειτα στο νοσοκομείο, κάνοντας λόγο για έναν ξυλοκοπήμενο άνθρωπο. «Πήγα εκεί με τον αδελφό μου, δεν τον άφησα να κάνει την αναγνώριση εκείνος. Πήγα εγώ πρώτος. Είδα τον πατέρα μου και η εικόνα ήταν πολύ δύσκολη. Εγώ είδα έναν άνθρωπο με αμυντικά τραυματα στα χέρια. Ήταν ξυλοκοπημένος, ακόμη και το πρόσωπο του. Είχε μελανιές στο κεφαλι του, αμυντικά τραύματα και ένα τεράστιο τραύμα στον τράχηλο, ήταν σοκαριστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε, θυμήθηκε μία συζήτηση που είχε κάνει με τον πατέρα του, στο πλαίσιο της οποίας ο Σήφης Βαλυράκης του είχε εξηγήσει πως σε περίπτωση επίθεσης, ο αμυνόμενος θα πρέπει κατά πρώτον να προστατεύσει το κεφάλι του. Ειδικότερα, όπως είπε: «Ήμουν πολύ κοντά με τον πατέρα μου. Είχε τύχει να συζητήσουμε για την καταναγκαστική εργασία στις φυλακές της Αλβανίας που είχε βρεθεί. Τότε μου είχε πει πως όταν σε χτυπούν πρέπει να καλύπτεις το κεφάλι σου. Το μυαλό μου πήγε εκεί. Ότι δέχθηκε επίθεση, κάλυψε το κεφάλι του αλλά δεν μπόρεσε να προστατεύθει για να σωθεί».
Πρόεδρος: Σας είχε πει αν υπήρχαν γενικότερα θέματα με προστριβές στη θάλασσα;
Μάρτυρας: Όχι, μέχρι που πέθανε ο πατέρας μου δεν ήξερα γι αυτά. Μετά έμαθα ότι οι επαγγελματίες ψαράδες αν δεν τους άρεσαν κάποια πράγματα έκαναν ακόμη και εμβολισμούς. Άκουσα πράγματα ανατριχιαστικά….
Ο Αλέξανδρος Βαλυράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι λιμενικές αρχές δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για να φανεί τί πραγματικά συνέβη, αρνήθηκε το ενδεχόμενο τα χτυπήματα που δέχθηκε ο πρώην υπουργός να προήλθαν από προπέλα σκάφους, εξηγώντας ότι η στολή που φορούσε εκείνη τη μέρα καθώς είχε πάει για ψαροντούφεκο, «ήταν άθικτη».
Η δίκη συνεχίζεται.