Είναι το μπλε μέλι η νέα ελληνική καινοτομία;
Διαβάζεται σε 2'
Ο χημικός μηχανικός Γιώργος Λιγνός μάς συστήνει το μπλε μέλι, προσφέροντας ένα πρωτοποριακό προϊόν ελληνικής πατέντας.
- 02 Νοεμβρίου 2025 17:15
Το μπλε μέλι είναι μια ξεχωριστή ελληνική καινοτομία που παντρεύει το αγαπημένο, παραδοσιακό μέλι με το εκχύλισμα φρέσκιας σπιρουλίνας.
Το αποτέλεσμα;
Ένα εντυπωσιακό προϊόν με ζωντανό μπλε χρώμα και ενισχυμένα θρεπτικά στοιχεία.
Ο χημικός μηχανικός Γιώργος Λιγνός, εμπνευστής του προϊόντος, εξήγησε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ότι το μείγμα αποτελείται κατά 98% από μέλι και συγκεκριμένα από ανθόμελο πορτοκαλιάς και 2% από σπιρουλίνα.
Μέσω ειδικής επεξεργασίας, απομονώνει από τα κύτταρα της σπιρουλίνας το μπλε φυσικό χρώμα, το οποίο συμπυκνώνει και προσθέτει στο μέλι. Η συγκεκριμένη ποικιλία μελιού από πορτοκαλιά επιλέχθηκε ακριβώς επειδή δέχεται πιο εύκολα τον χρωματισμό, χωρίς να αλλοιώνονται η γεύση ή η υφή του προϊόντος.
Η ιδέα έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στα Χανιά, όπου οι τουρίστες εντυπωσιάζονται από την ιδιαίτερη εμφάνιση του προϊόντος και σπεύδουν να το δοκιμάσουν, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοσή του στις διεθνείς αγορές.
“Μόλις το δουν οι τουρίστες παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν”, τόνισε ο κ. Λιγνός.