Φάληρο: Στον εισαγγελέα η μητέρα της 4χρονης – Τι εντοπίστηκε στο διαμέρισμά τους
Διαβάζεται σε 7'
Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα η μητέρα του 4χρονου κοριτσιού που εντοπίστηκε νεκρό στο Παλαιό Φάληρο. Η έρευνα των αρχών στο διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια, η σύλληψη και ο ισχυρισμός της 32χρονης.
- 02 Αυγούστου 2025 07:34
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Σάββατο (02/08) , η 32χρονη Αλγερινή η οποία συνελήφθη για τον θάνατο του 4χρονου κοριτσιού της στο Παλαιό Φάληρο.
Μετά την μαραθώνια χθεσινή κατάθεσή της η γυναίκα θα μεταφερθεί σήμερα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων και εκεί ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την ποινική της μεταχείριση. Τα δύο ανήλικα παιδιά της, τα οποία τη συνόδευαν το μοιραίο βράδυ στην παραλιακή, παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγο και αναμένεται να εξεταστούν προκειμένου να εξακριβωθεί αν γνώριζαν το τι ακριβώς συνέβη με την αδερφή τους, μεταδίδει η ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα υποστήριξε ότι το παιδί τραυματίστηκε στο μπάνιο, αλλά αντί να ζητήσει βοήθεια, το εγκατέλειψε στη θάλασσα, καθώς φοβήθηκε επειδή βρισκόταν παράνομα στη χώρα. Η 32χρονη κατέθεσε στο Λιμενικό, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι της στα Κάτω Πατήσια.
Το 2022 η ίδια είχε απασχολήσει τις αρχές για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ και ο πατέρας των παιδιών φέρεται να έχει ιστορικό βίας σε βάρος των μελών της οικογένειας.
Δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή της – Διανυκτέρευσε στο Λιμενικό Φλοίσβου
Η 32χρονη παραμένει στο Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου καθώς η κατάθεση της δεν ολοκληρώθηκε χθες και για αυτό το λόγο διανυκτέρευσε εκεί.
Παράλληλα, παραμένουν πολύ σημαντικά αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με τον χρόνο θανάτου του παιδιού, εάν δηλαδή έφυγε από το σπίτι όσο βρισκόταν ακόμη στη ζωή, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ή εάν ήταν ήδη νεκρό όταν η 32χρονη το μετέφερε με το καρότσι στην παραλιακή και τελικά το άφησε στη θάλασσα.
Το χρονικό της σύλληψης
Έπειτα από πολυήμερες έρευνες εντοπίστηκε μέσω βιντεοληπτικού υλικού, η γυναίκα να φεύγει με ταξί από το Π. Φάληρο. Στελέχη του Λιμεναρχείου Σαρωνικού και της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν αρχικά τον επιβάτη που είχε αποβιβάσει νωρίτερα το ταξί στο σημείο. Μέσω του ξενοδοχείου που πήγε, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του και διαπίστωσαν πως ήταν ένας τουρίστας από το Ισραήλ, ο οποίος βρισκόταν πλέον σε άλλη χώρα του εξωτερικού συνεχίζοντας τις διακοπές του.
Οι Λιμενικοί μίλησαν μαζί του μέσω WhatsApp και τους υπέδειξε το σημείο απ’ όπου είχε πάρει το ταξί στο κέντρο της Αθήνας. Οι Λιμενικοί μετέβησαν στην πιάτσα ταξί στην Ερμού και με την βοήθεια και των άλλων οδηγών εντόπισαν τον οδηγό που είχε πάρει την κούρσα. Εκείνος με τη σειρά του, που θυμόταν την συγκεκριμένη γυναίκα, τους οδήγησε στα Πατήσια, στο σημείο που την άφησε τη γυναίκα με τα δύο της παιδιά, έξω από μία πολυκατοικία.
Το σημείο τέθηκε από το βράδυ σε διακριτική παρακολούθηση, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής.
Το πρωί της Παρασκευής πλέον, οι αστυνομικοί από φωνές που άκουγαν, κατέληξαν σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στον 7ο όροφο. Περίπου στις 7 το πρωί, αντιλήφθηκαν κάποια κίνηση από τη γυναίκα. Φοβούμενοι ότι θα διαφύγει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, επενέβησαν και την προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ.
Τα βίντεο
Φως στις κινήσεις της 32χρονης μητέρας από την Αλγερία, λίγο πριν την τραγική κατάληξη με το κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο, ρίχνουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.
Σε ένα από αυτά, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, φαίνεται η γυναίκα, το βράδυ του Σαββάτου να αποχωρεί από την κατοικία της στα Πατήσια σπρώχνοντας το καρότσι με το ημιθανές κοριτσάκι της και συνοδευόμενη από τα άλλα δύο παιδιά της.
Τις προηγούμενες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα άλλο βίντεο στο οποίο φαίνεται η γυναίκα με τα δύο παιδια μεγαλύτερης ηλικίας και ένα μικρό παιδί μέσα σε ένα καρότσι – το οποίο πιθανώς είναι το άτυχο κοριτσάκι. Το υλικό κατέγραψε κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του περιπτέρου στο Παλαιό Φάληρο. Σημειώνεται πως η 32χρονη σταμάτησε εκεί, ψώνισε κάποια πράγματα και στην συνέχεια έφυγε προς την παραλία, με τα τρία παιδιά.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει μεταξύ των δύο βίντεο είναι άνω των δύο ωρών. Το χρονικό διάστημα είναι αρκτά μεγάλο για τη συγκεκριμένη διαδρομή και έτσι ενδέχεται η γυναίκα να πρέπει να απαντήσει στις αρχές για το πού βρισκόταν στο μεσοδιάστημα.
Υλικό από μία τρίτη κάμερα, δείχνει λίγες ώρες αργότερα την 32χρονη με τα δύο παιδιά, να βρίσκονται στην ίδια περιοχή και το καρότσι να είναι άδειο. Η γυναίκα φέρεται να εγκατέλειψε το καρότσι γρήγορα και να επιβιβάστηκε σε ταξί από το ρεύμα προς Πειραιά.
Τι ισχυρίστηκε η μητέρα της 4χρονης
Η μητέρα της 4χρονηςφέρεται να υποστήριξε στις Αρχές πως το βράδυ του Σαββάτου, το κοριτσάκι ήταν άρρωστο, πήγε στο μπάνιο, χτύπησε και έκανε ένα μεγάλο καρούμπαλο. Η μητέρα της μικρής φοβήθηκε ότι το παιδί δεν είναι ζωντανό, αλλά δεν μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο, καθώς δεν διαθέτει νόμιμα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα και αποφάσισε να το εγκαταλείψει στην παραλία.
Ωστόσο, το κοριτσάκι δεν είχε καταλήξει όταν η μητέρα του το άφησε στην παραλία καθώς όπως κατέληξε η ιατροδικαστική εξέταση, τα αίτια του θανάτου του είναι ο πνιγμός.
Ο πατέρας των παιδιών φαίνεται να είναι υπήκοος Συρίας, ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Ενδεχομένως να αναζητηθεί και αυτός από τις αρχές για να δώσει κατάθεση.
To ιστορικό της 32χρονης
Η 32χρονη με καταγωγή από την Αλγερία είχε κάνει απανωτά αιτήματα για παροχή ασύλου με απορριπτικές αποφάσεις ενώ το 2022 είχε κατηγορηθεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Τότε, γείτονας σε άλλη πολυκατοικία που διέμενε στο κέντρο, είχε καλέσει την Άμεση Δράση για ένα αγοράκι που ήταν μόνο του στην είσοδο της πολυκατοικίας. Όταν πήγαν οι αστυνομικοί εντόπισαν το 2χρονο τότε αγοράκι της μόνο και εκείνη μέσα στο διαμέρισμά της όπου είχε δηλώσει πως δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε φύγει το παιδί. Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα, ενώ ακόμη παλαιότερα υπήρχαν τουλάχιστον 2-3 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας για τον Σύρο πατέρα ότι τους κακοποιούσε.
Στις 13 Ιουλίου φέτος, έγινε και άλλη κλήση στην Αστυνομία από την τωρινή της διεύθυνση όπου μένει με κάποιον Έλληνα, για έντονα κλάματα μωρού, αλλά οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο δεν διαπίστωσαν κάτι μεμπτό.
Πολύωρη έρευνα στο διαμέρισμα της οικογένειας
Στελέχη του λιμενικού καθώς και άνδρες από το τμήμα ανθρωποκτονιών μεταφέρουν τα πειστήρια που συγκέντρωσαν από το διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έχουν βρεθεί οι παντόφλες που φορούσε η 32χρονη το βράδυ του Σαββάτου αλλά οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν το ασπρόμαυρο φόρεμα με το οποίο η μητέρα του κοριτσιού είχε καταγραφεί στο βίντεο. Παράλληλα, έχουν συλλεχθεί άλμπουμ φωτογραφιών και κάρτες μνήμης SD.
Τα πειστήρια θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας. Οι Αρχές βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα για περισσότερες από οκτώ ώρες μαζί με τον Εισαγγελέα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνομίλησαν με όλους τους ενοίκους και ιδιοκτήτες που βρίσκονταν σήμερα μέσα στην πολυκατοικία, προκειμένου να συγκεντρώσουν οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορέσει να βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.