Φωτιές στην Άρτα και την Κρήτη
Τρεις εστίες φωτιάς, στην Άρτα και στο νομό Λασιθίου είναι σε εξέλιξη. Στο Αεροδικείο Αθηνών προσήχθη ύποπτος για την πυρκαγιά στην Οινόη
- 17 Ιουλίου 2008 13:47
Φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.05 το μεσημέρι της Πέμπτης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη Ροδαυγή Άρτας και γρήγορα πήρε διαστάσεις. Αεροσκάφη και ισχυρά πεζοπόρα τμήματα παίρνουν μέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης. Η φωτιά καίει δασική και θαμνώδη έκταση μεταξύ της Ροδαυγής και της λίμνης Πουρναρίου. Το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο εκδηλώθηκαν άλλες 6 φωτιές στο Καρτέρι Θεσπρωτίας,στην Ορινίτσα Λευκάδας, στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στην Πρέβεζα και στα Γιάννινα αλλά έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης δύο πυρκαγιές στο νομό Λασιθίου στην Κρήτη. Στην περιοχή Καλόγεροι της Ιεράπετρας καίγονται καλάμια, γεωργικές καλλιέργειες ενώ οι φλόγες απειλούν θερμοκήπια. Στην κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος 7 πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ 1 ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού. Μια άλλη πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μακρύς Γιαλός στη Σητεία. Στην περιοχή επιχειρούν 3 πυροσβεστικά οχήματα με 5 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο.
Εν τω μεταξύ, στο Αεροδικείο Αθηνών έχει προσαχθεί υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στη διοίκηση αγωγού καυσίμου, μετά την αναφορά του προς τις αρμόδιες αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στην Οινόη.
Ο υπαξιωματικός ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης σημείου ελέγχου του αγωγού καυσίμου,διαπίστωσε την ύπαρξη φωλιάς εντόμων και άναψε φωτιά για την απομάκρυνσή τους, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί. Ο 27χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια.
(Πηγή: AΠΕ)