Φάρσες για βόμβες σε Θεσσαλονίκη – Κοζάνη

Φάρσα αποδείχθηκαν τα τηλεφωνήματα που έγιναν για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε δημόσιες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη
- 12 Δεκεμβρίου 2013 11:20
Επιδημία έχουν γίνει τα κακόγουστα τηλεφωνήματα για βόμβες σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.
Στις 9 το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της εφημερίδας «Το Ποντίκι» στην Αθήνα και προειδοποίησε για τοποθέτηση τριών εκρηκτικών μηχανισμών σε ισάριθμα δημόσια κτίρια της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά το τηλεφώνημα, οι βόμβες επρόκειτο να εκραγούν μετά τις 10.30 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο, αλλά και σε γραφεία του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, τα οποία βρίσκονται κοντά στα δικαστήρια της πόλης.
Μετά την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., ελέγχθηκαν τα κτίρια, χωρίς αυτά να εκκενωθούν ή να διακοπεί η λειτουργία στο εσωτερικό τους, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν πως επρόκειτο για φάρσα.
Ανάλογη κινητοποίηση έγινε, το πρωί, και στην Κοζάνη, ύστερα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό μέγαρο της πόλης. Και σ’ αυτή την περίπτωση διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν από φαρσέρ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ